Alla inlägg under september 2012

Av Fia - 22 september 2012 15:51

Planen för dagen var given. Vi tänkte hälsa på en liten kusin och välkomna honom till världen. Enda kruxet var att vi inte var välkomna. Jodå, klart vi var välkomna men de ville vara själva i lugn och ro i helgen och det förstår jag. Vi kan komma nästa helg istället  

Frågan var bara vad vi skulle hitta på istället? Det löste sig den här helgen med, vilken tur! Erik har fått åka iväg till sommarstugan i Torsborg för båtupptagning. Det innebar att jag fick lugnt hemma så jag har börjat baka. Hittills har jag gjort klart fyra limpor, fyra plåtar bullar och en Danakaka. Tänkte göra av med lite äpplen från trädgården också så nån äppenkaka lär det blir. Jag får se vad jag rör ihop men det lutar åt nånting med mandelmassa också. Det är så himla gott med äpplen och mandelmassa ihop. Jag har inte bestämt hur jag vill ha fyllningen än så jag funderar lite på det... Innan dagen är slut hoppas jag att vi fyllt upp förråden med småkakor också och en och annan mjuk kaka till men det får vi se. Nu har jag rast medan husets unga dam fått smyga in i köket för att göra nåt. Hon ville baka och jag kontrade med att vad som helst utom kladdkaka får hon baka. Hon måste lära sig nåt nytt. Hon slog till med brownies... Vänta nu, är det inte typ samma sak ??? Omväxling förnöjer tydligen inte!


Idag har vi en liten skrutt här hemma som inte alls är i form. Att bli förkyld direkt efter att nån varit och opererat i halsen och bakom näsan är ingen hit tydligen. Hon hostar, kraxar och upp kommer blodklumpar typ  Jag antar att det är lite sårskorpor och sånt men jag tycker verkligen synd om henne. Ont har hon idag också så nu är vi tillbaka på maxdoser av både ipren och alvedon men ändå så är hon hängig. Jag gissar att det är förkylningen som gör det eller det faktum att hon inte ätit ordentligt sen i söndags??? Idag är hon ynklig! Däremot blev hon väldigt glad igår när hon hämtade posten. Där i fanns det brev till henne. Hon rev upp det och där fanns en finfint kort från Farmor som önskade att hon skulle krya på sig. Agneta, du ska veta att hon blev lycklig. Tack!


Imorse kom ett annat paket. Ett till Linnéa. Hon hade fått ett par raggisar från Eva-Britt och Farfar. Tack, hon har de på sig idag  Även Emma är toknöjd med sina och hade de på sig på en friluftsdag förra veckan. Erik har inte fått inviga sina än.

Av Fia - 21 september 2012 18:14

Alltså, är det någon som är förvånad över konkursen? Ni vet den där reklamen att de är vad de heter? Pyttsan. Jag tror alla som läser här inne vet ungefär hur bra jag tycker om dem. Om ni glömt kan man läsa här eller sen bläddra sig mellan februari och fram till juni. När datorn varit inlämnad för tredje gången för samma fel och de äntligen bytt moderkortet som felade från början och som brorsan talade om redan från dag 1 så har den fungerat. Däremot har jag irriterat mig nåt överjäkligt på en sak på datorn som den kom tillbaka. Vi har fått en falsk version av windows. Vad fan är det liksom   Jag har tänkt lämna tillbaka den igen för att låta de korrigera det men då tar det väl ett halvår igen innan vi får tillbaka den så jag har struntat i det. Nu lär det bli svårt... Brorsan, du har inget gammalt liggande som vi kan använda? Du lär inte hinna med såna saker med Helmut sen iaf  När vi ändå pratar om det så kan vi få era datorer också  

För att återvända till experterna. Förutom usel service, dålig kunskap osv så måste jag säga att om man envisas med att anställa skit får man skit. Jag säger inte att alla är dåliga för jag har inte träffat alla men de jag har träffat är verkligen så inihelsike dåliga. I regel har det handlat om snygga, långa, unga killar i 20årsåldern som säkert har koll men vad fasen hjälper det när de inte kan svara på frågor OM man har sån tur att man kan fråga nån av alla killar i affären som är så våldsamt upptagna av att ragga på unga, snygga, långa tjejer eller snacka supandet i helgen med kompisarna i affären. Klart man inte tar sig tid för nåntings så korkat som en tämligen köpstark, nästan medelålders, småbarnsmamma som dessutom är rödhårig, kort och tjock  Vi ligger längt ner på listan över troliga ragg för gifta män enligt en våldsamt viktig undersökning som finns i Aftonbladet idag. Vilken osis för mig. Jag som letat gifta män att göka i hela mitt liv  

Av Fia - 21 september 2012 09:38

För åtta år sen vändes tillvaron upp och ner när LInnéa föddes med sitt lilla öra och massa problem som ingen förstod hur de hängde ihop.  Då var det läkarbesök flera gånger varje vecka, undersökningar som krävde sövning och massa annat. Livet var händelserikt om än kanske inte så roligt just då. Det var ju aldrig prat om att försvinna in i en bebisbubbla och komma tillbaka tre månader senare direkt  

Nu häromdagen blev jag kontaktad av en tjej som också hade barn med samma syndrom som LInnéa. När jag nu får förfrågningar så reagerar jag nästan nyvaket och förvånat. Vem då? Jag? Har jag barn med det? Vilket barn då?  Vad är det? Jag kan ärligt säga att jag inte ens tänker på det längre. Visst har hon sitt lilla öra och hon är ensidigt hörande. Visst hon är lite sned i ansiktet. Visst är musklerna svagare på ena sidan? Jag vet att ögonen kommer börja krångla nån gång men glasögon har väl alla nästan? Däremot är jag himla nyfiken på hur man löser glasögonfrågan när det inte finns ett öra att hänga upp bågarna på   Vi har liksom inga problem med hennes syndrom längre utan det enda vi fått kämpa med efter småbarnstidens eviga infektioner är just orken. Att inte höra ordenligt gör att man blir otroligt trött. Nu behöver vi knappt tänka på det heller längre eftersom hon fått börja på Pilskolan där det är minimala grupper(6st), bra vuxentäthet och lugna, hörseldämpande lokaler. Nu är LInnéa som vem som helst. Allt kämpande har verkligen fått bra resultat.

Alla svängar inom vården har också fått mig att känna en enorm ödmjukhet inför svenska sjukvårdssystemet och ffa alla fantastiska människor som jobbar där varje dag. Visst finns ett och annat rötägg men vi har haft en osagolik tur ändå att nästan hela tiden få stöta på rätt person på rätt plats som engagerar sig i just vårt barn. Tack!

I veckan som var så hade LInnéa en tid på hörselmottagningen. Äntligen hade vätskan i mellanörat försvunnit och nu var hörseln normal igen! Vi fick också en ersättare för vår förra läkare som har tagit hand om LInnéa och mig föredömligt. Den här berättade att det nu är möjligt att öppna upp örat så hon får en hörselgång. Jag vet inte om det då blir en blindgång eller stora tjotablänget med transplantationer och grejer för att få en fungerande hörsel på även det drabbade örat. Man kan också numera antingen knäppa på ett öra med tryckknappar(Sci-Fi  ) eller göra stora operationen där man helt rekonstruerar örat. Valet ligger hos LInnéa för det är hennes kropp men nu finns det iaf alternativ. Kanske slipper vi åka till Malmö också? Det vore skönt. Linnéa börjar bli väldigt sugen på att ta hål i öronen så tankarna har väckts att hon nog vill ha två öron. Vi får se när hon tänkt klart.

Av Fia - 20 september 2012 11:34

Den här klänningen/tunikan har Emma, Linnéa och Ida samtidigt. Den är lika fin på alla oavsett längd. Den kom som arvegods från grannen som i sin tur fått den från en annan granne:-) Det är vad jag kallar miljövänlig lyckträff:-)

Av Fia - 20 september 2012 11:12

Vad ska ungarna ha på sig i vinter???? Emma och Linnéa kan ha jackorna från förra året(hoppas jag). Ida kan defivnitivt inte ha det för det var förförra årets overall(hon hade alltså samma tre år i rad) och den var egentligen för liten redan förra året. Vi kan nog kanske fixa en jacka hon kan ärva men hon vill ha overall. Det har vi absolut inte.Erik har absolut ingenting att ärva. I den strl han ska ha, 98, fanns en rosa/brun men den har vi langat vidare. Nu när jag äntligen fått en pojke vill jag inte ha rosa på honom också. Frågan är bara var man ska lägga sig i prisklassen????

För dryga tusenlappen finns skitbra overaller som vi varit toknöjda med. Molo är super och Gneis ännu bättre. Reima har varit för kalla för mina fryslortar trots lager på lager under. Vi har avverkat hm(skräp), lindex(mkt bättre men klumpiga), kappahl(okej men andas dåligt och då blir de fuktiga och kalla), didriksson och jag är inte kompatibla alls! Jag tycker de är skräp även om många andra är supernöjda. NameIt har haft toppenoveraller för en liten peng men där är passformen lite sisådär. Ingen resår i midjan och på mina spinkråttor blir det som att hänga en stor påse på dem. Däremot rusar gärna tusenlapparna iväg rätt fort när man köper det bästa så jag får grunna vidare en stund eller två innan jag bestämmer mig. Bästa overallen jag nånsin haft, alla kategorier är en tuxeroverall jag köpte som provexemplar på thun's när Emma var typ fem år. Den häll torrt i alla väder, var lagom varm, smidig som sjutton och höll säsong efter säsong. Linnéa fick ärva den men sen var den slut. Emma var en slitvarg kan jag lova men höll trots det i två år+ som reserv till Linnéa.

Nu ska jag iväg och handla men först måste jag hämta mitt visakort i Knivsta eftersom jag lånade ut det till maken när han handlade. Jag gissar att Eurostop får sig ett besök idag.

Av Fia - 20 september 2012 09:11

Igår fick barnen en ny liten kusin. Det var faster Maria som äntligen väntat klart och en liten kille kikade ut till oss andra. Grattis Maria och Anders till lillpysslingen!

Som vanligt så förstår jag inte hur en så stor miniliten bebis fick plats i den där lilla magen???? Var gömmer ni era bebisar ni som inte ser ut som valrossar på slutet  

Av Fia - 19 september 2012 10:56

Av Fia - 19 september 2012 10:35

Vi håller som bäst på att renovera tvättstugan. Det är inte det roligaste rummet i huset precis och budgeten är minimal men det blir iaf mkt finare än förr när det var smutsgula väggar och smutsgult golv. Jag tycker att golvet behöver åtgärdas också när vi ändå håller på men där har jag inte fått medhåll från HSBOU(Han som bestämmer och utför) Vi får se hur det blir längre fram. Golvet går ingenstans direkt! Däremot skulle jag återigen behöva lite assistans. Kom med tips, bilder, idéer om hur man inreder på bästa sätt!

Vi har en hyfsat stor tvättstuga faktiskt även om jag inte kan uppge kvadratmeter direkt. I det här hörnet har tidigare hängt linor för atthänga tvätt. HSBOU som inte är så förändringsbenägen tycker att vi ska göra likadant nu. Jag som i princip bara torktumlar anser att det är slöseri med plats och hellre ser nån slags förvaring här, typ skjutdörrar och förvaringssystem bakom som kan sluka alla sängkläder, handdukar, dukar mm som just nu ligger slängda i hallen och annars på bänken i tvättstugan för att det inte får plats ngn annanstans. För att hänga det som måste hängas använder jag oftast ett rör i taket vid dörren eller en ställning istället. Linorna är oftast oanvända eftersom jag är den enda som tvättar. Om ni tycker att mitt förslag är bättre så är man varmt välkommen att bearbeta HSBOU  

 I det här hörnet kommer vi sätta upp en bänk igen, under kaklet och därunder kommer vi förvara smutstvätten. Så var det innan och det fungerar finfint. Det får plats en torktumlare och fyra trådkorgar. Mitt önskemål här är dock att de två korgarna på marken får korta ben/hjul och på så vis lyfts upp en liten bit. Det får plats! Bänken skulle jag gärna se en likadan som i köket, en svartmarmorerad med typ stenmönster. Här har vi inte pratat om det än... Framför korgarna kommer jag nog sy ett skynke i nån fin färg för att dölja tvätten och för att få lite mer liv därinne. Var hittar man fina tyger på nätet? Jag är så velig att jag aldrig kan bestämma mig i affären utan behöver göra det hemma...


Hmm, inser att jag saknar en bild? Nåja, den kommer sen och så skriver jagom den här  

I det hörnet står tvättstugan mellan bänken och en dubbelgarderob. Just nu har vi en ful hylla ovanför som iofs är vit men som ser ut som ett köksskåp utan luckor. Jag vill gärna ha något annat där för att förvara tvättmedel, klorin, mjulmedel och en liten korg eller nåt för såna där udda saker man hittar i tvättmaskinen ibland. Förslag? Bredd, samma som en 8 kgs tvättmaskin  


Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27
28
29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards