Direktlänk till inlägg 16 januari 2016

Experimenterar lite

Av Fia - 16 januari 2016 13:46

Sen nyår har jag utmanat mig själv att inte äta godis, dricka sockerläsk, äta sylt, marmelad mm Jag äter om jag blir bjuden på fika men ingenting hemma.
Det går faktiskt bra. Förvånansvärt bra faktiskt. Saknar egentligen bara en sak, hallonskallar?
Däremot är det ju trevligt om man ändå kan fika men utan socker därav mitt experiment. Jag bakat såna här

Blåbärsgrottor! Glutenfria och sockerfria. Degen är gjord av mandelmjöl, fiberhusk eftersom jag inte hade några ägg hemma, vaniljpulver, smör och vatten. Lite honung är det iofs oxå i men inte mkt.
Sylten är rårörda och gjord av blåbär, vaniljpulver och chiafrön som förtjockningsmedel. Den blev riktigt god!
Vi får se hur kakorna blir men oavsett har jag en burk sylt till mig?

 
 
Ingen bild

Evelina

16 januari 2016 18:14

Åh! Spännande. Dela gärna receptet!

Fia

19 januari 2016 12:38

Du får orginalreceptet för mitt försök utan smakade iofs bra men blev aldrig knapriga utan mer mjuka som nåt mellanting mellan muffins och kubb :D Jag hoppade över honungen i receptet och det gick bra det med. Jag glömde dessutom bakpulvret men det gjorde nog varken till eller från :P
Sylten tycker jag blev riktigt god!

RECEPT GLUTENFRIA HALLONGROTTOR

30 stycken

100 gram kylskåpskallt ekologiskt smör
4 dl ekologiskt mandelmjöl
2 ekologiska ägg
3 msk ekologisk honung
2 msk fiberhusk
2 tsk ekologiskt bakpulver

Min egna raw hallonsylt: (här har jag delat det receptet tidigare men nu uteslöt jag honungen):

225 gram frysta ekologiska hallon (eller färska om det finns)
2 msk ekologiska chiafrön
1 krm ekologiskt vaniljpulver

Tina hallonen om de är frysta. Blanda hallon med chiafrön och vaniljpulver. Mosa med en gaffel och låt svälla minst 10 minuter i kylskåpet.

Dela smöret i små bitar och blanda med mandelmjölet. Rör sen i äggen och honungen. Blanda fiberhusk och bakpulver och rör ned detta i smeten. Låt degen sen svälla i några minuter i kylen. Rulla sen små bollar och lägg i småbrödsformar. Gör en grop i varje kaka med tummen och fyll med hallonsylten. Grädda i 200 grader i 8-10 minuter.


Det är taget från Saras eviga, en blogg. Ett tips om du inte hittat dit:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fia - 4 juli 2017 18:38

Jag slutade skriva eftersom jag helt enkelt inte hade nåt att berätta. Vem vill läsa om när jag jobbar, jobbar och jobbar liksom? Ingen. Ekorrhjulet det gångna året har inte varit klokt. Vakna, jobba, hämta ungar, laga mat, skjutsa ungar och sen sova...

Av Fia - 19 januari 2017 08:52

4 novemeber började jag en jäkligt besvärlig resa. Den där man kämpar mot kroppen och vågen. Resan för att gå ner i vikt. Jag vet att jag har allting mot mig. Jag äter redan bra men ser ut som en medicinboll. Läkare, flertalet, säger att jag är en öv...

Av Fia - 28 november 2016 08:13

Vi har bestämt oss för att flytta, tror vi iaf. Huset vi bor i kräver sjukt mkt jobb. Huset är i halvdant skick. Det finns inte ett enda rum där det inte behöver fixas nånting. Vissa rum saknar värme, andra saknar förvaring som måste platsbyggas meda...

Av Fia - 19 oktober 2016 15:21

Emma har bestämt sig för att byta klubb. Hon har nu provtränat med båda klubbarna men beslutet kom i måndags då hon kände att hon litar på tränarna i ena laget. De är schyssta och tillmötesgående. Tjejerna i laget är också välkomnande och de tränar h...

Av Fia - 11 oktober 2016 13:54

Jag som alltid har sån skrivklåda har senaste månaderna inte haft tid att skriva. Hemma är det fullt ös och på jobbet är det ännu värre. Jag har vid ett par tillfällen "tagit ledigt" från kvällsaktiviteterna och ägnat kvällen åt att bara vara, ladda ...

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards