Alla inlägg under december 2008

Av Fia - 25 december 2008 09:01

med fantastiska julklappar! Barnen fick verkligen toppenleksaker. Emma är överlycklig över sina petshops, Linnéa fick ju den ultimata presenten i sina pyssellådor (med sax dessutom för vänsterhänta!!!!) och Ida är själaglad över sina bebisar(Karin Kanin, dockan och sin tubbies Lala fast det egentligen är Po)

Karin, du kommer alltid finnas hos oss nu för kaninen heter Karin även idag och då är det bestämt! Dockan hette i morse A-us(gissa vem det är!).

..................................................
.................................................


Av Fia - 24 december 2008 08:43

Hur kan man vara nöjd över en bil med hästkärra till barbiedockorna när Emma fick littlest pet shop????  Sex stycker dessutom. Linnéa är jättesur. Tur att det snart är födelsedag:)

(Mobiler är bra till mycket- ta kort med tex och sen skickade jag iväg den till en blogg så nu har jag tydligen två:D )

Av Fia - 24 december 2008 06:10

Precis som sig bör så är barnen vakna extra tidigt på julaftonen men jag smög ut och hoppas att de ska somna om... Inte troligt va:) De somnade dessutom tidigt igår kväll så de har säkert sovit klart. Jag anar att julklapparna som ligger och skriker nedanför granen har ngt med morgonpiggheten att göra också:)

Emma fick vara uppe igår kväll och dekorera granen. Otroligt vad lite glitter och några kulor kan göra! Maken fick dock tag på en riktigt vacker gran i år. Tyvärr har jag ju ingen kamera men ni får väl föreställa er den iaf:) Dock måste vi nog komma ihåg att köpa en stjärna till toppen. Den är borta men jag har ett svagt minne att vi nog ingen hade förra året heller. nu sitter där en ängel istället. Gabriel eller betlehemsstjärnan spelar väl ingen roll, båda gör ju samma sak på sitt sätt;)

Idag ska jag fira min personliga jul med att ringa jourtandläkaren. Inflammationen som igår var rätt lokal är det inte och jag ser ut som jag fått påssjukan light... Blev ju varnad för det men tandläkaren ville inte chansa med mig och penicillin så vi avvaktade. Hoppas att hon hade rätt när hon sade att det skulle räcka med ett samtal dit! Detta blir min första pc-kur på nio år faktiskt. Har inte ätit sen jag fick UVI när jag väntade Emma.

För er oinvigda så är det så här att jag och penicillin inte direkt går hand i hand med varandra. Jag tål nästan ingen sort jag provat hittills och reaktionerna kan vara minst sagt spännande eller vad sägs om hjärtflimmer och arytmier och andra spännande symtom från hjärtat. Det har blivit ett par akutbesök till det stora sjukhuset men oftast så brukar det stanna vid nässelutslag och det kan jag få även av de sorter som jag oftast tål... Låter bra va;) Nu förstår ni kanske varför jag inte tar pc i onödan eller ens när jag skulle behöva egentligen. Jag avvaktar alltid lite extra... Vi får se vad det blir för spännande saker som händer denna gång. Tandläkaren igår ville prova Dalacin och det har jag aldrig fått förr mer än på huden och då gick det bra...

Annars idag ska vi ta oss en promenad till kyrkan och lägga Jesusbarnet i krubban och sjunga lite innan vi går hem och äter jullunch. Det brukar vara väldigt mysigt ochen liten påminnelse om varför vi firar jul... Det är inte för att få klappar även om det är rätt kul det med:)


 Nu ska jag nog sluta snacka skit och göra ngt vettigt en stund trots den tidiga timmen.

God jul på er!

..................................................
..............................................


Av Fia - 23 december 2008 18:46

mig till tandläkaren. Varje gång jag går därifrån undrar jag varför jag är så feg för att gå dit för de är ju så noga med att bedöva så man ingenting känner. Det står säkert i min journal  att jag är rädd också för de är alltid snälla och behandlar mig på samma sätt som barnen dvs bedövningssalva först och sen första sprutan längst bak och sen brukar det bli ett par till. Jag är svårbedövad... Har hört att det ska bero på att jag är rödhårig men vet inte om det stämmer???!! Jag vet iaf att en narkosläkare sagt det förr och en tandläkare med. Vi kanske är lite tjurigare än andra:)

Iaf så börjar debövningen släppa nu för lika lång tid som det tar innan den tar- lika lång tid tar det innan den släpper. Jag lovar-idag tog den rejält överallt utom just där jag skulle behandlas så klart. Det hade tydligen med inflammationen att göra men det gick bra ändå. Sen jag kom ut från tandläkaren vid halv tre har jag gått och dregglat och i början kunde jag knappt prata. Det kändes som jag sluddrade men ingen sade ngt om det. Jag misstänker att de bara var snälla;)

Nu ska jag tillbaka för en rotfyllning i början av februari och sen efter det är det bara att laga resten i rena farten för då får jag bara betala halva priset. Det kanske inte kommer vara gratis men iaf bra mkt billigare:) Det gäller att passa på... System ska utnyttjas eller hur???

Nu börjar julen komma hem till oss förresten. Städningen som kan göras när barnen är vakna är gjord, julskinkan griljerad-MUMS, min rocky roadgodis är gjord och knäcken skiter jag i. Det är iaf ingen som äter den:) Köttbullarna stekte jag igår kväll och potatisen är nog godare om jag skalar den imorgon efter kyrkan. Sillen, korven och jansson kommer svärmor med och muslimvänligt förutom köttbullarna kommer svägerskan med. Granen står ute i carporten och ska kläs ikväll. Det enda som kvarstår ä mitt dåliga samvete för att svärmor och mamma inte fått några klappar mer än det lilla som blev klart tidigt i höstas. Maken ska iaf till affären imorgon så han kan nog säkert köpa en blomma eller chokladask eller liknande(hoppas ni är för upptagna så här dan före dopparedan för att läsa här...).

Av Fia - 23 december 2008 12:29

Näe, tomten är inte på besök en dag för tidigt. Jag har istället fått en sån underbar julklapp av tandtrollen. Jag har senaste veckorna haft känningar i en tand men skräckslagen som man är så drar mna sig in i det längsta för att söka hjälp... Om man säger så här, när jag sitter och gråter trots tredubbla värktabletter(alvedon, ipren och bamyl samtidigt) ringer tom jag:( När värken övertrumfar rädlsan för samtalet...Om en timme ska jag vara där och jag gissar att det blir rotfyllning eller om jag får som jag villl urdragning... Laga den kommer inte gå iaf så mkt vet jag. Det fick jag veta redan för ett halvår sen.  Borde kanske ta mig i kragen och möta min rädsla så mitt nyårslöfte får nog bli att ringa till jouren för tandläkarrädda och be om hjälp. Hur patetisk är man inte då då:( 33 år gammal och rädd för tandläkaren eller snarare för borren... Dra ut tänder kan jag göra i parti och minut men just borren-HU! Gissa vem som byter kanal när det är tandläkarreklam??? Japp, det är jag för jag blir alldeles kallsvettig bara av att se eländet i tv.

Håll tummarna för mig nu. Sist fick sköterskan påminna mig om att andas. Hon kom på mitt sätt att försvinna kan mansäga. Jag hade planer på att tuppa av;) 

Av Fia - 22 december 2008 13:23

som lös hos oss imorse. I vårt hus är vi ju inga ljusfantaster helt klart utan det är en allmän lampa och sen möjligen ngn liten till för mysighetens skull men mer än så är det inte. Inte pga bristande intresse på ngt vis utan mer tiden och barnen som ställer sig ivägen när man ska köpa en lampa. I morse lös dock en lampa ute på vår inglasade veranda och jag undrade om Maken hade ställt ut en där för att lysa upp alla tidningskassar och annat som förvaras där iv äntan på avfärd till sopcentralen. Gick ut för att kolla och konstaterade bara att det nog får börja bli sommar igen... Det som lös var faktiskt solen som gick upp:D Det är rätt illa när man inte ens känner igen solljuset va???

Annars idag håller jag på att skura köket. Har insett att över spisen har jag faktiskt en hylla man kan förvara saker på... fina saker alltså om man bara rensar bort allt skräp så det har jag gjort nu. Istället för suspekta sköldpaddor gjorda av lava från Etna, stenar som barnen plockade i somras och en uppsjö annan bråte så står där nu lite mer funktionella saker som oljor, kryddor, julkaffet och en liten hemmagjord skål som man kan lägga ner mynt och annat löst liggande saker. Den är inte så stor så det blir ingen skräpsamling heller. Skålen är en liten symbol mot min kamp mot vuxenvärlden som jag förde som barn.

När jag var 7-8år gick jag på drejkurs som anordnades i Gottsunda på den tiden. Vet inte vilka som anordnade eller så men kul hade jag och allting jag gjorde där  var godisskålar oavsett utseende och form. Så även denna skål. Just den här skålen kom till en gång när vi skulle använda händerna och ingen drejskiva. Jag knådade denna deg och formade den efter bästa förmåga. När jag fått den så där hyfsat ojämn i formen som barn oftast får det till så veckade jag kanterna i mjuka böjar. När kreationen var klar tog jag ett sånt där järn och gjorde oregelbundna hål i skålen. Jag var jättenöjd med mitt verk när vår lärare(vad hette han??? Han saknade ett finger iaf kommer jag ihåg) kom förbi och på ett lite mindre pedagogiskt sätt uttryckte att jag nog borde göra om den... Den dög inte. Jag var inte mindre bestämd som barn än vad jag är nu så jag tvärvägrade och han blev minst sagt irriterad på mig. När mamma kom för att hämta mig tog läraren upp detta med henne och bad henne tala mig tillrätta och jag kommer ihåg orden hon sade då. "om Fia har bestämt att skålen ska se ut så där kommer ingen kunna övertyga henne om ngt annat. Låt skålen vara så där!" Ja, de exakta orden kommer jag inte ihåg men jag kommer ihåg innebörden och ffa tillfredställelsen över att det iaf fanns en vuxen som insåg att jag bestämt mig... Den skålen står nu på hyllan över spisen. Den är målad i gult och av alla saker jag gjorde på min drejkurs är detta den enda som jag faktiskt är stolt över. Detta är den enda som jag själv fick bestämma över.

Nu sover nog Ida och då ska jag skynda mig upp och fortsätta städa.



Av Fia - 21 december 2008 18:44

och hela dagen idag har jag shoppat. Åkte iväg och lämnade Emma hos en kompis vid elva och kom sen inte hem förrän halv5. Ingenting kan få mig på så bra humör som lite shopping:) Många julklappar blev det. Linnéa fick en bil med hästkärra till sina barbies. Ida fick mockasiner och en gosekanin från Polarn(och strumpbyxor men det är ingen present). Svärfars och fastrarnas presenter och ena fasterns make är också klara samt  min makens klapp. Honom har jag nog träffat rätt till för en gångs skull. Han ska få strumpor och kalsonger(välbehövligt!) men också ett Abba singstar och en multifjärrkontroll så vi äntligen kan byta kanal på tv'n. Sen Ida för dryga året sen trollade bort den riktiga fjärren har vi varit utan och motionen fram till tv'n är rätt dryg så det struntar man i;) Fast jag gissar att jag kommer ångra mig både en och tusen ggr för att maken är världsbäst på att zappa mellan kanalerna:D

Pappa ska få en kvalitetsmålarpensel i julklapp tänkte vi och brorsans är okcså klar... Sorry, du fick inte veta;) Mormor och farmors blev klara redan i september eller oktober ngn gång och ska bara kompletteras lite. Japp, det är bara en leksak till Emma kvar som Maken får ansvara för. Han är bättre på onödiga saker än jag. Annars är alla barnens klappar klara iaf och nästan alla andra med för den delen.

Julgardiner har jag hittat också efter mycket letande. Jag vill inte ha med tomtar eller nåt sånt fjnatigt och inte får de vara julröda heller så jag har letat land och rike runt- eller ja uppsala iaf. Hittar ingenting utom på Åhlens som är tokfina och skulle passa såååååå bra men SLUT:( Idag var jag in där en vända igen och MINA gardiner är fortfarande slut men hittade iaf andra som kan passa nästan lika bra. Kostade skjortan men med presentkortet från vår inneboende(hyra!) så kostade de bara 600:- Hutlöst om du frågar mig så nu hoppas jag innerligt att de håller i minst tio år:)

Ett par julklappar till mig själv har jag också skaffat. Jag är ju inte så vuxen än så jag tycker jularna blir bara sämre och sämre ju äldre man blir för antalet paket minskar år efter år;) En klapp har jag ju redan fått(dammsugaren) så jag räknar inte med ngt presentregn i år direkt och då måste man väl få köpa själv eller:) Det blev en skalkniv och en knivslip. Visst har jag höga krav:)??? Skalkniv har jag saknat varenda gång Ida vill ha äpple så nu slog jag till fö den magnifika summan 29:- på Rusta. Slipen kostade 49:- på erbjudande så jag är nöjd och slipper tjata på Maken om att han måste slipa.

Jo, jag köpte ju en röd gardin med vita prickar på ockås till köket. Den ska jag nog sätta upp ikväll när jag städat vardagsrummet och köket.



Av Fia - 19 december 2008 20:23

Idag känns det bara tomt inuti mig. Idag har vi haft avslutning på Villan-vis med våra fredagselever. De kom som vanligt men vi fikade i soffan och småpratade istället för att ha lektioner som vanligt. Brasan var tänd också vilket bara händer två ggr per år- lucia och just julavslutningen. Jättemysigt och ett för min del sorgligt avsked av alla elever. Fällde en och annan tår i min ensamhet i bilen på väg hem efteråt.

Lärarna hade lunchbjudning uppe på storskolan så vi träffades även på eftermiddagen. Dit hade jag verkligen ingen lust alls att åka. Kändes mer som ett hån att åka dit och bli avtackad för senaste terminen. Övervägde att göra en Abrahamian dvs kasta blomman i golvet men det kändes respektlöst gentemot mina kollegor.

Det är helt sanslöst så bra jag trivts på villan. Det har varit som att komma hem. Mina kollegor har varit min andra familj. Vi har tillåtits att vara oss själva. Har nog aldrig träffat människor som är så tillåtande gentemot andra människor som villanpersonalen. Alla är vi nog rätt intuitiva så vi läser av dagsformen och agerar därefter. Inte ofta jag träffar människor som är som mig vad gäller det. Annars får jag alltid höra att det är ngt negativt och att jag alltid ska överanalysera allting. Här är det helt plötsligt ngt positivt och faktiskt ett krav för att klara av jobbet.

Nu är det alltså slut med det och allting känns bara jättetomt. För första gången har jag insett hur det måste vara att vara deprimerad. Ingen kul känsla- alls! Hoppas att det går över snabbt. Måndagen efter jul ska jag iaf till en annan skola för intervju. En skola som de flesta stadsbor bara kopplar ihop med kor och sånt men jag har faktiskt aldrig hört ngn tala negativt om skolan- ingen som faktiskt har erfarenhet så jag är försiktigt positiv till det. Känns mkt bättre inför intervjun iaf än den förra jag var på i veckan. Där firade jag faktiskt idag att jag INTE fick jobbet eftersom jag inte FÅR tacka nej till ett jobb. Ska bli spännande också att faktiskt få undervisa på gymansienivå. Är ju strikt sett inte behörig för jag har D-uppsatsen kvar att skriva och den kommer aldrig skrivas heller men kunskaperna har jag iaf. Det är fördelen med att faktiskt ha bott i England:D


Nu ska jag nog ta och korka upp min cider och fira att det faktiskt är jullov! 2 härliga veckor framför mig med ingenting inplanerat mer än julafton och juldagen. Välbehövligt kan jag säga!

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards