Alla inlägg den 8 juni 2012

Av Fia - 8 juni 2012 22:11

Inte ikväll heller. Vi började kvällen med ett besök till barnakuten istället för match. Ida ramlade av gungan, fick gungan i huvudet. Tyvärr stack det ut en spik precis där som skar upp ett jack i huvudet. Blodet forsade nåt infernaliskt och jag kunde inte avgöra hur illa det var så jag ringde grannen som är barnssk. Hon kom, kikade lite innan hon skickade upp oss för limning och tvättning.Vi var därifrån på en timme och fick ett väldigt trevligt mottagande så vi kan inte klaga. Efter det fick Ida en glass och jag cyklade iväg på klassfest. Nu är det nog dags att pipa i säng. Det blir en tidig dag imorgon.

Av Fia - 8 juni 2012 13:10

eller nåt...

Idag har vi gått i mål på Villan också. Alla betyg är färdigrapporterade, alla lektioner avklarade. Det enda som återstår är en filmvisning för de elever som eventuellt dyker upp på måndag, lite handling inför avslutningen på tisdag och så njuta av lugnet som lägger sig över stället när alla elever är klara för året och förhoppningsvis fått med sig ett och annat betyg med sig i ryggsäcken  Jag hade sista nationella provet idag så vi har verkligen kört ända in i väggen med full gas. Tur att hon var snabb som attan för på en  timme hann hon skriva en uppsats som lyser VG. Sånt gillar vi.


Betyg i övrigt har vi delat ut till rätt många faktiskt. De som stannar kvar får vänta lite men i övrigt så får alla som härdat ut med oss lärare under året sina betyg, med några få undantag.  Några har försvunnit på vägen iväg till jobb eller iväg på annan ort men jag är stolt över alla kämpande elever som faktiskt kommer till skolan, kämpar sig igenom alla plågsamma lektioner, kommer till skolan(jo igen  ) och kommer till skolan. De allra flesta av våra elever är hemmsittare av en eller många anledningar och då är det en bedrift att alls komma till skolan i första taget och sen dessutom att klara av att jobba är nästa hinder och sista är att klara kraven för betyg.  Bara att bryta trenden av hemmasitteri är en stor vinst liksom som bådar gott för framtiden.


Nu vill jag hem och kollapsa i soffan efter två nätter där Erik förvandlats till plåster och måste ligga på min arm. Ida är inte stort bättre utan ligger tätttätttätt intill mig och snor mitt täcke, sparkar mig och Erik i ryggen eller använder oss båda som kudde. Tyvärr verkar utsikterna för just det rätt minimala. Emma har match idag(UNTcupen) och sen efter det är det klassfest vid högarna med hamburgermiddag.


 Det lär dock bli en tidig kväll för igår ringde de som anordnar cupen att vi kan få med två lag som vi önskade från början men inte kunnat då. nu helt plötsligt, så här dagen innan, fick vi och gissa om tränarna fick lite panik i rösten eftersom de som anmält intresse men inte kommit med fått besked om detta också. De fick sitta och ringa igår kväll och för Emmas del så innebär det samling idag vid 4 och samling imorgon bitti vid 06:40 *gäsp*. Ska bli spännande att se vilka tjejer det är som spelar i Emmas lag nu. Eftersom de egentligen bara har en målvakt har en annan tjej fått hoppa in som vill prova. Hon blir inkastad i hetluften iaf  Håller hon för trycket har vi en målvakt till och Emma kan få sina utematcher också som hon önskar.

Av Fia - 8 juni 2012 09:15

Det måste vara härligt att vara 11 år ibland. Tänk att få leka hur mkt man vill, busa hur mkt man vill, spela fotboll obegränsat(även om just jag hellre gick på scouter då). Några måsten finns det. I vårt hus består de av att diskmaskinen ska plockas ur, läxorna göras, skolan sköts efter bästa förmåga och att man beter sig som folk mot sina medmänniskor. Det är lite så vi fungerar. Några få regler men dessa är orubbliga. Varför ha regler som man inte följer iaf liksom???


Just nu håller Emma på att läsa om Asagudarna i skolan. Hon är i regel VÄLDIGT skötsam i skolan men igår kom ett litet erkännande att hon nog varit lite busig. Hon hade inte koncentrerat sig på skolan utan pratat och fnissat sig igenom en lektion. Den om Asagudarna. Orsaken? På uppslaget efter där de höll på fanns det såna här bilder...  och de var mer intressanta. Emma höll på att bryta ihop av fnissattack när hon skulle berätta om varför bilderna var så roliga    Själv hade jag nog gärna velat vara på plats för att se hur läraren hanterade det. Han är en väldigt ung kille som nog inte hanterat en hög med tjejer som fnissar åt snoppar förr  Frågan är nu, om de fnissar så här nu. Vad händer när de vänder blad och ska läsa om Frej...

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards