Alla inlägg under februari 2009

Av Fia - 17 februari 2009 08:43

Läste på Aftonbladets hemsida att svenska skidåkare inte vågar åka till Ryssland eftersom de fått motta dödshot från ryssarna efter dopningsskandalerna.

Alltså det är helt sjukt, är det bara jag som anser att om ett land ägnar sig så systematiskt åt doping som Ryssland uppenbarligen gör  och de bevisligen inte gör ngt åt det så ska ALLA tävlingar i det landet upphöra. Sköter man sig inte så kan man bojkotta hela landet tycker jag! Om de inte får deltaga i några tävlingar och heller inte kan ha några internationella tävlingar lär man nog rensa ut skiten fortare än kvickt för det är ju några miljoner som står på spel.

Flytta tävlingarna från Ryssland och låt ett annat land/ flera länder hålla i dem. Jag påstår inte att det blir lätt men snön finns i år vad jag förstår och arenorna. Det som möjligen saknas är spår och hotellrum. Det känns som småpotatis i sammanhanget.

OM nu inte Ryssland förstår allvaret, se till att de gör det... Mordhota en idrottare för att de ställer sig upp MOT kampen om droger och dopning. Jag tar mig för pannan!

Av Fia - 16 februari 2009 20:59

Började dagen med en massa energi så jag körde igång ett mastodontbullbak redan kl 8. Emma bestämde sig för att leka med Fanny och Linnéa med Freja och alla ville visst vara här hemma så det blev fullt hus minst sagt. Ngnstans i röran av fem barn som springer runt och skriker, bullar som ska gräddas och jäsas, penslas och sockras kom huvudvärken smygande och för er som inte provat ovanstående kombination kan jag säga att det inte är trevligt:(

Nåja, lite utlopp för frustrationen fick jag iaf när Linnéa på sitt sätt vägrar lyssna på vad jag säger utan hela tiden gör precis tvärtom så jag fick suga tag i henne, prata henne till rätta och efter det fungerade det riktigt bra.


Dessutom fick jag ju hjälp från minst sagt oväntat håll idag. Ni som känner oss vet ju hur bra Linnéa är på att städa och ffa hur gärna hon gör det?!!! Inte alls kan jag tala om. Hon driver moder teresa till vansinne så vi har givit upp. Hon får städa sitt rum efter eget huvud och vi går in där och dammsuger upp det värsta för att vi inte ska få husdjur. Vi bestämde oss efter jullovet att det får vara för bryr inte hon sig så varför ska vi??? När Freja var här idag så tyckte jag att de skulle hitta på ngt att göra istället för att bara svassa efter mig. Det kan man liksom göra alla andra dagar när man inte har kompisar och då utbrister Freja: "Det är ju så stökigt härinne att man itne kan leka!" Den minen som Linnéa fick då var obetalbar och gissa vad? När Freja gick hem började hon städa sitt rum och nu är ALLTING på golvet upplockat, varenda liten barbiesko:D Det är strong gjort av henne för det var verkligen överjäkligt så jag lovade att hon skulle få sitt skrivbord ikväll när pappa kom hem... Han lovade samma sak! Hoppas han kommer snart bara för lovat är lovat liksom, oavsett klockan på väggen!

Imorgon ska vi nog hitta på ngt mer vilsamt tror jag! En tur i pulkabacken kanske??? Fast jag har lovat Linnéa att hjälpa henne organisera hennes leksaker rätt först så vi börjar väl där så får vi se var vi hamnar! Kan ju vara bra att göra det innan vi köper hennes förvaringsmöbel till hennes rum.

Ngn som vill köpa ett klädskåp förresten? Det är ett Leksvikskåp med dubbla dörrar med klädstång och sen ett skåp med hyllplan. Alltså större än det som finns nu. 

Hur bra som helst och skitsnyggt men lite väl stort då! Mitt skåp har alltså tre dörrar och ingen låda där nere. Synd att man inte kan få ner det i källaren...

Nu får ni veta en hemlighet men berätta den inte för Maken. Jag har tingat två gerbilhanar till. Vet inte om jag får dem än men så här ser de ut.
Hugo och Helmer heter de och är vuxna redan. Funderar på att byta namn på dem om man kan till Lakrits och Muffin...

Av Fia - 15 februari 2009 07:52

Strålande, sol, gnistrande snö, några minusgrader och fyra barn på strålande humör. Kan det bli bättre? Så hade vi det igår. Vi dvs jag, de fyra barnen, Karin-en arbetskamrat och L-en utbytesstudent från Venzuela samt två hundar drog till tingshögen igår för att tillbringa några timmar där med pulkaåkning och lek med hundarna.

Det började kanske inte så där jättebra för Emma började första åket med att krascha rätt in i en bänk med huvudet före men bortsett från att hon blev rejält skrämd och fick en ordentlig bula så klarade hon sig bra. Hon valde sen att hellre leka med hundarna efter det och jo, jag vet att de borde haft hjälm men det glömdes bort...

L, den venezuelanska(vad heter det???) utbytesstudenten hade aldrig varit ute i en backe och var till en början mkt ovillig till att åka och ville bara titta på. Hon tittade mest på och såg ut som om vi andra var lite knäppa;) Men pga ett missförstånd så hamnade även hon i backen och gissa vem som upptäckte att det var kul???? Jodå, när hon väl åkt en gång så fick vi omeddelbart barnvakt för sen åkte hon och barnen hela tiden:D Det är inte varje dag man får visa på våra nordiska vinternöjen för en vuxen människa och se glädjen tändas i ögonen på dem. Det var en höjdare!

På kvällen sen lagade Karin som bott i Thailand hos Karenfolket i två år mat åt oss- äkta thaimat alltså inte försvenskad sådana. Underbart gott och jag kunde snabbt inse att jag nog lagat mer thai än vad jag trodde. Jag brukar bara ta lite vad som finns och krydda på med lite olika såser och svårare var det visst inte:D Igår blev det wokad lök, morot och quorn kryddat med oystersås, fisksås och thaisoja. Enkelt och gott! Till det var det ris från Karelen.


Av Fia - 13 februari 2009 19:10

mitt i den vilda stormen. Maken har biltävling i helgen och kommer åka hemifrån inatt vid halvtvå ngn gång. Han har inte varit hemma nånting på hela veckan utan kommit hem när jag antingen somnat eller precis ska sova. Det har dels varit rätt mkt på jobbet men också en hel del med tävlingsbilen som ska fixas så här i sista minuten.

Idag slutade jag vid lunch från jobbet men åkte iväg till Granngården för att köpa spån till odjuren och sen Biltema för att köpa sand men där var det slut så jag åkte vidare till Jula istället där det fanns 25kg för 45:- Det tycker jag är kanonpris för sand som de iaf bara bajsar i och skvätter ut MEN de älskar den!

När jag shoppat klart åkte jag iväg och hämtade barnen på dagis och fritids och sen till sist hem. Då var klockan kvart i tre så det var bara att servera mellis till trötta barn och stoppa i säng Ida som inte sovit middag på dagis. 

(För dig som känner aggressionen vakna nu eftersom jag inte hämtade barnen först innan jag shoppade kan jag säga att jag offrade min lunch för att hinna med detta innan hämtning!) 

När hon väl somnat, Ebba och Elias gått hem till sig börjar nästa race- middagen! Väcker Ida för att hon ska hinna vakna och NU börjar stormen vina lite smått. Mårten ringer i full panik från E4'an. Det har sket en krock eller nåt för trafiken står still. Han känner hur paniken stiger, klockan rusar öfr Linnéa har simskola!!!! En halvtimme innan den börjar kommer ha inrusande och kastar i sig lite pannkaka från spisen. Ida och Linnéa slänger på sig kläderna och iväg far de. Kvar står man där och undrar vad som egentligen hände????

Hur reagerar ni när alla andra stressar upp sig runt er? Själv har jag två reaktioner. Den första är aggression- Jag blir tokarg helt enkelt! Den andra är totalt lugn- kanske för att väga upp den andras stressnivå??? Vet inte. Idag blev jag mest apatiskt för jag borde nog städa lite nu när det bara är Emma och jag hemma men hon kollar på tv och blir skitsur om jag drar fram dammsugaren så jag sitter här istället och latar mig framför datorn. Städa får jag väl göra om en stund när hennes tv är slut.

Av Fia - 12 februari 2009 09:45

i Musikens hus. Det var musikskolan som hade allsångskonsert och att döma av Emma efteråt hade det varit en hit. Hon bubblade på om alla figurer och jag måste erkänna att för någon som inte varit där och sett var det aningens svårt att hänga med. MEN Emma blev visst lite av en kändis på kuppen:) Hon hamnade i tidningen.

Bilden på nätet är inte mycket att skryta med för hon syns knappt men i tidningen var det tydligen mycket bättre. Leta lite så hittar du henne bredvid Ebba:)

Idag fick jag samtall från min rektor också. Han tar verkligen sitt ansvar på fullaste allvar vilket jag är tacksam för. Vi ska ha lönesamtal den 25/2. Undra hur han ska kunna veta vilka lönekriterier jag lever upp till eftersom jag inte ens jobbar för honom och han aldrig sett mig in action ens när jag gjorde det! Fast han har hört sig för hos mina kollegor på Villan så liiiite koll kanske han har ändå... Det visar sig! Ska bli kul att få argumentera lite iaf för det är vi bra på både Anders och jag:D Nu vet jag att jag redan fått en tusenlapp mer i lön det senaste året eftersom jag löneförhandlade både när jag fick jobbet på Villan  och fick en lite ökning när jag fick min fasta anställning men trots det är min lön lite på den låga sidan. Får fila lite på argumenten tror jag:)

Av Fia - 10 februari 2009 11:15

Det frågade Linnéa mig i morse på väg till dagis då vi gick förbi en buss som stod vid hållplatsen. Tänkte i mitt stilla sinne medan jag förklarade varför att ungen behöver nog åka mer buss;)

Förresten märkte jag i helgen att mitt busskort/värdekort har slutat fungera. När jag skulle hoppa på bussen för att ta mig till Bälinge så gick det inte. Lite irriterande när jag har pengar kvar på kortet. Får väl ge mig ner på stan och bråka lite med UL för såååå roligt är det inte är pengarna bara försvinner för att kortet slutar fungera. Hur ska man kunna lita på deras kort då!

Gud så skönt det ska bli att vara ledig imorgon! Jag är så trött idag och orkar inte uppamma ngn som helst energi för nåt. Dels har jag haft mens vilket får mitt järnvärde att rasa lavinartat varenda månad och sen protesterar magen. Ingen bra kombination! Och med min stora mage kan ni ju förstå hur härligt det är;D

Imorgon ska Karin och jag iaf mötas på IKEA! Ska bli skönt att få gå runt där ett par timmar. Funderar på om jag ska köpa en hylla till Idas rum. Det finns ju ingen förvaring för hennes leksaker där... Det vore inte helt fel och sen behöver vi några tusen plastbackar. Får man någonsin nog av såna???? tror inte det. 

Av Fia - 8 februari 2009 13:40

Ja, eller inte hela helgen men inte har det blivit många sekunders vila iaf! I fredags var det tjejmiddag så vi hoppade på bussen ut till Bälinge. Mammagruppen har försökt träffas i hur många månader som helst men det funkar inte bara. Det är alltid någon som jobbar dag/kväll eller har sjuka barn eller har en make som är borta eller så är det dop/bröllop/begravning eller så..... Det slutar liksom aldrig så sist vi var tillsammans alla fem var få se nu...... LÄNGE SEN! Inte förra sommaren för då var Camilla hemma med liten Ebba och "cocoonade", Vintern innan hade vi faktiskt badkalas i Gimo. Det måste vara då som vi alla träffade sist. Det är nog ett år sen tror jag... Nu kom inte Anso förrän framåt tio men alla var iaf samlade en liten stund! Vi bokade in en grillkväll hemma hos oss den 6/6, iaf hoppas jag det:) Då ska vi iaf ha kalas för Ida så på kvällen kan lika gärna alla komma och grilla. Hoppas att många karlar följer med då!

Igår var jag och storhandlade. Vi har inte gjort det på flera månader så vi behövde verkligen ALLT! Det fanns ingenting så Emma och jag for iväg efter frukost och kom inte tillbaka förrän vid tre... Vi lyckades handla mat för +2000:-. Nu hoppas jag att det räcker länge- eller iaf två veckor! Det är bara att erkänna att folk börjar stirra på en när man kommer med en vagn som är så full att det riskerar att rasa ner igen;)

På kvällen sen när vi satt och pratade över middagen berättade Emma att Linnéa blivit portad från grannen... Låter bra va? Hon hade tydligen ätit upp deras vindruvor utan att fråga. Nu får hon inte leka med Elias igen förrän hon bett om ursäkt. Idag har hon och jag pratat lite om hur man beter sig när man är borta och jag hoppas att detta var sista gången hon gör så borta iaf! Senare idag ska hon får gå över dit och be om ursäkt.

Idag har vi en hektisk dag på sitt lilla sätt. Emma är hos O och leker och åkte dit vid halvtolv. Kl 13 har Mira kalas och linnéa ska dit. 15 ska Emma hem och borde vara i kyrka för att sjunga men Ida är sjuk så vi hoppar det idag. 16 slutar iaf LInneás kalas så det är lika bra.

Jo, ni läste rätt! Ida är sjuk igen! Börjar misströsta nu faktiskt. Fem dagar har de varit friska sen julafton! Nu har hon börjat om igen med hosta, heshet, snuva och trött som bara den. Jag säger så här: Hon har suttit/legat och kollat på film i en timme nu utan att hyssa! Det säger det mesta om hur bra hon mår:)

Imorse var det fullt kaos runt frukostbordet. LInnéa var trött, Emma likaså och Ida som var sjuk bara grät:( Mårten orkade inte med att äta i srkiket och bråket så han tog sina grejer och drog iväg till jobbet för att meka med rallybilen. Efter en timme ungefär ringde han och erbjöd sig ta barnen ikväll så jag får åka iväg själv:D Vad ska jag hitta på då????? Ingen aning faktiskt. Skönt iaf att få utnyttja hans dåliga samvete lite grann;)

Av Fia - 6 februari 2009 08:44

I stort sett hela förra terminen har Emma valt att leka med killarna i skolan. Hon har tyckt att tjejerna har varit såååå tråkiga som bara velat leka en och en och då alltid med samma. Emma kom hem med tårar i ögånen en dag före jul för hon tyckte det var trist att tjejerna aldrig lekte tillsammans för hon fick antingen välja att leka med en tjej eller med killarna. Hon ville leka med ALLA!

Det är inte lätt att vara förälder när ens dotter kommer hem och säger så och när jag själv känner igen mig så otroligt mkt i det. Jag valde också att leka med killarna en hel del för tjejerna var så tråkiga. Med killarna fick man ju leka medan tjejerna mest bara står och hänger, ser cooola ut och fryser. Fjantigt tyckte Emma (och jag)!

Nu sista veckorna har hon dock börjat leka med tjejerna igen. Granntjejen Ebba och hon har börjat smyga sig tillbaka närmare varandra. Det kanske aldrig kommer bli lika tight som det varit men ändå roligt att de kan leka igen. Emma har länge valt bort Ebba just för att hon varit så extremt tjejig och då inte bara i leksättet utan även i sättet. Hon har haft Emma som extrakompis och varit lite ful mot Emma som då tackat för sig.

Behöver jag säga att jag är stolt över min starka dotter som går sin egen väg trots att den inte alltid är den lättaste?! Men jag är också lika stolt över henne för att hon vågar chansa att bli sårad igen och ger sina gamla kompisar en andra chans...

E+E har nu sin samling med Petshops tillsammans- lika många var vilket fö Emmas del innebar en ökning. Tur att jag skrivit namn under de Emma fått så vi vet vems som är vems:)

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards