Alla inlägg under mars 2013

Av Fia - 6 mars 2013 13:40

Erik har fått ärva svinkopporna från Ida och det innebär att vi får vara hemma några dagar. Idag har Erik och jag bakat kakor. Mums tyckte han som lyckades välta hela plåtstället i sin iver att titta. Oj vilken otur att hon måste äta upp alla kakor som hamnade på golvet;-)
Till en av kakorna malde jag mandel. Kvarnen var ohyggligt rolig. Han tillbringade över en kvart åt att inspektera, snurra, mala, snurra lite till och sen skruva lite.

Av Fia - 4 mars 2013 12:25

Nu när vi iaf börjat plaeringen av renoveringen inne så funderar jag lite fram och tillbaka. I princip alla rum behöver göras om. Om vi början från början så inleder vi touren med hallen. Där blir det helrenovering för allting behöver fixas till. Vi tänkte passa på att även slänga ut garderoben och hålla oss till hyllor och en stång och sen ha säsongsförvaring uppe vid taket istället. Har man 250cm i takhöjd bör man använda den och inte bara de första två metrarna. Vardagsrummet behöver tapetseras om. Köket är fint. Det är nygjort  Badrummet vill Mårten göra om för tydligen är han inte nöjd. Själv tycker jag att ett nytt skåp under handfatet och en ny toa duger fint   Lekrummet vill jag flytta in i eftersom det är mkt större och nu behövs inte ytan för barnen längre. Erik klarar sig fint på vårt sovrum. I lekrummet gillar jag iofs tapeterna som är gröna med en bård av olika djur. Däremot känner jag väl att jag nog kanske inte vill ha just en bård med massa krokodiler, giraffer och liknande i mitt sovrum. Dessutom är tapeten sönderriven på mer än ett ställe om mans äger så... Vårt sovrum behöver inga större fix. Det är kanske ett lager färg till för att dölja lite ritstreck och sånt som blivit. Annars är det fint i äggskalsfärgad vägg och trägolv.

Det där var vad som behövs uppe. Nu är frågan om man skulle satsa på att ha ett genomgående tema eller köra lite hur som helst som det är nu eller vad man ska göra? Jag gillar teman och enhetlighet i färg och form. Jag gillar harmoni. Då är frågan om vi ska köra på det? Tyvärr är vi rätt olika i smak min käre man och jag. Han tycker på fullaste allvar att den asfula tapeten som mest påminner om en tank med avföring från en koleraepidemi exploderat inne i Idas rum är okej. OKEJ!!?!?!?!?!?!? Karln måste vara blind. Den kanske var det på 80talet...


Jag har hittat några tapeter jag gillar faktiskt. De är i lite olika stilar så det är därför jag undrar om man ska köra en blandning eller enhetligt. Vad tycker ni?

De här gillar jag:

Jag föreställer mig den här i mitt sovrum som fondvägg och sen är de andra tre målade i en likadan nyans som den vita i trycket. Superfint, romantiskt och lite färg. Det behöver inte vara just det här trycket utan mer stilen med brun botten och rosa/grå/vita blommor.

Den här tapeten gillar jag också och tänkte mig i ett sovrum. Den kommer från en blogg jag läser och den är också romantisk, fin och mild utan att bli hysterisk eller ta över hela rummet.      

Jag gillar ju ljusa väggar. Funderar också på stilen i vardagsrummet och hallen. Vill jag ha mönster? Vill jag ha ränder? Ska det vara neutralt eller ska det vara en färg? Hjälp mig!


I Eriks rum funderar jag på att sätta upp en bård med traktorer eller nåt likannde, eller en fondvägg. Ett riktigt pojkrum i blått föreställer jag mig och här är några förslag 

  Den här är fin! Erik älskar bilar och den är inte för mkt men fina färger.

  Älskar! Dock inga bilar... Erik är ingen ugglefantast.

   Need I say more?

   


Jag måste säga att jag verkligen längtar efter att få inreda Idas rum också. En flickrum i glada färger. Undra om hon låter mig inreda efter mitt huvud eller om hon vill lägga sig i   

Av Fia - 3 mars 2013 20:26

Tanken var att vi skulle träffas i bokcirkeln idag men det blev inget. Trist för jag hade längtat men jag roade mig ändå. Jag har åkt många mil skidor idag. Först vasan, sen femmilen och efter det skidskytte;-) Däremellan hann jag laga mat, diska, tvätta, baka 2 sorters bullar, hämta paket på posten osv.
Barnen har sprungit runt och härjat. Sen rätt vad det var blev det tyst. Jag ropade utan att få svar. Gick för att leta rätt dem och fann dem...<3

Av Fia - 2 mars 2013 17:03

Nu har den invändiga renoveringen så sakta tagit fart. Idag har jag och Emma valt ut tapeter till hennes rum. Först ville hon ha en för 1200:- rullen. Helt galet men vi hittade en för en tredjedel av det priset som också gick hem:-) Nu ska vi mäta lite sen ska vi släppa lös målaren i källaren. Pappor är bra på mycket;-)

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards