Alla inlägg under februari 2012

Av Fia - 5 februari 2012 08:17

Första gången idag den åker fram...Erik gillar potatisskalaren:-) En annan sak han gillar är klättring. Senaste erövringen är skötbordet.

 
Av Fia - 2 februari 2012 11:58

Ord är överflödiga tror jag...

 
Av Fia - 2 februari 2012 11:15

Det finns ju nyheter och så finns det nyheter. Vissa är bra och informativa och så har vi de andra. Idag på Aftonbladet kan man läsa att jag är lössläppt och gillar one night stands(används det uttrycket ens längre???) Hur jag vet det, tja enligt en undersökning så väljer man sina dater utifrån vilken telefon de har???? Undra var min man kommer in då för han vägrar android  Själv är jag då mer än villig att hoppa i säng efter en enda date. Bra det ska jag komma ihåg om jag nån gång hamnar på ledighetsmarknaden. One-night-stand är jag också villig att prova tydligen eftersom jag har en android. Frågan är bara, när har jag gjort det? Jag träffade mårten när jag var 14 första gången, blev kär vid 15 och tillsammans vid nyss fyllda 16. Sen dess har vi hängt ihop. 20 år i mars faktiskt.( Det kanske vi skulle ta och fira i år? Nån som vill vara barnvakt den 14/3? )  Undra om jag kanske inte måste dumpa honom för att ligga runt lite för att leva upp till mitt rykte som androidtelefonanvändare? Eller måste jag byta till Iphone?


Jag har också, för inte sista gången, konstaterat att alla sjuksyrror som sitter och tar emot samtal från vårdtagare missat sitt kall i livet. De borde inte alls vara sjuksyrror. De är som klippt och skurna för att jobba som utkastare från hmmm försäkringskassan kanske;) När jag ringde till Öron fick jag prata med en kvinna som är iofs väldigt trevlig men hon talar om att de bara har akuttider. det går inte att boka dessa utan det är drop in. Vi är välkomna dit och vänta i flera timmar eller så kan vi ringa till audiologen dit Linnéa hör hemma. Hon kan inte koppla oss dit tyvärr men vi fick ett nummer med upplysningen att det var telefontid klockan 13-15 och inga tider lediga idag.


Jag förstår att det är massor med människor som ringer men kan man inte vara lite mer tillmötesgående? Här har jag en tjej, ett barn, som behöver mediciner. Hon måste medicineras så fort det finns misstanke om ÖI för trumhinnan ska inte värka hål. Det blir då ärrbildning som kan sätta ned hennes hörsel ytterligare. Det är lite jobbigt när man bara har ett öra liksom. Allt detta vet dem. Det står tydligt i journalen. Ända kan man inte antingen koppla oss för att få en akuttid på audiologen(det finns!) eller låta oss boka in ett akutbesök. För vems skull låter man folk vänta i timmar i ett väntrum? Det går alldeles utmärkt på andra ställen att boka in akuttider.


Men å andra sidan fick jag höra att vi hör till audiologen igen vilken vi inte gjorde för ett år sen och det är jag glad över. Det är milsvid skillnad på mottagande på de två avdelningarna. Audiologen är fantastisk! Nu är iaf Linnéa på väg till Öron med mormor och morfar. Hon blir glad då för hon ville helst att mormor skulle ta henne:)

Av Fia - 2 februari 2012 08:49

Det höll en dag iaf. En dag var hela familjen någorlunda frisk. Alla barnen är snoriga men vem är inte det så här års så det tänker jag inte dra upp. Däremot kom Linnéa hem från skolan igår och klagade över ont i örat. Det blev sen värre och värre och inatt har hon gråtit av smärta trots både näsdroppar(jo de funkar på henne iaf), ipren och alvedon. Ipren vill hon inte ta alls längre för hon tycker att örat gör ondare då  


Just nu sitter jag och väntar på att öron ska höra av sig tillbaka och att första eleven för dagen ska trilla in. Öron skulle höra av sig halv10 sen får vi se när vi får tid. Kan inte låta bli att fundera på om öroninflammationerna ska komma tillbaka igen? Hon har inte haft just nån på några år, eller jo en om året. Fram till för ett några år sen  hade hon dessa jämnt kändes det som och hur bra hör man när enda hörande örat är inflammerat tror du? Inte alls kan jag tala om. Jag skickade med henne audiofonen till skolan idag för att hon ska kunna höra nåt. Skönt ändå att hon hunnit byta skola för nu är det ingen katastrof när hon inte hör längre. De löser det tillsammans med tal, tecken och skriva. Problemet nu blir bara att Linnéas hörselkoll försenas ännu mer för hon skulle ha gått dit inom en månad eftersom hörseln inte repat sig helt efter förra inflammationen. Nu går det inte att ta ett hörselprov nu heller  Eller jo, men det visar inte rätt. Får ta en diskussion med dem idag på öron!


Nu beställer jag, återigen, friska barn resten av terminen! Nu är det sol, snö och kallt ute. Vi vill kunna åka skidor, pulka och ha roligt. Njuta av vintern när det äntligen kommit. Så det så och visst borde alla bakterier och baciller dö ut nu?


Vi ser annars fram emot lördagen. Emma har kalas då. Förra lördagen hade vi bjudit över farmor och Bengt vilket ställdes in av förklariga skäl. Nu tänkte vi bjuda på middag till gästerna istället som stannar över den tiden. Ska bli roligt att få umgås med lite folk igen! 

Av Fia - 2 februari 2012 08:37

Maken har fått i uppgift att lämna in datorn efter jobbet. Min förhoppning är att det ska tvinga hem honom före kl 9 eftersom affären stänger 8 men säg ingenting till honom om det Börjar längta efter den själv också faktiskt. Det kan bero på att jag suttit hemma i två dagar utan dator och inte ens internet i mobilen har fungerat. Dessutom är det inte helt enkelt att gå in på försäkringskassans hemsida med mobilen heller.


Jo, jag har varit hemma mån-tisdag som jag sade. Inget av barnen har varit sjuka utan jag har tillbringat två dagar i soffan, slötittandes eller sovandes. Spännande värre Det hela började i fredags med att jag fick vad hela familjen haft, magsjuka. Inga detaljer behövs va? Lördagen kom och jag mådde liiiite bättre. Sov till Mårten åkte till jobbet och drog runt hemma som ett spöke resten av dagen. Söndagsmorgon mådde jag bättre men det kändes lite oroligt i magen. Trodde först att det berodde på att jag inte ätit sen torsdagen så vi firade Emma. Jag åt frukost och strosade runt lite. Magen blev inte lugnare utan körde på i oförminskad styrka och den växte. På kvällen såg jag ut som jag skulle föda vilken minut som helst och samma känsla var det- bokstavligen! Jag kom på mig med att sitta och trycka bort magen från mellangärdet Lät gjorde den med.  Jag sov en timme sen körde det igång. Magkatarren grand de lux hade gjort entre. Fy fan säger jag! Jag har haft det många ggr men inte alls som den här. På morgonen kunde jag knappt stå på benen för att ta mig till toan. Jag ringde ner i källaren för att väcka Mårten. Jag kunde inte göra iordning ungarna själv. Han fick ta hela morgonracet själv helt enkelt och jag låg i soffan. När lugnet lagt sig somnade jag på soffan och sov tills Emma kom hem med vissa mer abrupta och akuta uppvaknanden Det värsta var dock smärtan. Ett tag gjorde det så ont att jag faktiskt hade funderingar på att åka in akut. Det har hänt en gång förrut och då var det gallan som krigade och jag blev inlagd och fick ställas i operationskö.


På kvällen efter att ha knaprat losec sen natten och imodium+ började jag känna mig som en människa igen. Var uppe med familjen och tittade på tv. Äta gick inte så bra men dricka räcker långt. Jag har ju förråd att ta av Hann bara somna så började rusningarna igen. Den här gången försvårades det hela lite av Erik som hade accepterat att han itne kunde ligga bredvid/på mig första natten men två nätter i rad, nej du! Han vägrade sova om jag inte låg bredvid så jag låg i sängen med honom på armen. Så fort han började komma till ro fick jag rusa upp och så där höll vi på stora delar av natten. Toppen! Gissa hur trött han var i går morse


Nu har det vänt iaf. Jag är tillbaka på jobbet och även om jag knaprar båda tablettsorterna några dagar till så mår jag bra nu.  Pratar med mig själv att jag MÅSTE lära mig att ta det lugnt, sluta stressa och äta regelbundet. Tror jag på det själv? Näe  

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards