Alla inlägg under september 2015

Av Fia - 2 september 2015 14:06

Häromdagen var vi och badade. Idag åkte inte bara regnjackan på utan även en varmare tröja innanför den. Erik var helt oförstående kring varför han behövde två jackor idag när han i förrgår sprang omkring i shorts. Jag förstår honom! Jag vill inte heller förstå men så har jag frusit på jobbet hela dagen idag. Jag skulle behöva nån sjal/kofta eller så på jobbet att svepa om sig i när man sitter still.


Idag på fm och i natt har det öst ner hela tiden. Det är då man upptäcker att A) man är alldeles för sent ute med att fixa varmare kläder och B) Ida har inga regnbyxor!!!! Jo, ett par som är för små i strl 134/140 och alldeles för korta. Vi köpte iofs fyra par förra året i rätt storlek men vad hjälper det när de försvinner spårlöst på skolan? Jag har vänt upp och ner på skolan och letar överallt, skickat hem efterlysningar till kompisar men ändå så har 4 par överdragsbyor som är nogsamt namnade försvunnit. Det är märkligt. Vissa försvann efter en dag. När Ida fick ett par vita byxor och ett par rosa fick hon behålla dem så jag tror inte att det är ungen heller som slarvar längre. Dock är de rosa och vita vinterbyxor och sååå kallt är det inte än. Dessutom är båda trasiga menjag vet inte hur trasiga. Måste kolla det inför årets säsong.


Idag har jag beställt lite mer kläder till Ida då. Regnkläder för hennes vattentäta jacka är inte vattentät längre. Passade på att också beställa en tröja till henne med inbyggd väpnarluva/balaclava. Den kan användas som tröja med polokrage eller då som fuskpolo/mössa också. Perfekt till en unge som tycker att klä på sig är helt onödigt och som inte kan hålla ordning på vantar och mössor heller. Muddarna är extra långa med hål för tummen så det går att använda som halva vantar också. Ida är ingen vantfantast heller...


Måste ta en kik till Linnéa okcså. Har faktiskt ingen aning om vad hon har i klädväg... Eller så gör jag som en kompis på facebook föreslog när jag klagade på alla kläder. Jag flyttar till Kenya  Låter helt okej för mig.


Nu har skolan börjat komma igång okcså med läxor, samtal och annat. Det är faktiskt ganska skönt också. Nu slipper jag hämta en randig pojke så jag gissar att han inte gråter längre. Däremot är han trött efter skolan. Det blir lite långa dagar nu med fritids från 7,30-16,30 nästan alla dagar i veckan.

Av Fia - 1 september 2015 15:15

Idag har jag gjort första inköpet av vinterkläder till ungarna. Erik blir först ut med en ullfleecetröja   , ullfrottéställ som vi hade förra året som var super men nu i större storlek.     Ullfleecen är ny för oss men jag har haft två såna overaller förrut. En till Erik när han var nyfödd och så en 3i1overall med ullfleeceoverall. Båda användes flitigt och ingen var stickig så jag fortsätter med säkra kort. Jag beställde också lite fler ullstrumpor(tunna vanliga alltså- inte raggisar) till mig ock Erik. Raggisar har vi fått en hel kasse från en jobbarkompis så jag tror vi klarar oss i år     Kvar sen förra året har vi den här tröjan   som nog fungerar i början av vintern iaf och nu i  höst. Köpte en till Ida och en till Erik förra året. Linnéa lade beslag på Idas men Erik använde sin flitigt. I år får väl Ida använda sin också för nu är den för liten för Linnéa.

Sen kvarstår väl resten av vinterns alla inköp men nu är iaf lite avklarat. Jag tycker det är svårt och jobbigt att köpa vinterkläder. De kostar så himla mkt pengar och som i Idas fall håller ingenting mer än nån enstaka månad. Undra om inte Ossoami kan tänka sig göra överdragskläder också. Jag skulle vara först i kön dit!


Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards