Alla inlägg under juli 2011

Av Fia - 18 juli 2011 09:56

Jag vet att ni är många som läser som är intresserade av Familjen Annorlunda och Carolas familj. Får jag presentera familjen Wetterholms minsting Jamie   som föddes i lördags. Helt underbart söt liten kille. Grattis Carola till underverket! Hoppas det gick bra att jag lånade din bild? 

Det roliga är att jag faktiskt klurade på just Jamie som namn på bebisen. Kändes rätt på ngt vis. Jag hade rätt    


Av Fia - 18 juli 2011 09:34

Nu på morgonen har jag lämnat en otroligt nervös Emma på bussen till Alnäs. Vi pratade om att hon skulle gå upp tidigt imorse(för att vara sommarlov iaf) och vad som skulle behöva göras idag på morgonen. Hon skulle packa lite matsäck, packa ner badkläder, klädombyte och regnkläder. En lapp med telefonnummer skulle skrivas och läggas ner i väskan tillsammans med pengar för en glass eller vad nu damen skulle önska.  

Imorse kommer Emma upp, arg som ett bi, spottande som en kobra och rusar runt uppe och fräser åt allt och alla. "Varför har ingen väckt mig?" "Nu har jag bara en halvtimme på mig att göra mig klar". Tårarna sprutar. Yrvaken tittar jag på klockan, går upp, kollar klockan en gång till innan jag sätter mig i soffan och skrattar. Emma tittar på mig som om jag förlorat förståndet. Klockan är bara halv 7. Hon behöver inte gå upp förrän halv8   Jag skickar i säng den lilla spottkobran en timme till och gissa om hon var svårväckt då när hon fått utlopp för all nervös energi redan.


När vi sen somnat om och vaknat för andra gången gick det undan. Vi är lite ringrostiga på att göra oss iordning och komma iväg på morgonen nu för tiden så det tog faktiskt 1,5 timme för mig, Erik och Emma att bli klar att cykla till bussen. På bussen var det inte en kotte men jag pratade med busschauffören som visade sig vara en gammal bekant från tonåren då min kompis gifte sig och skaffade barn med en kille som hette Nisse. Nisse var busschaufför och tja, det är han än  . Vi snackade lite där Nisse och jag och han berättade att de flesta barn hoppade på vid stadshuset så Emma skulle nog få åka ensam ett tag trodde han. När Emma hoppat på bussen och jag cyklade hem igen såg jag en klasskompis till henne på den busshållplats som vi nog kommer använda from imorgon som också skulle till Alnäs. Skönt för henne att få ngn hon känner med sig och skönt för mig som slipper gå och oroa mig hela dagen för hur hon har det.



Av Fia - 15 juli 2011 10:05

Var det bara jag som tyckte att vädret igår måste ha varit årets bästa dag? Solen sken från en blå himmel och värmde som attan men sen kom det en vindpust och kylde ner. Varm sol och svala vindar- det var verkligen precis hur underbart som helst!


Idag däremot regnar det men samtidigt så behöver växterna lite vatten och nu slipper jag vattna  Jag hade iaf tänkt ägna dagen åt att packa in i husvagnen för helgens äventyr så vädret stör mig inte det minsta. Kan vara ganska skönt med regniga dagar ibland också. Jag hoppas att det skäljer ur luften lite och får bort massa pollen för mina allergier har bråkat lite sista tiden. Astman kräver rätt mkt mediciner, huden kliar och jag har börjat reagera på sånt som jag i vanliga fall tål(apelsiner och nötter). Det kliar som infernaliskt när jag äter ngt av ovanstående och får ta antihistamintabletter. Jag gissar att systemet är lite överbelastat för så här brukar det aldrig vara annars.


Jag måste nog göra ett nytt försök att åka och handla idag också. Jag anar att barnen nog inte blir överförtjusta över att få äta kikärtsgryta till middag utan nog hellre äter kycklingdito istället  Annars äter de faktiskt både linssoppa och kikärtsgryta utan krusiduller även om det inte är det godaste som finns. Ja eller linssoppan gillar de faktiskt men kanske inte kikärtorna så mkt men det är iaf bättre än fisk. Tänk att jag är den ende i familjen som faktiskt gillar fisk, fiskpinnar undantagna. Erik är den ende som slipper av legitima orsaker eftersom han är allergisk. Han kunde inte valt en bättre familj att bo i med den allergin. Jag äter fisk till lunch istället när jag jobbar så blir jag nöjd ändå  


Nu är det på väg en kompis till LInnéa hit så jag får nog ta och plocka upp alla leksaker som Erik spridit över hela huset. Efter han gjorde det roade han sig med att göra samma sak med återvinningen. Lilla skitunge  

Av Fia - 15 juli 2011 09:48

om en liten kille på några månader som har EB. Hans sjukdom kommer att ta livet av honom och för att förbereda sig inför det oundvikliga besökte hans föräldrar en begravningsbyrå häromdag. Jag förstår dessa föräldrar fullt ut för varför inte ta de svåra besluten nu istället för sen, mitt i stormande sorg. Nu kan de ändå gå hem och gosa med sin son igen i några veckor/månader till.

Idag på bloggen skrev mamman ett förtydligande att trots besöket på begravningsbyrån så lever hennes lille kille i allra högsta grad. Tydligen har det varit folk inne och frågat om Hugo på begravningsbyrån. Alltså varför i hela friden anser man sig ha rätt att gå in och fråga om en död på begravningsbyrån????? Vad har folk för fel egentligen? Hur svårt kan det vara att visa hänsyn till en familj i både svår sorg och mitt i en livskris? Det enda man behöver göra som utomstående är att göra INGENTING! Just att göra INGENTING är annars nåt folk brukar vara bra på...

Av Fia - 14 juli 2011 16:21

Och nästan alltid är anledningen en liten söt femårig tjej som kan driva mig till vansinne och sen tillbaka igen. Planen för dagen var att åka iväg och snabbhandla lite till middagen och sen tänkte jag köpa glass. Vi packar in oss i bilen: jag, Ida och Erik och drar iväg. Vi åker tvärs igenom stan för att glassen är otroligt mkt billigare där och rätt mkt annat med för den delen. Jag kliver ur på parkeringen, öppnar dörren, Ida kliver ur- UTAN SKOR!!! Ungen är barfota. Jag vet att många inte skulle se problemet i det men jag låter inte mina ungar springa barfota över en parkering där det finns glassplitter och en massa annat skit. Ida och jag har dessutom haft just den här diskussionen mer än 100ggr att sätter man sig i bilen måste man ha skor!!!!!!!! Hon tyckte lite klämkäckt att hon inte behövde några utan kunde gå barfot- jag höll inte med ALLS!

När hon kliver ur den här bilen då kokar det över- på allvar!  Hela jag förvandlas till ett ilsket litet troll som ser allting genom en dimma av röd ilska. Inte blir det bättre av att Ida blir arg- så klart- och skriker att jag är dum och allt vad det är. Jag säger åt henne att sätta sig i bilen för vi ska åka hem. Det blir ingen glass idag, ingen handling heller för den delen. Ida käftar emot- jag blir ännu argare och ryter i från tårna att nu är det dags att sitta ner och hålla klaffen. Just de orden använder jag mot en femåring som saknar impulskontroll, som inte har något konsekvenstänkande.

 Nu när ilskan lagt sig och förvandlats till irritation är jag så där nöjd med mig själv  . Varför kollade jag inte om hon hade skor på fötterna när jag vet att hon ofta glömmer???? På vilket sätt blev det bättre av att jag blev förbaskad? Det enda det ledde till var att Ida blev arg på mig och ledsen för att hon inte fick glass. Inte har hon lärt sig ngt av det iaf för hon kommer göra samma misstag 100ggr till. Frågan är om jag lär mig... Jag anar att jag kommer bli precis lika arg på mig själv och henne nästa gång. På mig för att jag glömmer att kolla och på henne för att hon inte tänker.

Av Fia - 14 juli 2011 14:03

Nu när man är hemma hela dagarna, barnen leker och jag städar typ jämnt så tänkte jag fråga er några saker.

  • Hur många maskiner tvättar ni per dag/vecka?
  • Hur ofta dammsuger ni?
  • Skurar golvet?
  • Städar/skurar badrummet?
  • Vad gör ni varje dag hemma och hur mkt tid tar det/dag?

Det vore trevligt om så många som möjligt kunde svara, även ni som aldrig eller sällan kommenterar  . Jag är så nyfiken på om vi är en "normal" familj eller inte. FÖr jag tycker jag städar, plockar, dammsuger och tvättar hela tiden och ändå ser det för bedrövligt ut hemma. Jag får ta och kämpa vidare mot mina väderkvarnar 

För att svara på mina egna frågor så diskar jag alltid 2 maskiner varje dag, oftast tre. Tvättar alltid tre maskiner annars kommer det surt efter... Idag är jag uppe i femte maskinen hittills  Dammsuger gör jag varje dag uppe i köket, hallen, vardagsrummet, lekrummet, badrummet. Källaren en gång i veckan för där behövs det inte mer.  Skurar golvet försöker jag hinna en gång i veckan men det blir oftast varannan utom badrummet ca2-3ggr i veckan när jag ändå städar därinne och köket vid behov. Varje dag plockar jag dessutom upp saker som ligger och dräller, plockar ordning på skorna i hallen som svämmar över, bär ner tvätt till tvättstugan osv osv osv

Av Fia - 14 juli 2011 10:06

att jag ogillar saker som inte fungerar??? En gång eller så där närmare tusen. Jag vet också att jag sagt att vi lyckades med bedriften att tappa bort mitt bankkort till bankID't och makens kod. Jag var till banken förra veckan och beställde nytt till mig, Mårten måste beställa eget. Kortet kom, koden hämtades enligt instruktioner och jag loggade in. Sen försökte jag föra över pengar till mamma men det gick inte, försökte igen men misslyckades. Jag kommer så långt som att jag skriver under överföringen och när jag gjort det DÅ kommer felmeddelandet . Jag har mailat banken och fick ett nonsens svar, mailade igen och fick ett svar långt som ett marathonlopp helt utan komma, punkter, styckeindelning....  Där står det att jag ska byta usbport, ta ut och sätta in kortet i läsaren och se så det har kontakt med hjälp av streck och trekanter. Det har jag gjort men inte fan funkar det för det... Dessutom är det ett inloggningsfel så då borde jag inte ens kunna logga in!!!!!!! Nu har jag mailat tillbaka och sagt att jag kan logga in, föra över pengar mellan egna konton men som sagt, inte till min mammas. Jag är liiiiiite less på det här nu så snart tar jag ut pengarna och ger till mamma i handen istället. Mkt snabbare men hon blir nog mindre glad  .

Av Fia - 14 juli 2011 09:08

att president obama rusat ut från ett möte om budgetförhandlingar där republikanernas lösning på den ekonomiska sitsen är att höja taket för statsskulden snarare än att faktiskt ta tag i saken och göra ngt åt det. Jag är verkligen ingen nationalekonom men om man nu drar paralleller till vanlig ekonomi så kan man kanske säga så här? Om jag är skyldig banken mer pengar än jag kan betala då kan jag antingen lösa det genom att försöka minska mina utgifter, dra in på spenderandet, sälja av saker och amortera av så mkt det går eller öka på krediten på mitt visakort och låna mer... Japp, logiken i det sista är solklar  Det är tydligen republikanernas lösning, att lösa det tillfälligt istället för en gång för alla. Jag kan bara konstatera att amerikaner är för dumma för att förtjäna obama som president.  

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards