Alla inlägg under november 2012

Av Fia - 13 november 2012 20:11

med företaget som jag beställde Idas och Eriks overall från så gav jag upp. Det är inte vidare förtroendeingivande med företag som svarar på mailen max en gång veckan... Jag skippade affären men stod utan overall och har inte orkat engagera mig.
Då kom en bekant på att overallen de köpt från Ullared är för liten till deras tvååring som är större än Erik:-o Jag erbjöd mig att prova den och den är skitsnygg! Dessutom sitter den precis hur bra som helst. Kanske blir den liten i vår men då är ju overaller nästan gratis:-) Erik tycker att den är "jättepin" och ville sova i den så jag gissar att den fick godkänt:-D

Av Fia - 12 november 2012 21:18

Det är bara inse men jag är så löjlig. Jag satt och lyssnade på julmusik. Jo man får börja redan nu:-D Då kommer Little Drummerboy och tårarna börjar spruta. Fortfarande!? Hur känslig kan man vara? Kommer jag aldrig kunna lyssna på den igen? Kommer kranen öppnas jämnt så fort jag hör den?
Nu måste man skärpa till sig med barnen runt mig så jag byter låt, snyter mig och återgår till matlagningen. Det fungerar fint. Maten äts, nattning påbörjas och sen kommer låtskrället tillbaka... Småttingarna är i säng och disken är ju
redan blöt så jag lyssnar. Min favolåt liksom! Tyvärr kommer Emma och undrar vad jag gör. Hon undrar så klart varför jag är ledsen och det slutade med att hon oxå stod och vattnade disken samtidigt som vi skrattade åt oss själva:-D

Om du nu glömt varför trumpojken får mig att gråta så beror det på en liten pojke från USA som hette Tripp Roth. Han hade sjukdomen EB som sakta bröt ner honom och tog ifrån honom allting, en sak i taget. Hans sår förstörde hans liv. Nu var tripp en kämpe som älskade att trumma. Trots fruktansvärda smärtor stod han och trummade. Synen försvann och han trummade. Ända in i slutet spelade han. Tidigare i år slapp han sina plågor. Nu får han trumma för Gud istället. Tripp är ett levnadsöde som gripit tag i mig och kommer finnas där för alltid. Han är The Little Drummerboy.

Av Fia - 12 november 2012 15:38

Varför ska vi inte ta och laga bilen igen? Det är så himla roligt att köra mammas... Nu tjuvstartar den helt obefogat när den går ner i varv, typ växlar ner, svänger och annat onödigt;-)

Av Fia - 12 november 2012 13:57

utan det var logistik och planering på hög nivå men det gick ju bra det med   Emma hade samling med innebandyn kvart i åtta på allianshallen. De spelade mot vaksala och vann faktiskt matchen. Det blev inledningen på en i övrigt bra dag. Glada i hågen åkte vi hem efteråt, åt lite snabbt och sen skulle jag iväg till kyrkan med Linnéa eftersom det var scoutinvigning. Lilleman fick stanna hemma med pappa och Ida som övernattat hos en kompis och inte alls var i skick att följa med mig till kyrkan som planen var.


När kyrkan var slut och fikat avklarat drog vi hem, fixade lunch och sen iväg igen till Linnéas träning. Vi kom dit, jag lämnade av henne eftersom jag fått för mig att jag ville utforska Björklinge lite och sen drog jag en repa i byn. Missade det mesta misstänker jag men var borta en kvart iaf. när jag kom tillbaka väntade Linnéa på mig på parkeringen. Träningstiden var framflyttad en timme. Jag kunde inte vänta en timme utan vi drog hem och åkte direkt till Emmas Futsalmatch. Hon gjorde premiär i mål, i en ny sport med helt andra regler och mot äldre, större tjejer och hon storspelade. Skitstolt! Själv var hon öm i hela kroppen och lite yr efter att ha blivit nertacklad av en medspelare och lite sur över att en annan medspelare gjort självmål   Matchen slutade oavgjort så jag tycker nog att de får vara nöjda. Halva laget bestod av yngre tjejer från Emmas lag. Jag tycker de ska vara nöjda!


Efter matchen drog vi hem, trollade fram middag på vad vi hade eftersom ingen hunnit handla. Vad lagar man med 8 morötter, inget kött, ingen potatis, inga ägg(Erik är allergisk), två fänkålar och apelsiner och lite timjan? Det blev morotssoppa med apelsinsaft som smakbrytning och fänkålsråkost i soppan. Blev riktigt gott faktiskt och idag som matlåda var det ännu godare men då med fänkåls och apelsinsallad till istället. Middagen idag tål att kluras på. burktomater finns det, lök, pasta men jag vägrar tomatsås och tomatsoppa. Är less på det  Kanske blir en stek istället på blanka måndagen.



Av Fia - 9 november 2012 12:42

och hur jobbigt det än är på måndag morgon och hur låååångt det känns till fredag så går tiden med blixtens hastighet. Det har den här veckan också gjort. Det har varit fullt ös hela veckan.

I tisdags firade vi en av mina kollegor som fyllde jämnt. Hon fick finska pastiller, tårta och ett presentkort på spa. Hoppas hon uppskattar det!


Den dagen hade vi också en politiker på besök. Jag är ganska bra på ord, ffa skriftliga, men jag vet faktiskt inte hur jag ska beskriva henne. Hon går bortom beskrivningar. Hon var totalt okunnig, helt avskalad allt socialt hyfs, totalt ointresserad av lärarna och eleverna hon träffade, väldigt asperger men nästan mer autisktisk men då förolämpar jag de flesta med asperger/autism så det säger jag inte   Hon hälsade inte alls utan klev in och inspekterade väggarna! Allvarligt, hon besöker en skola och studerar byggnaden??? Det visade sig efter lite efterforskningar i google att hon var fastighetsjurist men nu var ytterst ansvarig för skolorna i kommunen. Borde man inte ha lite intresse för det man bestämmer över?  Jag blir nästan förbannad faktiskt! Dessutom förundras jag över att politikerföraktiet inte är större om det där, Björklund och Cecilia Forss är representativa för politiker generellt... Jag gick hem och förbjöd min man att rösta på FP i kommunvalet nästa år eftersom det innebär en röst på det här spektaklet 


Annars har veckan varit som vanligt. Igår hade Emma för första gången dubbla träningar. Först innebandy i 1,5 timme och sen direkt till fotbollsträning på det lika länge. Hon kom hem halv 10 så gissa hur pigg hon var i morse  Idag är det kort dag i skolan så hon kan gå hem och vila sig men det verkar som hon tänker ut och springa istället. Knäppunge!

Jag har också börjat läsa på inför skolvalet som kommer snart. Emma byter skola from nästa år och det är inte helt enkelt att välja. Hon vill gå i fotbollsklass och det finns i gränby och storvreta som ligger bra till för oss. Kruxet är väl att gränby har intag från sjuan. Vad gör hon i sexan? Ärentunas profil börjar i sexan men där är inte Emma så sugen på att gå. Jag tror vi söker in där ändå så får vi se sen om hon blir intagen.



Av Fia - 5 november 2012 20:16

Jag sätter min allra envisaste sida till och jag vägrar ge mig. I alldeles för många veckor har jag tokstressat med långa arbetsdagar som krockar med förskoletider som envisas med att stänga fem. Om man jobbar till halv fem blir det lite stressigt att hämta på tre ställen inom en halvtimme, ffa när ett ställe ligger i salabackar och resten runt om i gamlis.

Idag meddelade jag min äkte hälft att måndagar får han hämta from nästa vecka. Frågan är bara om man skulle jobba lite längre då för att underlätta resten av veckan? Just nu är planeringstid nåt som inte finns. En timme i veckan ska räcka till 18 lektioner i veckan. Tiden räcker inte alls till. De där 10 timmarna förtroendetid är jag på jobbet redan. Jag har två ynka timmar att lyxa bort hemma;-) De och många fler går åt. De som säger att vi lärare har det för bra. Till dig säger jag: Eat shit and die:-P Det uttrycket säger man inte så ofta längre:-D

Imorgon får vi förresten celebert besök på jobbet. Ordförande i skolnämnden kommer och hälsar på imorgon. När jag berättade det för mina elever insåg jag att SOkunskaperna om kommuners uppbyggnad inte var så väl förankrad. Jag förklarade henne som ytterst ansvarig för skolan och fortfarande hade jag fågelholkar i klassen:-) När jag däremot fortsatte min förklaring med att hon är den som bestämde att GUC läggs ner, då vaknade alla. Hon var inte så populär:-D Undra om hon själv ville bli känd som den som lägger ner skolor;-)

Av Fia - 3 november 2012 10:59

Om du är det minsta intresserad av att fortsätta vara en del av familjen är det dags att börja fungera nu och sen fungera klanderfritt länge. Sen du kom till oss har vi fått byta i stort sett alla delar, däck, styrleder, bromsskivor, spindelled, drivknut osv i nästan all oändlighet. Vi har haft överseende eftersom du är långmilare men nu är måttet rågat. Att ha sönder kamremmen nu när ekonomin är tight är inte okej, inte ens för dig. Börja fungera eller bli utbytt mot en yngre upplaga!

Av Fia - 2 november 2012 14:58

Både Emma och Linnéa är hos mormor och som vanligt när det blir lugnt blir jag smått apatisk. Jag tittar på tv och inte så mkt mer om jag ska vara ärlig. Undra varför det blir så?

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards