Alla inlägg under maj 2015

Av Fia - 7 maj 2015 09:37

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Jag älskar mitt jobb. Jag älskar att få möta ungdomar och se dem utvecklas både mentalt och själsligt. Här har vi också förmånen att kunna bemöta alla elever på ett korrekt sätt och får möjligheten att verkligen undervisa på individbasis. Behöver man enskild undervisning? Nemas problemas! Behöver man ha det på ett visst sätt så fixar vi det. Det enda vi inte kan styra över är pålningen utanför fönstret från byggarbetsplatsen där men bortsett från det så får alla elever sina behov tillgodosedda i en lugn miljö utan störningsmoment. Underbart! Det visar sigh också. Många av våra elever har varit den där "ungjäveln" som gapar och bråkar på andra skolor. Den där som aldrig kunde sitta still och som vandrade i korriodoren snarare än satt på stolen. Den där som aldrig kom till skolan. Hos oss bråkar ingen. Det finns liksom ingen arena att bråka på. Vem ska se det? Det är aldrig så många på plats samtidigt att det förekommer.  


Men hur mkt jag än älskar mitt jobb så ibland saknar jag vanliga skolan. Vissa moment inom vanliga undervisningen är faktiskt riktigt roliga. Igår förhörde jag Emma på klassikerna. Jag läser mkt och gärna och just litteraturhistorian är absolut roligaste momentet inom svenskan om du fårgar mig. Nu sitter jag här på jobbet och saknar undervisning i helklass där man får grotta in sig i just ett sånt ämne och där man får bedriva undervisning i storklass. Det är också fantastiskt roligt. Ibland saknar jag dynamiken i en storklass. Att kunna föra diskussioner och värdeövningar. Att få berätta en historia. Att göra rollspel. Det är en utmaning på ett helt annat sätt och just idag längtar jag dit. Efter att få berätta om Robinson Crusoe och vad Mark Twain egentligen hette och varför han valde just Mark Twain. Vilken bok/författare som LM Montgomery inspirerades av när hon skrev Anne på Grönkulla. Emma fick ta del av det istället och förhoppningsvis kan hon briljera lite på provet imorgon  

Av Fia - 6 maj 2015 17:08

Jag läser några andra bloggar. Jag är också extremt kräsen vilka bloggar jag läser. Bloggen måste ha extra allt eller handla om nåt som intresserar mig. En enda av bloggarna jag läser är undantaget. Det är inte bästa språket eller roligaste skämten. Den är så överjävligt vidrig istället eftersom den handlar om vad som måste klassas som världen värsta sjukdom. EB. Den bloggen är undantaget eftersom jag tycker det är viktigt att lära mig mer. Alla andra bloggar har extra allt. Två av dem för att de är skrivna av nån som verkligen borde bli författare och komiker i ett och båda bjuder på sig själv helt hejdlöst.Sånt gillar jag.


Däremot undrar jag ibland om vi verkligen lever i samma verklighet? Idag har en av bloggerskorna pratat sig varm för att prenumerera på vin. Visste inte ens att man kunde göra det och eftersom jag dricker ungefär en flaska totalt på ett år så är det väl inget skriande behov heller men hon gjorde det. 6 flaskor per månad. Kul för henne men hur hinner man undrar jag som konstant måste vara nykter för att nån av ungarna måste skjutsas eller det ska hämtas eller eller eller. Nu är det ingen uppoffring iaf så vill man dricka en vinare

 eller tre i veckan så fine by me. Däremot fick jag hicka när jag kollade priserna!!! Seriöst?!?! Vem betalar SÅ mkt för några flaskor vin i månaden? Och helt allvarligt, hur har man råd???? Det billigaste alternativet var 1660kr/ vinpaket. Jag backade ut från sidan fortare än jag hade simmat ut från en tank full med hammarhajar och stingrockor. Så mkt lägger inte jag på sprit(all sammantagen) ens på två år totalt liksom...  Dessutom, hur sjukt dålig lön har man som lärare egentligen???? Får kanske ta upp det med rektorn. "I löneförhöjning vill jag ha ett vinpaket i månaden nästa gång..." Med tanke på det troliga vinintaget så öppnar jag nog nytt systembolag inom kort då eftersom jag inte direkt ser någon ökning av det förväntade alkoholintaget på många år  


Å andra sidan finns det enklare sätt att berusa sig på. Snurra runt runt tex  


Idag är det onsdag och det innebär att det är kör. Det är mitt andhämtningshål under veckan och det blir baske mig viktigare och viktigare för varje vecka. På söndag blir det heldag med sång och musik. Barnkören åker till Stockholm och sjunger i Skärholmens kyrka. Jag hänger på och det ska bli buskul. Direkt när vi kommer hem så rusar jag vidare till kyrkan för då är det vår körs tur att sjunga under gudstjänsten på hemmaplan. Det ska bli kul att få hänga med alla barn en heldag. Det är fullständigt kaos från första sekunden men samma sekund som körledaren tar första ackordet på pianot så börjar alla sjunga. Helt underbart  Sen har ju maj börjat och därmed alla tider för avtackningar och avslutningar och föreställningar och allting annat sånt. Den 17 maj kan man boka in sig på barnens musikalföreställning klockan sex i Gamliskyrkan. De brukar vara superduktiga.


Jag har okcså insett ännu en gång att ingenting blir gjort efter påsk i skolan. Idag har vi 2,5 vecka kvar av ordinarie undervisning innan betygen ska sättas. Efter det är det bara lite restdagar för vissa elever som inte hunnit klart och så några utflykter/roliga aktiviteter som vanligt. Sista 1,5 veckorna är det varannan dag restarbete och varannan utflykt. Vet ni vad det innebär? Det är snart sommarlov ju!!!!!!!! Efter midsommar fylls lata dagar av stekheta soluppvärmda solstolar, sköna bad och slött surrande insekter som flyger runt och suger nektar i värmen utan andra måsten än nån fotbollsträning och nån cup.  




Av Fia - 4 maj 2015 15:06

Idag börjar Lillprinsen spela fotboll. Ska bli spännande att se om han tycker det är kul. Han och Emma är löjligt lika på alla andra sätt så kanske blir han en lika stor bollnörd som hon ? Jag tror det.
Idag har jag varit iväg och kollat på tränings overall till honom. Det var inte helt lätt. Han är lik Emma på alla sätt utom storleken. Jag vet inte vad det var i hennes dricksvatten men hon är mitt längre än sina syskon. När hon började skolan hade hon storlek 146/152 i kläder. Erik är klart minst av alla med sina futtiga 116. Däremot har han lika stora fötter som henne. Erik är snart ikapp Ida!!! Han har storlek 32-33. Ida 35. Emma har landat på storlek 40 sen ett par år. Skönt att hon inte fick större.
Jag måste upp på vinden o kolla fotbollsskor till honom. Rimligen borde vi ha ett par i rätt storlek.

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards