Alla inlägg under maj 2011

Av Fia - 5 maj 2011 08:46

Han har vaknat igen! För ungefär 1,5 år sen när jag var så där lagom höggravid fick jag en rad sms från ngn, jag vet inte vem. Det kan du läsa om här och här. Igår plingade min telefon till igen och maken kom med mobilen. Jag hade fått ett nytt meddelande från samma avsändare och den här gången var innehållet inte riktigt lika diskret. "Tack för att du är så sexig, du gör så att jag längtar till arbetet"  


Sorry men jag tar inte direkt detta på allvar. Jag skrattar åt det men inte mer än så. Jag påminner mest om en medicinboll i profil och så till vida han inte är blind eller har huvudet allvarligt fel påskruvat lär inte han kunna tända på mig utan att känna mig. Däremot är det lite kul att det är samma telefonnummer som sist och det var väl tur att jag sparade de förra meddelandena och att jag har min gamla mobil igen så jag kunde kolla. Nu är jag nyfiken igen också. Det är fortfarande inte snällt!!!!


Idag är jag hemma och tar det lugnt på förmiddagen. Ida har hostat sig igenom natten och jag visste att det skulle bli en jobbig natt. Jag hade det på känn eftersom jag såg tecknen på att hon var på väg att bli förkyld vilket gör att hon alltid får förkylningsastma. Jag hade inga mediciner hemma heller för allt är slut och jag har inte orkat hämta ut. Nu fick jag straffet! Det var dock ingen större fara på taket för jag visste att jag hade flytande bricanyl hemma som hon fick istället. Funkar bra det med även om biverkningarna är lite större=skakigare. Idag är hon lite trött men annars rätt okej. Hon får vara hemma och vila med mig idag dock och på eftermiddagen hoppas jag att Julia kan vara barnvakt så jag får åka till jobbet och vara med på vårt A-lag. Vi ska gå igneom alla våra elever idag och bestämma upplägg för resten av terminen så alla som behöver får godkänt så det är lite halvviktigt om man säger så. Jag passar på att tvätta lite och njuta lite av Gnälleriks sällskap. Han går bara runt och gnäller mest hela tiden. Han gillar inte att vara förkyld han heller.

Om en timme är det också dags för utvecklingssamtal på skolan.

Av Fia - 2 maj 2011 14:06

Idag var det dags öfr det sista läkarbesöket för utredningen. Idag skulle läkaren utesluta att Idas koncentrationsstörning hade kroppsliga orsaker. Vi blev invisade i ett litet rum där det fanns ett litet leksaksgarage och några bilar. Jag tackade sköterskan eller vem det var som ställt in det där. Det gjorde att läkaren och jag fick lite lugn och ro att prata, ställa frågor och så. Jag kan nog utan tvekan säga att det var nästan mer fart i läkaren än Ida trots att hon inte hade en av sina bättre dagar idag.


Hon ställde lite frågor om Idas allmäntillstånd, förlossning, graviditet och där är det ju inga konstigheter. Jag passade på att ta upp hennes medicinering eftersom pulmicorten utgått ur sortimentet. Vi fick nytt recept och ny anvisning på andningsgrejen som ska vara till.


Jag tog också upp Idas kisserier. Hon kissar på sig, småskvättar, flera gånger varje dag trots att hon varit dag och nattorr. Det är lite drygt men läkaren kollade lite reflexer och konstaterade att hennes nerver fungerar som de ska iaf så förmodligen är det så att Ida varken känner efter eller har tid att kissa klart och därför märker hon ingneting förrän hon i princip börjar kissa och när hon sen inte kissar klart heller, tja då blir det olyckor. Ingenting konstigt men olyckligt. Ida ska nu påminnas att gå på toa på regelbundna tider(frukost, förmiddag, lunch, mellanmål, middag och kvällen) och hon ska gå på en toa i lugn och ro så på dagis ska hon låna personaltoan så hon kommer undan, kan stänga dörren och slipper andra barn som springer in för att dricka vatten mitt i kisstunden. Den där toan har jag ogillat från första stund för det är integritetskränkande att inte få vara ifred på toa eller slippa visa upp sig. Det spelar liksom ingen roll om barnen är små eller stora, de ska inte behöva visa sig.


Vad pratade vi om mer???? Förstoppningar(inget problem men vanlig orsak till läckage), hjärta/lungor låter utmärkt. Hon är ganska nasal när hon pratar men det är inget man gör ngt åt. Alla reflexer fungerar som de ska, inget dolt ryggmärgsbråck heller. Hon utvecklas som hon ska motoriskt bortsett från finmotoriken men där beror det på att hon inte övar/har tid för sånt. Grovmotoriken ligger hon istället över sin ålder på.


Tja, jag har en kärnfrisk unge med andra ord, bara att hennes hjärna har lite svårt att koncentrera sig. Det var ganska väntade svar idag alltså men det är iaf skönt att höra att det inte är kroppsligt. Tydligen var det vanligt att barn med ej upptäckt astma har såna här symtom. De får svårt att andas->svårt att sova->trötta-> överaktiva. Rätt logiskt men det var inte aktuellt för Idas del iaf. Hon har astma men välbehandlad sådan när vi bara får vårt kortison.

Av Fia - 1 maj 2011 16:11

Det är alldeles tyst runt omkring mig???? Mårten har kvicknat till efter sin date med sin 80% Finlandia igår. Den bet bra  Emma leker med en kompis O, Linnéa med sin kompis N, Ida är hos N's lillasyster E och så är det bara Erik kvar som sover. Det är lugnt och skönt. Ingen var så där vansinnigt intresserad av att hjälpa mig baka heller idag, mer än att äta deg så jag har gjort två plåtar finska pinnar och två plåtar kanelkakor samt en sockerkaka med fyllning till imorgon då Mårten fyller år. Nu hoppas jag att ugnen värmt upp liiiite mer i huset också när det stått på för det är fortfarande lite kyligt inne. Nu tänkte jag bättra på oddsen och köra igång tvättmaskin och torktumlare också. Tvättstugan är full igen, som vanligt kanske jag ska säga. Tvättkorgen uppe också. Ja det är väl bra att jag inte är sysslolös. Det vore förfärligt tråkigt  


Jo just ja, jag har skjutsat P till tåget också, vår gäst över helgen. Nu får jag sitta och vänta in Julia och se när hon egentligen skulle komma... Det märks nog!


Jag kan ju alltid roa er med att få se lite bilder från mina små gosproppar när de var mindre.

Här fick jag tänka till vem det faktiskt var. Gissa gärna!

  En annan favorit är mina små prinsessor som fått nya klänningar från turkiet...

 

Den lilla klänningen provade faktiskt LInnéa igår av ngn anledning. Hon har växt lite... Jag fick nästan klippa upp den för att få av den. Den var rätt tight och jag grubblar på hur hon ens fick på sig den???? Linnéa var verkligen liten då!

Här är hon på ett ganska nytaget också...

Och samme lekfarbror Yavuz men för flera år sen... 

Det här kortet måste vara taget samma helg som Linnéa bröt tån tror jag. Det var ingen höjdare alls   Det blev bandage större delen av sommaren och en rullstol. Rullstolen står fortfarande ute i garaget förresten... Saknar de inte såna????       

Coolingarna med sina nya solglasögon som Karin köpt åt dem.  

Och ett fint på Mårten och Linnéa. Här är han riktigt snygg ju! Han borde verkligen inte klippa sig i den frisyr han har nu. Den klär honom inte alls.

 


Av Fia - 1 maj 2011 10:13

Nu har lugnet lagt sig igen. Emma och Linnéa kollar på film efter att ha rastat gerbilerna på golvet. Ida har krupit ner i sängen igen efter att ha gått upp way to early. Henne bäddade jag ner igen efter ett utbrott á la dramaqueen som inte ville gå över. Erik sover middag. Själv har jag redan hunnit med att göra frukost, surfa runt och kollat alla sidor på nätet som jag brukar göra, skriva 2 inlägg här, plockat lite hemma,hanterat en radda konflikter, nattat om två barn, betalat räkningarna och deklarerat. Inte illa pinkat för en sketen söndagsmorgon kl 10  

Idag funderar jag på om jag ska åka iväg och fixa lite kläder till Erik och Ida faktiskt... Båda behöver nya. Ida behöver ffa jeans för Christina på dagis har sagt till damen i fråga att om man har jeans behöver man inga överdragsbyxor. Enda kruxet är väl att jeansen måste vara mjuka över magen för annars blir Ida orolig i kroppen. Har för mig att små barn kan ha rester av en reflex eller nåt just där och i Idas fall verkar det stämma för hon kan verkligen inte ha byxor som sitter åt med mindre än att hela hon förvandlas till tusentals myror som klättrar och far. Det gör att de jeans som LInnéa lämnat efter sig för att ärvas inte fungerar alls. Alla är väldigt tighta och hårda för hon tyckte om såna.


Erik växer så han knakar så även hans låda behöver fyllas på. Strl 80 är historia nu.


Av Fia - 1 maj 2011 06:56

Visst är det tur att barnen är så morgonpigga så man slipper ligga och sova bort halva dagen...

Erik har börjat sitt dagliga värv med att dra omkring på dammsugaren och krokodilen. Denna krokodil är en otroligt söt liten sak som vi fick från Hanna med resten när Erik fyllde ett år tror jag. Erik älskar den och drar den efter sig vart han går. Enda kruxet är väl att den låter rätt....hmmm, mycket!


Det är lite kylslaget inne också. Jag skulle tippa en 17grader. Ullsockorna är på och fleecetröjan likaså men det är ändå kallt. Värmepatrons överhettningsskydd slog till igår och då vill den inte värma ngt vatten. Jag bad Mårten kolla på det igår men han valde att dränka sina sorger i en flaska öl och vår badtunna istället. Jag måste säga att jag förstår honom. Igår var en katastrofdag sett ur husperspektiv. Det känns verkligen som vi måste ta tag i saken och renovera hur mkt som helst. I vintras gick ett fönster i badrummet sönder, trappmattan är sönder och behöver tas bort, huset behöver isoleras om, taket läggas om, fönstren bytas, skorstenen muras om ffa nere i eldstaden mm mm. Lägg sen till att köket är fallfärdigt och igår gick två av lådorna sönder. Glidskenorna som lådorna ska sitta fast i istället för att stå staplade på varandra sitter fastspikade i sidoväggen. Numera får man allt oftare med sig glidskenan ut när lådan dras ut. Hur är det ens möjligt!?!?!? Igår när jag städade köket dessutom och skulle stänga av vattenkranen gick vredet bara runtrunt... Det gick inte att stänga av! Det gick att öka och minska flödet men inte stänga av. Det var bara att ropa in översten som fick stänga av vattnet och skruva isär kranen. Sen försvann han en timme ungefär och kom tillbaka med en del som fungerade. Jag blir lika imponerad varje gång. Vad gjorde han, gick ut i garaget och svarvade en ny eller???? Han är som McGyver när det gäller tekniska prylar. Han kan laga allt. Tur att han är min man  

Bortsett från den tekniska misären hade vi en trevlig kväll i gott sällskap. Hanna och hennes familj kom över för sedvanlig grillning. Även Kalle och hans nya tjej kom. Det är om du frågar mig det bästa receptet för en lyckad kväll, goda vänner och en grill. Det kan inte gå fel  


Igår när jag var ut på facebook hittade jag en massa fina bilder på mina barn som Karin tagit. Jag snodde de av dig Karin, utan att fråga. En del är från förra helgen när vi var till svärmor och åt middag.

Linnéa poserar i soffan...

  Och Emma utan att göra ´grimaser!   Ida gillar kameror...   Erik hade dagen till ära tuppkamsfrisyr    

Eftersom Farmor bor i en trea och vi blir ganska många när vi samlas fick vi gå ut i lekplatsen när maten skulle dukas bort och efterrätten dukas fram och förberedas. Det är ganska bra även för barnen som får chans att springa av sig lite. Barn i alla åldrar...

 

  Erik var väldigt trött och gungeligung är sövande...

  Och får man inte sova gäller det att hålla sig vaken genom att busa...      En liten kärleksstund i det gröna... Det här är det blivande brudparet. Visst är de söta    Tack Karin för bilderna!

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards