Alla inlägg den 5 juli 2011

Av Fia - 5 juli 2011 09:57

  Det är så tomt att det nästan ekar. Igår åkte Ida ut till mormor för att vara där i veckan. Hon har lite ont om kompisar i rätt ålder tyvärr och jag tycker synd om henne när systrarna leker med kompisar dagarna i ända men hon aldrig får leka, inte sällan får hon inte ens vara med och leka med storasyrrorna. Skönt för henne att få komma ut till mormor och de får rå om henne och ge henne massa uppmärksamhet, få baka lite som hon älskar och kanske fånga en eller annan fisk 

Även LInnéa är borta. Hon sover över hon grannpojken som de har längat efter i flera månader. Nu passade det oss båda familjerna och lyckan är total. Jag var dock osäker på om hon skulle klara av att sova där men å andra sidan skulle hon kunna krypa hem så nära som det är  Hon har inte hörts av än så hon har nog sovit gott hela natten. Roligt för henne.


Igår gjorde vi inte många knop här hemma mer än betalade räkningar och städade. Jag blir rätt passiv när det är så dåligt väder och vill inte göra ngt alls helst mer än krypa ner i sängen och läsa eller nåt. De flesta klagar över solen och värmen men jag måste verkligen vara född på fel sida av jordklotet för jag stortrivs när det är 30grader varmt och strålande sol. Sånt här halvväder är värst av allt. En eller två regniga dagar efter en längre period av sol står jag ut med för då får jag göra sånt man ogärna gör när det är varmt som att städa, baka och så men sen klättrar jag på väggarna och vill ut, sola. Nu är det dessutom kallt också!


Det är väl det som är så bra med Ida ute hos mamma och pappa. Pappa ogillar värme å det grövsta. Han står inte ut utan går runt som en osalig ande. Ida är likadan. Hon tycker verkligen inte om när det är varmt. Hon går iofs inte runt som pappa men hennes humör ligger på kokpunkten hela tiden. Ute hos pappa finns numera en AC i ett av rummen och där kan ju Ida och pappa ligga nästa värmebölja som jag hoppas blir både långvarig och het.


En sak gjorde jag dock igår. Jag besiktigade bilen. För er som känner Mårten och hans egenheter just kring bilbesiktigande så kan jag säga att den skedde en månad för tidigt. Jag vet inte vad han har för tillfällig sjukdom men den är välkommen att stanna  Jag hade inte förväntat mig att den skulle gå igenom helt för lite lampor var trasiga(bilen äter bokstavligen lampor), tomgången är ojämn och dör lite nu och då för oss, den är rostig som bara den och tja den är gammal och skruttig men åååå så jag älskar den! Den gick inte igenom helt heller men det var inga stora fel. Det var det längsgående bromsröret som var rostskadat och behövde bytas ut och så var det en styrled som var glapp. Det är piece of cake! Delarna är gratis genom mårtens jobb och jobbet likaså om man bortser från att han är borta ytterligare en kväll då. Hellre den typen av fel än COhalten eller nåt sånt som är helt omöjligt att fixa med mindre än att man lämnar in bilen på verkstad. Nu har jag också besiktigat bilen för första gången utan att bilen gått sönder på vägen dit. Tredje gången gillt. Första gången gick vindrutetorkarna sönder å det grövsta. Det var snöslaskigt och jag satt och bilade till ngn bilbesiktning låååååångt bort, kommer inte ihåg vart. Det var en hit. Bilen gick igenom konstigt nog för tro mig ena torkarbladet stack rätt ut!!! Andra gången jag besiktigade bilen gick den som en klocka dit men sen när jag skulle köra in den var den tvärdöd. Inte ett ljud när jag vred om nyckeln  de fick komma ut med ett bilbatteri, starta bilen åt mig och tro't om ni vill men den gick igenom den gången med. Efter den gången fick jag inte besiktiga bilen mer på flera år för jag förde otur med mig  

Nu väntar Emma med en UNOkortlek!

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards