Alla inlägg under december 2013

Av Fia - 10 december 2013 12:34

Och jag blev så klart storstilat uppvaktad imorse. Jag fick se till att alla andra kom upp iaf   Jag fick en alldeles speciell present från Erik i morse. Jag fick nog det bästa han kan tänka sig att ge någon annan människa. En kärleksbetygelse av rang. Han berättade att han tänkte ge mig en traktor med skopa och släp  Vilken otur att det var en tankegåva  Han är så himla go den ungen! Det är de alla fyra men just idag fick han hyllas lite extra.


Annars idag blir det inte så mkt ståhej. Det blir väl några fikagäster men inte mer än så. Jag ska skolka lite från skolan och sticka iväg och köpa en klänning till Ida. Återstår att se om vi hittar nån bara. Det är inte så lätt att hitta nån till en liten tös med putmage på 7 år i strl 140. Antingen är det gjort för större tjejer eller så är det en modell som inte alls passar på henne. POP har en superfin klänning men det är lite fel månad för att köpa den just nu. Synd! Inte finns det nån att ärva heller. Förstår inte var alla klänningar tagit vägen? Eller, Emma hade nog inte klänningar i den här strl iofs och Linnéa och Ida har varken samma passform eller smak och nästan samma storlek på kläder iaf. Dagens I-landsproblem!

Av Fia - 9 december 2013 10:28

sen var den här helgen förbi. Det gör faktiskt ingenting ändå. Det är näst sista veckan innan jullovet. En vecka som är ganska fulltecknad. idag kommer bokcirkeltjejerna över till oss för lite bokjulmys. På onsdag sjunger Ida på UKK och Erik går luciatåg. På torsdag åker jobbet till Stockholm och tekniska muséet även om jag stannar kvar och tar hand om de som inte vill följa med. Jag och min kollega ska shoppa in julen på eftermiddagen med att köpa till fredagens sconesbak, skolavslutningens små julklappar och avslutningsfika samt inför Villanmyset vi har på onsdag nästa vecka. På söndag sjunger jag och Ida i kyrkan igen. Ida ska vara lucia i år   Däremellan är det fotbollsträningar för både Linnéa och Emma. Snart är det jullov, sade jag det  


Jag sitter och funderar på vad jag gjorde i helgen? I lördags hade jag taxitjänsten förstås. Det är som alltid massa skjutsningar till träningar hit och dit, vänner fram och tillbaka och så var det julmys för Emmas lag hemma hos en lagkompis. Igår parkerade jag i köket från morgonen till eftermiddagen. Bakning stod på schemat. Jag fyller som bekant år på tisdag, det är bokcirkelträff ikväll och Erik fyller år dagen före julafton och så lär det väl bli fika på söndag efter kyrkan gissar jag. Jag hann iaf baka en mjukpepparkaka, en saffranskladdkaka, en kladdkaka med mandelmassa och vit choklad samt en tårtbotten till imorgon. Måste komma på vad jag ska fylla den med bara?!?! Några förslag? Sist jag gjorde tårta blev det med ingefärspäron som jag finhackade. Det tyckte jag var gott men inte barnen. Fast nu är det ju min tårta iofs och barnen äter knappt nån tårta men ändå... Vi får se vad det blir.



Av Fia - 7 december 2013 09:35

Jag har ingen aning men saker jag vill köpa är:
Överkast till sängen, tjockt och helst i lapptäcksutseende
Mössa
Böcker i massor
Matberedare
Fina ljus

en julkorg med godsaker i

Om inget passar så tipsar jag om att jag blir lika glad över en skänkt slant till Syrien, Läkare utan gränser/Amnesty/Röda Korset, en matkasse till en fattig familj i Afrika/Asien eller liknande organisationer.
Dukar- det går att ha dukar igen om än inte överallt  
Grön Ryamatta till vardagsrummet

Övriga förslag:
Biocheckar
Presentkort på KappAhl och Thun's, färgaffär och inredningsaffär

Presentkort på IKEA

Av Fia - 7 december 2013 09:16

Filmkamera
Kapitelböcker
Presentkort
Besök på Leos Lekland

En egen necessär fylld med jox(snoddar, smink, hårband, hårborste-välj själv!)
Kläder
Trosor stl 146/152
Strumpor stl 36/37

Av Fia - 7 december 2013 08:47

Eriks önskelista

Stor hund
Lastbil med små bilar
Grävmaskin
Andra fordon, stora är mer populära
Fleeceställ
Underställ
Kläder i stl 110. Han behöver allt i klädväg!
Luvtröjor eller koftor
Strumpor stl 28-30
Kalsonger stl 98/104, boxervariant helst eller polarns tycker han om.
Fuskolle man drar över huvudet
Raggsockar

Erik är bestämd med vad han gillar för kläder. 'Han vill ha fordon, bamse, polis/brandmantryck. Även på kalsonger och strumpor!

Av Fia - 6 december 2013 13:50

I höstas provade vi vinterkläderna. Ida hade dubbel uppsättning. Skönt! En utgift mindre. Lite vantar som komplement bara. Piece of cake:-)
Nu är vi inne i början av december och jag sliter mitt hår. Ungen är totalt oförmögen att hålla reda på täckbrallorna. Båda paren är BORTA!!!! Namnade och allt men uppslukade. Igår hittade jag henne ute på skolgården utan mössa, vantar och med Eriks överdragisar. De var knäkorta... Jackan var knäppt på trekvart.
Hittills i år har hon förbrukat tre jackor. Samtliga har hon slitit sönder dragkedjan på utom dagens som hon slitit loss hela fickan på!!!!! Jag har inte råd att köpa nya jackor och byxor var och varannan vecka:-(
Finns annorack kvar? Då slipper vi dragkedjor och hon behöver inte knäppa? Hojta om ni springer på nån. Billig!!! Jag vägrar köpa en jacka för tusenlappen. De håller inte heller. Dagens jacka var gneis som hållt för Linnea i två år utan att ens se använd ut. Molo är provade också med samma resultat:-(
Tur hon är så söt och kramgo annars hade hon åkt i retur<3

Av Fia - 5 december 2013 10:55

Jag hörde ryktas att det är oväder på gång, med 3 dm snö?! hur ska det gå till undrar jag? Jag har inga vinterskor än. Då kan det faktiskt inte komma massa snö. Det förbjuder jag   Jag behöver verkligen köpa skor. Jag har ett par gympaskor. That's it, jo foppatofflor också men jag vet inte om det klassas som skor direkt även om grannpojken åker i såna till skolan fortfarande. Lär bli lite halkigt imorgon  Tyvärr är mina skor inte funtade för fina skor. Tänk på Kalle Anka. Så ser mina fötter ut. De är normala över hälen sen är de så himla breda att inga skor passar. Lägg sen till att jag har höga vrister som omöjliggör de få skor som har bred läst. Spricker de inte på bredden så blir det på höjden liksom. Helt omöjligt! Jag hittade ett par skor jag var nöjd med på COOP för några år sen. Fin klack som jag kunde gå i samt dragkedja på sidan och hufsat bred läst. Tyvärr sprack de i sömmen ovanpå foten efter alldeles för få gånger. Såna vill jag ha igen ändå eftersom finskor använder iaf inte jag så ofta. Vinterskor är ännu värre nästan. Stövlar går bort. Jag har för feta ben. Även som smal har jag tjocka ben och tja, nu är hela jag klotrund så det är liksom kört. Kängor är ju skitfula. Förra året hade jag ett par curlingkängor som var okej men verkligen varken snygga eller bekväma. De vägde typ 5 kg var... Dessutom är det inte snyggt med skor på breda fötter för hur man än gör så ser fötterna helt missformade ut. Nu förstår ni att jag inte gillar att köpa skor va? Jag tycker vi föser bort snön någonannanstans jag   Undra om det funkar om man ställer upp gigantiska byggfläktar och snökanoner och blåser mot vinden??? Kan man få den att blåsa en annan väg då  Eller så får jag åka och panikköpa ett par skor idag istället...

Av Fia - 4 december 2013 17:18

Att jag är lite skeptisk med barnens skola sticker jag inte under stol med. Den må ha bra rykte men jag är långt ifrån nöjd och även om den lever på sitt bra rykte så är den inte bra. Vissa lärare är fantastiska. Absolut! Ida har en nu som är sååå bra. Emmas lärare hon hade i åk 2-3 var precis lika bra. Många är okej men inte fantastiska. Sen finns det en del som inte borde jobba som lärare också... De finns överallt. Alla skolor har alla sorter. Sen beror det på om det är fler eller färre av de där fantastiska som gör om skolan är värd namnet. Vår skola ligger väl i mittenskiktet antar jag egentligen men idag fick jag ett brev som får mig att undra hur det egentligen ligger till.


Emmas klass har inte läst tillräckligt mycket historia i mellanstadiet och har således inte hunnit med Vasatiden och Stormaktstiden så våra ungar kommer få jobba med det utöver vanliga skolan för att ha en chans att klara nationella proven. Nu skiter jag högaktningsfullt i NP eftersom jag anser att en bra lärare kan bedöma eleverna utan NP men de fyller en funktion frö att veta om MIN egen undervisning håller rätt nivå och spår. Däremot tycker jag att det är riktigt illa när man inte ens uppmärksammar att våra elever inte läst tillräckligt med historia dessa tre år!!! Vilka fler ämnen gäller det? Förutom HK som de också missat helt... Idrotten har inte heller levt upp till kriterierna varken med första läraren som var katastrof eller den andre som var bättre men inte följde läroplanen alls.


Jag vet inte om jag ska bli arg, upprörd eller likgiltig inför det här heller?!?!? Det drabbar ju barnen som redan har ett fulltecknat schema. Emma sitter all sin lediga tid redan nu med läxor och läser inför prov. Ska hon trycka in ännu mer nu? Dessutom blir det lärarlöst. De får läsa in från ett kompendium... Helt ärligt, hur många kommer göra det på allvar? Visst, Emma gör det men om vi tänker de lite slarviga/barnsliga pojkarna? Tro mig, de är verkligen småpojkar fortfarande med totalt frånvarande ansvars- och framtids-tänk. 


Å andra sidan är det väl bra att de uppmärksammat det från nuvarande skolan. Faktiskt! Det bevisar väl att den skolan är värd sitt rykte som en bra skola. Såg kunskapsresultat från alla skolor i Uppsala igår och Emmas skola ligger i toppen. Bra!

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards