Alla inlägg under juni 2011

Av Fia - 16 juni 2011 22:58

Det är väl ungefär status här hemma nu. Jag är packad inför helgens camping eller nästan iaf. Mina kläder är inte färdiga än och matchkläderna snurrar runt i tvättmaskinen just nu. Barnen däremot är färdiga och tja det mesta som går att förbereda är förberett tror jag. Imorgon ska allt bäras ut i husvagnen inkl sängkläder men för enkelhetens skull tar jag dessa direkt från sängen. Jag var och handlade det mesta idag men måste en vända imorgon också för jag vägrar köpa godis en dag i förväg. Då tjatar ungarna hål i huvudet på mig  Lite annat smått och gott hamnade också på listan efter att ha pratat med några av de andra föräldrarna som campar. Enklare om vi har ungefär samma tillagningssätt iaf.


Jag hinner inte skriva så mkt nu utan tänkte ta en macka och te istället innan sovdags. Morgondagen blir rätt packad den med men på ett annat sätt  Och nej, jag tänker inte dricka när jag har barnen så lugn och fin nu. Jag är snudd på helnykteriskt ändå. Jag föredrar läsk före vin iaf.



Av Fia - 16 juni 2011 11:41

Alltså, jag kan ärligt erkänna men det här med ekonomirapporter, fakturor och sånt är det på fullaste allvar någon som förstår sig på sånt med mindre än att man har en högskoleutbildning inom ekonomi???? Jag sitter och försöker begripa fakturautdrag från ICA, vattenfall och liknande och jag förstår ingenting! Ekonomirapporter för förskolan som jag suttit med i 4 år förstår jag heller ingenting av, ännu mindre än ingenting faktiskt. Bokföring är en hel vetenskap som måste vara gjord av män för likt Excelprogrammet på datorn är det en sak som jag aldrig kommer förstå. Jag är ändå både högskoleutbildad, hyfsat allmänbildad och lika smart som gneomsnittet men det är grekiska ändå. Ja,ja, mitt samtal till ICA resulterade i ett annat sorts kort så jag ska tjäna pengar på det... Återstår att se men det gamla skaffade jag när jag var 19 så det kanske finns bättre nu   Upp till bevis ICA men ge tusan i att bokföra mina insättningar som minus framöver!


Idag är jag hemma som ni förstår. Tänkte åka in en vända till jobbet idag för att hämta sopsäcken och frakta den till sopstationen men annars ska jag nog mest städa, plocka, rensa, tvätta och börja förbereda packningen ut i husvagnen för i morgon drar vi till Pilsbo och cupen. Jag och alla barnen. Maken ska sätta sig på en buss kl 9 imorgon för att sen trampa runt de 30mil som det är runt vättern... Jag törs gissa att han kommer ha ont efteråt  Han har laddat bra måst ejag säga med dygnetruntarbete senaste dagarna. Igår hämtade han iofs barnen runt 4 men sen när jag kom hem vid 9 åkte han igen för att hämta husvagnen och sen vidare till jobbet. Imorse gick han upp kl 4(sade han iaf, jag kollade inte på klockan) för att åka till Öregrund. Han har inte kommit hem före 11 ngn dag denna vecka.   


Är ni förresten nyfikna på vart resan gick igår? Det blev riktigt bra! Det blev mkt riktigt en båtresa på dryga två timmar med M/S Viktoria från stadshuskajen. Vet ni var man hamnar då? Jo, i Birka på Björkö. Dit har jag alltid velat åka men som med allting som ligger nära så kommer man aldrig dit. Nu har jag varit där och funderar allvarligt på att ta med Emma och LInnéa dit. Ffa Emma tror jag skulle tycka det var intressant ffa med guidade turen.

Vår guide vi hade igår var helt otroligt bra. Han berättade med inlevelse, humor, anpassade innehållet efter deltagarna, ställde frågor och lät oss gissa och rösten, jag säger bara rösten  .(En enda gång har jag hört någon använda rösten på samma sätt. Magnus heter han och är tennistränare.) Guiden hade den perfekte berättarrösten med olika tonlägen, intonationer så man levde sig in i hur det var på Björkö på den tiden. När vi så kom fram till själva Birka beskrev han så bra att man kunde se staden växa fram ur det vindböljande gräset. Helt otroligt!


Nu ska jag nog mata barnen med lite lunch innan vi börjar röra på oss. Ida skulle egentligen varit på dagis idag och jag jobbat lite mer än vad det blir nu men hon somnade om i morse och sov till 10. Jag hade inte hjärta att väcka henne för att gå till dagis.





Av Fia - 14 juni 2011 21:03

Erik är ingen stor pratare. Han bubblade massor strax innan han gick och då sade han ord som mamma, pappa, offa(morfar), itte(fritte, mormors hund) och såna där självklarheter. Sen började han gå och talet tystnade. Han sjunger desto mer däremot, helt tiden sjunger han och rätt melodi är det med  Imse Vimse, blinka lilla, trollmor och de andra vanliga barnvisorna. Inga ord men nynnar istället. Enda ordet som han faktiskt använt  är "nanna" när han är trött, annars låter han som en säl mest hela tiden och eftersom han har tre ivriga storasystrar som förstår ändå så behöver man inte lära sig.

Nu däremot har det kommit ett ord till. Ialle bu, ialle bu går han runt och säger mest hela tiden. Hos mormor ackompanjeras det av att han kommer med en bok om du behöver en ledtråd  Nalle Puh ska man läsa! Tyvärr för Eriks del har vi ingen Nalle Puh bok hemma så han får nöja sig med alfons istället men äntligen försöker han använda språket och hela han lyser upp när han ser att man förstår. Gullunge!


Idag har jag varit på jobbet och rensat ut mitt arbetsrum inför semestern. Eftersom jag ärvt rummet av min förra kollega så har jag velat sätta min prägel på det, iaf lite grann och jösses vad jag rensat papper! Jag har städat ur bokhyllorna, rensat pärmar(hälften iaf), tagit tillvara gamla nationella prov från 97 och framåt som jag hittat lite här och där och skickat till stora enheten för arkivering med mottot "bättre sent än aldrig". De lär inte vara kvar på jobbet iaf för i höst kommer skolverket på inspektion. Jag har också tömt gamla elevpärmar  för elever som gått ut innan jag ens kom dit(för tre år sen) och en del sen dess också. Nu tror jag att läget är under kontroll därinne och ffa så är det mkt trevligare och mindre dammigt  Det blev en hel del papper att bära bort för vaktmästaren senare i veckan. En hel del post till stora enheten också som ligger i utkorgen och väntar på upphämtning. I höst tänkte jag sen ta med lite riktigt blommor också för att liva upp tillvaron lite och så har min ena kollega varit företagsam och bjudit in en konstkonsult som lånar ut konst. Jag hoppas på något bidrag till mitt rum! 


Imorgon ska vi åka på en överraskningsresa med jobbet. Vi vet bara att vi ska infinna oss på station 07:50 imorgon bitti och att vi är tillbaka till 18tiden i Uppsala igen. Vi kan ta med oss badkläder, ha bekväma skor och en vindtät jacka. Rektorn har sagt till ngn att han ska stå i fören så jag gissar på en utflykt ut i stockholms skärgård. Ska bli kul faktiskt!

Av Fia - 13 juni 2011 22:34

Det har visst blivit lite dåligt med bloggande sista veckan, inget alls  Orsaken är nog ingenting alls heller.  Vi har ingen tv som tar upp tiden(antennsladden är trasig och för att byta ut den måste vi dra om allting från vinden). Den går att använda om man meckar med tomtebloss och gafflar men helt ärligt, vilket program är värt det??? Ffa som man iaf bara får in två kanaler. Datorn har jag bevisligen inte heller brytt mig så mkt om. Jag har kollat ett par bloggar varje dag och mailen men inte mer än så. Jag har haft två saker för mig på kvällarna när barnen somnat. Jag har diskat.

Diskmaskinen har, japp den med, gått sönder och går bara ibland om man meckar lite med den först och om man inte proppar den full. Men helt ärligt, vem orkar stryka en diskmaskin medhårs för att få fem tallrikar rena? Jag skiter i den och diskar för hand. Det är jag, disken, ensamheten och musiken som skrålar. Tankarna får fara hur de vill för första gången på hela dagen och det är så himla skönt. Som en bonus får vi renare tallrikar och glas än vi haft på evigheter, bänken torkas av och ALL disk försvinner för jag vägrar diska både för hand och maskin så kör jag maskin får den faktiskt jobba med resultatet att det aldrig blir helt tomt i köket heller. Jag funderar allvarligt på att strunta i köpa en ny diskmaskin istället och bara ha ett skåp där för skåp behöver vi massor av i vårt pyttelilla kök när vi renoverar sen  

Jag har en kompis som faktiskt vägrade använda diskmaskin under flera år. Hon förvarade plastpåsar i den istället. Kanske vore nåt för mig  


Den andra saken jag gjort i veckan är läst. I förra veckan fick jag ett paket på posten och det tog ett tag innan jag fattade vad det var. För ett tag sen blev jag inbjuden till en facebookgrupp där man tycker till och bytlånar böcker av varandra. Det är precis rätt för mig. Jag älskar att läsa men har aldrig tid att leta rätt på dessa böcker. Oftast blir det nåt jag hittar på Ica. Dessutom står man där med 1000 pocketböcker som jag aldrig läser om. Har funderat på om jag ska lägga ifrån mig dem på bord på cafeer och liknande med en lapp om att man gärna får läsa boken och sen om man vill ge den vidare igen. Det hade jag nog gjort om inte detta kommit istället som är ännu bättre, iaf för mig  

Samma dag som jag var in på gruppens hemsida och tyckte till om ett par böcker så önskade jag att få läsa en bok om de svartas situation i 60talets MIssissippi. "The help" heter den och jag har fastnat. Det är intressant som sjutton och jag hade ingen aning om att det var såååå illa ställt med deras rättigheter så pass sent ändå. 60talet är liksom nutid! Den handlar om tre kvinnor. Två svarta pigor och en vit, ung kvinna som uppmärksammar deras situation och bestämmer sig för att skriva en bok trots att hon med den boken riskerar både sitt men ffa de svarta kvinnornas liv.

Det går dock lite långsamt att läsa den för den är skriven på talspråk som svarta talade i Mississippi på den tiden men det är nyttigt för språkvetaren i mig också. Jag får fundera lite kring språket och grammatiken osv. Jag gillar sånt!


Jag har inte bara stått vid diskbänken i veckan eller läst. I lördags var vi på bröllop. Mårtens lillasyster MAria och hennes Anders fick varandra vid Ekeby by. Ett otroligt fint, vackert bröllop i strålande sol.

Inmarschen och jodå, mina flickor är näbbar. Vackraste flickorna i stan säger jag som självklart är heeeeeelt opartisk  

 

   Själva ceremonin skedde helt utan präst och sånt utan det var en vigselförrättare som kände brudgummen sen förrut tyckte jag någon sade(???) Fint och personligt blev det och kusin Isabelle fick äran att sjunga både ingångsmarsch, utgångsmarsch och där emellan.

    Jag var ganska orolig för att Ida skulle dra iväg mitt under vigseln men hon klarade av att stå still under hela tiden. Det är bra gjort för henne men efteråt sen tog hon igen det och sprang järnet men vi var ju ute så hon störde liksom ingen  

Sedvanligt kastande av ris över brudparet, men även såpbubblor som passade bra som regnsubstitut som ju bruden bör få i håret innan kvällen  

Och eftersom bröllopsparet bor i England var valet av fordon till festen från Ekeby by ganska givet, inte sant?   

Medan vi väntade på brudparet att komma tillbaka för risregnet fanns det tid för en drink och lek. Erik har hittat en ny favoritkompis.... Yavuz! Det är så himla roligt att se dem tillsammans för Yavuz älskar verkligen barn och Erik har varit så väldigt blyg men efter 1,5 år så...

  Vi avslutar med en bild på bröllopstårtan, eller varianten av det iaf  

 


Av Fia - 7 juni 2011 21:34

Är man sveriges sämsta och elakaste mamma idag eller tvärtom ansvarstagande och självuppoffrande??? Det är frågan. Barnen har sina klara åsikter iaf.


Idag har LInnéa varit på Furuvik på klassresa hela dagen. Hon kom inte hem förrän kl fem och var så trött att ögonen gick i kors. Humöret var aningens explosivt om man säger så för det är ett under att huset fortfarande står kvar  Ida är en sån där konstig människa som inte alls gillar sommar och värme. Hon totaldäckar när det blir över 25 och idag var det 31 enligt bilens termometer, i skuggan... En hel dag på dagis på det så förstår man ungefär hur bra hon mådde. Hon somnade i bilen inom två minuter och nej, jag skojar inte. Hon tvärdäckade. Hon sov sig sen igenom hela resan ut till rasbo och en kaffeslurk för att vänta in Erik som sov middag. Hon sov tills vi kom hem och då vaknade hon bara för att gå in i sin säng, grinandes av trötthet och fortsätta sova. 

Emma hade idag en picknick med klassen vid högarna dit jag hade tänkt ta mig. Innan barnen totaldäckade alltså. Jag ställde in picknicken för vår del och svor över makens jobbtider eftersom han aldrig är hemma på eftermiddagar och tidiga kvällar när han behövs. Emma fick självklart gå dit, med grannarna istället. Linnéa bröt ihop en gång till och lyckades nog nästan riva huset en gång till. Ida däremot protesterade inte direkt utan var rätt lättmutad med kakor i trädgården(picknick det med) och lite vattenlek. Erik trivdes som fisken hemma. Jag däremot längtade nog mest bort till klassträffen. Mammorna är supertrevliga och jag var verkligen sugen på att få sitta i skuggan och snacka bort ett par timmar.

Nu åter till frågan, vilken typ av mamma är man? Jag hade haft dåligt samvete om jag gått för att jag tärt ännu mer på Linnéas allt mer sinande resurser och för Ida som inte mådde bra. Nu har jag dåligt samvete för att Emma inte fick ha med sig sin familj och jag ville väldigt gärna tacka av lärare. Hur man än vänder sig har man rumpan bak och det stämmer rätt väl  På fredag däremot ska jag gå på skolavslutningen. Morgonar är vår familjs melodi. Alla är uppe med tuppen och pigga som laxar, alla utom maken då  

Av Fia - 7 juni 2011 13:57

Jag som aldrig är med i tävlingar öht för jag vinner aldrig någonting. Enda gången jag har vunnit det var då i Bilbingo med mormor som tog pengarna och lät mig behålla till lite godis och så förstapriset i ett chokladhjul som jag bestämde mig för att spara. När jag sen ville äta lite fanns det ingenting kvar i hela stora påsen. Brorsan hade pillat upp ett litet hål i botten och tagit ut en efter en efter en...

Eftersom alla mina vinster alltid gått till andra så borde jag vinna även denna gång. Den är inte till mig  Det är ett paket blöjor, en necessär med tre flaskor i(den är superbra!) och så tvättservetter för händer och ansikte. Tvättservetterna är super för sommaren. Vore kul att vinna och blöjor får man väl aldrig nog av eller???? Tävlingen hittar du här. Passa samtidigt på att läsa om Uppsalas roligaste familj. Carola skriver fantastiskt bra och går man tillbaka några år finns det en smörincident som jag fortfarande skrattar helhjärtat åt.

Av Fia - 7 juni 2011 12:53

sade det i torsdags och sen var helgen slut. Gisses, vad fem dagar kan gå fort ibland. Som alltid innebär det i regel att vi haft fullt upp. Den här gången var inget undantag.

Torsdagen började med att fira min mormor och morfars 60åriga bröllop. Det är respekt att ha varit gifta så många år!!! Bilder kommer när mamma mailar över lite filer från sin dator. Mina egna måste jag tanka ner också från kameran men det är lättare.

Fredagen åkte vi iväg till Gränby för att klippa alla fyra barnen. Läget var lite desperat för Linnéas hår hade sagt upp sig för länge sen. Hon har sånt där supertunt, fint bebishår som slits sönder av ingenting. Vi gav upp hennes långa hår och är nu en tuff tjej med uppklippt nacke och jösses vad med hår som tittade fram. Det ser tom tjockt ut! Emmas hår behövde toppas men annars var det inga stora förändringar men Erik fick sig också en omgång. Honom trimmade jag med maskin för några månader sen men det växte ut lika fort igen men frågan är om det inte var frisören som fick sig en omgång. Den stackars frisören...


Utgångsläget var det allra bästa. Efter närmare en timmes väntan hade Erik ledsnat och bestämt sig för att vila lite i vagnen. Han var trött och då kom bestämde vi att det var bäst att han fick vara först innan han somnade. Jag satte honom i stolen och han började skrika och klättra upp på mig igen. Jag satte tillbaka honom men icke. Tårarna sprutade på stackarn.  Frisören försökte muta med klubba men han ville inte ha. Hon försökte med spegeln, borstar och allt möjligt men han vrålade på. Till slut fick jag sätta mig i stolen och ha honom i knät medan hon klippte. Erik ville mest bara krypa in i famnen så jag fick hålla honom bort från mig, ståendes för att frisören skulle komma åt. Hon klippte och han skrek. När han ngn gång tystnade och såg ngt intressant passade hon på att fråga något och då började mistluren igen. Fick Erik syn på henne slog han efter henne. Det var nog den snabbaste klippningen jag varit med om. Det tog nog inte mer än 8 minuter men klippt blev han och frisyr fick han om än inte den mest genomarbetade i världen. Vi fick lite rabatt på klippningen också s jag var nöjd ändå och han blev faktiskt fin i håret. Hon var inte bara snabb med saxen, hon var fenomenalt duktig också som lyckades trots hans rallarsvingar, skakningar och kast.

När Erik så var klar väntade nästa utmaning. Det var Idas tur att klippa sig.Ida har klippt sig själv fler gånger än jag vill tänka på och förmodligen har de andra barnen på dagis hjälpt till också. Ida blev palcerad i sin stol och sen gick jag därifrån utom synhåll efter att ha pratat igenom frisyren. Frisören och jag hade inte alls samma ide om vad som passade om man säger så... Mitt enda krav var att jämna till, snygga till och bort med allt hår från ansiktet. Frisören föreslog en page med längre flikar fram. Think not var mitt svar och kunden har alltid rätt    . Ida fick en frisyr med axellångt i bak och uppklippt i etapper från luggen och neråt. Jag såg hur den stackars frisören flera gånger kammade ida, tog om och kammade om samtidigt som hon såg lite maktlös ut. Jag tordes inte fråga hur många egna klippningar hon såg i idas hår. Jag visste om 7 själv... Nu syns ingenting faktiskt och alla barnen är fina i håret igen. Nu har Ida lovat att aldrig klippa sig själv igen. Yeah right säger jag men hoppet är det sista som överger människan sägs det.


Direkt efter hårklippningen och en lunch på wokerian for vi till Thun's för att titta på skor till Erik, till mig och kläder till bröllopet. Jag hittade absolut ingenting där utom ett par skor som kostade hutlöst mycket. Jag provade mig igenom hela deras sortiment efter ett par fina skor till lördagen men alla var för smala för mina KalleAnkafötter. Inte ett enda par passade!!! Visst fanns det tofflor och sånt men jag vill liksom vara fin och helst ha klack. Nu får man inte alltid som man vill så jag hittade ett par sandaler som passade och kör på dem. 700:- är inte klokt om du frågar mig, för ett par sommarskor! Okej vinterdito men sandaler liksom  Nu jäklar hoppas jag att de är sköna!


Vi tog en snabbfika hos mamma efteråt och Erik fick lite mat för han var hungrig. Där lyckades jag på en alldeles gratis flygtur. Erik hade hällt vatten på golvet. Vatten på golvet, barfota och nylackade trägolv... Japp, jag drattade raklång bakåt och höll på att skrämma slag på morsan. Trodde hon skulle få hjärtslag där och då  .


Lördagen var en sån där röjardag. Det såg ut som fan hemma så jag röjde järnet hela dagen. Det blev iaf lite bättre och underlättade städningen till söndagen som var aningens mer hektisk. Det kommer i ett eget inlägg senare idag. Det var ingen vanlig dag, för det var Idas födelsedag. Hurra, hurra för Ida idag(söndags)!

Av Fia - 1 juni 2011 22:54

Ska man tro på karma då måste jag ha varit Stalin, Pol Pot eller Hitler i mitt förra liv. Jag kan inte se ngn annan orsak till all vår tur. Här kämpar vi mot skolan och för LInnéa och den enda ljuspunkten jag ser för hennes del är att iaf läraren är fantastisk. Det var det som var min stora trygghet och jag visste att hur jävligt saker ändå blir så vet jag att hon kommer kämpa lika hårt som mig. Hon kommer föra vår talan också. Ikväll har jag fått veta att läraren slutar. Hon flyttar till en annan skola. Jag ska innan helgen är slut maila henne och önska henne lycka till och att vi kommer sakna henne. Sen, inte nu. Nu är jag inte så storsint. Nu är jag mest bara förtvivlad.




Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards