Alla inlägg under maj 2009

Av Fia - 31 maj 2009 08:45

INget ont om Ellinor men hur i hela friden kunde hon ta hem Robinson???????!!!!! Enda anledningen är väl att hon mjäkat runt på ön och lallat med alla andra men ngn överlevare är hon ta mig tu**an inte! Jarmo är väl den ende i årets Robinson som faktiskt förtjänade att vinna??? Sen att han inte verkar vara den mest sympatiska av män men han är iaf en sann överlevare! Fast tittar på på Aftonbladets hemsida så är jag i gott sällskap! 82,9% tyckte att Jarmo borde vunnit(ställningen när jag kollade för en stund sen). Törs man gissa att pruducenterna nästa år kommer ändra upplägg så inte deltagarna själva röstar utan svenska folket??? Hoppas verkligen det!


Igår fick jag annars årets första solbränna(med betoning på bränna) eftersom man begåvats med rött hår och ljus hy:/ Fräknarna har kommit tillbaka för säsongen också fast då syns finnarna mindre kanske som bebisen orsakar. Varför kan inte jag få vara en sån som blir vacker när jag är gravid??? Är det för att jag alltid väntar tjejer?


Solbrännan kom så klart till på fotbollsplanen i Hagby där Emma spelade match. Hennes lag var uppdelade i två mindre lag eftersom de är så många och det gick riktigt bra. De vann en match med 2-0 och förlorade en med 1-0 men där var de trots allt det bättre laget men motståndarna fick in ett mål iaf. Våra tjejer MÅSTE träna avslut och uthållighet. På slutet av sista matchen var några av tjejerna så trötta att de bara stod och stirrade. När bollen kom såstod de och stirrade utan att sparka till den:) Motståndarna var lite piggare för de fick vila rätt mkt längre än våra tjejer som fick spela i 40 minuter i sträck. Emma orkade iaf hela vägen och slet som en hund. Hon var egentligen back men fick gå fram och bli anfallande back(tröttare backens tannade óch försvarade) och lyckades nästan göra mål men målisen stod ivägen enligt Emma som var mkt förgrymmad;)

Det var iaf himla kul att få vara med och hjälpa till och jag inser att även om jag inte tyckte att det var så roligt att spela själv som barn så verkar jag se vad som behöver tränas på på plan de kommande träningarna. Passningar, avslut och att inte stå ivägen för varandra när laget har bollen... Kort sagt, det finns en hel del att göra! Fick en jättefin bild på laget men eftersom datorn är från 1800talet får den vänta tills jag kommer hem till mamma istället.

Av Fia - 30 maj 2009 14:04

Har ni ngn gång undrat varför nästan all lycra man hittar är svart???? här är svaret:D

Av Fia - 29 maj 2009 22:29

I väntan på att Ida ska somna sitter jag här nästan mitt i natten för oss iaf för att kunnah änga upp maskinen som snart är klar. Läste ett av många inlägg på forumet och får läsa om en kvinna som undrar hur man hinner ha det rent hemma(fylla diskmaskin och tömma den tex) med ettåringar. Peace of cake tänkte jag så där som man gör innan jag började läsa... Herregud vilken flashback jag fick! Hon beskrev en liten ettåring som klättrade in i maskinen, slickade på skedar, fick tag på vassa kniven och viftade med. Hon beskrev också middagssituationen hur det var när hon lagade mat i 30 minuter och visste att det stökades till enormt under den tiden... Det var då jag kom på det som jag förträngt! SÅÅÅÅÅ var ju Ida som mindre. Det gick bara inte att tömma eller fylla en diskmaskin när hon var vaken utan att hon skadade sig eller lyckades ha sönder minst ett glas. När jag lagade mat så visste jag att hon på den tiden hann stöka till så det tog två timmar att städa(tyvärr överdriver jag inte) och nu fattar jag inte varför jag givit mig in i detta EN GÅNG TILL!!!!! Hur korkad kan man bli???? Det är bara hoppas att bebisen blir en lugnare sort. Eller hoppas och hoppas, jag ber till högre makter för det lär behövas.


Annars är det kalas i helgen för Emma och Ida och Emma har också fotbollscup imorgon hela dagen. Ska bli kul att se hur det går. Rapport kommer!

Av Fia - 27 maj 2009 11:06

Idag har vi två tider för olika besiktningar av barnen. Den första var linnéas tandläkarbesök och där har vi varit nu. Hon fick berom för sina rena fina tänder och det syntes att hon/vi hade bra matvanor hemma. Man tackar och bockar!

Inga hål men hon hade korsbett fast det lustiga var att hon kunde bita vanligt också. Hon drog det snett. Undra om det kan ha att göra med att ena hennes käkben är lite kortare än det andra??? I såna fall kommer skillnaden öka eftersom käkbenet kommre fortsätta växa mindre än det andra. Det har med hennes syndrom att göra. Frågan är om man i såna fall kanske ska ringa och bråka lite till käkkirurgen. Det är egentligen där LInnéa ska gå men eftersom de aldrig kallar utan alltid glömmer bort oss så har jag struntat i dem och går till vanliga tandläkaren. Får väl prata med vår audiolog i augusti när vi ska dit nästa gång. Hon har koll.

Vid två idag är det så dags för besiktning nr två och denna gången är det Idas tur. Hon ska på treårskoll och jag är inte speciellt fundersam men jag är lite nyfiken på en sak. Alla andra gånger som jag varit där har allting varit toppen och jag har fyllt i rätt ruta. Idag kommer jag inte göra det eftersom en av frågorna är om Ida verkar okoncentrerad/har svårt för att sitta still...

Inte med bästa viljan i världen kan jag säga att ungen är bra på att koncentrera sig eller kan sitta still och vi får se hur dsk tolkar det... Håll tummarna! Vikt och längd blir det ju också men det är inte så spännande för det fick vi veta hos barnspecialisten förra veckan. Ida har ränt iväg på längden och blivit 93,5cm lång och vägde 13kg. Bara som kuriosa kan jag berätta att hon är 7cm kortare än Emma var vid samma ålder och 2cm kortare än LInnéa:D

Eftersom mina barn verkar vara en av varje sort, låååång, normal och kort så ska det bli spännande att se om barnen följer trenden och bäsen blir ännu kortare.

Av Fia - 26 maj 2009 15:44

Äntligen! Jag är klar med rättningen av de nationella proven. 55 uppsatser är genomlästa och betygsatta och 45*3 prov är rättade av de andra delarna. Fy vad det är trist! Nu är det iofs några eftersläntrare kvar som får göra i efterhand fast gamla prov istället men det känns som en fiskfis i jämförelse.

Nu återstår bara 45 specialarbetet kvar att läsa och betygssätta samt lite andra rester som elever inte orkat ta tag i förrän nu. Just nu jobbar man häcken av sig på jobbet och hemma på lediga dagar bara för att hinna rätta allting innan sommarlovet. Varför ska allting komma på slutet???


Idag annars ska jag iväg och shoppa lite kläder till lillfisen. Hon har växt ur alla sina kläder känns det som och ffa byxorna hänger på trekvarten. Sen hon slutade med blöjan har benen blivit våldsamt mkt längre... Fattar inte alla som säger att man kan ha byxor så länge just vid blöjskiftet. Hur går det till??? Det enda som händer är att alla byxor blir dels för korta och dels ramlar av fast det beror nog mest på att mina små är rätt spetiga;) Får se vad jag hittar på idag men främst byxor behövs men Ida börjar ju förvandlas till en klänningstjej hon med. Jag tar väl det jag (och Ida) gillar!

Imorgon är planen sen att maken och jag ska iväg och köpa sängen till  Ida+ madrass och sånt. Ett fint påslakansset vore nog också på sin plats men jag sparar kattsetet till en ev födelsedagspresent istället. Vi får se vad vi hittar på IKEA.


Av Fia - 25 maj 2009 09:21

Läste precis en diskussion på ett forum där jag brukar hänga och där diskuterades det perfekta livet och vem som lever det. Ingen säger sig leva det direkt men de allra flesta är ändå nöjda med livet eftersom det ändå är good enough. Vad är då det perfekta livet???? ÄR det när allting går ens egen väg och man itne har några problem eller ens moln på himlen eller är det perfekta livet faktiskt ngt så enkelt och basalt som att man trivs med livet, familjen, barnen, arbetet? Jag har ingen aning men vi lever definitivt inte ngt perfekt liv. Jag tror att det perfekta livet måste vara att man har förmågan att glädjas åt det lilla såväl som det stora samtidigt som man inte gräver ner sig i det tråkiga. Rätt eller fel?

Jag vet iaf att vi i vårt liv har en hel del moln på himlen i form av Linnéas handikapp eller vad man ska kalla det. Idas astma klassar väl inte här precis som Emmas mjölköverkänslighet. Jag skulle gärna vilja jobba mer än halvtid och att Maken var hemma mkt mer MEN trots allt detta så är inte livet så pjåkigt. Idag tex gläds jag extra mkt åt att Linnéa(och jag) städade hennes rum igår. Vi fick bort allt glitterlim som suttit fast som berget. Vi väntar en liten till familjemedlem i slutet på året, extra pengar på kontot, både Maken och jag har ett jobb! Dessutom är alla friska idag och jag sitter hemma och jobbar för att bli klar med nationella proven idag. I em har vi tröning med Jällare röster och jag ska få sjunga Malena Ernmans La voix. Japp, du läste rätt! Jag ska sjunga den låten... Ska bli spännande att se hur det går. Tur att jag har samma fördel vad gäller rösten som ME har. Jag har bredd vad gäller toner. Det är ju en bra förutsättning:D

Nej, nu är det dags att börja rätta.

Av Fia - 24 maj 2009 14:47

Idag hade Emma och Axel premiär på sin musikteater som de har satt upp på söndagsfrön. Emma har egentligen inte gått i söndagsfrön men fick hoppa in så här på slutet för att täcka rollerna och för att hon tyckte det var roligt. Det är en teater som handlar om en mormor som vaktar sina barnbarn över en dag och barnen går på upptäcksfärd på vinden. Där hittar de en bok från när mormor var liten som handlar om Jesus liv. Mormor börjar berätta, barnen frågar och kommenterar och så är det massor av härliga gamla ´psalmer i "Frälsisstuk" Helt underbart och eftersom jag är så sjukt sentimental och älskar låtarna så trillade en tår eller två:) Jag var visst inte ensam för Emma berättade sen att även hon hade blivit tårögd:D Hon kanske har ärvt den förmågan från mig. Jag är hopplös. Klarar inte av att titta på mina barn eller andras som sjunger eller uppträder.

Barnen var iaf jätteduktiga och jag blev mäkta imponerad av en liten tjej på åtta år som spelade tvärflöjt! Skitduktig. Hon och hennes mamma spelade en låt solo och det var fantastiskt. Emma vill ju okcså börja spela så hittar vi ingen lärare för henne har vi en där i mamman som vi känner privat iaf:)

I kyrkan hittade LInnéa en kompis okcså. Efter två veckor hemma med tråkiga mamma så var det roligt att äntligen få leka. Kompisen är nu hemma hós oss så de får fortsätta leka lite till. Det har hon förtjänat dels efter sin sjukdom men också  för att hon ätnligen städat klart sitt rum efter förra kompisbesöket då de målade med glitterlim över hela golvet och skrivbordet samt hjälpte upp glittret lite med att strö ut glitterstjärnor, änglar och andra figurer. De hade också haft sönder massa papper och strött ut, målat med krita på väggar och golv. Kort sagt, det var fruktansvärt! Det mesta av glitter limmet har jag fått bort med citronsyra och vatten(tack Rent hus!) Det var ett otroligt effektivt trick. Kan rekommenderas! Nu är rummet rent och fint igen lagom till Ida ska flytta in där. Vi måste bara städa ur Idas rum och tvätta mattan därinne. Längtar tills Ida får sin säng och barnen kan börja bygga kojor och grejer där inne. Det tror jag blir kanonbra. Linnéa kommer också få en möbel för hennes pyssel. Den kommer vi ställa ner i hennes rum i källaren när vi bytt rum. Ingen idé innan.

Av Fia - 23 maj 2009 11:40

Så var det dags igen för nästa födelsedag. Ida fyller tre år och önskar sig inte så mkt än men några förslag kommer här.

Eftersom Ida får en ny säng i födelsedagspresent så aktualiseras hennes dröm om kattsängkläder! Hon pekade ju bestämt i julas på ett Hello Kittyset till stor säng. Kattkärleken växer fortfarande stark.

Täck och kudde.

Kläder! Hon har i nuläget massor med kläder i garderoben men det mesta är för smått. Blöjornas försvinnande gör att alla byxor är för korta. Lämplig storlek beror på affär men 98 är nog lagom.

Hårsnoddar och hårspännen! De har en förmoga att försvinna, så är det men de måste ju användas likafullt ändå:) Gärna ngt att ha snoddarna i också för det är nog en orsak till att de förvinner hos oss!

En keps

Leksaker tex finns det ett set med fyra konor och en liten fotboll på COOP för under femtiolappen som jag tror Ida skulle gilla:)


 

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards