Alla inlägg under december 2012

Av Fia - 18 december 2012 12:04

Har ni läst den boken om mumintrollet som vaknar ur sin idesömn och inser att alla stressar runt för att förbereda sig för Julens ankomst. Det städas, lagas mat och stressas och han väcker sin familj för att göra samma sak. De har aldrig hört talas om Julen men förstår att att det är fint främmande. Så kommer julafton och de sitter där med sina paket, sin mat men Julen kommer inte.


Budskapet är inte svårt att tolka i den berättelsen och jag försöker ta till mig det. Det är 6 dagar kvar till julafton, fem till Eriks födelsedag. Två tills allting måste vara klart för att vi ska hinna med och jag har inte städat, inte handlat en enda julklapp, inte handlat en enda matvara, inte bakat en enda baksak och Erik är sjuk. Det där som inte får hända hända. Å andra sidan infinner sig nog julen vare sig jag har gjort allt ovanstående. Det är trots allt inte om paket, mat eller julstädat som julen handlar om utan kanske mer om vänskap, kärlek, glädje, familj och tacksamhet och jag tror att vi kan få ihop det utan det mesta annat. Och maten hinner nog handlas och julklapparna också säkert. Jag ska bara tillåta mig att stressa ihop lite först  


Igår efter en lång dag på dagis/fritids/skola/jobb och hos mormor för LIlleman eftersom dagis var stängt så skyndade vi oss hem, kastade i oss våran gourmetmat( vadå, potatisbullar är väl lyx  ) så åkte vi iväg hela familjen till Maria. Dessvärre visade det sig att vi inte skulle vara där så vi fick oss en liten rask promenad genom parken till Karin istället där vi träffades, fikade och tog lite kort. Jag hade bokat in Maria som julkortsfotograf och tja det gick väl så där...  Att döma av hans hals har han nog inte halsfluss iaf    Erik dunderförkyld och febrig och riktigt trött. Han hade lite myror i benen om man säger så. Lägg sen till att bästisen äntligen var tillbaka från Turklandet så han hade inte tid att sitta still. Jag fick gosa med en liten, väldigt arg bebis också som hade feber och fått sin första spruta. Livet var inte på topp tyckte Lowe. Tur att man är lika söt ändå  


Vi kom hem väldigt mkt senare än vad barnen brukar komma i säng men ibland måste man få vara oordentlig, eller hur? Erik skulle iaf vara hemma idag. Ida hade möjlighet eftersom 6års inte är obligatorisk men hon kom iväg ändå. LInnéa och Emma fick sova lite längre bara. Det gick bra det med!


Idag roar jag mig med att tvätta ett berg av tvätt som vanligt, gosa med en hängig Erik i soffan och bara småplocka. Rätt skönt det med. Nu är det dags att byta i tvättstugan och sen äta lite lunch.

Av Fia - 16 december 2012 13:09

Igår var det firmafest och vi åt julmiddag på Domtrappkällaren. Fantastiskt fin mat, iaf de rätter jag åt. Som vanligt kan man inte smaka mer än en bråkdel. Jag brukar föredra fisken och hoppar varmrätterna. Fisken var kanon. Skippade sillen oxå iofs men laxen var fantastisk. Den måste varit väldigt god för jag orkade inte äta desserten heller:-)
Efteråt gick vi till O'Connors för en öl(läs Cola) innan vi åkte hem. Hemma kikade jag på en film och kröp till kojs kl två. Såg fram emot en lååååång sovmorgon och ostörd sömn utan barnen. Det är lustigt. Jag vaknade före sju ändå och kunde inte somna om. Gick upp, kollade på tv och sen blev det skidor. Måste ha varit tråkigt för jag somnade visst och väcktes kl 11. Sen dess har jag gjort absolut ingenting. Det är skönt med helt lediga stunder. Det händer sällan.

Av Fia - 14 december 2012 09:46

Och jag måste säga att jag mkt hellre hade varit i skolan och tittat på Idas luciatåg än på mitt jobb och ha undervisning men sånt är livet ibland. Mormor fick rycka ut och beundra alla sexåringar istället. Ida verkar inte bry sig så hemskt mkt så det är mer mitt dåliga samvete som ställer till det. Hon vara bara glad att någon kom.


December i vår familj är lite småstressig. Jag fyller år, lucia, Erik fyller år och så jul förstås. Det går bra i början när det bara är en sak i taget man ska göra men nu så här efter lucia och innan jul måste jag fixa allting så det är klart på kvällen den 22. Dagen innan jul är Eriks födelsedag och sen är det julafton. I år brottas jag med huruvida vi ska ha barnkalas för Erik??! Han har varit bjuden på några men jag är inte helt övertygad om att treåringar behöver barnkalas riktigt. Känns lite överdrivet. Å andra sidan funderar jag mer på att bjuda hit hans två kompisar och deras syskon så får alla leka tillsammans utomhus. Typ pulka i trädgården och sen grilla korv. Det är trevligt och kräver inte så mkt av oss. Än så länge är det snö också. Hoppas att den får stanna till jul. En kollega till mig sade att det ska börja regna?!?! Jag hoppas innerligt att hon har tokfel! Jag vill ha snö och kallt på vintern.


Vad gäller presenter till Erik så har jag lekt med tanken på om han skulle få en egen pulka. Kanske en med en bil på? Finns det? Han har en babypulka men han har lite för långa ben för den nu och så glider den urdåligt i backen. När den väl glider så tippar den. En sån här    Det är nog bara meningen att man ska dra sin bebis i den, inte åka pulka   Vi har två pulkor och två bobbar men jag misstänker att han vill ha en egen. Får det plats en åkpåse i den, sittunderlag i sitsen  och har lite kanter blir det ännu bättre för han är inte så värst förtjust i att åka i backen än. Några gånger går bra men sen fryser han och då behövs åkpåsen. De andra barnen är inte nöjda efter en kvart i backen riktigt  Ibland är det lite meckigt att släpa på vagnen till backen också.



Av Fia - 13 december 2012 11:16

  Vi firar lucia tre dagar i rad i vår familj. Igår var det förskolan och det såg ni vilken fin stjärngosse/tomte/tärna han var. När det verkligen kom till kritan var det inte alls roligt att sitta där framme med alla barnen när alla tittade på en så han började gråta. Kruxet var bara att det var knökfullt och inte ens en liten treåring hade tagit sig fram så han fick sitta i Linnéas knä istället som satt längst fram. Det gick tydligen nästan lika bra så Erik tittade mer på lucia än deltog. Det är fint att se hur måna syskonen är om varandra mellan krigen.


Idag var det Emmas tur som skolans lucia. Hon har haft dålig mage i flera dagar men efter diverse imodiumtabletter så har det lugnat ner sig och idag var hon igång igen. Tur det! Hon klarade av att stå där framme, läsa sin låååånga dikt som var otroligt vacker men svår att lära sig utantill. Jag är otroligt stolt över att hon klarade det. Nu har hon nog varit riktigt nervös för första gången i sitt liv också. Det är bra. Det gör att man taggar och skärper sig lite extra.


Samtidigt som jag skriver så njuter jag också av sändningen från Uppsala domkyrka där årets luciasändning kommer ifrån. Extra roligt att det är min gamla kör som är med där även om vi då hette Koralkören. Vi brukade gå luciatåg med gosskören i universitetsaulan och domkyrkan. Fatta vad pampigt! Det var ett minne för livet utan tvsändning. Jag skulle gärna börja sjunga i kör igen. Saknar det nåt vanvettigt men hur får man ihop tiden? Det krävs ju en vuxen hemma då och det dyker alltid upp nåt som ställer till det  


Vi var några som kikade på Emma i kyrkan. Mormor, pappa, farmor och så Maria och den här lille godingen  

Lille Lowe  


Av Fia - 12 december 2012 19:39

Önskar vi Er från Familjen Lundgren/Jaredal

Av Fia - 12 december 2012 13:20

Faktiskt är det ibland väldigt svårt att skriva i ett vistelsetidsavtal till förskolan. Jag behöver kolla några saker med min chef innan jag fyller i eftersom jag inte vet hur det blir med utökning av tjänsten eller om jag får ersättning för att ta emot nåt utöver min ordinarie arbetstid eller vad som nu gäller. Tyvärr är hon själv hemma och vabbar så jag får vackert vänta tills hon kommer tillbaka.

Även om det ställer till det för mig nu så är det skönt att ha en chef som själv vabbar och rimligen har lite förståelse för att man själv måste göra det. Jag klagar således inte- så mycket  


Just nu har det börjat snöa igen. Igår kom det ett riktigt snöoväder som vräkte ner snö under ett par timmar. Då kom det en dm ungefär men bilen måste ha lekt med snön eller försökt leka kurragömma för jag fick skotta fram den i morse?!??! Den var helt snötäckt. Det måste ha varit mer än 2 dm snö på den. Mkt mer än på marken. Märkligt!


Idag ska jag åka till apoteket och shoppa loss. Emma ska vara lucia imorgon och idag och igår är hon bunden till toan. Måste köpa diarrétabletter till henne stackarn så hon får vara lucia. Måste maila läraren också och intyga att Emma kommer imorgon! Vi stoppar i henne lactrasetabletter också för jag misstänker att hon nog ätit för mkt choklad  


Idag har jag lovat Ida att hon ska få leka med en kompis en stund. Jag hoppas att de kan tänka sig vara ute en hel del för jag är inte helt bekväm med att ha henne inne och ev smittas eftersom jag inte vet vad Emma lider av men jag har inte heller fått tag på föräldrarna för att kunna avboka. Jag gissar att det handlar om ett par timmar och då kan de vara ute större delen av tiden. Toan kan jag sanera innan de kommer ändå. Klorin is the shit  Å andra sidan lär de vara inne på Idas rum mesta delen av tiden om de är inne och där är inte Emma frivilligt.


Själv har jag börjat räkna ner. Nu är det bara 8 dagar kvar. 6 arbetsdagar kvar. Sen är det jullov!!! Gud vad skönt det ska bli att slippa gå upp varenda morgon. Att slippa stressa iväg alla dagar. Å andra sidan lär jag inte säga det den 28 december när jag ska stå färdig och klar att sköta seket eller om det var kiosken i Diöshallen under flickcupen kl halv 8 på morgonen. Då ska jag ha hunnit skjutsa ut ungarna till mamma också om hon inte vill komma till mig eller kan tänka sig att ha dem sovandes hos sig. Fundera på det mamma!? Väckt strax efter sex av en hord som kommer inspringandes eller få sova lite längre men ha tre gangsters kvällen innan  





Av Fia - 10 december 2012 13:42

och igår hade väl jag det för ett år framöver antar jag. Skjutsade Emma till innebandymatchen i Stenhagen och som vanligt har folk parkerat som arslen och det fanns knappt nån plats kvar. Jag hittar en halvt översnöad som jag lägger beslag på trots att jag inte kommer kunna köra in hela vägen men ändå. Jag börjar köra in en bit och när snövallen tar vid stannar jag. Jag hör hur snön skrapar. jag backar och svänger in lite närmare bilen bakom och kör in igen och kliver ur. Då tittar jag på snöhögen bredvid mig. I vanliga fall är det ingenting där. I vanliga fall... Nu hade de plogat och på lite olika ställen finns det dekorationer utlagda på parkeringen till bilisternas förtret. Dekorationer som traktorn flyttat runt lite. När jag kikade på min snövall fick jag se nåt sticka upp ur snön. Jäklar vad nervös jag blev då kan jag säga! Ångesten kom krypande i deluxeversion. Kikade snabbt på bilen och såg ingenting men kunde inte släppa det inne i hallen så jag gick ut en gång till och inspekterade. Det fanns inte en skråma den här gången heller. Det måste ha varit ödets födelsedagspresent ett par dagar för tidigt.

Snöhögen såg ut så här...

  Snöhögen består av en bautasten. Stenen kikade fram efter att jag skrapat bort snön med bilen.


Annars njuter jag hemma nu för tiden. När jag är i köket och lagar mat har jag den här utsikten.   Underbart vackert!


Sen finns det de som inte är fullt lika nöjda med snön. Två dagar i rad fastnade bussen i rondellen på vägen utanför vårt hus.  

Av Fia - 9 december 2012 00:01

Idag var vi ut i pulkabacken och jag vet inte om det är mina ungar som fryser lätt eller vad det är men det tog kanske en halvtimme i backen innan han började ledsna och strax efter frös och grinade han. Tycker att det alltid slutar med nån som grinar på vägen hem.
Erik önskar sig numera ullunderställ och ullstrumpor samt fleeceställ. Ullfodrade vantar om nån hittar också. Han har tjocka, svindyra vantar som han fryser i nu:-/ Han är en riktig fryslort Lilleman<3

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards