Alla inlägg den 15 juli 2009

Av Fia - 15 juli 2009 23:26

Jag har konstaterat att jag inte gillar att packa. Att tvätta åtta maskiner tvätt idag är väl okej, och att vika den när den torkat men att lägga in den i garderoben efteråt???? Det är av ngn anledning det jag inte gillar alls! Precis som att plocka ur diskmaskinen när den är färdig. Är jag ensam om detta??? Varför är det så trist??? Tvätten är klar och ska läggas in men sen hamnar den i ngn ikeakasse ngnstans och så tar jag tvätten därifrån istället i några dagar tills jag tar mig själv i hampan och lägger in den. Det är klart på några få minuter men ändå görs det inte på en gång... Ikväll har jag då förutom dessa åtta maskiner, två till att vika och lägga undan plus en massa tvätt på Emmas säng som också ska vikas in... Det i Emmas säng som inte är nerpackat är numera nerstuvat i en tvättkorg i väntan på bättre lust... Tur att det mesta iaf skulle packas ner:) På vardagsrumsbordet ligger det säkert 20 par strumpor som jag parade ihop igår men som inte heller dem kommer ner i lådan. Ska bli skönt när barnen blir lite större och tar hand om sin egen tvätt. Emma gör det redan men ingen annan och det är verkligen inte min starka sida!


Nu har jag iaf börjat packa som ni förstår. Alla kläder är nerpackade och väntar på transport via makens jobb imorgon. Kvar återstår bara alla barn, alla skor, alla regnkläder, alla sängkläder, hygienartiklar, första hjälpenlådan, maten och sist men inte minst våra gerbiler med tillhörigheter. Inget av ovanstående kan jag packa ikväll iaf. Nåja, regnkläderna då men annars måste allting tas imorgon. Behöver ju allting då och barnen kan ju inte gärna sova utan täcken och kuddar inatt eller gerbilerna packas ut i bilen inatt heller... misstänker att jag skulle få ngn djurrättsaktivist mot mig då;) Nåja, på ngt sätt ska vi nog kunna trolla och få plats med allting i bilen imorgon och komma iväg i tid så inte svärmor kommer dit före mig. Fast det är kanske lika bra för jag har ju ingen koll på var nyckeln är:D

Av Fia - 15 juli 2009 08:45

Pga vårt rätt begrönsade tvätt eller snarare torkutrymme i källaren så ska jag passa på att utnyttja det fina vädret idag och tvätta och torka så mkt jag hinner. Inte så kul kanske och grannen ska åka iväg och bada idag men ibland måste man ta de tråkiga besluten också. Vi hinner bada i sommarstugan för där är det promenadavstånd till badet och då kan man smita ner en rätt dålig dag där det bara är gluggar av sol och utnyttja det. Dessutom skulle det visst vara okej väder fram till söndag:) Visst skurar men så länge det är lite varmt spelar det ju inte barnen ngn roll! Ska bli rätt skönt att få åka iväg hemifrån men vår inneboende Pernilla vill nog helst att viär hemma tror jag. Hon tycker det är tråkigt utan oss:) Nåja, hon kommer jobba mest hela tiden så sååå mkt tror jag inte hon saknar oss.


Jag måste säga att jag har haft några slappa dagar sista veckan. Det har inte varit alla barn hemma på hela veckan utan bara ett eller två. I förrgår sov Linnéa och Emma hos faster Karin. Tanken var kanske att även Ida skulle sova där(jag var rätt skeptisk till om det skulle fungera iaf) men hon sov ingen middag och när det var dags för överlämning vid halv fem var hon så trött att hon bara grät i bilen. Nät vi lämnade av storingarna  grät hon naturligtvis ännu värre men när vi väl kom hem sen somnade hon så fort vällingflaskan åkte in i munnen. Pedagogiskt och bra;) Nåja, är hon sååå trött funkar det inte att börja värma mat utan det är flaskan som gäller och sen sova, förslagsvis samtidigt! Funkade rätt bra. Hon somnade och sov en stund och sen vaknade hon, hälsade på pappa innan hon somnade igen vid nio utan krusiduller för ovanlighetens skull. Nu när alla barn är på plats igen känns det bra. Visst är det skönt utan dem ibland men tomt och nu har jag saknat dem:)


Igår var vi också på bio med barnen. Jag lovade barnen i julas att de skulle få gå på bio men tiden rusar så nu var det dags. Ice age3 blev det och Ida fick vara ute hos mamma en stund för hon fixar inte att sitta still i två timmar. Vi blev tre vuxna, Karin, Yavuz, jag och fyra barn eftersom vi bestämt att vi skulle bjuda med Axel, grannpojken eftersom hans mamma ställt upp en del på oss. Nu hade han en kusin hemma hos sig också som fick följa med. En riktigt bra film var det och rolig. Tjejerna blev försälskade i den lilla mammutungen Kiwi:) De tycker att vi borde döpa vår bebis till det... Tveksamt, kan jag svara på det! Jag lutar mer åt namn som Alice, Elin, Linus eller Emil jag, så tråkig är jag(eller egentligen maken som anser att barnen måste ha vanliga namn). Han anser sig lidit ohyggligt av sitt ovanliga namn;)

Nu ska jag roa mig med att hänga dagens första tre maskiner och slåss med myggen samtidigt. Fast det är bättr här än hemma hos mamma. Där är det mini-österfärnebo. Det går knappt att vara ute, trots repellenter:( Sprang till bilen igår och halkade i gräset eftersom det var blött. Fick sitta en stund där för benet krampade ihop fullständigt. Efter tre minuter tvingade myggen mig att söka skydd i bilen trots att krampen inte släppte och hade redan då fått 30 myggbett(det kliar idag!). Krampen släppte iaf inte förrän inatt och idag kommer den tillbaka så fort jag går i trappan. Nåja, det går väl över ngn gång antar jag och det gör inte lika ont idag som igår...

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards