Alla inlägg under oktober 2011

Av Fia - 6 oktober 2011 08:55

Igår gjorde jag nåt som jag aldrig brukar göra. Jag tog alla fyra barnen, åkte till Ica Maxi och storhandlade. Jag hämtade från skola/dagis, gav alla en varsin frukt och så drog vi iväg. Ida och Linnéa lämnade jag in på barnlandet just för att de älskar att vara där. Vilken unge tycker inte om Nickis liksom  Leklandet där är som Nickis men med pysselhörna OCH film och så är det gratis dessutom.


Jag ska vara krass nu men det är faktiskt en av de stora anledningarna till att jag väljer att handla där. Det kanske inte är billigast och absolut inte närmast men ungarna har roligt samtidigt som jag får lugn och ro i affären. Handlingen går fortare och jag slipper en Ida som speedar igång av alla intryck hon får på affären. På leklandet får hon iofs också massa intryck men också möjlighet att ge utlopp för dessa på en gång. Hon FÅR bete sig som en liten apa som hänger i lianer där. Det är tillåtet  Dessutom är det alltid bra, trevlig och välutbildad(barnskötare) personal där på leklandet som är med barnen hela tiden. 


Efter storhandlingen köpte vi med oss mat från en amerikansk hamburgerkedja för att se stopppa barnen i säng direkt efter det. Jag kan verkligen inte säga att jag gillar att storhandla men det är rätt skönt när frysen/kylen är välfylld och man slipper trolla med knäna för att få fram en maträtt. Det fick jag göra iförrgår ändå. Om det inte finns nånting annat än burktomater, morötter, några pastastrån, ingen mjölk/cf/grädde, inget kött som går att steka snabbt och verkligen ingenting annat. Vad gör man då liksom?????? Det blev perssons blandning: potatismos/en burk vita bönor, fem hamburgare som tinats och fryst ihop igen. Barnen blev mätta men det var nog varken näringsvärde eller nöje i den maten.


Jag är inte heller så förtjust i att laga mat varje kväll. Jag tycker att det är tråkigt att göra basmatlagning hela tiden. Jag föredrar att få arbeta lite med råvarorna och trolla fram smaker och så men det tar ju lite tid. Tid som inte finns varken på kvällarna eller morgnarna. Nu dessutom är det ännu värre eftersom jag inte ens har en kök utan en micro, en elplatta från 1700talet, iaf vad gäller effekten, och tja sen var det slut... Elplattan får man sätta på en kvart i förväg(med stekpannan på) för att kunna steka korv. Då har smöret hunnit smälta iaf. Gröten i helgen tog 55 minuter. Mannagrynsgröt alltså som annars tar typ 5 minuter. Jippie liksom!


Diska är också en annan favoritsysselsättning. Det mesta äts på papptallrikar men bestick, kokkärl och sånt ska ju diskas ändå. Men man ska se det positiva. Nu slipper vi stå i badrummet och diska iaf för nu har vi hittat en diskbalja att diska i. Nu ska vi bara bära vattnet dit och tillbaka före och efter vi diskar. Tjoho!


Märks det att jag är liiiiite less på köksrenoveringen nu? I 8 veckor har vi hållt på och skiten är inte ens utrivet än. Tålamodet börjar sträckas mer än lovligt tunt nu för mannen i mitt liv som prioriterar annat. Okej, den här veckan och i torsdags hade vi städet på dagis. Det kan jag inte bråka om men allting annat då???  

Av Fia - 5 oktober 2011 12:51

Nu har jag varit på en liten minisemester. Mamma fyllde år i måndags och hade bjudit mig, brorsan med respektive och våra två äldsta på en kryssning över pölen till Åland, en 24-timmars. De två små fick stanna hemma med farmor som barnvakt och var fullt nöjda med att få åka ner på stan och mata fåglarna i svandammen och leka lite på lekparken i stadsparken.


Vi andra åkte bussen till stockholm. Jag gjorde nåt som jag aldrig gör annars. Jag somnade så fort vi kom ut på E4an och sov tills vi nästan var framme. Gissar att jag var rätt trött  När vi kom fram till terminalen fikade vi i väntan på att få kliva ombord och leta rätt på våra hytter. Direkt efter avgång skulle vi äta smörgåsbord och halvvägs igenom den blev Linnéa akut trött. Hon var verkligen helt slut så hon och jag gick till hytten efter maten. Hon var lite nervös för att båten skulle sjunka så hon nattade sina gosedjur som också var lite rädda(praktiskt va  )  innan hon lade sig en stund bredvid mig som låg och läste. Vi pratade några minuter innan hon kröp ner i sin koj och somnade. Själv fick jag en händelserik kväll ensam i hytten  Tur man fick med sig en god bok i bagaget.


På morgonen var däremot Linnéa och jag vakna tidigt. Det var frukost klockan 8 så tio i finsk tid(vi var ju där liksom) knackade jag på och väckte alla. Mamma grymtade fram att det minsann var svensk tid, alltså en timme senare. Linnéa gick och lekte med sina djur igen och jag fortsatte läsa.


Efter frukosten shoppade vi lite i taxfreen och köpte en present till farmor som tack för barnvakten. Jag letade också febrilt efter ngt till ida och Erik som de skulle få i present men hittade just ingenting mer än godis. Jag ville ha en sak också. Ida fick en schnooks efter mkt velande och Erik fick en liten gosehund. Jag var inte helt nöjd måste jag säga med presenterna, ffa inte Eriks så jag tjurade lite över det.


Eftermiddagen satt vi inne på en club och pratade medan barnen lekte kurragömma. Konstigt nog finns det ingen barnclub eller liknande ombord Cinderella????? Det enda som finns är ett bollhav som är liiiitet och lamt. Det tycker jag är dåligt faktiskt. DET och så en spelhörna som kostar pengar. Japp, skitbra att låta ungarna spela bort pengar liksom  .


När vi sen som sista anhalt innan hemkomsten skulle äta buffé fick jag syn på en liten monter precis vid utgången. En monter med den perfekta leksaken till Erik. En racerbil i trä, superfin och så hopprep till Ida som är handgjorda. Det var så dags då att se dessa liksom när presenterna reda var köpta så jag fick anledning att sura lite till för dubbla presenter tänker jag inte köpa liksom. Sååå snäll är jag inte  Hoppas jag får se dessa i stan istället till julklapp för han älskar bilar i alla dess former. Jag hittar inte exakt en likadan men ungefär så här såg den ut fast i trä då och grön med en vit rand längs med   och mkt mindre(och kostade inte 900:-)! Funderar på om Rackartyg kan ha ngt liknande???? Har ni sett så tipsa gärna. Nätbaserat eller verkligt spelar ingen roll men om det är en verklig butik underlättar det om det finns i Uppsala förstås.


Igår var det tillbaka till verkligheten igen med skola och arbete. Det är skönt att vara ledig men rätt skönt att komma tillbaka till vardagen också. Låååånga ledigheter däremot får gärna vara för evigt  


Imorgon ska vi åka och träffa Karin för hon fyller år då. Jag höll på att säga Emre men på Karins födelsedag så är det väl kanske henne vi träffar ändå... Det är lustigt att så fort man får barn så är det barnen som ska träffas, föräldrarna är ointressanta   

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards