Alla inlägg under maj 2011

Av Fia - 13 maj 2011 18:51

Första veckan efter sommarlovsavslutningen dvs den 13/6 börjar fotbollsskolan och både LInnéa och Emma är anmälda. Det här blir Emmas fjärde år så vi börjar få rutin på det men nu kommer EMma få ta lite ansvar för lillasyster eftersom jag jobbar den veckan. Det blir nog bra skulle jag tro. Det börjar 9 och slutar 15 och den timmen före och efter som jag inte är hemma ska nog Emma kunna fixa. Jag insåg också att Ida skulle kunna börja sparka boll hon med på fotbollsskolan som även vänder sig till 06or. Den har iofs hållit på i två veckor redan men jag får klura lite på om det är en bra idé. Jag tror inte det även om damen ifråga också vill spela som sina syskon. Det känns redan nu fullt tillräckligt med fotbollsträning måndag, tisdag, torsdag och så avslutar vi med lör-söndag. Fotbollsskolan är på onsdagen så klart annars hade vi redan varit där ute...

Av Fia - 12 maj 2011 10:42

Har funderat och funderat lite kring hur jag ska lägga upp dagen då allting händer samtidigt. Det blir så att jag ställer in kursen som iofs var intressant men inte nödvändig. Jag kan en hel del redan och kan läsa mig till resten. Jag stannar på jobbet för att vara med på utvärderingen och kanske hinna träffa min kollega som kommer hit för att vi ska hinna prata ihop oss om gemensamma elever och deras betyg. Ikväll sen kommer jag gå på årsstämma på förskolan och skippa middagen med jobbet som iofs hade varit väldigt trevligt men sånt är livet. Årsstämman är lite viktigare trots allt. Jag har också avbokat tandläkartiden och bett att få en ny snart samt avbokat en tandläkartid frö Ida som skulle vara nästa vecka mitt på dagen. Den hoppas jag att vi ska få samtidigt som Linnéa ska till tandläkaren veckan därpå för att slipa en tand som drar hela käken snett. Hoppas att det är "görbart". Det lär visa sig men jag tycker tandläkarna på Vretggränd är ofta måna om att samköra barnen om man bara frågar.


Igår var vi en snabbis ut till Öregrund efter jobbet. Mårten kom hem vid halvsex och efter att vi packat in oss i bilen, köpt lite hamburgare till barnen och en sallad till mig for vi iväg. Det är snudd på sinnessjukt att åka dit en vardagskväll egentligen om du frågar mig. Resan tar en timme- minst och sen skulle vi vara hemma igen till senast 21 för att hämta upp Emma hos en kompis för hon ville itne alls följa med. Nu var det viktigt för Mårten att åka till sin pappa så vi gjorde det trots allt och kunde stanna en hel halvtimme  . Ja, ja, vi fick oss en biltur iaf och barnen somnade som grisar i bilen på väg hem iaf så det var lättnattat. Även Emma var ganska mör när vi hämtade henne för hon gick raka vägen in i badrummet, borstade tänderna, gav mig en kram och stupade i säng. Skönt att få lite respit från allt käftande den damen ägnar sig åt hemma. Det blir lätt lite tröttsamt att ha en sån här i hasorn...





Av Fia - 11 maj 2011 12:26

 Grattis farfar Olle som fyller år idag. Vi ses i eftermiddag.

Grattis också Maria som fyller år imorgon!

Lillasyster börjar bli stor konstaterade jag och Mårten häromdagen. Det var länge sen du lekte med Barbie och i sandlådan nu men det är lite så vi fortfarande ser på dig. Du är inte vuxen än trots att du är både 28 år, emigrerad "soctant" och blivande brud. Det blir väl lätt så när du är familjens lilla "sladdis"  Vi hittade Aarons gravsten häromdagen och den är nu integrerad i vår stenpartirabatt under enen på baksidan. Mårten fick påminna mig lite om vem det var(Marias vattensalamander, stämmer det?).





Av Fia - 11 maj 2011 12:17

Imorgon behöver jag verkligen göra det. Det har kört ihop sig lite kan man säga... Imorgon har jag en utbildning på eftermiddagen(Buller, akustik och inlärning) som krockar med arbetslagsmötet som också är viktigt då vi har handledning med psykologen. Han kommer ändå varannan vecka och jag har inga akuta ärenden att ta upp så jag går på utbildningen. Efter den har vi bestämt att vi ska gå ut och äta för denna terminens guldkant. underbart! Dessutom kommer min kollega ner från Sandviken för att hälsa på men också för att vi ska prata ihop oss om gemensamma elever, betygsättning mm. Inte helt oviktigt alltså eftersom det snart är dags för det. Dessvärre har vi samma dag årsstämma på förskolan där jag sitter i styrelsen... Där ska massa viktiga saker gås igenom, många olika frågor dryftas om verksamheten när vi för en gångs skull alla har barnvakt och ffa alla föräldrar är samlade. Jag vet verkligen inte vad jag  ska göra imorgon. Det går tyvärr inte att välja den viktigaste för vad ÄR egentligen viktigast????




Av Fia - 10 maj 2011 13:26

och hoppet om livet likaså. För Emmas del alltså! Det var fotbollsträning igårkväll och den ungen älskar verkligen sin sport. Efter katastrofmatchen i söndags var träningen igår precis vad damen behövde för att återställa självförtroendet och få upp humöret.


Vi var också på utvecklingssamtal med Emma igår. Två ggr har det ställts in pga magsjuka och en tredje gång som läraren föreslog en tid kunde inte jag pga EVK på mitt jobb men nu så. Damen ifråga är en färdig trea, dvs hon har klarat alla målen för åk 3 och alla prov, tester och sånt visar att hon ligger bra till. Nationella fick jag inga siffror på men klart godkänt iaf och på steneinskalan som mäter läsförmåga, förståelse osv fick hon en 8 av9. Tänk här att klassen för 2 år sen inte var läskunniga större delen av dem pga en usel lärare. Nu ligger allas stenein på över 5. Specialärarhjälp behövs från 3n och neråt så resultaten är riktigt bra. Stavningsdelen för Emmas del var en 7 så även där är det bra. Det kommer bli bättre nu när hon också läser lite svårare böcker. Hon har varit lite bekväm och mest bara läst läsalättböcker men nu har hon börjat läsa en Henning Mankell. Bra gjort Rose-Marie som uppmuntrar till det! Just den boken, Eldens hemlighet, fick Emma order att fråga hemma om innan hon fick läsa den för den är lite läskig. Den handlar om en tjej i ett krigshärjat land i Afrika som springer på en mina.


Idrottsläraren fick vi också prata med vilket var roligt. Emma är godkänd i alla moment i idrott utom simning men det är bara för att hon inte varit och simmat med skolan än. Vi berättade då att Emma klarat simkunnighetstestet inkl livräddningen och behärskade både livräddningsryggsim och crawldito . Även dans var ngt som barnen inte haft men Emma har gått på det med. Vi fick också höra att Emmas år av gymnastik märktes för hon hade en ovanligt bra kroppskontroll, bollkänsla och styrka. Alltid kul att höra andra säga bra saker om mina barn  . Summa summarum så fungerar skolan riktigt bra.


Ikväll är det dags för Linnéa att ha fotbollsträning och Emma ska gå med farmor på stan för att försöka hitta en klänning till bröllopet. Själv ska jag roa mig med mitt livs sista styrelsemöte. Jag har sagt upp mig därifrån och slutar efter årsstämman nu om en vecka. Ska bli rätt skönt faktiskt efter 4 år att bara få vara vanlig, dödlig förälder på dagis istället för arbetsgivare. Jag är verkligen ingen chefsperson kan jag konstatera så det är tur att jag inte har några såna ambitioner  


Ääääääääntligen har värmen kommit också!!!!! Jag njuter av att slippa frysa, av att solens strålar lyser från en klarblå himmel. Jag frodas i gräset på fotbollsplanen de 5 dagar i veckan som det är fotboll. Enda nackdelen är att min garderob är tom... Måste shoppa massa sommarkläder till mig, Erik och Ida!

Av Fia - 9 maj 2011 13:24

Har man som jag tre barn med diverse allergier blir det också en del mediciner. Igår var jag in en snabbis, trodde jag, på apoteket. Emma behövde nya antihistamintabletter och ögondroppar. Receptet går ut i morgon så det var liksom bäst att fylla på innan dess så jag slipper ringa läkaren och böka. Även Ida behövde nya astmamediciner för dels har hennes pulmicort slutat tillverkas men dosen behövde justeras ocksås amt att hennes airomir(luftrörsvidgande) var slut hemma. Eftersom vi bytte märke på kortisonet måste vi också få en ny inhalator(vortex) för den gamla nebunetten passade inte.


Jag kliver fram till kassan och börjar min beställning med första barnet. Hon plockar fram antihistaminet men konstaterar att hon måste beställa ögondropparna för den storleken finns inte i lager.Hon lägger lapparna på bänken. När hon ändå ska beställa tänkte jag att då kan jag lägga till en beställning på Eriks välling. Nu börjar det bli struligt i huvudet på stackaren i kassan. Hon gör klart Emmas beställning, beställer även pepticaten till Erik och lägger lapparna även denna gång på bänken innan vi tar nästa barn. Det fixas ganska lätt när hon väl får veta vilka mediciner hon ska ha. Medicinerna hamnar i påsen, lapparna på bänken och det är nu strulet börjar. Framför sig på bänken har hon 18 lappar men hon har ingen aning om vilken lapp som hör till vad, vilka som är beställningar och ska betalas sen eller som ska betalas nu och till vilket pris...


Fråga inte mig om det blev rätt men jag fick iaf alla mina mediciner och inhalatorer, förhoppningsvis alla saker är beställda och behövde bara betala 300:- så jag är rätt nöjd. Astmamediciner i allmänhet och kortisonpreparat i synnerhet är svindyra så jag förväntar mig alltid att få betala 1500:- eller om det är 1800:- som fribeloppet ligger på varenda gång jag hämtar ut. Oftast slipper jag. Med fyra barn varav tre allergiska köper man mediciner rätt ofta och då blir det aldrig de där jättesummorna som ska ut. Skönt!


Vi ska däremot börja ge Erik lite mjölk nu. Han skulle vara helt mjölkfri i ett halvår innan vi provade. Han har fått vara mjölkfri i 9månader men nu har vi börjat ge lite smått hemma. Vis av erfarenheten så vet jag att reaktionen kan dröja ett par veckor innan tarmarna tagit tillräckligt mkt stryk för att reagera och då tar det lååååång tid tillbaka till normalstatus så jag kör extremt försiktigt. Mamma har fortfarande order att ge mjölkfritt för då har jag koll på mängder och tillfällen. Vore sååå skönt om det växte bort fort och inte som för Emma som fortfarande inte är botad. Det räcker så väl med hans fisk, ägg och soja att ta hänsyn till. Fisken lär vi få dras med länge än. Just att slippa mjölk gör saken så mycket enklare. En hel värld som uppenbarar sig av välling, burkmat, fil, yoghurt, grädde. Just grädde saknar jag, den feta alltså. Havregrädden är helt okej att laga mat på men vispgrädde är super för att göda små spinkfisar som Erik. Han har verkligen inte ett uns fett på sin kropp just nu trots att jag berikar vällingen med solhavre och har på 3ggr så mkt smör på hans mackor som på våra.

Av Fia - 9 maj 2011 09:15

Snart dags för femårskalas. Det är fasen inte klokt att min lilla Ida fyller 5!!!! Var tog de åren vägen??? Damen ifråga har iaf lämnat en liten önskelista. Jag har lagt till lite saker som hon behöver i hopp om att slippa köpa allt själv för nu är det kris på klädfronten. Ida gick från 104 i vintras och sen snabbt över till 110 i strl men passerade den utan större mankemang och ligger nu på 116. Den storlek som Linnéa haft i två år och det finns inga kläder kvar. Hon har slitit ut dem. Mkt hade Ida inte kunnat ärva iaf för Linnéa gillar jeans med hård linning men Ida blir orolig i såna kläder. Det ska finnas en reflex i ryggslutet tydligen och om man har åtsittande kläder får vissa barn svårt att sitta still. Ida är en sån unge och man behöer inte göra hennes problem värre än vad de redan är...

Ida önskar sig helst kläder med Hello Kitty på av ngn anledning...

  • fina skor till bröllopet
  • sparkcykel
  • pussel
  • tuschpennor som går att tvätta bort med vatten
  • cykelhjälm
  • tröjor i strl 116
  • mjuka byxor(långa, capri, shorts, tights) i strl 110/116.
  • klänningar(fiiiiina för hon vill gärna vara lite prinsessig trots att hon är sjövild)
  • trosor och strumpor
  • solhatt/keps
  • uteleksaker:hopprep, rockring, badring, sandlådeleksaker
  • Målning av lekstugan-invändigt ffa
  • Nya gardiner till lekstugan


Av Fia - 9 maj 2011 08:47

var det i lördagsmatchen mot Wigör. Emmas lag storspelade och allting fungerade. Passningsspelet var kanon, backarna gick på, mötte och spelade bort motståndarna vid de tre anfall som de fick till. Deras anfall var strålande också och resultatet visade på 7-1 för Gusks fördel. Det ska sägas till Wigörs fördel att de hade en ynka inbytare så alla fick verkligen spela och det laget var helt slut när matchen blåstes av efter 50minuter. De gjorde sitt bästa.


Och ner som en pannkaka...

Kaxig som få och med ett självförtroende värdig en VMmästare tog sig Emma och hennes andra halva av laget som inte spelat dagen innan an Vaksala. Vi varnade dem för att Vaksala är både skickliga och tuffa. Emma fortsatte kaxa sig. Matchen började och målen trillade in bakom Emma. Efter halva första halvlek stod det 5-0 till Vaksala. Emma som nyss varit så kaxig stod och grät i målet. Jag förstår henne för backarna var usla. Man bör inte vara back om man är rädd för motståndaren, inte går på och möter och försöker ta bollen eller om man inte ens är rätt positionerad. Det finns att jobba på där vad gäller tuffhet, snabbhet, mod och ffa spelskicklighet.

Som den ömma moder jag är   gick jag till en hulkande Emma och sade till henne att bryta ihop fick hon göra efter matchen. Nu var hon målvakt och målvaktsområdet var hennes. Nu var det dags att låta hornen växa ut, börja tala om för motståndarna att straffområdet där ägde hon och bollen, tja den var minsann hennes. Emma bet ihop och började storspela. Inte för att det hjälpte så mkt men utan henne hade det inte bara slutat 10-0 utan snarare 30-0. Hon gjorde en hel del rätt fenomenala räddningar men vad hjälper det när man är ensam mot 3 motståndare och ens egna backar antingen är mitt ute på plan eller inte vågar gå på och försvara...


Efter matchen kunde tränaren konstatera att grupperna som hon delat in flickorna i är ganska ojämna och hon har anledning att ändra på dessa. Får se vad det blir för förändring. Som det är nu så finns det två lag från GUSK men egentligen är det samma lag men 4 olika grupper. Grupperna roterar och spelar en match var per helg utom då Emma som står i mål alla matcher.


Nu ska man väl inte begrava sig över den här förlusten utan snarare taggas. Vaksala har redan spelat 7manna i två år i serien för de är ett sk satsningslag och de har tränat målmedvetet med dem sen de var typ fem. De ligger alltså två år före och har oceaner av mer matcherfarenhet än vad våra tjejer har som spelade sin första match på 7mannaplan i helgen. Det kan bara bli bättre och målet är inställt på att spöa skiten ur vaksala ngn gång i framtiden utan att toppa vårt lag som de gör  . 


Helgen i övrigt har varit lugn. Karin och Yavuz skulle ha kommit över i lördags men de bangade. Karin var lite för trött efter en dag i solen på Vaksalatorg. Man blir lätt det när man har en bebis i magen. Mårten och jag grillade i lugn och ro istället, barnen lekte med kompisar och Erik badade med kläderna på i vattenfallet från badtunnan på baksidan. Det var himla skoj tydligen.

Igår var det kalas och lekdags för Ida. Ida och Linnéa var över till ett syskonpar M och I i går och lekte. Efter lunch hämtade jag Ida och skjutsade över henne till en annan kompis för kalas där hon fick fortsätta busa runt. Mårten har grejat i trädgården hela helgen medan jag mest tvättat och tagit hand om barnen.


Appropå tvätt, skoja inte med mig om tvättberg!!! Jag har som sagt var tvättat en del men inte hunnit vika det. Resultatet av det blir att idag hade ungarna inga kläder i garderoben alls, 4 ikeakassar stod nere i tvättstugan fulla med ren tvätt och två tvättkorgar. Allting östes ut på min och Mårtens säng för att man skulle ha en chans att hitta ngt alls i berget. Gissa vad jag ska göra ikväll??? Åååååh vad jag längtar...Får hoppas att Erik tänker sova i vettig tid ikväll bara för att vika tvätt när han är vaken är ingen idé. Han river ner och ut det jag vikt ihop  Jag har isnett varfrö jag har tre år mellan mina barn. Vem tusan kan fundera på att skaffa fler när de är så skitjobbiga som de är mellan ett och två. Tur att de är så söta!

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards