Alla inlägg under juni 2015

Av Fia - 22 juni 2015 11:40

Nästan en vecka av sommarlovet har passerat och lunken börjar infinna sig så sakta. Idag är väl första riktiga sommarlovsdagen ändå. Förra veckan jobbade jag vissa dagar och sen blev det midsommar. Det är allting annat än lunk som infinner sig när det är midsommar. Galenskap och hysteri är mer träffande beskrivningar. Huset ska städas, allting i trädgården fixas iordning, stolar, sängkläder, sängplatser mm ska införskaffas, maten handlas. I år var vi ungefär 25 personer här. Det gamla vanliga gänget och några extra  Vi grillade, kastade dart, ungarna och gubbarna badade i tunnan, sjöng och umgicks. Vi spelade inte fotboll i år och inte kubb???? undra varför? Det fanns inte tid för det kändes det som. En del av tiden gick åt till tjuriga tonåringar också.


Om man tittar i kalendern så står det där att det är sommar. Jag vet inte var den är men jag letar för fullt och fram tills dess får man luras lite. Om man har kaffet konstant färdigt och är beredd att rusa ut så fort solen lyser så kan man luras lite...

Lite bilder från midsommardagen och midsommarafton. Om inte temperaturen värmer upp riktiga poolen får man väl ta till en vedeldad pool istället. Fungerar bra det med!

           

Och alla kan inte tycka om solen...

 

Det är som ett litet rum där under busken och där lägger sig fritte när solen lyser. Ju starkare sol desto längre in kryper han  

Av Fia - 16 juni 2015 10:15

Aldrig mer ska vi ratta in bilen på vägen som går till dagis. Vårt sista fixaruppdrag är gjort. Vårt sista städ. Inga fler utvecklingssamtal och inga fler möten med resursteamet. Efter tio år på förskolan så tackar vi för oss. Hur tackar man för 10 år av torkade tårar, uppfostran, plåstrade knän och lästa sagor? Hur tackar man för alla oändliga timmar med dokumentation, jagande efter speedygonzalesX2 som inte sitter still vid samling eller matbordet? Tio år av blöjbyten, torkade rumpor och potträning? Utflykter, upptäckande av hållbar utveckling och sopsortering? Hur tackar man någon som haft lika stor del av barnens uppfostran som vi föräldrar?  Det finns inget vettigt sätt att tacka på. Det är en del av vårt liv som försvinner- på gott och på ont. Ett kapitel som avslutas. Nu är det slut iaf. Om några timmar ska hela familjen tåga in på dagis och hämta vårt barn för sista gången. Vi ska ta hans av personalen nogsamt packade saker, överlämna en futtig gåva och några ord på en papperslapp som symbol för det hästjobb som personalen och ffa vår kontaktperson gjort under åren. Jag har absolut ingen aning om vad man kan köpa som tack. Det går liksom inte att tacka för sånt men jag har skrivit ihop ett A4papper och med foto på baksidan som hälsning från familjen.   Det och en presentförpackning med kaffe, te, choklad och lite andra små godsaker får duga som symbol. Jag tror jag skulle kunna fylla ett A3papper med saker personalen gjort.

Av Fia - 12 juni 2015 17:13

Sommarlov, solen lyser skönt. Sommarlov, gräset är så grönt???
Jag ska in på jobbet på tisdag en stund, städa lite och avsluta en del andra saker men jäklar vad skönt med sommarlov!!!!

Av Fia - 10 juni 2015 10:25

Jag tror att vårt lilla bustroll börjar bli en stor dam.   Jag fattar inte när det hände men jag får nog inse att jag nu har tre damer och en Lilleman hemma. Han får nog vara liten många år till vare sig han vill eller inte  Snart är det sommarlov också. Helt underbart! Jag har tre arbetsdagar kvar nu varav en frivillig för att hinna städa undan lite på mitt rum. Jag kommer hellre tilllbaka när det är fint och undanplockat än när det är fullt kaos. Då har jag ett år på mig att stöka till det igen till det kaos jag skapat nu  

Av Fia - 9 juni 2015 12:34

Det kan eventuellt vara så att jag börjar få koll på läget på jobbet. Det är alltid tusen och en saker som ska göras i sista minuten, betyg ska sättas och så är det ungefär en miljon saker som ska kollas, dubbelkollas och trippelkollas innan man inser att det blev fel iaf. Jag har haft en lista lång som lagens arm som ska betas av. Alltifrån småsaker som skriva klart ett prokoll och lägga in om föräldraledighet i augusti till mastodontjobb som att analysera och sammanställa antal betyg i olika ämnen, jämföra med studieplaner och sen kolla att allting stämmer överens. Kursutvärdering behöver också göras och sammanställas, närvarokontroll över året ska sammanställas osv osv osv.


Idag har jag faktistk bara en enda sak kvar på min lista. En enda sak sen är jag klar??? Fan tro't. Jag måste ha glömt nåt???? Helt säkert. Annars har jag bara mitt rum kvar att städa, en avslutning på jobbet imorgon, en båtresa på fredag och så lite handledning så har jag semester sen???? Frågan är jnär jag ska städa??? Inte idag för det hinner jag inte, inte imorgon för då är det fullt upp och sen på fredag är vi inte här... Måste ta hem lite blommor över sommaren också insåg jag nu. Visste väl att jag glömt nåt. Hoppas att det bara är småsaker som ska göras som jag glömt  

Av Fia - 3 juni 2015 12:45

I helgen var jag på ljusparty hos en av Linnéas kompisars förälder. Det var ett bra tillfälle att lära känna henne lite mer tänkte jag. Om man känner mig vet man att det är en utmaning för mig att åka till en människa jag inte känner och dessutom inte veta om jag känner någon där. Jag hoppades att jag skulle stöta på någon annan förälder från skolan men det gjorde jag inte. Jag kände inte en kotte där och kände mig verkligen som utomstående. Alla andra verkade känna varandra sen tidernas begynnelse och jag fick känslan att det nog var släktingar. Nåja, det var bara att bita i det nya äpplet och gilla läget. Utmaningar är som bekant till för att klaras av. Det gick rätt bra faktiskt. Jag sade inte så mkt vid själva visningen men vid fikat fick jag väl försöka bjuda till lite och iaf delta.


Själva produkterna som såldes var väldigt fina. Det medges. Vem gillar inte ljus liksom? och ljusstakar och annat. Enda kruxet som jag kan se är väl det där priset???? Alltså, okej att ljuskoppen är i genomskinlig plas och den är fin. Den kanske har ett paptent för sin utformning och sina egenheter men helt ärligt, 250kronor för 12 teljus/värmeljus? Det är väldigt mkt pengar även om koppen skulle släcka sig själv vid överhettning och även om koppen är välvd i botten så ljusmassan rinner ner och allting brinner upp och även om själva ljuskoppen är genomskinlig. Det är väldigt mkt pengar när man får doftljus från IKEA som säkert inte är lika bra alls men som duger utmärkt, iaf hemma hos oss.

Doftpinnarna gick som smör i solsken lade jag märke till på vårt party.     De är rasande fina men återigen priset??? Fem stycken doftpinnar för massa pengar. Orkar inte ens ta reda på hur mkt men det var väl säkert 350:- för fem. Okej att de doftade underbart och ja de höll säkert länge men ändå. Det blir en faslig massa potpurri för 350:- + kostnaden för ställningen att ställa dem i. Dock är jag fortfarande frestad eftersom vi har ett rum i huset som verkligen behöver lite luktagott... Nu var den hjärtformade vita ställningen slut så det blev ingenting av det. Dessutoms ade de att pinnarna luktar så starkt att man kunde ta en istället. Men hur fint är det med bara en i ? Dessutom får den ändå inte plats på toaletten nere där det alltid luktar illa så det får fortsätta lukta där.


Jag tittade febrilt efter nåt billigt i katalogen men jag fick nöja mig med ett paketerbjudande. Det var inte billigt men går att använda även efter ljuset är slut. Jag försöker åtminstone tänka praktiskt. Och nu jäklar om ljusmassan inte verkligen brinner upp helt och hållet. Får man reklammera då? Om man följt instruktionerna och inte släkt för tidigt??? Vem eldar ett ljus mindre än tio minuter ändå? Varför ens tända då?  Det här blev iaf mitt köp   Glasljuset till vänster med lampan i botten för då kan man använda ljuskoppen när ljuset är slut och lägga saker i det typ blommor och sätta på lampan.. Det låter bra i teorin iaf. Fråga inte vad det kostar för det tänker jag inte svara på. Det var inte gratis trots att jag fick 40% rabatt... Men ljuset doftar himmelskt och som vanligt så när man väl har betalat nåt så är det gratis sen för man glömmer trots allt bort vad det kostar  


Av Fia - 3 juni 2015 10:27

Jag tror att värsta veckan på året är avklarad. Alla aktiviteter som ska avslutas är avslutade, alla picknickar och såna saker är också avklarade. Den här veckan är allting annat än lugn men ändå så tillkommer inte såna där saker som liksom lägger lök på laxen.

Idag är det kör och jag tänker inte jobba länge utan istället springa runt och försöka fixa fram en födelsedagspresent till Ida. Emma fick igår uppdrag att köpa lite grejer. Uppmaningen var att fixa hårglitter, hårfärgspray, hårspännen och snoddar mm. Hon köpte ingen färg och glitter pga tidsbrist men hon hann faktiskt köpa massa snoddar, låtsasörhängen man limmar på örat, hårspännen och såna lite finare med blommor på som Emma tänkte blir bra till skolavslutningen   Jag får fortsätta handla lite idag. Det blir nog samma tema gissar jag. Ida önskar sig smink men det vill inte jag köpa. Örhängen vill hon också ha men eftersom hon är nickelallergiker är jag tveksam även om jag vet att de första är i plast. Örhängen har man för livet och jag vet hur lockande det är att köpa alla fina nästan gratis örhängen sen som dignar av nickel. Hon är inte min första unge. Hon får nöja sig med låtsadörhängen som ser äkta ut. Vi behöver inte utsätta henne för nåt i onödan. Dessutom är hon inte den som sitter still och klistervarianterna sliter inte sönder örsnibben heller.


Ida skulle okcså bheöva lite påfyllning av kläder. Hon har inte växt ur dem. Slitit ut massor har hon men mkt är för stort på bredden??? Hon har ju varit en liten knubbsäl men har sista året gått ner 3 kg i vikt och växt massor på längden. Nu har vi gått från viktkoll pga övervikt till viktkoll pga låg vikt. Vi har stränga order från läkarna att hon inte får gå ner mer nu. Hur lätt är det då? Ungen äter frukost, försöker äta lunch pga medicinerna, mellis och sen middag. Vi har lagt till kvällsfika också nu. Sen är ju inte Ida spinkig heller. Hon ser fullt normal ut tycker jag. Hon är ju liksom inte lika spinkig som Lilleman. Då hade jag förstått det men då var det väl det där med barnets egna kurvor. Erik är född liten och späd. Ida har en annan kurva och hon avviker från den, rejält... Nåja, det blir nog folk av båda förr eller senare. Om ni vill bidra med kläder i present så är 146 lagom på längden. Jeanstights är mest populärt eftersom det ser ut som byxor som alla andra har. Kolla så man kan ställa in i midjan bara. Jeanstights och tunika eller snygg topp till är populärt just nu. Byxdressar(byxa och tröja i ett) är också finemang. Vardagsklänningarna går fortfarande hem men inte lika populärt.



Av Fia - 1 juni 2015 14:30

 Jag måste erkänna att senaste tidens stress inte direkt haft en positiv inverkan på mitt minne. Ett minne som var uruselt från början men sista tiden är det katastrofalt läge. Idag hade vi bestämt att Linnéa skulle leka med sin kompis S- det har jag inget minne av men blev påmind i lördags på ljuspartyt när jag var där. Ida skulle leka med sin kompis E och vi har bestämt det över telefon- har jag absolut inget minne av alls... Hur kan man glömma att man pratat med någon i telefon? Snart slutar jag jobba och går på semester och då brukar det mesta lugna ner sig. På somrarna är det bara fotbollen som håller i sig. Långa lata dagar i den varma solen förhoppnignsvis iaf. Sommaren har inte direkt börjat så strålande än i år. Jag förväntar mig förbättring till sommarlovet börjar.


Idag provar vi en ny sak hemma. Ida fyller liksom 9 snart och idag är hon ensam hemma hos en kompis för första gången- utan föräldrar. Det kan gå bra eller så blir det fullständig förödelse. Det märker vi nog. Kompisens pappa kommer iaf hem lagom till Idas mediciner går ur kroppen och fram till dess är det nog rätt lugnt. Efter det finns potential för a weapon of mass destruction  


Imorgon ska vi åka till Furuvik med jobbet. Förra året när vi åkte så var jag hemma och vabbade. I år måste jag vara kvar på skolan eftersom jag har ett möte inbokat på eftermiddagen och jag skulle bara hinna till Furuvik, vara där en 45 minuter innan jag måste åka hem igen. Inte stor idé att åka mao. Trist som tusan. Jag älskar Furuvik men jag får åka dit med mina egna barn istället, och Karin. Det blir säkert bra det med.

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards