Alla inlägg under oktober 2012

Av Fia - 17 oktober 2012 11:02

Igår kväll kom Erik och Ida hem efter att ha tillbringat dagen och natten hos mormor för att hälsa på min moster Britten. Att döma av videoklippet jag fått så verkar det som att de hade lika kul allihop  


Själv hade jag en riktigt skön kväll där jag insåg exakt hur mkt tid två gangsters tar och hur lugnt det blir utan dem. Jag hann kolla på en film OCH gå i säng tidigt och jag slapp städa på kvällen för det behövdes inte. Bara det liksom. Jag slapp städa!!!!

Morgonen efter var lika lugn. Jag hann äta frukost för första gången på tre år ungefär. Jag hann sitta ner och prata med Linnéa på morgonen. Emma har inte direkt sin bästa tid mellan 6 och 7 på morgonen om man säger så så hon slapp  Tänk att jag kommer ha det så lugnt om bara några år! Fem år går fort och då är Lilleman 8 och tämligen självgående. Det är både med förfasning och glädje jag ser fram emot det. Det ska bli skönt men samtidigt går tiden och småbarnsåren så himla fort!
  

Av Fia - 16 oktober 2012 12:09

Vem fasen kom på det? Den personen och alla andra behöver sätta sig och fundera kring vad det ska innebära. Jag jobbar 80%. Jag kan vara ledig en dag eller göra som jag och ta tre korta dagar istället. Det är tanken. Enda problemet är bara att kortare dagar är relativt i bästa fall och eventuellt i sämsta fall. Den här veckan är det eventuellt. Idag är en kort dag. Imorgon med. Idag har vi en obligatorisk PIMutbildning till 17 ikväll. Imorgon har vi en lika obligatorisk utbildning i sokratiska samtal. Visst, det är viktigt men det är utanför min ordinarie arbetstid!!!!!!! Jag får ingen lön för att gå detta. Jag får komptid visst men hallå, hur stora möjligheter har man att ta ut komp som lärare?


Jag vet att nu sitter det många skitstövl människor som säger att vi lärare minsann är lediga massor. De kan knipa käft, förstått?! Det dessa idi människor inte förstått är att vi lärare jobbar 45 timmar i veckan på en heltid. Räknar man lite fint eftersom jag utgår från att alla iaf fått grundläggande matte i skolan så inser man att vi en vanlig vecka jobbar 5 timmar mer än en vanlig heltid. Visserligen är 10 av dessa fria att lägga hemma men tro mig igen, ingen lärare med självrespekt jobbar mindre än våra timmar. Tvärtom så räcker inte 45 timmar på långa vägar.


De här fem timmarna i veckan täcker upp för all vår lediga tid som vi alltid får kastat i ansiktet i form av trevliga ramsor som: Det finns tre anledningar att bli lärare- juni, juli och augusti. Sorry men själv jobbar jag nästan hela juni och augusti. Jag är ledig mer än genomsnittet på sommaren men inte lika länge som eleverna. De sk 10 veckor som eleverna har blir 7 för oss lärare. En vanlig arbetare får 5 veckor... Samma gäller för jullov. Det täcks upp av våra 45timmarsveckor. Vi har alltså årsarbetstid som ska redovisas precis som vilka andra kommunala tjänstemän som helst.

För att nu återgå till deltidsarbetet efter en liten utsvävning så har vi lärare minimalt med tid att kompa på eftersom vi alltid jobbar för mkt(jo undantag finns i alla yrken!). På sommaren har vi tre kompbara dagar tror jag och på höstlovet 1 dag. Wow, bara den här veckan har jag komp för en dag liksom. Jag tycker att vi deltidare borde få slippa en del obligatoriska uppgifter eller så får de läggas inom ordinarie arbetstid.

Det samma gäller våra arbetsplatsträffar en gång i månaden som också ligger utanför min arbetstid. Den däremot kan jag kvitta med att gå hem vid lunch en fredag i månaden istället om arbetet tillåter... Har inte hänt än. Jag kanske skulle börja jobba heltid istället och få betalt för mitt arbete?

Av Fia - 15 oktober 2012 12:23

när jag kom hem från jobbet möttes jag av en syn som jag inte har så bråttom att återuppleva. Snickarna och de andra byggjobbarna hade roat sig med att göra ett hål i väggen i hallen. Hålet var redan igenkorkat och mindre än jag trodde men aldrig trodde jag att nåt kunde vara så skitigt som huset var i fredags!!! Enligt pappa som är målare ska man grovstäda efter sig. Vi kan väl säga att de hade glömt det, och att lägga ut täckpapp... Över precis hela övervåningen fanns det ett tjockt, vitt lager av byggdamm. Över golv, bokhyllor, köksskåp, köksbänkar, leksaker, kläder, mattor, soffor, sängar- över precis allting. När byggjobbarna åkte hem tog jag fram dammsugare och började dammsuga. Det hände absolut ingenting! Jag fick ta fram moppen och moppa upp allting på golvet. En vända, två vändor, fyra vändor och fortfarande var det massor kvar. Efter sex vändor och tre moppar senare, fyra dammsugningar, alla textilier slängda i tvätten, mattor utkastade gav jag upp. Det är inte bra men det fick se ut som det såg ut. Det gnisslar lite under fötterna fortfarande.


När jag till slut kunde kasta mig i sängen insåg jag att jag glömt byta sängkläder i min säng. Orkade inte bry mig utan skakade dem och sen sov jag i skiten. Gissa hur bra min astma var i lördags morse och hur bra beslut jag tog??? Å andra sidan går den igång av allt damm som virvlar i luften ändå så det är väl bara att gilla läget  


I lördags hade vi ingenting inbokat. Jag var hemma och städade och städade och städade lite till. Agerade lite taxichaufför som vanligt innan farmor kom på besök och hade Karin och Emre med sig. Vi pratade, fikade och hade det mysigt innan det var dags att hämta Linnéa i Alunda hos en kompis och överlämna en av Idas kompisar som var hemma hos oss.


Söndagen var lite mer fullbokad. På fm åkte vi iväg och fixade födelsedagspresent till Eriks bästa kompis B som fyllde år och sen vidare till 4H för själva kalaset. Därifrån åkte vi hem, käkade lunch och sen vidare till Linnéas innebandyträning. Erik somnade i bilen på väg ut så jag fick sitta och frysa i bilen en timme innan han vaknade. Lagom till tärningen var slut vaknade han. Efter det åkte vi hem, fixade middag och sen var det bara att börja röja lite mer och avsluta med att vika massa tvätt. Jag gjorde hälften så jag har lika mkt kvar. Vilken tur jag har  



Av Fia - 14 oktober 2012 18:10

Av Fia - 12 oktober 2012 15:28

I morse bjöds på klart, vackert, svinkallt väder. Det var bara att inse att hösten kommit för det är inte mkt löv kvar på träden.

Av Fia - 12 oktober 2012 11:27

och kliar mig och kliar lite till på näsan. Till slut börjar jag tänka tanken att jag kanske borde smörja in. Sen tittar jag mig i spegeln och inser att jag nog inte behöver smörja just nu iaf för jag har förvandlats till en orm. Jag hatar ormar så jag vill inte vara en  Vad har jag gjort för ont för att behöva stå ut med det? Jag är väl ingen orm? Men varför annars skulle jag ömsa skinn???? Inte kan det väl ha att göra med solbrännan i helgen  Måste ha bränt mig mer än jag trodde eftersom jag ömsar skinn. Tror inte jag gjort det förr. Eller så är det en kombination av torrhet och bränna.

Av Fia - 12 oktober 2012 11:02

eftersom jag inte har några elever nu på morgonen. De är sjuka. Det gav mig tid att sitta och leta foton och information inför ett arbete som jag måste lämna in på PIMutbildningen. Jag kommer att berätta om Linnéa och hennes syndrom eftersom det är så ovanligt. Det föds i snitt ett barn per år med det och nu har jag chansen att berätta lite grann om det iaf. Två flugor i en smäll   I berättelsen måste jag ha bilder så jag har letat igenom fastrarnas bildalbum på fejjan och laddat hem massa bilder på främst Linnéa men när man sitter där och bläddrar kan man inte låta bli att bli lite nyförälskad i sina barn 

 Emma mitt i prinsessåldern  

Linnéa som miniliten tvååring. Hon ser ut som en skabbig räv      Linnéa när hon fått lite mer hår och blivit nåt år äldre    

Två prinsessor i vår trädgård  

Ida som liten bebis    

Och syskonbild på Ida och Linnéa    

Vilken tur jag haft som fått världens finaste ungar  Tack Maria för de flesta korten! Du är superduktig bakom kameran.

Av Fia - 12 oktober 2012 09:02

Som bekant så har vi en drös med snickare som invaderar vårt hus klockan mitt i natten(okej då 7  ) varje morgon. Eftersom de iaf bara ska vara uppe på taket så kan man ju tycka att de inte borde störa så mkt. Oj, vad fel vi hade! Nog är de på taket alltid. Där har de kommit en bit på vägen faktiskt. Det börjar nästan se bra ut. Däremot har de insett att de inte nöjer sig med taket, toan och vårt köksbord. De vill ha tillträde till hela huset! Jag vet att vårt hus är finast i stan(NOT) men måste de lägga beslag på hela????

Skorstenen tyckte de såg för risiga ut så de hörde av sig till vår sotare som godkände den i en säkerhetsbesiktning för ett år sen. NU helt plötsligt var den en katastrof och livsfarlig och han dömde ut den helt. Nu måste vi riva ner hela skorstenen. Vet ni vad det innebär? Skorstenen är inte bara i taket om man säger så utan den går genom huset, hela huset... Idag roar de sig med att göra ett stort fint hål i väggen i hallen för att komma åt ett rör som sitter där. Jag misstänker att hålet kommer växa sen när de ska mura upp allting igen och att de kommer bli fler, ett i nedre hallen också tex. Gissa vad detta innebär`? Jo, vår plan för inomhusrenoveringar framöver var att fixa Emmas rum, sen lekrummet dit vi ska flytta och sen får Erik flytta in i vårt mindre sovrum. Det var planen. Den får revideras lite om man säger så...

Nu måste vi renovera hallen nåt vi tänkte göra NÅN GÅNG(alltså inte riktigt nu) eftersom vi tänkte göra lite mer genomgripande förändringar där, typ byta golv, lägga golvvärme, byta inredning, flyta ut hallen till entren istället och tja allt. NÅN GÅNG är inte NU...  Vem sjutton gav klartecken till att riva väggar??? Det var ju taket de skulle fixa???? Nog för att jag hade tänkt mig att det hela skulle bjuda på överraskningar. Den överraskningen var dock inte tänkt att vara inomhus.

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards