Alla inlägg under mars 2013

Av Fia - 15 mars 2013 08:18

Våra morgnar är inte roliga. Jag erkänner men vi är inte perfekta familjen vid den tiden på dagen. Inte nån annan tid på dan heller kanske men då är det nästan katastrof. Imorse rusar man iväg genom morgonens bestyr som vanligt. Erik ska ha kläder på sig. ida ska ha kläder på sig. Diverse matsäckar, gympapåsar, läxor ska packas. Förhöra sista delen av läxan man inte hunnit med innan osv. När vi till sist är klara för att gå får jag frågan från Ida. Följt av "Kommer du för sent idag?" Jag stannar upp, kommer ut ur tunnelseendet som har en tendens att infinna sig på morgonen och kikar på klockan. Den står på 07:23. Vi är tom tidiga! Min lilla Gullfia har bestämt sig för att jag inte ska behöva tjata idag. Hon klädde på sig själv. Hon åt frukosten utan att jag behövde bråka. Gud vad jag skäms! Här försöker hon så mkt hon kan och jag ser inte ens det! Jag ska nog ge henne en överraskning idag tror jag som tack. Måste iaf köpa present till ett kalas idag så jag fixar nog det till henne samtidigt. Får göra det när vi åker och handlar med jobbet. Gullhönan  


Av Fia - 14 mars 2013 14:52

Satt och roade mig med vad jag läste för ett år sen och reagerade lite kring vad jag skrivit. Det var barnen som behövde klippa sig, jag behövde klippa mig och Ida sög på håret och kletade in mat i det. Same same ett år senare. Ingenting förändras tydligen  Däremot står det sist i stycket att jag vill bli av med min man???!?! WTF tänkte jag? Vad betyder det? Tills jag kopplade ihop att jag menade man som i kalufs och uttalas med långa aaaaa och inte älsklingen  

Av Fia - 14 mars 2013 11:22

som ett stort mörkt moln utan ljuspunkter och ljusa kanter. Så har det varit på jobbet sista tiden. Det är ganska svårt att hitta glädjen då. Det är då man uppskattar de där små ljusglimtarna och man får så mkt energi från eleverna att man nästan tror att man ska spricka av glädje bara för att de klarat ett litet delmål i studierna eller man ser en förändring. Idag har jag fått båda så idag är en toppendag. Idag firar vi både ett godkänt delprov i engelska där jag aldrig trodde på ett betyg och att vi ser tydliga skillnader i arbetsförmåga.


This too will pass! är mitt ledord i livet  när det är tungt. Tänk så rätt man har. Ingenting varar för evigt, varken glädje eller sorg. Mitt andra ledord är "Ingenting är omöjligt. Går det inte så går det på ett annat sätt." Det är det som gör att jag fortsätter kämpa. Jag ger aldrig upp. Det finns inte i mitt vokabulär helt enkelt  Oftast en enorm tillgång men ibland är det också en nackdel. Ibland är det kanske lite bra att släppa taget.

Av Fia - 13 mars 2013 13:46

men jag har fått en idé och även om jag inser idéns klara nackdelar så inser jag okcså att det är en förbaskat bra idé. Är den genomförbar?


Våra barn är väldigt olika. Emma är sportnörden. LInnéa älskar djur och scouterna. Ida vet jag inte vad hon gillar än men enligt hennes lärare så blir hon nåt stort, nåt kreativt som skådis eller så. Erik blir med största sannolikhet sportnörd som Emma. Emma är aktiv med sin innebandy, fotboll och nu vill hon börja skjuta pilbåge också. Hon får verkligen massa stöd av oss för att kunna utvecklas som främst fotbollsspelare eftersom det är där det stora intresset ligger. Linnéa har inte alls samma intresse för sport. Jag vill ändå stödja hennes fritidsintressen. Scouterna är hon med i och hon får åka på övernattningar och läger så småningom. Inga problem. Djurintresset däremot är svårare. Jag skulle så gärna vilja ge henne en hund att träna med. Agility, vardagslydnad och liknande. Hon älskar djur. Djur älskar henne. Hon är superduktig med djur och tja hon skulle bli skitduktig som agilityförare. Det vet jag! Enda kruxet är redskapet som behövs för det. En hund... En hund är vansinnigt mkt jobb. Det är som att få en bebis som aldrig växer upp. Det är en person till som ska följa med på semestrar eller som ska fixas barnvakt till. Det är en person till som ska rastas, flera ggr varje dag. Å andra sidan är jag själv uppväxt med hund. jag vet hur mkt det ger att ha en hund. jag vet hur bra man mår med en kompis som aldrig gör annat än älskar en. Jag vet också hur väl vi alla trivs med en hund i familjen. Hela familjen blir engagerade. Hela familjen aktiverar sig i hundpromenaderna och då har vi inte ens kommit in på hälsoaspekterna i det. Har ni förstått att jag funderar på att skaffa hund  


2 av barnen är stora nog att komma hem från skolan och rasta. Det går att lösa utan att hunden blir alldeles ensam. Däremot kräver det mycket mer förhandlingar innan det är klart. Morgnarna är stressiga redan nu så där kräver det ltie mer av oss. Det är faktiskt det stora tvivlet nu. Inte vill jag ha en valp heller. Jag vill ha en vuxen hund. Frågan är också VILKEN hund? Vilken ras? Strl? Självklart kan man inte utgå från enbart ras eftersom individen måste passa. Jag vill ha en hund som tycker om att jobba med tex agility men som ändå är trygg med barnen. En som inte behöver aktiveras precis hela tiden utan faktiskt är nöjd med att ligga och mysa ibland också. Den måste också kunna hänga med på kortare resor, cuper, fotbollsmatcher osv. Gissa om jag ska prata med HundKarin på fredag när hon kommer och jag funderar lite på att kontakta min kusin som håller på en hel del med agility... Det gäller att utnyttja expertisen liksom  


Jag får fortsätta fundera så får vi se var vi landar! Det är inget lätt beslut att ta när hjärnan kopplas in. Hjärtat har redan bestämt sig. undra om de inte kan tänka sig att göra en omstart med det där barnprogrammet de hade förrut där familjerna fick prova massa olika hundar och sen välja en? Skulle passa oss  



Av Fia - 10 mars 2013 06:18

Igår var jag ute och flaxande precis hela dagen. Efter frukost åkte jag iväg med Linnéa för att hämta bästisen A i Rasbokil. De skulle leka hos mormor och ta hand om hunden Fritte. Jag släppte av dem där för attsen ratta vidare till Emmas fotbollsträning, hämta henne, åka hem och låta henne äta medan jag försvann ner i tvättstugan. En halvtimme senare var det dags att åka på match i Björklinge med Emma. De vann:-) Därifrån åkte vi till affären för att handla middag och massa annat.
När vi kom hem var det bara att börja på. middagen innan mamma och pappa kom med tjejerna som skulle sova över här.

Erik han var trött igår. Han somnade redan kl fyra och jag förberedde mig för en lång natt innan han skulle somna. När vi kom hem halv sju sov han fortfarande.

Middagen avverkades och Lilleman sov. Mamma och pappa kom. Vi satt och pratade och lyssnade på Melodifestivalen. Erik sov. Fritte sprang runt och letade rätt på alla barn men han sov sig igen allt ståhej. Han rörde sig inte ens när jag var in för att kolla om han hade feber.

Mamma och pappa åkte och lämnade kvar Fritte. Erik sov:-) Han sov hela natten ända till halv sex i morse. När vi började röra på oss kom en överlycklig kall nos och ville vara med och kramas. 40 + kilo golden/leonberger märks om man säger så:-D

Radarparet började dagen med frukost tillsammans på golvet<3

Av Fia - 8 mars 2013 14:07

Men det tog tid! I fem timmar har jag rensat, sorterat, flyttat runt och städat. Många spindlar har fått flytta in i dammsugaren. Regnar det imorgon är det bara skylla på mig;-)
Tallriken fick flytta upp på väggen, inte så fin kanske men budskapet är bra:-) Från gamla klassen.
Nu är frågan om jag ska ge mig i kast med garderoben??? Lika mkt jobb där:-/

Av Fia - 8 mars 2013 10:16

Eftersom byggjobbarna är här och fixar så köksfläkten fungerar igen har jag tagit min tillflykt till källare. Linnea önskade sig ommöblerat i hennes rum när hon fyllde år. Jag tänkte överraska henne med städat och nymöblerat. Nu så här en kvart in i arbetet undrar jag om jag hade startat om jag visste vad som väntade??? Troligen intr:-D Hon gillar att pyssla. No shit!?!?! Det ligger grejer ÖVERALLT och så fort man lyfter på nåt hittar man en sophög. Då har jag inte ens tittat i alla lådor:-o Jag vet att det är samma oreda där.
Ja, ja, det är väl terapi det med. Det behövs:-)

Av Fia - 6 mars 2013 13:40

Erik har fått ärva svinkopporna från Ida och det innebär att vi får vara hemma några dagar. Idag har Erik och jag bakat kakor. Mums tyckte han som lyckades välta hela plåtstället i sin iver att titta. Oj vilken otur att hon måste äta upp alla kakor som hamnade på golvet;-)
Till en av kakorna malde jag mandel. Kvarnen var ohyggligt rolig. Han tillbringade över en kvart åt att inspektera, snurra, mala, snurra lite till och sen skruva lite.

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards