Alla inlägg den 28 mars 2011

Av Fia - 28 mars 2011 13:34

Idag är alla tillbaka på sina rätt platser. Ida går på dagis, Linnéa i 6års, Emma i trean, Jag jobbar, maken likaså och Erik är hos mormor. Skönt på sätt och vis med vardag igen men Ida trivs inte jättebra på dagis just nu. Jag vet inte om det beror på att hon är lite busig där och får en del tillsägelser eller om dagarna är för långa eller om det är kompisarna som lyser med sin frånvaro. Känns i hjärtat när hon varje dag frågar om det är dagis idag och det inte direkt är saknad som gör att hon ställer frågan  .


Hon har aldrig varit en sån där dagisunge på samma självklara sätt som både Linnéa och Emma före henne. Det tog över ett år innan vi kunde lämna på dagis utan tårar och hon går gladeligen hem också när vi kommer och hämtar. Nu är det inte så att hon far illa på något sätt på förskolan. Hon trivs när hon är där men hon längtar inte dit när hon är ledig. Jag tror hon skulle nog helst vilja vara hemma hos mig och mysa, busa och göra mig fullständigt galet irriterad. Hon kan verkligen den konsten, att göra mig arg.


Innan hon kom till familjen var jag helt övertygad om att alla barn egentligen hade det bättre hemma hos föräldrarna. Eller ja, det tror jag nog fortfarande men i Idas fall har man insett att det nog inte är lönt att vara kategorisk. Ida skulle kanske hellre vara hemma med mig men jag skulle inte orka alla hennes upptåg som kommer på köpet då. Det skulle krävas av mig att vara så där strukturerad och schemastyrd som dagis är för att inte Ida skulle hinna med fullt så många hyss. Jag vill varken vara strukturerad eller schemastyrd på det sättet när jag är hemma. Jag vill kunna vara lite spontan också och kunna hinna med både diskbänken, datorn, barnens aktiviteter, tvättstugan, hjälpa till med läxor och gå ut en sväng. Ida kräver ett schema HELA tiden. Alltså går hon på dagis lika mkt för min skull som för sin egen för HON mår bra av sina rutiner och så kan vi njuta av varandra all ledig tid istället. Det är en bra balans i vår familj efter våra behov  .


Som sagt, nu är alla tillbaka på sina platser igen och jag hoppas innerligt att vi ska slippa magsjukan i fortsättningen. Om vi får tillbaka den kommer jag allvarligt fundera på att ta hem barnen en eller ett par veckor till om mamma bara går med på det... Fast hon är lika less på magsjukor som vi andra  Nu däremot verkar äntligen Eriks mage ha lugnat sig. Han har inte kräkts sen i torsdags eller fredags, inga rinnande blöjbyten på hela helgen men då är frågan vad som är vad för vi har samtidigt skurit ner på vad han äter rätt rejält. Han får just nu äta pepticate(mjölkfri modersmjölksersättning),mjölkfri gröt, majs, bröd, potatis, äggfri pasta, kött, rotfrukter, ris och banan. Om vi håller oss till det här fungerar magen men hans meny blir minst sagt begränsad... Samtidigt började hans mage mår mkt bättre och han har liksom haft diarré i en månads tid så det berodde inte bara på magsjukan heller. Vi får väl börja så här en vecka och sen sakta introducera en sak i taget som man gör med pyttisar och smakportionerna.


Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards