Alla inlägg den 15 april 2015

Av Fia - 15 april 2015 10:22

Rätt många är beroende av träning. Jag önskar nästan jag kunde bli det för jag tycker verkligen sånt är aptråkigt. Det är inte riktigt rätt inställning för att ens börja träna. Gym suger. Det handlar bara om att ta sig igenom sina repetitioner för att få slut på skiten så fort som möjligt. Vi har ett gym hemma men sorry, det är verkligen tråkigt och blir inte mkt bättre med bra musik på.


Cykla har jag aldrig gillat. Kan kanske ha och göra med att jag inte hade cykel under större delen av barndomen. När det var cykling på idrotten fick vi låna ibland eller så köptes nån skruttig cykel i. Bästa cykelutflykten nånsin var när vi skulle cykla från Gåvsta/Rasbo till Länna och sen vidare till Hammarskog tror jag vi landade så småningom. Av nån anledning hade jag ingen cykel eller om den gick sönder precis i början för jag fick cykla tandemcykel med min lärare. Det var kul och så kunde man trampa lite när man behagade ;) Nu kanske många förfasar sig över att man inte fixade fram cyklar men om behovet inte finns hos barnet då och om man har lite ont om pengar så kanske det inte prioriteras. Det var ingenting jag led av. Jag gick till bussen som tog mig till skolan. Det var inget jag dog av. När jag blev större fick jag en cykel för att kunna ta mig till kusinerna en mil bort, till stallet(fast oftast gick jag nog dit tror jag?) eller till badet på sommaren 8km bort. Vi cyklade fram och tillbaka jämnt och det var nog lika mkt självförsvar från mina föräldrars sida för att slippa skjutsa:) Vi hade kul. Apostlahästarna är bra fortskaffningsmedel tycker jag.


Jag är inte beroende av träning kanske men jag är beroende av annat. Kören tex. Kören är verkligen mitt andhål i veckan. det är där jag blir av med alla tråkiga tankar och känslor. Det är dit jag går för att må bra. En gång i veckan är inte riktigt tillräckligt så jag vill gå med i en kör till. 2ggr i veckan känns inte orimligt. Nu har vi dessutom ingen kör på 10 dagar och det känns som en ocean av tid. Vår körledare har åkt hem till USA för att hälsa på sin mamma. Det unnar jag honom. Han har inte träffat henne på 5 år. Vi spelade in en hälsning till henne och sjöng Happy Birthday och en annan sång till henne som gratulation. Jag får gå och längta till den 23 när vi sjunger nästa gång:)


Den 10 maj åker barnkören till Stockholm för att sjunga i en kyrka där. Jag kommer följa med. Både som medföljade vuxen men okcså med tanke på Linnéa. Hon kanske behöver en tolk under dagen eftersom det kommer bli mkt ljud. Det är verkligen stor skillnad på aktiviteter och vem hon är med. Jag kommer släppa iväg Linnéa ensam på scoutläger i sommar. En vecka utan mig. Jag tvivlar inte en sekund. Därmeot en dag i Sthlm och jag följer med. Orsaken? För det första vet jag att scoutledarna är väl insatta. Men jag vet också att Linnéas bästis från skolan följer med och hon känner Linnéa utan och innan och finns alltid där oavsett om hon stänger av hörseln eller inte, oavsett om hon stänger in sig i sin bubbla. Hon klarar av att hantera det. De är superfina med varandra. Den förmågan har inte övriga kompisar från hemskolan. De är ju "vanliga" ungar med "vanliga" problem. De har aldrig behövt lära sig. Ingenting konstigt med det alls. Det är också nyttigt att möta för Linnéa.


Igår var jag på utvecklingssamtal med Ida. Hon går framåt. Läsningen går jättebra. Hon har bättre ordning på sina saker nu. Vi konstaterade att hon har en drake till lärare och en drake till mamma som vägrar hjälpa henne att leta när något är borta. Det har gjort att hon letar själva och oftast hittar det också. Hon vet också när hon ska ha med sig saker. Idag kom hon ihåg idrottskläderna själv utan att jag behövde påminna  Hon är åldersadekvat på de flesta områden i skolan utom matten kan man nog konstatera. Matten kommer nog fortsätta vara ett problem. Hon går till specläraren och kommer fortsätta med det. Det går framåt men V Ä L D I G T långsamt. Vissa dagar kan hon ingen matte alls. Då är det ingen idé att ens försöka. Då får läraren ge henne andra typer av uppgifter för att iaf träna logiska tänkandet och sånt som också är relaterat till matte. Andra dagar flyter det på. Just nu tycker Ida att matten är rolig igen. Det märks när hon har sina speclärarperioder. Då är det roligare. När hon inte har det så är det pest. Bra betyg till specläraren som verkligen har fått nåt att bita i dock. Det märks   



Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards