Alla inlägg den 19 maj 2010

Av Fia - 19 maj 2010 22:13

Den här veckan känns det som att det är fotboll varje dag. Måndag: träning, tisdag: match, onsdag: träning, torsdag:träning och fredag är det Emmas tur att vara bollkulla för damlaget. Men alla träningar är inte Emmas utan Linnéa tränade idag. I år hoppas jag att det ska gå bättre än förra året då det iofs gick bra för Linnéa. Hon är löpvillig och teknisk men kamratandan satte käppar i hjulen för henne eftersom hon försökte få med sig en av sina kompisar ut på planen. Kompisen var mest intrsserad av att titta på. I år har hon två andra kompisar och ev kommer bästisen också nästa gång så fyra tjejer från samma förskola.

Man kan nog också konstatera att det inte är ngn brist på framtida påfyllning i laget för det var över 40 killar uppdelade på fyra grupper och tjejerna var mellan 30-35stycken. Det känns som GUSK lyckats dammsuga hela gamlis/svartbäcken/nyby på sexåringar  

Av Fia - 19 maj 2010 11:55

På lördag har en god vän till mig en 40årsfest tillsammans med en annan av mina bekanta. Det ska bli himla roligt att få släppa loss i goda vänners lag och det vankas lekar och upptåg samt god mat.

På inbjudan står det förutom sedvanliga: Sätt på dig finstassen och kom och ha roligt-frasen så står det också att födelsedagsfirarna undanbeder sig presenter men om man vill får man sätta in pengar till välgörenhet. För mig betyder detta tr saker:

  1. De vill inte ha presenter. Det förstår jag för är man 40 har man i regel tillräckligt med pengar för att själv kunna välja vad man vill ha och krimskrams och sånt ligger heller inte för dessa två.
  2. De ser gärna att man sätter in pengar till välgörenhet istället om man känner att man VILL köpa ngt.
  3. De anser inte att man måste köpa ngt för deras skull.

Är jag helt ute och seglar? Orsaken är naturligtvis att av oss som tänker gå så finns det ju en och annan som helt bestämt tänker köpa ngt, vare sig de vill eller inte och de tänker inte sätta in pengar till välgörenhet alls. Jag började prata med en av dem och insåg att hon var ute efter ngt fysiskt att ge och jag förstår det "behovet" så jag föreslog att vi kunde gå ihop och köpa en flaska vin eller ngt mer symboliskt och sen skänka en del till valfritt ändamål. Det finns inte i hennes värld alls att skänka bort pengar utan planerar köpa ngt dyrt att ge firarna. Det är tydligen en hel del som resonerar så men jag kan inte låta bli att undra för vems skull gör man så???? Paret har avsagt sig allt men visat på alternativ istället. Jag kan inte låta bli att tycka att man inte respekterar firarnas önskemål på det sättet och om jag hade varit den man firade hade jag nästan blivit sur. Dessutom ställer presenterna till det för födelsedagsbarnen eftersom de sen måste dela upp gåvorna. De har inte valt ut enbart gemensamma bekanta utan några gemensamma och många egna...

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards