Alla inlägg under december 2008

Av Fia - 17 december 2008 11:38

Idag har jag sagt adjö till min första elev. Min underbare hörsel/synskadade elev som jag kommit så nära under terminen. Hans underbara humor, sneda leende och vi som äntligen lärt oss hur man ska kommunicera med minsta möjliga informationsförlust. Det syntes att han blev lika ledsen som jag. Inge kul just nu!

..................................................
..................................................
.........

Tomtefest!

Idag på morgonen skickade jag iväg E till skolan, småttingarna till dagis och iväg till C, som är mamma till en av E's bästa vänner. Vi är klassföräldrar tillsammans med ytterligare en och vi strålade samman, klädde ut oss till tomtar och överraskade barnen med dans runt granen, fiolspel och skönsång(nåja!). Barnen fick också varsitt paket innehållande en chokladtomte, ljusstake och lite mininonstop samt en minilott vars ev behållning skulle gå till klasskassan(vi fick nog tillbaka ung vad vi hade lagt ut skulle jag tro..). Jösses vad barnen såg paffa ut när vi kom insjungandes:D Emma hade ingen aning om att jag skulle komma utan trodde att jag skulle tomta på mitt jobb. Vi hade nog lyckats hålla det hemligt!

Även småttingarna på dagis har tomtefest så det knatar nog omkring 35 tomtar på dagis också. Brukar vara rätt gulligt att se:)


Av Fia - 16 december 2008 19:35

Idag kom beskedet som krossade alla mina förhoppningar om att jag skulle få stanna på Villan. Jag hade precis klivit in på IKEA tillsammans med Karin för att julshoppa lite. Då ringer rektorn och berättar att min kollega bestämt sig för att tacka nej till jobbet och jag kommer övertalighetsrapporteras.

Jag som verkligen trodde att det var min tur att få ha just lite tur i livet nu. Sista åren har varit minst sagt tuffa och just nu känner jag mest att jag bara vill slänga in handduken´och börja tröska inom vården istället. Där får man iaf stanna kvar på samma ställe! Sen idag på em så ringde de från en annan skola här i stan. Hon undrade om jag ville börja jobba hos henne istället och jag ska dit på intervju imorgon.

Just nu är det lite svårt att vara glad men det har nog gått över till imorgon. Jag har trots allt tjejhuset att se fram emot. Vore såååå himla kul att få börja jobba där. Det är verkligen min grej! Kommer bara pengarna in så börjar jag jobba där i stället. Fast en sak som är rätt cool är ju det faktum att det faktiskt ringer folk hit till mig och undrar om jag vill börja jobba hos dem:) Jag hade inte ens hunnit ut i rullorna förrän hon ringde och hon sade dessutom att hon hade hört ryktesvägen att jag skulle bli ledig from januari... Jämför det med sista årens brevskrivande som följts av "Tack för visat intresse....-beskedet" ett halvår senare. Jag får göra som jag brukar göra när det är tufft. Kavla upp armarna - le - göra mitt bästa.

Av Fia - 15 december 2008 08:10

Lovade ju berätta om cirkusen på jobbet men hann inte sist. Nu kommer fortsättningen.

I torsdags för snart två veckor sen fick jag ett mail från rektor som var riktat till HR(Human resources) som är kommunens personalavdelningen kan man nog säga. D'är stod en förfrågan om rektorn skulle övertalighetsrapportera mig som det så fint heter. Eftersom jag trots min fasta anställning bara är en vikarie för en av mina kollegors heltid(hon är tjänstledig på halvtid) och hon vill tillbaka efter jul så står jag där utan jobb igen. Visst, jag kommer få lön och jag kommer säkert hamna på ngn skola inom kommunen(hoppas jag iaf för annars ligger väl förskola eller äldrevård bra till för min del med tanke på utbildning och erfarenhet) men jag vill ju vara kvar på Villan! I torsdags berättar så min kollega att hon söker annat jobb och ska iväg samma dag till Storstaden på sin andra anställningsintervju. Behöver jag säga att jag hoppas att hon får jobbet???? Självklart för att jag själv vill ha kvar mitt jobb men också för att hon ska få slippa pendla 3 timmar varje dag som hon gör nu. Detta nya jobb är då i södra norrland där hon bor. Hon har inte fått besked än men som hon sade: "Det var den tuffaste intervju hon någonsin varit med om!" Håll tummarna för oss!


Vet ni vad Ida håller på med just nu? För en liten stund sen kom hon med en burk mineralvatten och tyckte att jag skulle ge henne ÖL! När hon inte fick det bröt hon ihop på Idavis och nu håller hon på att packa in sig själv i resväkan som står på golvet. Undra om hon också vill flytta som åttaåringen oftast vill:D


Igår var vi iväg till Gävle på gymnastiktävling. Det var trupptvåan som tävlade och Emma ville åka dit och titta. Tjejerna var grymt duktiga på mattan måste jag säga! Överlägsna på just den grenen!!!!! De flesta andra 7-10åringar hjulade men våran trupp kunde också göra flickisar och massa olika saker. Fort gick det och bra blev det också:) Ska bli spännande att se på torsdag hur Emma utvecklats under året som varit. Vi har ju inte fått titta alls men på torsdag är det uppvisning:D Liiiite har vi ju sett hemma. Hon har lärt sig stå på händer och hjula har hon kunnat rätt länge. De övningar som jag sett syftar dock på lite förberedande inför just volter av olika slag. Ska bli spännande att se om de börjat alls med sånt eller om det just bara är grundnötning fortfarande. Jag rapporterar-lovar!

Av Fia - 13 december 2008 08:38

Nu har vi också varit på REA. Makens företag bjöd oss dit och jösses vilka platser vi fick! Vi fick de platser som var absolut närmast scenen och på samma höjd som scenen dessutom. Lite fööör nära nästan om du frågar mig som gärna har liiiite distans till skådisarna. Svettdropparna i pannan och spottet som stänker förtar ju lite av det roliga. Ja, lite överdriver jag men inte så mkt;) Spottstänken får man stå ut med under musikaler mest:D


Maten var ingenting mindre än fantastisk. Inbakad oxfilé med rödvinsås och sen ngn annan sås. Potgratäng till och bönor. Förräten var en bruschetta med tomat, mozzarella, proscuitto och pesto ringlad runt. Gott det med även om jag nog tycker att mozzarella är en rätt överskattad matvara. Efterrätten varierade lite oss emellan. Det var nog bara två av oss som tog samma men jag slog på till en vit chokladpannacotta iaf. Hur gott som helst.

 Sen blev det väl ett och annat glas vin till det hela. Tre flaskor för att var exakt;) +fördrink+ en drink till på natten när huvudet slutat snurra. Jag som sällan dricker alls klarade av 2½ glas vin innan det fick vara nog. Sen hade jag ett låååååååångt uppehåll till två på natten innan sista drinken kom in så sååå mycket drack iaf inte jag:D Mycket vatten blev det däremot! Tur det för trots vattnet kvällen innan började jag dagen med två stora glas vatten och en halvliter vätskeersättning för att lätta upp skallen lite. Det sistnämnda är ett bra tips om ni inte provat. Om man tar brustabletten med svartvinbärssmak så är det gott också. Lite som brusvitaminer ung. eller fuskläsk som barnen säger:)  

Av Fia - 12 december 2008 11:48

I söndags var det julmarknad. Det blev ett himla springande fram och tillbaka mellan hemmet och marknaden så det är tur att det bara är några hundra meter mellan:) Timmen innan det började hade vi så mkt saker att vi ångrade att vi itne hade bokat två bort på en gång eller åtminstone ett större bord. Alla föräldrar hade varit otroligt flitiga med bakandet. Pepparkakshuset med munimdalentema drog in 600:- bara det! Totalt blev det iaf ett par tusen i vinst till klasskassan. Resten av veckan har gått i ett huj. I onsdags fyllde jag år. Det kom lite mer folk än jag hade förväntat mig för jag är inte vad att barnens fastrar bor i stan numera och dessutom har skaffat respektive som inte bor 500mil bort- eller hur långt är det till Turkiet??? brorsan kom också och svärfar med resp vilket jag inte trodde. Hans minne är inte vad det har varit och ingen hade ringt och påmint. Antar att frugan hans hade koll:)

I måndags fick jag också jagat iväg maken för att kolla på dammsugare eftersom vår förra inte gick att laga längre. när mårten står på affären ringer mamma och när jag berättar vad maken gör blir hon alldeles tyst... Många tankar hinner fara igenom mitt skalle innan hon berättar att hon hade tänkt att köpa en till mig i julklapp!!!!!! Tom hon tyckte att vår gamla från 80talets början hade rätt att gå i pension:D Hon kommer då med det bästa förslaget någonsin för vår ekonomins skull. Hon betalar dammsugaren! Det blev en röd, fin sak från Philips som suger hur bra som helst, inte låter just ngnting om du inte har max på men då får du inte bort munstycket från golvet å andra sidan:) Vi är hur glada som helst för vår julgåva i förskott så nu behöver jag inga fler presenter;) Dessutom fick vi nya glas och tallrikar på födelsedagen så nu är julen tryggad.


Även opå jobbet har det hänt massor men det hinner jag inte skriva om nu, Återkommer senare. Datateknikern är på besök och vill ha tillgång till maskinen:) 

Av Fia - 8 december 2008 09:59

Jag önskar mig servetter i alla olika former, motiv och storlekar. Jag tycker att det är apkul att decoupera och då använder man alltså servetter. De ska alltså inte användas till maten även om det säkert kommer dyka upp en och annan där med. Motiven kan vara vad som helst så länge de är fina.

Av Fia - 8 december 2008 08:42

Ni vet dessa lappar eller bonuscheckar man får från Coop? De har jag aldrig någonsin använt mig av. Dels för att jag så sällan handlar där och de få ggr det faktiskt händer så har jag aldrig lappen med mig.

Idag var jag in på Bokus hemsida för att beställa fortsättningsboken på Olas bok(läsinlärning) som Emma fattat tycke för. Olas är snart slut och Elsas blir en nyttojulklapp tänkte jag. När jag väl var in där så beställde jag lite andra böcker till Emma(Tuva Topasälvan, Vicky hundvalpsälvan samt kyrkomysteriet med Lassemajas detektivbyrå) och där fanns det en liten ruta man kunde kryssa i för att få tillgodoräkna sig poäng på Coopkortet. Den fyllde jag i och då dök det också upp en till liten ruta där man kunde fylla i numret på bonuscheckar så då gjord jag det också eftersom det låg en här hemma på bänken. 50:- billigare= en bok gratis av dessa älvor och jag är jättenöjd med mig själv. Man kanske skulle göra så här oftare??? Icas erbjudanden är jag betydligt bättre på att nappa på:D

Av Fia - 7 december 2008 18:50

Idag har Emmas klass stått och sålt saker på julmarknaden här i området. I måndags så var vi dit och pysslade med klassen och dessa saker såldes så idag tillsammans med alla bakverk som vi föräldrar bidragit med. Ambitionsnivån var minst sagt föränderlig. Det var vi som hade nöjt oss med dumlemuffins, chokladbollar och sockerkakor och sen hade vi den andra ändan som drog till med pepparkaksbiscotti,mozartkulor, lussekatter och ett muminhus i pepparkaksvariant.

Hur som så drog det in massor med pengar i klasskassan så det ska nog kunna bli den där resan till stora staden som vi hade hoppats. Inte blev det speciellt mycket kvar heller. Sista timmen reade vi ut en del till riktigt fördelaktiga priser och det allra sista(sockerkakorna) försvann hem med några föräldrar för några få kronor sista minutrarna. Ingen idé att spara liksom för det är ju inte ätbart om ett par veckor. Däremot har vi lite ljusstakar av glas samt krukljusen som blev kvar men det lottar vi ut sen på ngn av familjekvällarna. Vi tänkte också att läraren i klassen ska få något av det i julgåva, hon och fritidspedagogen i klassen.

Vår dammsugare tackade för sig här i dagarna också. Den var gammal och skraltig och släppte förmodligen ut hälsovådliga mängder damm sen innan men varför precis för jul???? Vi har knappt pengar över till klapparna till barnen för det är bara inse att en man som är egen företagare sen bara ett år är ingenting man blir rik på och så jag då som jobbar halvtid. Tre barn som kostar och sen ett hus i  stort renoveringsbehov säger nog en del om hur den ekvationen går ihop. Tur man har kreditkort säger jag, eller jag förresten... maken! Efter den här kommande räkningshögen så är pelletsen betald för den här gången och då borde vi få liiiiite pengar över igen(som borde sparas till buffert och nästa pelletsomgång och amorteringar och och och enligt vissa). Skit samma säger jag! Vi måste få leva också.


Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards