Alla inlägg den 12 mars 2012

Av Fia - 12 mars 2012 14:11

"Att du inte frågar Emma, hon fick sina fiskar varma när hon dukade fram, det är gossen som ska göra detta. Stoltare unge får du leta efter, bära tallrikar, bestick glas m.m När detta är gjort så är det t.om roligt att sätta sig och äta utan utbrott." Hulda(mamma) skrev detta i kommentarsfältet och jo det stämmer. Jag skulle kunna skriva en hel roman om Erik, vad han gör och inte gör  Han kan inte klä på sig själv än och dit har vi inte kommit. Det är jag tacksam för. Däremot bära kan han. Han gillar att duka fram och bär stolt fram bestick och plastglas på bordet. Han blir också uttriktigt förbaskad när jag inte låter honom bära tallrikar och annat ömtåligt. Däremot bär han INTE fram sina egna bestick för det är trist. Han gör det i protest eftersom jag fortfarande har bebistallrik, bestick och sånt till honom. Han gillar det INTE! Borde köpa riktiga tallrikar till honom, men som är i plast typ skolans tallrikar. Finns det??? Var? Samma glas som är i plast utan att vara färgglada och fula som IKEAs som vi använder nu... Kom med tips. Jag hinner inte springa runt i massa affärer. Däremot gör det ingenting om de är billiga... En annan sak han kräver att få göra. Det är att bära sina skor från skogränsen på dagis till sin hylla. Det är heligt och fan ta den som gör det av misstag. Hujamig vilket utbrott det kan bli  


Det finns en sak som jag tycker man borde forska kring mer. Drömmar! Freud forskade lite kring detta och sen har det säkert varit en och annan till men på verkligt allvar alltså, utan att blanda in massa psykologiskt dravvel. Senaste tiden har jag drömt så många konstiga drömmar. Häromnatten drömde jag att jag skulle gifta mig. Jag skulle få en present i form av ryggmassage. Jag placerades med barnen högt upp på ett berg där det balanserade ett hotell. Det fanns inga bussar och ingen hiss upp eller ner. Där gick jag runt och väntade en hel natt på att massören skulle komma. Inte fanns det nån mat heller så jag fick lämna barnen och gå ner till byn i dalen för att köpa mat. På vägen upp hörde jag barnen skrika i panik för att jag lämnade dem. Själv befann jag mig mitt på bergssidan med minst en timmes väg upp tillbaka till barnen. Ungefär samtidigt kommer Mårten älgandes uppför berget helt opåverkad och otrött men han tog inte barnen så jag stretade mig upp tillbaka till barnen som fortsatte skrika hysteriskt hela tiden... När jag vaknade kände jag det som att jag faktiskt väntat på denna massör hela natten och frustrationen var total.


Inatt drömde jag nåt annat märkligt. Jag hade fått annan hud i ansiktet. Huden hade förtjockats, blivit hårdare som pansar, röd och jag hade tappat känseln i den. Jag stod och smorde frenetiskt för att få tillbaka känseln.


En annan dröm jag har OFTA är att jag får värkar och föder barn så där helt ovetandes om att jag är gravid. Sen står jag där med min bebis i total handfallenhet. Inga kläder, ingen säng, inga blöjor, ingen vagn, ingenting mer än att jag själv är totalt chockad.

Av Fia - 12 mars 2012 09:55

The terrible two's är här, för första gången faktiskt. Tjejerna har varit lugna som filbunkar i tvåårsåldern(humörmässigt alltså!!!) men Erik är stöpt i en annan form. Han är arg, arg och förbannad från det att han slår upp sina blå till han somnar på kvällen. Är han inte arg så hyssar han. Igår vaknade han på morgonen, blev arg vid frukosten och slog omkring sig, kastade mjölken och mackan mot oss andra och klickade ut gröten på golvet antingen via munnen eller skeden. När jag tog ifrån honom maten blev han ännu argare och slog ännu intensivare... På fm upprepades det hela med att antingen skrek han på oss eller så gick han iväg och gjorde dumheter. Ibland glömde han bort att han borde vara arg och var sig själv dock. Det är himla spännande att vara med när pappa städar tex . Vid lunch fick han i sig två tuggor innan han åkte från bordet så vid mellis var han inte bara arg utan hungrig också. En hungrig Lundgrenare är inte att leka med  . Fick tvångsmata första skedarna innan han lugnade ner sig och gapade frivilligt. Jo, mata för äter han själv så kastar han allt.

Lilla gubben, det är inte lätt att vara liten  Ännu argare än vanligt blir han när vi inte förstår vad han säger. Då blir han så arg att han mest liknar Kalle Anka med rök utsipprande från öronen. Han hoppar och skriker av ilska. Han pratar liksom inte så bra och det är nästan omöjligt att förstå vad han säger. Oua är vovve, aua är vatten(liknar mest spanska agua). Sen säger han mamma, pappa, Emma, momo och offa så klart. Senaste veckan är Måni ofta förekommande men det förstår jag ingenting av. Måni är oftast det som han blir arg över, helst mitt i natten. Inatt vaknade han, kröp upp i min säng och började slå mig när jag inte förstod "måni". några förslag? Det är inte vatten, välling dricker han inte, gröt heter bebinamnam(  )  och det är nåt han vill ha på nätterna... Inte nappen, filten, gosedjuret heller. Inatt frågade jag honom om makaroner eftersom han tjatade om "momo måni" men inte det heller. Det kändes annars rimligt eftersom han älskar mormors stuvade makaroner men mitt i natten.Njäe  ..


Förutom att slåss med en liten ilsken tvååring i helgen så har jag och Hanna varit med våra 11åringar på bio. Vi fikade innan och sen drog Hanna och jag runt på stan och kikade i butiker medan vi väntade på Emma och R.  Hemma lekte Linnéa med L medan Mårten slavade. Han städade ut mellan dörrarna i lördags och vår inglasade veranda igår. Själv har jag mest tagit hand om barnen och fixat mat, disk, tvätt och sånt. Det känns faktiskt som ett helt okej upplägg. En som städar och en som tar barnen. Ännu bättre när jag slipper städa  Jag hann också sortera massa tvätt, lägga undan det som var för litet(och ivägskickat till Emre), tvätta vinterkläderna och ta fram vårdito, konstatera att rätt mkt behöver köpas nytt som vanligt men ändå mindre än jag trodde.


Igår kom Karin och yavuz på besök och hade fika med sig. Sånt är alltid trevligt! Vi satt och snackade lite och började planera för att resa till turkiet tillsammans om ett år, nästa maj ungefär. Jag har tänkt tanken länge att det skulle vara kul men nu finns det kanske en verklig chans också. Blir till att spara nu bara! Mårten tar ut föräldrapenning fre-sönd som vi tänkte använda till ändamålet. Det är inte gratis att åka 6 betalande personer.





Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards