Alla inlägg under augusti 2011

Av Fia - 7 augusti 2011 10:50

var vi på igår för ja vilken gång i ordningen kan man fråga sig  Jag blir lika glatt överraskad varenda gång för det är verkligen bra! Ensemblen är en brokig skara av rasbobor med mer eller mindre teatervana och kunnande men sätta upp en rolig teater för oss besökare kan dem. Årets teater heter Till Harbo och fria och utspelar sig på Nyckelholmen, ett litet skogshemman. Gården befolkas av husbonden, frun i huset, dottern, en piga som är som dotter i huset samt en dräng. Det är ett kärleksdrama men jag tänker inte avslöja mellan vilka   Middagen följdes av en middag ute hos mamma och pappa samt Britten och Lennars och Anne och Nola(mina mostrar och deras män). Himla trevligt var det iaf och vi kanske kan göra det igen om ett par år när det är en ny uppsättning?



Igår fick vi lite oväntat besök. Mårten var ute med barnen i trädgården medan jag var inne och lagade mat. När jag bär ut brickan med lunch kommer det en tjej gående på uppfarten med Erik i famnen. Hon hade hittat honom uppe i rondellen . Tror Mårten fick sig en liten tankeställare om varför jag tjatat om grind och staket i sex år. Erik brukar iofs inte rymma, iaf inte fram till nu, men bilarna kör som tokiga på gatan och Vattholmavägen vill jag inte ha mina ettåringar vid! Säger ett hjärtinnerligt tack till damen i fråga som letade rätt på oss och tog hand om Erik.


Idag ska vi städa ur husvagnen för nu är det slutsemestrat för i år och mamma och pappa ska åka iväg imorgon. Undra var de hamnar? De hade tydligen pratat om söderöver vilket är ovanligt för annars är det dalarna eller norrland som brukar locka.


Idag kommer också barnen hem igen. Linnéa har varit hos mormor sen i måndags och det är tomt utan henne. Även Emma har varit borta men eftersom hon har träningar så har vi sett henne en hel del ändå. Kan vara bra med en heldag hemma i lugn och ro innan skolstart. Det finns saker att göra minst sagt!


Annars har jag fortsatt rensa lite garderober. Igår fick sig Eriks och Idas en omgång. Erik har inte så mkt kläder iofs så det går rätt fort och sånt som är höstkläder kan jag inte rensa bort förrän jag vet vilken strl han har om en månad eller så. Han har många plyschbyxor i strl 86 nämligen och frågan är om han kan ha dem fortfarande??? Får prova kanske???


Idas garderbob däremot tog lite längre tid men det var nog ett tag sen. Jag hittade kläder i strl 104 därinne... Det hade hon förra vintern  Nu är det bara saker hon kan ha där i lämpliga kläder för vädret och gott om plats igen. Det märks vad hon gillar att ha på sig för hon har 12 klänningar. Ungen bor i klänning! Hon har fått ärva några shorts från Linnéa(som fått dem av Wilma, svärmors nya mans barnbarn) men det blir eeeeh..... inte så snyggt? Hon drar upp dem till under tuttarna ungefär  


Idag funderar jag på att åka iväg en vända till Gränby och shoppa upp mig på lite mer kläder till Erik samt jacka, regnkläder och gummistövlar. Har hittat fina från Bamsekollektionen på Lindex. Annars är stövlar för killar så sanslöst FULA men dessa tycker jag är helt okej. Bäst vore kanske om vi kunde hitta hans gamla stövlar men de är och förblir borta! De har varit borta hela sommaren och verkar inte komma fram heller. En annan fin stövel(gul med svarta stjärnor) har jag i källaren i vad som borde varar rätt strl men där har jag tyvärr bara en stövel. Sist jag kollade hade Erik två fötter  


Ha en bra dag!











Av Fia - 5 augusti 2011 08:57

med gassande sol, soldränkt gräsmatta som mest liknar en sönderbränd savann. Det är nästan så jag saknar regnet, nästan  Tycker att det är skönt med en så fin sommar som vi haft här i Uppsala. Resten av landet har anledning att klaga har jag hört ryktas men vi får nog knipa ihop va  Däremot så har Yavuz, familjens turk, inte riktigt varit lika nöjd. Han  saknar sitt lands låååånga, heta somrar. Han skämtade och sade att vi säkert var nöjda med vår sommar och tja, det är vi ju. Allting är relativt 

Den här sista veckan har jag inte gjort just nånting alls. Jag storhandlade i måndags och fyllde på förrådet på mjölk, smör och sånt igår men annars har jag inte varit hemifrån. Jag tycker för en gångs skull att det är skönt att bara vara hemma och skrota. Ida har lekt lite med sina leksaker , mest Polly pocket och petshops och badar i poolen. Erik skrotar runt ute, vattnar lite med sin kanna, plaskar med vattnet, drar på ngn bil och den sortens avancerade aktiviteter. Själv sitter jag i skuggan och njuter, tittar på barnen och läser en liten stund. Det har blivit en hel del läsande sista veckan. Emma lekte med några kompisar igår och sprang omkring och gjorde Gamlis osäkert. Mest var de nog i kompisarnas grannes pool och på skolgården. Roligt hade de hur som helst för Emma kom inte hem förrän efter fotbollsträningen kl 19 om man bortser från att hon ringde och bad mig plocka fram träningskläder som hon hämtade innan.


 Har jag någon gång sagt att jag är tacksam för att vi bor så nära fotbollsplanen??? Om inte så är jag det, det är så skönt att ungarna kan springa iväg till träningen själv! Synd bara att Linnéa inte vill spela. Hon är duktig som sjutton, teknisk  och tycker att det är roligt när vi väl kommer dit men innan... Jag vägrar tjata på henne! Har ni några förslag på vad man kan syssla med när man är snabb som en hind, 7 år gammal, älskar att springa men är hörselskadad? Det ställer till det lite för dans/konståkning som hon själv vill är mardrömsakustik och skulle aldrig fungera. Funderar på friidrott???? Kan det vara ngt? Har dock ingen lust att skjutsa ner till studenternas fyra ggr i veckan. Har provat gymnastik i flera år med Emma och är inte sååå sugen på en träningsitensiv idrott till. Fler förslag? Hon går på simskola redan och har provat tennis(kul som fotboll men tjat dit...). Scouterna kanske i höst??? Ledarna känner hon redan och det är en fördel och L, grannen skulle inte ha några problem med extra instruktioner eller vad som nu behövs  

Jag hoppas att fritids fortsätter med sin idrottsprofil även i år för Emma älskade det och för LInnea som inte provat på alla sporter vore det guld värt!


Nu ska jag nog ta tag i röran här hemma också!






Av Fia - 4 augusti 2011 17:35

Har kommit på att om en vecka ungefär är det dags för dagisinskolning. Det känns så där men jag har att se fram emot lite mer föräldraledighet senare MED pengar till skillnad från vad jag hade när han var bebis. Det är viss skillnad på 4 dagar i veckan baserat på halvtidslön(typ 3000:-) mot att kunna ta ut efter man jobbat halvtid och inte behöva snåla på dagarna. Det var inte roligt att börja jobba för ett år sen men nödvändigt!

Däremot har jag kommit på att jag nog har en del inköp att fixa tills dess. När vi är hemma så kan vi strunta i att gå ut om det regnar men på dagis är de ute mer än 3 timmar varje dag oavsett väder... Jag behöver nog regnkläder och gummistövlar va  Dessutom kommer vi nog inte klara oss på bara sisådär de 6 tröjor vi har hemma nu. Det krävs lite extrakläder till lådorna på dagis, byxor likaså... Skor behöver vi också köpa nya för hans sandaler är för små redan och springskor lär också behövas. Om jag inte missminner mig så vill dagis också ha en fotoram i A4strl, ett kuddfodral till samlingen, fotoalbum.


Vi är ökända på dagis för att aldrig kommer med dessa album i tid. Alla barn har fått vänta och personalen tjata i minst ett halvår innan vi kommer med ett. Bilder har vi så klart men inte pappersbilder... Har ni några fina bilder på Erik, systrarna och er själva liggande får ni gärna skicka hit dem, digitalt eller i pappersformat. Vi har bilder men som ni kommer ihåg så kraschade förra datorn efter ett litet bad... med alla bilder i  Det som finns kvar finns här på bloggen och det är ju en himla tur att det finns ngnstans! Man kanske skulle lära sig av misstagen och ladda ner på ett sånt där elektroniskt album???? Men med min tur kommer väl jag glömma betala avgiften och så försvinner det i cyberrymden iaf för inte lär väl såna vara gratis va   


Längre än så törs jag inte skriva min lista på nödvändiga inköp utan blundar och hoppas att det löser sig ändå. Ja just ja, dockan kommer vi få också men där anlitar vi nog farmor igen. Dagis har dockor som används vid samlingen och denna docka som kommer till familjen utan hår, ansikte och naken får vi sedan göra till en kopia av vårt barn. Rolig ídé, synd bara att jag är så totalt obegåvad inom just den konstnärliga biten att min version av Erik skulle få barnen att skratta så de gråter varenda samling resten av Eriks tid där  Farmor, kan du tänka dig att sy en till av dina exceptionella gympapåsar förresten? Gärna med Eriks namn på eller ngn figur så personalen vet att det är vår? Färg får du bestämma, du har säkert ngt fint tyg hemma! Vi har gul och rosa sen förrut:) Gul använder Ida fortfarande och rosa, tja det känns inte som Erik och den använder LInnéa förresten fortfarande på gympan i skolan lite nu och då när det inte krävs så mkt kläder.



SJ

Av Fia - 3 augusti 2011 10:04

Bättre och bättre dag för dag- ni vet låten va? Den stämmer inte så bra in på SJ! Sämre och sämre dag för dag stämmer bättre! Det finns en slagdänga om SJ också. SJ, SJ gamle vän, roligt att du lever än... Nej, den är inte heller så sann. Hur många sätt kan ett företag tabba sig på utan att folk sviker och väljer andra alternativ?  Räcker det inte med inställda avgångar, signalfel, trasiga växlar, för få lokförare, snö på spåren, förseningar och nu senast haveri av tåg? Nu ska man visst ägna sig åt att kasta av småbarn från tågen för att de saknar biljett?

Exakt hur tänkte konduktören som tog en 11årig flicka och kastade av henne från tågen ensam i en främmande stad???? En ursäkt är att hon verkade större... Jaha, så det är okej att göra det med en 15åring då eller???? Kasta av dem från ett tåg i främmande stad????! Vi pratar om barn här. Man är inte så stor vare sig man är 11,15 eller 17 för den delen. Är det inte bättre då att kontakta föräldrarna som får komma och lösa ut barnet på stationen när det är framme???? I det här fallet fanns dessutom en biljett, på toan på tåget!!!! Flickans storasyster satt på toa med biljetterna.

Polisen utreder om det finns ngt brottsligt i handlingen och oavsett om det är det eller inte så kanske man skulle utreda möjligheten för att dumhet i sig kan vara brottsligt????


Av Fia - 3 augusti 2011 09:14

Dagarna för sista semesterveckan rusar på. På tisdag börjar jobbet igen. Jag gillar verkligen mitt jobb men jag längtar inte tillbaka, alls. Jag är gärna ledig lika länge till faktiskt. Å andra sidan har jag för första gången någonsin kunnat njuta av att ha semester och få betalt så jag klagar bara lite  


I fredags packade vi in vårt semesterbohag i husvagnen och styrde kosan mot Köping och svärmors sommarstuga. Det tog en liten stund att komma fram men vad gör väl det, det är fredag!  Fram kom vi iaf och installerade oss och hann prata en liten stund innan barnen tyckte att det var sovdags och de ville ha sällskap i husvagnen.

På lördagsmorgonen vaknade barnen vid sju så vi gick upp, gjorde oss iordning och packade in vagn, extrakläder, regnkläder, paraplyer och sånt som behövs för en heldag på Kolmården. På vägen dit bestämde vi oss för att dela på oss. Ida hade en sån där skitdag där allting innebär krig  Ibland är hon precis hur mysig som helst men så andra dagar är hon som besatt av onda makter och ingenting fungerar. Mårten tog Ida och Linnéa på sin lott och jag EMma och Erik. Emma och jag gick runt och hade det mysigt mest. Emma ville se säl och delfinshowen så efter inledande lunch på Farmors kök i Bamseland drog vi bort mot sälarna och tittade på alla djur på vägen dit.. Eller försökte iaf, ska vi säga, för vi kom inte ens i närheten av några sälar. Det var tokfullt överallt och vi kom inte ens in i poolområdet. Vi försökte hinna tillbaka genom tigerlandet för att kunna se fågelshowen istället men konstaterade att det inte gick så rätt svettiga efter att ha bestigit tigerberget två ggr inom en kvart satte vi oss och drack lite och barnen fick varsin glass innan vi tog oss an berget igen för att gå och ställa oss i kön till delfinshowen som vi inte ville missa. Vi var om inte först så åtminstone bland de 30 första, bara 50 minuter före utsatt tid  Det var varmt, väldigt varmt så Emma fick springa och fylla på vattenflaskorna en gång och Erik och jag dansade en regndans för att åtminstone få liite svalka från molnen. När det nästan var dags för insläpp såg vi hur molnen kom i horisonten och sakta kröp närmare. Emma och jag hoppade på lite mer moln så det skulle bli svalt. 

 Delfinshowen som nog var likadan som förra året var också precis lika bra. Jag måste vara felprogrammerad eller nåt för så fort de kör igång börjar mina ögon rinna. Jag snörvlade mig igenom hela showen. Det måste vara ngt i vattnet som gör det 

När vi kom ut hade det mulnat på ordentligt. Jag hämtade vagnen och Emma gick runt i shoppen för att titta runt lite. Hon köpte en liten påse med delfiner på. Jag satt utanför och gav Erik lite mellanmål när vi hörde hur det började låta konstigt. Berg och dambanan hade dånat hela dagen men det här lät mer som ...... hm åska???! Stora, tunga regndroppar började ramla från himlen och jag satte på regnskyddet på vagnen och satte mig själv under paraplyet för att fortsätta mata Erik. Jag tänkte som så att det snart går över, åskskurar gör ju det. 


Regnet började snart ösa ner för att sen öka och förvandlas till ett vattenfall. Erik och jag, tillsammans med många andra, tog vår tillflykt till affären som fick strålande affärer i regnet  Jag köpte en ryggsäck till Erik som han ska få ha på dagis tänkte jag med lite klädombyten och sånt i. Många regnponchos gick också åt även om inte vi köpte några.

Efter en liten stund avtog regnet och Emma och jag började gå därifrån för att titta mer på resten av djurparken. Då ringde Mårten. Han sade att han hade ledsnat på Idas utbrott och LInnéas gnäll och var på väg tillbaka till bilen men vi behövde inte skynda på utan göra det vi hade tänkt. De väntade!


Emma och jag strosade oss vidare genom det lätta regnet som snabbt övergick till samma hällregn som innan. Vi såg just inga djur men vi gjorde oss ingen brådska ändå. Regnet kan man inte göra så mkt åt och lite vatten har ingen dött av... Sen när vi kommit en bit till var det som om himlens portar öppnade sig samtidigt som åskan dundrade. Gatorna vi gick på förvandlades till floder och forsar. Gruset vid sidan av asfalten åkte med regnvattnet och bildade snabbt diken där det nyss varit plant. Eftersom vi ändå var blöta rätt igenom både Emma och jag så fortsatte vi strosa oss igenom djurparken. I öknen där det fanns kameler var det mest lervälling och sjöar. Såg lite roligt ut. Hos de stora djuren dvs elefanter och noshörningarna hade hjortarna försökt gömma sig från regn och åska och tryckte mot väggarna för att få skydd medan elefanterna och noshörningarna verkade tycka att det var helt okej med regn 


Vi såg inga apor för de hade gömt sig i husen och inte så mkt annat heller för rätt vad det var så hade vi tagit oss igenom hela parken. Vi gick tillbaka till bilen där Mårten väntade. Tjejerna hade fått klä av sig för även de var genomblöta trots regnkläder. När vi packade in i bilen märkte vi också att allting var blött, utom Erik som sovit sen efter mellanmålet under regnskyddet och sufletten. Däremot var skötväskan som är vattentät och dessutom suttit under regnskyddet blöt och innehållet likaså. Det måste ha stänkt upp underifrån????


Jag tog fram de extrakläder jag hade som klarat sig från den värsta vätan innan vi styrde kosan mot Köping igen. Det blev rätt kallt med blöta kläder så vi satte tom på värmen. Emma påpekade efter en stund att min och Eriks regndans hade varit mer än lovligt effektiv. Jag kanske ska ta med mig Erik och dansa lite i Afrika också  


Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards