Alla inlägg under augusti 2008

Av Fia - 31 augusti 2008 14:23

Är det bara jag som alltid längtar efter någonting? Ända sen jag var 12 och vår hund Kajsa dog har jag längtat efter en hund. Varför kan inte hundar och människor bli lika gamla? Tänk vad roligt hon och jag hade haft då. Vi var precis lika gamla. När jag inte längtat efter djur så längtar jag efter bebisar. Jag vet inte varför jag aldrig kan ledsna på en bebis men med en liten så räcker mitt tålamod i all oändlighet och jag tycker det är så mysigt.

Just nu längtar jag också efter någonting. Det är ingenting till mig själv utan jag längtar efter att få ge Emma någonting som jag själv alltid haft och som tröstat mig så många gånger när vännerna svek. Så fort jag blev mobbad i skolan så kunde jag alltid komma hem till Kajsa, Tjabo, Jasmine eller den underbart egensinniga tuppen Glenn och viska in i örat och alltid fick man tröst! Det kunde vara Kajsa som lade sitt huvud på min axel och gav mig en slick med sin slibbiga tunga eller Glenn som kärvänligt pickade på örat. Jag önskar att Emma skulle få möjligheten att kunna finna tröst hos någon som aldrig ställer krav på kärlek eller prestationer och någon som alltid har tid att lyssna.

Egentligen så borde beslutet att inte ha djur vara så enkelt och självklart men det är ett beslut som gör ont. Visst mår jag så mycket bättre nu och visst har både Emma och Linnéa klarat sig utan astmamediciner sen Jasmine försvann men det förhindrar inte fakta. Jag längtar! 

Av Fia - 29 augusti 2008 14:56

 Idag har jag varit ledig från jobbet efter de sista veckornas heltidsarbete trots att det bar aär halvtidslön i kuvertet. Jag passade på att följa med Emma till skolan en dag, eller iaf halv dag eftersom hon haft det lite kämpigt med kompisar och så. Hon har varit otroligt ledsen och alla har väl inte varit så snälla mot henne heller. Idag följde jag med och om varje dag är som idag så förstår jag att hon är trött. De allra flesta barn sitter ner och gör det som de har blivit tillsagda även om det är betydligt mer spring än på lektionerna i högstadiet. Det förstår jag mer än väl men att fyra killar så totalt dominerade all tid och volym?!?!?! Ffa så är det väl två som är riktigt jobbiga på ren svenska och två som hänger på men jag beundrar lärarens tålamod. Mitt tröt när läraren försökte läsa en bok för barnen och tre av killarna stör så mkt att det inte hörs vad hon läser när hon lyckas läsa ngt öht! Jag sade till den värsta av killarna med VÄLDIGT bestämd blick och skärpa i rösten att om han inte kunde sitta still och vara tyst kunde han få komma och sitta bredvid mig... Han satt som ett ljus kan jag tillägga tills han tog sin tillflykt till ett hörn av klassrummet men han störde ingenting mer! Han tittade lååååångt efter mig när jag gick hem och det var inte kärlek i den blicken;) Det var nog första gången som han mötte sin överman tror jag.

Vad gäller kompisfrågan så har Emma och jag bestämt att vi ska försöka styrain hennes lek mot andra kompisar som är lite snällare så kan de som inte är så snälla leka tillsammans. Vissa av tjejerna har det där tonårsmanéret med blickar, suckar och sånt som jag aldirg kunnat med och tydligen inte Emma heller. Visar vilken förståndig tjej hon är om du frågar mig:D

Vad gäller fotboll och match så kommer det inte bli ngn nu men däremot i början av september. Åttonde om jag inte min´ns fel. Emma är bjuden på cirkus med pojkvännen Arvid och hans föräldrar och dagen innan åker vi till Köping och sover där för svärmor fyller år. Vill man veta Emmas träningar och matcher kan man gå in på www.laget.se och söka på gusk och sen klicka på f01. Då kommer alla tider upp. Samma gäller gymnastiken för övrigt med där söker man på uppsalaflickorna och sedan ufbas1 eller nåt sånt.

Nu önskar jag alla en trevlig helg!

Av Fia - 27 augusti 2008 14:51

Idag har min plutt tagit ett stort steg mot att bli stor. Hon har premiärkissat på pottan! Hon strulade vid fyra i natt men elaka moderna tycker inte att man måste vakna för nattamat vid två års ålder så jag vägrade gå upp. Hon låg och ropade en timme eller så men jag låg kvar och upprepade mitt mantra "God natt!" som sedan utvecklades till ett mer irriterat grymtande "Lägg dig ner och sov!" Iaf somnade hon efter ett tag och i morse vid sex när jag vaknade så hade hon tagit av sig alla kläder och blöjan men ändå inte kissat i sängen! När hon kom upp vid halv åtta sade jag då åt henne att sätta sig på pottan. Sagt och gjort, hon kissade till min stora förvåning. Nu får vi se om hon fattar galoppen. De andra två har ju slutat vid 2,5 års ålder och från en dag till en annan men Ida går ju sin egen väg i livet:)

Tyvärr glömde jag säga till på dagis men hon får ju sitta på toa varje blöjbyte iaf så det ordnar sig nog.

Idag fyller pappa år också så jag säger "Grattis till dig pappa"!

Av Fia - 25 augusti 2008 19:17

Idag var det dags för fotbollsträning. Det är Yrsadagarna nu i helgen då det är massor med folk och många matcher och för första gången är det Emmas tur att vara med och spela match. Ska bli spännande att se hur laget spelar när de får lite motstånd. Jag är ju om sanningen ska fram lite för tävlingsinriktad så jag är spänd på att se om laget är sämre eller bättre än andra sjuåringar. Sjukt? Javisst men jag skyller på att jag själv aldrig spelat match eller tävlat mot andra. Sport är och kommer aldrig bli min grej. Däremot är det med glädje som jag ser Emmas intresse för det mesta i sportväg. Vi har denna termin fått begränsa henne lite mer än vad hon skulle vilja. Hon har gymnastiken ett par ggr i veckan och fotbollen en gång plus då matcher som väl inte direkt kommer minska. Simningen har hon fått sluta med eftersom hon trots allt klarat simkunnighetstestet med bravur.

 Det är nog som det är ändå med träningar. Det är måndagar, tisdagar, torsdagar och lördagar som det är träning på. Vi tyckte vi hade fått ihop terminen så bra efter förra terminens kaos med bara tre dagar men då dubbla aktiviteter istället. Då kommer Linnéas gymnastik och byter dag:[  Nåja, sånt är livet ibland!Idag var det också föräldramöte med laget. Nu kommer alla dessa aktiviteter upp även här. Det ska fixas parkeringsansvariga och det ska bakas dit och stå i kiosken dit och sen dessa för****ade lotter. På gymnastiken är det bara städningen än så länge tack och lov! För er som provat så kan jag rekommendera den sporten. Det är tokmkt träning(iaf i satsningsgrupperna) men allting är billigt! En träningsdräkt, träningsoverall och springskor(beroende på träning) är väl typ det som behövs:D Sånt gillar jag! 
Av Fia - 24 augusti 2008 14:07

Idag har mannen och E(7år) varit iväg och köpt nya gymnastikskor. Undrar i mitt stilla sinne och den ungen inte ser ut som ett stort L när hon går. Storleken på skorna idag blev 35! Hon är snart ikapp mig ju för jösse namn! Var ska detta sluta?

Vi har också rensat i växthuset. Sockerärtorna jag planterade på vinst och förlust för en månad sen har börjat ta sig. De fick nytt galler att klättra på och pumporna fick  bindas upp lite till. Det börjar komma små pumpor till slut och de har väl uppnått rätt strl lagom till Halloween kan tänkas;) Tomaterna växer hur mkt som helst men själva frukterna mognar ju aldrig... Vi kan ju iaf dra slutsatsen att det spelar ingen roll när man planterar fröna. De blir inte klara snabbare för det. De jag planterade i februari är inte det minsta före den andra generationen jag drev upp efteråt. Där rök min plan att få tomater från midsommar och fram till sen höst. Potatis hade vi iaf till midsommar i vår varmbädd så HELT misslyckat var det inte. Kanske ska satsa på tomater i varmbädden nästa år!?


För två år sen byggde vi en vägg i tvättstugan för att skilja pannrummet från tvättstugan. Det blev jättebra men sen dess har den väggen varit vit och resten av väggarna var väl gula för länge sen men nu är de mest  ingrott sotiga  med lite gult i istället(pannrum som sagt!). Efter min storstädning har faktiskt mannen vaknat till och lovat måla alla väggar därinne. Halleluja säger jag om det. Det är alltså det som gäller?! Om man rensar tvätthögarna så väggen syns så får man målat??? Undra om samma sak gäller köket??? DET behövs göras om typ för femton år sen! När listerna rasar ner och skåpen invändigt saknar färg för den har nötts bort känns det inte så kul. Saken blev inte bättre när I gnagde ett stort hål i golvet. Låter som vi har en hamster hemma men nädå bara en liten busunge!

Av Fia - 20 augusti 2008 17:18

Nyss hemkommen efter en lång dag på dagis börjar jag laga mat medan barnen leker fint tillsammans vilket typ aldrig händer. Ida, minstingen, leker med sina leksakar i handfatet i badrummet. Efter en stund hör jag hur hon stänger av vattnet och går in till stora tjejerna i lekrummet. Jag fortsätter laga mat men så hör jag de ödesdigra orden. Boy, mamma, boy! Jag tittar upp lite snabbt från dagdrömmen och inser att hela nåja, halva bordet är insmetat i oboypulver. Ungen har hittat det nyöppnade oboypaketet som stått kvar sen frukostrushen och hällt ut det i ett glas men det blev fullt så det kom visst lite på bordet också och lite på stolen och lite på bordet och hoppsan lite på kläderna. Nä men finns det lite mjölk i ett glas på diskbänken! Det använder vi också! Sagt och gjort. Ida gör oboy på sitt alldeles egna sätt.

Jag blev inte jätteglad åt hennes påhitt och mina egna drömmerier så jag låser in henne i badrummet för att hon ska tvätta sig... tror jag iaf! Jag sanerar matplatsen och sen går jag in i badrummet. Då har hon tagit tandborstarna och hällt i toaletten och sen tagit en tandkrämstub och tryckt ut innehållet varpå hon smetat in allting med detta... Gissa vem som fick time-out?!?! Frågan är bara om det var jag eller Ida som behövde den bäst?

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards