Alla inlägg under mars 2014

Av Fia - 17 mars 2014 14:54

Jag börjar med att säga att detta inte är ett må bra inlägg. Jag har egentligen ingen aning om vad jag ska skriva men det kommer inte vara nåt positivt inlägg. Jag gör som jag brukar göra när skallen kokar. Jag börjar skriva så får vi se var vi hamnar. Du väljer själv att läsa vidare  


Nu har Linnéa och jag tillbringat hela dagen på Ackis.. Detta underbara ställe på jorden som iaf inte jag skulle gråta över om jag slapp resten av mitt liv. Missförstå mig rätt, jag är otroligt glad att det finns och jag inser vilken tur vi har som bor nära det. MEN jag tycker inte om det. Vi tillbringar alldels för mkt tid där om du frågar mig. Värst av alla ogillar jag de dagar när vi ska träffa kranofasciala teamet. Alla är supertrevliga men Linnéa är egentligen totalt ointressant utan det alla vill se är hennes öra och hennes käkar och hennes muskulatur. Jag önskar att jag kunde skicka iväg dessa på kontroll istället för personen Linnéa som inte alls mår bra av det.


Det började finfint med att vi fick komma till plastiken. Den läkaren är verkligen trevlig men idag hade han sällskap. Vi fick i väntrummet veta att rummet var fullt med läkare, överläkaren, kandidater eller vad man heter om man vidareutbildar sig till specialist(AT kanske)???, plastikkirurger, psykologer och fan och hans moster. Vi fick komma in i ett rum och jag  lider inte av social fobi men det är nästan att man utvecklar det på stört. Tänk dig då att du är 10 år och 10 läkare tittar bara på dig och ställer frågor?!?! Linnéa gjorde det som alla friska barn borde göra. Hon kröp ner i jackan och gömde sig och vägrade svara på frågor mer än ja eller nej. Hon vägrade gapa. Jag tyckte att det går nog bättre om alla gick ut... När det var tomt så när som på sköterskan och läkaren gick det bättre. Men jag tycker inte att man gör så mot barn!!!!!

Efter det första mötet fick vi prata med en psykolog som egentligen skulle ha varit med på första mötet men vi körde en snabbis i hallen. Vad bra att man kopplat in en psykolog!!! Inte en enda gång sen Linnéa föddes har jag eller nån annan i familjen blivit erbjuden en psykolog. Det är faktiskt illa. Här går man ena dagen och väntar ett barn. nästa dag har man ett barn men inte det man trodde. Hur mkt man älskar sin egen unge så är det en sorg att inte få det där friska barnet. Livet kastas överbord och man kämpar mot vågor och stormvindar frö att överleva och leva. Trtos alla läkarbesök, alla inläggningar, alla traumatiska undersökningar så har ingen någonsin erbjudit en psykolog. Man förväntas vara supermorsa liksom. inte bara ska man leva och överleva man ska klara allting annat också, själv. I det läget stoppar man undan sina känslor och stänger dörren. Biter ihop ochkavlar upp ärmarna och tar nya tag. Linnéa ville träffa henne igen förresten, psykologen. Bra! vi har bokat in en tid för det.


Nästa instans var käkkirurgen. Vi fick vänta och vänta och vänta i 45 minuter innan vi fick komma in, Då borde vi redan ha varit på nästa ställe och sitta på det tredje... Nåja, vad gör man? Man väntar snällt kvar. Till slut blev det vår tur iaf och Linnéas käkar röntgades och hon fotograferades i munnen när hon gjorde olika saker. Sen fick vi träffa käkkirurgen som bara konstaterade att ingenting speciellt behövde göras just nu utan hon är lite sned men inte så farligt och båda sidor växer ungefär lika fort.


Vidare till logopeden. Varför undrar jag? Linnéa har inga talsvårigheter längre och hon pyser inte´luft upp i näsan längre så jag tror vi slipper den anhalten nästa gång.


Vidare till Öron-näsa-Hals där vi pratade om att boka in ett möte med otokirurgen igen för att informera Linnéa om att öppna upp hennes hörselgång så hon kan få höra på båda sidorna. Äntligen säger jag för jag tror aldrig LInnéa kommer förlika sig med happen och om hon får dubbel hörsel så blir hon ju "normal" hörselmässigt. Nu är hon varken döv eller hörande utan hamnar mittemellan och passar ingenstans. Jag skiter verkligen i om hon rekonstruerar örat i övrigt men för hennes skull tycker jag att öppna upp till innerörat vore ett otroligt lyft. Men jag vet inte hur ont det gör och hur omfattande kirurgi det är. För 10 år sen så inkuderade det transplantation av vävnad och livslång behandling med droppar mm men mkt har säkert hänt sen dess.


När vi varit till Ö-N-H fick vi äta lunch. Linnéa valde pannkaka som visade sig vara crepes med räkfyllning. jag fick den istället så åt hon av min sallad istället. Efteråt tog vi en promenad till lekterapin och spelade lite lufthockey, läste och pratade. Linnéa lånade en av trehjulingarna och cyklade runt  


Kl 14 kom vi tillbaka till plastiken för återkomppling och då fick vi träffa läkaren ensam med psykologen. tack för det för Linnéa var rädd för en repris av massamlingen från morgonen! Återkopplingen var snabb. Tillbaka för en sån här runda om 3 år(tack för den respiten!) och träff med psykologen i slutet av månaden. Jag tänkte ta upp med henne då att det för det första är bra att hon är med nu i teamet men också mina dubier om alla dessa människor och att man skyfflas runt som yra höns eller grisar till slakt. Jag förstår att man samlar allting på en gång för alla som åker tvärs över landet för denna dagen men vi kan hellre komma 5 ggr än vara med om detta igen. Det borde journalföras att Linnéa inte tycker om många människor också! Tänk ändå hur långt hon kommit. När hon var fem år fick inte läkaren ha vita kläder för då vägrade hon gå in och träffa hen. Hon var verkligen livrädd för alla i vita rockar. Det är inte utan att man funderar kring hur såna här saker påverkar hennes självbild och självkänsla. Saker att ta upp med psykologen!

Nu får man försöka ladda om för imorgon är det nästa möte men nästa unge. Jag törs gissa på ännu en sömnlös natt.

Av Fia - 17 mars 2014 05:28

Idag har Linnéa tid Ackis för att ja vadå? Vi ska först till plastiken och sen förmodligen till käkkirurgen men jag har ingen aning. En Fia som inte har koll är en dålig sovare. Inatt har jag vaknat av mardrömmar och nu kl 5 av astmabesvär. Nu ger jag upp. Nu går jag upp.

Av Fia - 15 mars 2014 17:41

Ibland hittar men den där saken som får en att skratta så man gråter på facebook. Idag lade min faster ut en sak som säkert många sett förr men inte jag. Jag har skrattat så jag har gråtit samtidigt som jag har försökt läsa för mina stora barn. Försökt är nyckelordet för hur lätt är det att läsa när man skrattar så mkt   


Här är den:

Jag hade 12 flaskor i min källare.
Emellertid tyckte min man ej om detta spritinnehav, varför han bad mig hälla ut alltsammans i vasken.
Eftersom jag inte vågad...e säga emot honom började sålunda mitt vanskliga arbete.
Jag drog upp korken ur den första flaskan och hällde ut innehållet i vasken, med undantag av ett glas som jag drack ur.
Så drog jag korken ur den andra flaskan, hällde ut innehållet i vasken med undantag av ett glas som jag drack ur. Jag drog sedan korken ur den tredje flaskan, hällde ut ett glas med undantag av det innehåll som jag drack ur.
Så drog jag korken ur den fjärde vasken, hällde flaskan i glaset, som jag drack ur. Sedan drog jag upp korken ur det nästa glaset, hällde korken i flaskan och drog ur glaset. Därefter drog jag korken ur flaskan, hällde vasken i flaskan och satte korken i flaskan med glaset och hällde whiskyn på flaskan.
Då alla flaskor voro tomma, stödde jag huset med ena handen medan jag räknade flaskor, korkar och glas med den andra. Det blev 29 precis. För att vara riktigt säker på min sak räknade jag en gång till. Den gången blev det 74 igen.
Då huset passerade förbi räknade jag det hela om igen och till sist alla husen, flaskorna samt vaskarna med undantag av en kork, som jag hällde i huset och drack ur.


  


Av Fia - 14 mars 2014 11:19

Och idag jobbar jag så där lagom länge också. Jag jobbar till 12. Det är arbetstider jag kan vänja mig vid. Vara ledig i 7 dagar och jobba en halvdag  Hemma har jag fortfarande två sjuklingar. Emma är feberfri än så länge idag och Linnéa som mår illa men aldrig utvecklar mer än så. Det går varken framåt eller bakåt  (fattar du min sjuka humor?)


Erik och ida har drivit mig till vansinne senaste två dagarna så de är nog redo för skola och dagis.


Själv jobbar jag idag och sen på måndag kommer jag vara uppe på ackis hela dagen med Linnéa och sen på tisdag em är det dags för att påbörja utredning av Ida. Vi börjar med ett möte har jag förstått för jag har fått en bibba papper att ta med till mötet där jag ska redogöra för födelsevikt, längd, vad hon ätit sen hon föddes, hur hon växt, hur hon utvecklats och i vilken takt, syskon ska också redovisas, familjeomständigheter, boende, skolgång, dagisgång, graviditet in i minsta detalj. Listan tar aldrig slut! Jag måste erkänna men jag kommer inte ihåg. Jag kommer inte ens ihåg om det var hon som vägde 3470 eller 3430g. Erik och hon var lika stora... Var hon 50, 50½ eller 51cm lång? sånt är lätt att kolla upp men graviditeten in i minsta detalj??? Eh, jo men jag var gravid med tvillingar. Den ena dog tidigt och upptäcktes när jag sökte för blödning. Vilken vecka var det???? Tidigt??? Duger det? Hur var resten av graviditeten? Eh, jo jag fick väl högt blodtryck som vanligt... Nån UVI kanske? Det enda jag kommer ihåg var att hon hade bråttom. Bara BF+7 dagar, alla de andra har ju masat sig ut vid +14 eller senare. Vi var inte riktigt redo för henne då men det gick ju ändå  

Av Fia - 13 mars 2014 13:11

Igår kom Emma inte ur sängen. Idag kom hon upp eller gjorde hon det???

Stackarn är verkligen däckad<3 Hon har sovit i en timme nu och missade lunchen som intogs under vilda former en meter ifrån henne.

Av Fia - 12 mars 2014 08:37

Idag kör vi all-in på barnen. Alla fyra är hemma i olika stadier av magsjuka. Erik som började i torsdagsnatt blev bättre i helgen men sen tog det om i måndags på vägen hem från fyraårskollen på öron. Sorry ÖNH men sprita av klossarna! De där 48 timmarna hade gått:-(
I måndagsnatt började Ida och Linnéa hade känningar i söndagsnatt. Linnéa var hemma måndag men gick till skolan eftersom ingenting hände. Förrän idag... Inatt började Emma. Som sagt, 4 barn av fyra måste vara en bedrift;-)
Idag märks det dock att både Erik och Ida mår bättre för de äter igen och Erik vill ut och leka:-) men de får vara hemma till iaf fredag. Personalen på dagis uttrycker sig i termer som epidemi där. Kul...

Själv har jag klarat mig hyfsat. Jag fick feber istället och blir yr som sjutton när den infinner sig. Jag får åka karusell gratis;-)

En av de värsta sakerna med magsjuka måste vara tvätten!!! Den ökar lavinartat eftersom täcken, handdukar, lakan, kuddar, gosedjur och kläder avverkas på löpande band. Ida prickade en saccosäck. När jag öppnade den insåg jag att innerpåsen gått sönder. Miljoner små frigolitkulor som fastnar på allt...

De ligger som ett tunt lager över hela källargolvet. Jag önskar att Eriks leksaksdammsugare fungerade fortfarande. Han skulle gladeligen dammsuga upp alla:-D Den SKA dammsuga upp såna små. Just nu hoppas jag bara att tvättmaskinen inte går sönder för det satt massor av små kulor kvar på säcken när jag slängde in den i maskinen. De flesta kulorna, vilket upplysningsvis är typ 5 miljarder, återfinns i en gigantisk kartong stor nog att innehålla en MC.

[Bild]

Den ser inte så stor ut men kassaskåpet bakom kartongen är inte litet och kartongenär typ 1 m lång, full med frigolitkulor.. Det får åka till soptippen!

Av Fia - 11 mars 2014 07:29

Idag när jag var och hämtade Erik hos mamma hade hon röjt i tvättstugan och förrådet. Där hittade hon en hälsning från förr. Mina kusiner/småsyskon var 4 och 6 år gamla.
Först framsidan:-)

Noggrant målad av en av tvillingarna på fyra år<3 Och så hälsningen...

Det roliga är att den är addresserad till vår nuvarande adress där svärföräldrarna och Mårten bodde:-)
Nu vet jag när du tappade din första tand Jenny och när badmästarna började simskola:-D Herrejösses vad man jagat er i Solle på badet där<3 Julia, Du var inte klok!!!

Av Fia - 8 mars 2014 13:13

Min bror har en säregen idé om det här med kommunens olika instanser. Hans bespaeingside är att stänga igen hela kommunen och inte öppna nåt igen förrän instansen efterfrågas av x antal medborgare. Jag måste medge att tanken är lockande och intressant. Nåväl, Vi kör samma princip i hallen just nu. Alla skor är nerösta i en stor kartong. De skor som inte efterfrågas dvs hamnar på skohyllan åker upp på vinden:-) Smidigt!

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards