Alla inlägg under juli 2013

Av Fia - 10 juli 2013 14:41

Jag har genomgått nån slags förvandling nu på semestern. Jag är så himla kvällspigg. Kl 9 på kvällen finns inte på kartan att man ska börja fundera på att knoppa in. Tvärtom är jag hur pigg som helst! Klockan blir runt 1 innan jag är trött.

I min familj är det en dålig idé. Riktigt dålig. Ungarna är uppe med tuppen, eller före. De sätter sig framför Tv:n en stund men sen växer hornen ut och huset förvandlas till nåt som mest liknar oredan hos Gittan efter att älgbrorsorna varit där. Mao får man vackert gå upp med tuppen och se glad ut trots att man kröp ner i sängen för mindre än fem timmar sen. Sen går jag omkring som en zombie hela dagen till kl nio på kvällen igen... Idag är jag skittrött faktiskt, har sovit en stund med barnen men jag vaknar liksom inte till ändå. Jag får nog ta tag i sovvanorna lite tror jag. Fast ikväll ska jag kolla på fotboll:-D

Av Fia - 8 juli 2013 21:03

Här kommer jag hem från en låååång och tröttande promenad till Storvad där barnen som gick med mig kastade boll efter boll, ja ni fattar! Jag hann knappt komma in med bollen innan de kastade iväg den igen. Långt kastade de också. Det var jobbigt! Hade jag vetat det hade jag inte haft så bråttom i vattnet. Idag struntade jag i landgången och hoppade i direkt från bryggan eftersom det varit så varmt idag igen. Orka vänta liksom.

När jag så kom hem trött och blöt och äntligen fick sträcka ut mig i soffan kommer matte och knuffar ner söta mig från soffan. Hon bara tog min plats. Snacka om oförskämd. En filt på golvet var allt jag fick.

Nu ligger jag här och blänger surt på henne och hon bara skrattar åt mig. Vänta du bara tills hon sover. Då ska jag lägga av värsta brakskiten så hon storknar i sömnen...

/Fritte-hund

Av Fia - 7 juli 2013 09:17

Hundkraken alltså:-) Igår byggde de ett hopphinder som han får träna på. Det går, motvilligt, men han hoppkliver över:-) Vi promenerade bort till hundbadet igår kväll igen. Den här gången var han modigare. Eller så ville han verkligen bada för han hoppade i från början och jagade sin dog-o-soar(hundfrisbee). Annars sov han bort större delen av dagen. Det var nog lite varmt igår<3

Idag ska vi åka iväg till Tenabadet med grannarna. Deras två är jämngamla med Emma och Linnéa och deras bästa vänner. Superpraktiskt med såna grannar:-)
Nu ska vi ut och gå morgonvändan förbi skolan. Linnéa vill spana in nya skolan(baracker) som byggts upp eftersom gamla skolan evakueras pga tågtunnelbygget.

Av Fia - 5 juli 2013 22:54

Bara tillfälligt men högst välkommet. Fritté ska stanna hos oss några dagar och nu har vi precis tagit en kvällspromenad till Storvad och tittat på hundbadet.

Så här ser landgången ut där hunden ska gå i. De kan hoppa också men Fritte är en försiktig general och törs inte.
Han vågade inte gå i vid landgången heller. Den var seriöst liten. Typ knappt tillräckligt stor för en spaniel, ännu mindre vår kluns. Varför göra den så löjligt liten????

Fritte vägrade gå i trots lock och pock och en stor törst. Efter en kvart gav vi upp och gick till vanliga badet(jo det var tomt) och så fick han dricka där istället. Och bada lite:-) Imorgon försöker vi med hundbadet igen!


På vägen hem gick vi förbi en minnesplats. Det är en av nackdelarna med att bo längs med järnvägen. Det är tyvärr inte första gången någon valt tåget som enda utväg. Jag blir lika berörd varje gång. Kan bero på att jag känt en av dem:-(

Nu är Fritte riktigt trött! Det är jobbigt att valla barn en hel dag:-D

Och mamma! Han har ätit 8 dl torrfoder idag;-) Mig får han sällan annan mat av och då går det i :-D

Av Fia - 5 juli 2013 00:04

Vi kan inte strunta i traditionen. Furuvik har fått besök varje år sen Emma föddes och i år var inget undantag:-) Vi packade in oss i bilen och var på plats till kl 11 där vi strålade samman med Hanna och R o L. Vi kom lagom till matningen så vi hängde på där och kollade på aktiva djur. Tyvärr har alla foton av Santino försvunnit från mobilen??? Ni får hålla tillgodo med en gibbonapa ist som livade upp lunchen:-)

Vi gick vidare i parken

Såg den här godingen

Innan vi kom fram till det som mina barn tycker är Furuvik. Vi har lite olika syn på det;-)

Visst ser Emma fantastiskt road ut!

Erik åkte bilarna om och om och om och om igen, 5ggr på raken!
Det var å andra sidan temat för dagen. Vi gick före Hanna och hennes gäng till tivolit och hann nog avverka tre olika åkattraktioner på över en timme. De åker om dem MÅNGA ggr innan de byter.

Sakta men säkert tog sig barnen igenom alla attraktioner innan klockan blev halv sex och volymen höjdes från scenen och gjorde det omöjligt att prata. Att prata är lite småviktigt när man håller ordning på fyra barn så vi började packa oss iväg. På vägen ut mötte vi Babsan fast outklädd:-)
När vi kom till utgången började vi samla ihop våra grejer. Emmas jacka var borta!!!! Hennes mobil också:-(
Hon fick springa iväg och leta medan jag kontaktade gästservice för att efterlysa dem. Hoppas att de kommer tillrätta! Emmas mobil mikrades i våras om ni kommer ihåg? Hon fick en ny då men nu har vi slut på lagret hemma.

Av Fia - 3 juli 2013 15:52

Belieber har man hört talas om. HarryPotterfantaster likaså som vallfärdar till England för att insupa miljön och smaka på tungfrätande karameller i godisbutiken. Jag har en egen fantast hemma...

Emma älskar Hungerspelen och har läst den minst 3 ggr bara i år. Idag har hon och kompisen varit till Gränby och shoppat upp massa pengar. Emma köpte broschyren från boken:-)

Av Fia - 3 juli 2013 00:50

Barnen har ett eget rum och en egen säng att sova i utom i Eriks rum där vi har en våningssäng. Hur kommer det sig då att inte bara Erik sover i sitt rum utan även Ida som sover i överslafen och Linnea som samsover med Erik i hans säng<3
I Turkiet sov de också i samma säng. En tältsäng:-D

Det lustiga är att Erik ofta inte somnar förrän Linnéa kommer. Då lägger han sig på hennes arm och somnar på stört. Linnéa med:-)

Av Fia - 2 juli 2013 12:50

Dag är inte bestämd än men jag kommer packa in barn och matsäck och styra kosan mot Sala. Där väntar lek/äventyrsparken i stadsparken, Kappalbo visningspark(djur) och älgsafari tror jag:-) Kollade med Emma och det verkade gå hem. Lite sugen på gruvan också men det får vi se:-) Nån som vill följa med?
Idag ska vi bara åka och köpa metspön till mig och barnen. Vi gillar alla att fiska:-)

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards