Alla inlägg under maj 2013

Av Fia - 15 maj 2013 09:12

Ibland känns det som man får små överraskningar man hellre velat vara utan. Häromdagen fick jag ett telefonsamtal från förskolan där de berättade att de håller på med resursansökningarna för nästa år. Erik har resurs i skolan för att fsk tycker att han behöver det. Jag ifrågasätter inte det men jag ser inte själv att han har några problem heller. Han är väldigt aktiv och behöver vara ute och leka mkt men får han det så blir han lugn inne sen. Enkelt åtgärdat med att man är ute på fm och på em en stund. Tema, naturstudier och liknande aktiviteter kan man med fördel göra ute med små barn ändå. Färger tränas med vattenfärger i snön och på isen, förberedande matte i skogen/parken där man räknar kottar och löv, jämför pinnar, stenar och insekter.


Nu var det dock så att resursansökan inte beviljats eftersom vi inte har kontakt med barnhabiliteringen eller andra instanser. Förskolan bad mig således att ringa till habiliteringen för att få en kontakt. Här började jag undra lite. Vi har inget problem med Erik. Ida har problem men inte Erik och inte ens Ida har kontakt med habiliteringen?!?!? Varför ska vi ringa dit då? Vad kan de hjälpa oss med? Det känns inte rätt när vi inte ens har problem heller. Jag ringer en kontakt jag haft sen många år på resursenheten och rådfrågar och hon säger att vi inte kan ringa till habiliteringen. Det är helt fel... Jag fattar ingenting.


Nu har jag mailat till förskolan som inte heller verkar fatta varför deras kontakt sagt att barnen MÅSTE ha kontakt med hab... Nu får vi se vad som händer. Däremot tycker jag att förskolan kan kontakta en psykolog om de tycker Erik är vild som får titta på honom på förskolan och komma med förslag och sin professionella åsikt.  

Av Fia - 14 maj 2013 13:47

Du som skulle jobba i vår familj? inte en ansökan har kommit in och jag måste säga att jag är lite besviken. Idag tex så var jag hur nöjd som helst över min morgon. Alla kom upp när de skulle, inga utbrott, vi kom iväg och lämnade på skolan och dagis i tid bara för att mötas av personalen där som frågar om Erik har matsäck med sig. Matsäck????!!!?!?!?!? Idag?!"???!!?!?!?!?


Tydligen skulle de till 4Hidag och alla barn skulle ha med sig en egen matsäck. Jag hade ingen matsäck med mig. Jag hade ingenting hemma att göra matsäck av heller. Inga kakor eller bullar eller nåt fika heller. Paniken är total innan jag ser min räddning som dyker upp som en hägring en tidig morgon. Macken! Macken har öppet!!!!! Jag rusade dit, handlade en festis, ett paket kakor, en sallad för det var det enda som fanns utan ägg och fisk i och så hem, packa om och leta rätt på ryggsäcken och tillbaka till dagis. En kvart tog det   Sen kunde jag ratta mot jobbet igen och faktiskt hinna i tid till första lektionen. Av resterna som blev från Eriks sallad fick jag en matlåda också.


Jag har dock fortfarande inget som helst minne av att jag sett eller läst eller hört att Erik ska ha matsäck med sig. Det ringer ingen klocka alls men jag måste ha både sett och läst för jag hade skrivit in det i min bok på jobbet... Frågan är nu, om ingen kommer och vill bli anställt. Hur ska jag komma ihåg matsäckarna som kommer framöver???


Förresten, ev pengar som betalas ut för att jag kommit på årets bästa reklamfilm om Statoil betalas vänligen in på mitt konto i antingen HB eller SB  

Av Fia - 12 maj 2013 08:49

Idag är en logistisk mardröm tror jag. Vi har barnens faster som fyller 30 år idag. Grattis Maria!!!!! Hon har mottagning mellan 13-16 idag. Superroligt! Dessvärre har Emma match i Morgongåva kl 12 vilket innebär att vi åker redan halv11 och kommer hem kl halv tre. Ida ska på kalas hos en kompis mellan 14-16 oxå och nånstans idag ska vi oxå hämta hem Linnéa som sover över hos L i Alunda. En lugn och skön dag;-)

Av Fia - 10 maj 2013 08:35

Erik har växt ur sina kläder i rasande takt och imorse kom Ida på att vi skulle mäta honom, och sig själv:-D Jag är förvånad måste jag säga för såå mkt trodde jag ändå inte att han växt. Han har nu rakat iväg 5 cm sen januari och 9cm sen september!!! Det är en rätt bra tillväxt på en treåring:-)

Det finns fler som brakat iväg. Emma har inte bara växt om mig med en cm längre. Ungen är 166cm lång. Undra hur rätt läkaren får som sade att hon nog blir ca 180 som vuxen? Det sade han när hon var två år och växt lika mkt mellan 1-2 som mellan 0-1. Det krävdes en utredning då tydligen:-)

Övriga har oxå växt men bara nån cm.

Av Fia - 9 maj 2013 09:37

Jag måste säga att det är smidigt med att fixa de flesta ärenden via dator nu för tiden istället för via papper som ska skickas kors och tvärs, som kommer bort och inte kan läsas in och alt vad det är. Det är en stor fördel. Däremot har det vissa problem också. När man anmäler vab så vet man inte alltid hur länge man blir hemma. Det innebär att för varje vabperiod måste man logga in på hemsidan två ggr, en för att anmäla och en för att söka om ersättning när vabbandet är slut. Tyvärr går det inte att anmäla i efterhand för det skulle ju vara mkt smidigare. Resultatet blir för oss iaf att den andra gången glöms bort. Den där som innebär att man får pengar in på kontot...


Idag skulle jag anmäla att jag tänker vara föräldraledig mellan den 5/6-16/6 och att jag gärna vill ha pengar då. Jag passade på att samtidigt behandla alla vabbdagar från mars och april. De var bara sex stycken   Då ska man klicka på ett ärende, gå igenom 8 olika sidor innan man är klar och sen får man börja om igen med nästa period... Skitsmidigt, verkligen-NOT! Varför kan man inte klicka på alla perioder samtidigt och sen mata in dessa en och en med början och slutdatum???? Funktionen finns liksom redan på försäkringskassans hemsida i andra ärenden?????!!! Ich verstehe nichts.


Nu tog det mig bara 40 minuter att mata in dessa. Frågan är nu bara om pengarna kommer snart eller om tre månader. Det är olika lång leveranstid på sånt har jag märkt  Jag hoppas på snart!


Idag fick jag börja dagen med ett gott skratt. Emma kom upprusande från källaren 8:15 och var helt stirrig och tokstressad. Varför har ni inte väckt mig för? Jag har samling om en halvtimme ute på fotbollsplanen????? Hon har fått för sig att det är lördag idag stackarn så hon fick en rivstart på sin dag    



Av Fia - 8 maj 2013 14:47

Sökes!

En mkt strukturerad, pedagogisk och tålmodig person med administratörserfarenhet.

Du måste vara villig att ställa upp på årets alla dagar utom jul/nyår för att organisera livet för en väldigt aktiv men ack så oorganiserad 4barnsfamilj.

Familjen består av en projektledare på 37 år som försöker hålla alla bollar i luften samtidigt utan att vara speciellt duktig på att jonglera. Jongleringskurs för familjemedlemmarna får gärna ingå i arbetet.


Förutom projekledaren så finns där en väldigt upptagen vuxen till som jonglerar sitt företag och trädgården som hör till hushållet men glömmer nästan allting annat. Han är lite av en professorstyp. 4 barn ingår också i arbetet. Alla deras aktiviteter(fotbolls och innebandyträningar, matcher för tre olika lag, scouter, simskola ) ska nogsamt planeras in och struktureras upp. All logistik kring dessa ska fixas samt att aktivitetskrockar ska redas ut och diverse avgifter ska betalas och föras in i familjens budget(som just nu inte ens finns...). 


I arbetet ingår också att utrustning för alla aktiviteter ska fixas i god tid så som målvaktshandskar/byxor, skor(grus/gräs/löpning/hiking/cykel/stövlar/promenad för att nämna några), matsäckar, gympapåsar, träningskläder, ytterkläder och matchställ. Det gör ingenting om man har ett ekonomiskt sinne!


Du arbetar hemma hos familjen under hela arbetsdagen(6-8, 14-21) eventuellt kan heldag bli aktuellt om något barn är sjukt. Du får gärna tycka om barn, vara beredd på att hjälpa till med läxläsning, lättare sjukvårdsarbete, matlagning och övriga sysslor som hör hushållet till.


Stor vikt fästes vid personal lämplighet!

Om du tycker att detta låter som nåt för dig, vänligen kontakta projektledaren för arbetsintervju. Ev löneanspråk skickas till professorstypen för (o)behandling  



Av Fia - 8 maj 2013 10:13

Igår roade jag mig med att göra en liten beställning på sommarkläder. Det kommer som sagt var behövas lite framöver och i vanliga fall kan man köpa lite pö om pö men det fungerar sämre när man ska vara borta i två veckor så jag har beställt lite till mig, mer till Ida           Jag blev så glad över att hitta vanliga fina klänningar med mer Alinjemodell än alla konstiga missklädsamma som finns ute i vanliga affärer. Mina barn passar inte alls i spolformade kläder, alltså som är breda över magen och smala över höften. De ser bara runda ut då.

Även Linnéa fick lite nytt även om jag inte vågade köpa så mkt. Hon ville ha klänningen som Ida fick som visas först och det förstod jag men den var slut i hennes strl.      


Nu är det bara resten kvar  Erik däremot är nog nästan klar. Vi fick ett lass med kläder från Hanna när hon kom så han har massor med tshirts nu  Emma får man nog släppa loss själv på Gränby med massa pengar så får hon köpa det hon vill ha. Hon brukar vara ganska ekonomisk så jag behöver inte oroa mig vad gäller den biten iaf  När det gäller Ben&Jerrysglass är det värre med den ekonomiska biten  


Igår tog vi också fram passen för att kolla så alla var giltiga. Nu kom dock kruxet. Barnens pass går ut i september. Vi kommer iofs hem i juni men kollar man på olika sidor verkar det finnas motsägelsefulla regeler för det här med passens giltighet efter hemkomst... Turkiska ambassaden säger att det ska gälla 6 månader(vi är torsk i såna fall), resebyråer säger 3(fungerar så när som på två veckor då) och så har vi den lilla boken som checkinpersonal har som säger att det bara behöver vara giltigt fram till hemresan. För att citera Di Leva "Vem ska man tro på, tro på, tro på när...." Karin, vad säger du? Du har ändå jobbat på Arlanda! Kan vi åka på våra pass eller inte? Det är lite skillnad på 400:- för bara Erik eller 1600 för alla barnen...


Jag har insett att jag kanske bör kolla upp försäkringen också? Förr var man tvungen att skriva ut nåt intyg från försäkringskassan när man åkte. Måste man det nu med? Och mobilen? Hur gör man enklas där? Karin, du är expert även här. hur gör du? Vi har samma abbonnemang.


Inser att det krävs ganska mkt förberedelse för att åka iväg med fyra barn. Har jag glömt nåt? Vaccinationer? Ska inte behövas mer än Hepatit A. Får kolla upp och skolsköterskan/bvc kan fixa det. Fast den tog vi inte de andra gångerna vi åkt? Däremot ska jag nog be om TB, dock inte innan resan utan sen för framtida behov.


Nu inser jag att jag är rätt tjatig. Det enda jag pratar om är resan. ni får ha överseende med det! Det går över   Vi gör massa saker hemma också, förutom fotbollen. Ida började spela fotboll i måndags. Det tyckte hon var skitkul men hon skulle aldrig gå tillbaka igen  Så reagerar hon för nya saker. Det var samma sak med skolan. Den var superrolig och jättejobbig och fröken var alldeles galen och hon skulle inte alls gå där  Hon kommer visst få gå på fotbollen framöver också.


I helgen hade vi en skylift hemma så den händige mannen fick måla om huset. Han är inte riktigt klar än men fint blir det. I helgen kommer en grävmaskin som ska gräva upp hela baksidan och långsidan(tror jag). Nu har vi ett land som bara duger till att odla kirskål i, buskar som är angripna och några stackars hallonbuskar som kämpar för sin överlevnad. Kirskålen har tom tagit livet av oreganon och myntan som nog är rätt livskraftiga ogräs annars. Nu blir det gräsmatta av hela skiten så kirskålen klipps ner konstant. Den tycker inte om det tydligen. Vilken otur  Vi ska föryngra bärbuskarna och plantera om hallonen också och fixa lite ny, bättre jord så saker man växa, iaf där vi vill att det ska växa. Det ska bli skönt att bli av med det dåliga samvetet och den otroligt fula baksida vi haft nu i flera år. Finns på bild i vinterskrud och snö gör som bekant allt vacker.    



Av Fia - 7 maj 2013 13:41

I helgen hade vi en liten anspråkslös begravning av vårt lilla husdjur, gerbilen Flinga.    

   I lördags skulle Linnéa titta till henne och fann henne liggandes precis utanför sitt lilla hus. Det såg ut som om hon försökt krypa ut för att få hjälp ungefär. Däremot vet jag inte om det var hon som lagt sig där eller Linnéa som hittade henne och lade henne där.


Jag hade haft på känn att det var på sista versen. Hon har sovit massor sista tiden, magrat om än inte så mkt, ätit mindre och druckit mindre. I vanliga fall var hon en väldigt nyfiken liten råtta som kom rusande och ville hälsa när man gluttade på locket och försökt få en godbit från oss. Sista tiden har hon vid flera tillfällen skrämt slag på oss när hon inte kommit fram och inte heller kommit när vi börjat rota runt för att leta efter henne. Ibland har vi grävt fram henne innan hon vaknat till men då har hon varit som vanligt. Jag har tänkt att hon kanske hört illa. Många äldre gör det och hon var ganska gammal, 2,5 år. Flinga hade en utväxt på nosen. Veterinären trodde att det kan ha varit cancer men på råttor brukar man itne direkt göra så mkt och hon har varit frisk och pigg i övrigt så vi har avvaktat. Hon har aldrig visat på nåt sätt att hon varit sjuk, haft ont eller mått dåligt. Humöret har heller inte indikerat det. Det enda som har varit är tröttheten. Vi var i förra helgen och köpte lite vitaminer att ge henne förutom godare mat med mer godis i. Mer solroser, nötter, majs och morötter. Sånt som hon tyckte om helt enkelt. Alla andra sorters frön, sädesslag och grönsaker ratade hon helt  


Nu är det slut med gerbiler hemma hos oss. Ingen mer kommer tugga sönder alla hus vi köper eller grenar som de får av oss från äppelträdet. Ingen mer kommer hålla mig vaken halva nätterna med det där gnällande springhjulet som jag införskaffade för ett halvår sen och som blev såååååå populärt på nätterna. Ingen mer kommer hålla mig vaken med galet grävande varenda natt. Maten, höet och sånt som finns kvar donerar vi till andra familjer som har en gerbil. Om man är intresserad av vår bur får man gärna säga till. Det är en stor och fin bur som vi annars slänger iväg till tippen.


Nu får hon ligga tillsammans med Freja under körsbärsträdet där hon ofta var sköna, vindstilla sommardagar.



Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards