Alla inlägg under maj 2011

Av Fia - 24 maj 2011 12:55

Idag ska mamma till onkologen för återbesök och hon rä nervös. Det gillar inte jag för min erfarenhet är att man ofta känner på sig när ngt inte stämmer. Jag hoppas att allting ser bra ut!!!


Idag pratade förskolan och vår kontaktperson där med Mårten när han lämnade för Ida har haft lite ont i magen nästan varje dag men sen har det gått över. De ville mest bara informera om det. Jag ringde upp förskolan och vi resonerade lite kring det men vi kom överens om att en liten gosstund vid dessa tillfällen räckte ganska väl för Ida har stort behov av just gos. Ont i magen får hon när hon är stressad vilket man ofta är när man har koncentrationsstörningar och fysisk närhet får henne att slappna av och må bättre. Lillskruttan! Mårten skulle för en gångs skull komma hem idag så ida och jag kunde få lite egentid. Hon behöver ltie kläder så jag funderar på att ta med mig henne till Gränby och få välja kläder själv och sen avsluta med en fika där. Ska bli mysigt. Betydligen mysigare än den planerade kvällen iaf som var aningens stressigare och fick tas över av Mårten. Där ser schemat ut som så att skolan har öppet hus mellan 17-19. Emma har dansuppvisning vid 17,30. Samtidigt börjar Linnéas fotbollsträning med fotografering för laget som håller på en timme. Klockan sex ska sen Emma iväg på scoutavslutning och hon är borta till 8. Knock yourself out säger jag bara till maken    .


Nu har Erik kommit till jobbet så nu ska jag ta och åka hem och gosa med barnen och kanske hinna städa lite också.

Av Fia - 23 maj 2011 22:34

Vilken tur att Emma råkade kika i almanackan ikväll och såg att jag och Ida ska bjuda hela dagis på fika imorgon. Det fick bli ett litet akutbak så här på kvällskvisten och mårten fick handla på väg hem från jobbet. Tur att han jobbade sent som vanligt så han kunde handla på vägen hem istället för att vi behövde åka en extra vända  

Vi får se vad morgondagen har att erbjuda. Ikväll har ida signalerat att hon mått illa och hon sover just nu med en burk vid sängen. Jag hoppas att den inte kommer användas. Erik har också fått några konstiga utslag på kroppen och de verkar föröka sig. Det är röda prickar, stora som myggbett ungefär, och efter en dag blir det som en gul prick i mitten. Ser nästan ut som svinkoppor men de sitter sporadiskt, ett par i ansiktet, en på armen och flera på tillväxt på kroppen, foten och benen. Funderade lite snabbt på vattkoppor men det blir inga blåsor så det verkar inte vara det heller. Har inte heller hört talas om att det går här någonstans heller. I London härjade det tydligen men jag har inte hört nåt häromkring nu. Just det lär vi väl få inom ett par år iaf, vattkoppor alltså. Ida har inte haft det och inte Erik heller. Ida verkar inte kunna få det för henne har vi försökt smitta flera gånger och hon har varit nära barn som haft det eller fick det strax efter men hon har aldrig fått några och även om det bara är en i hårbotten borde den märkas när man tvättar håret och faktiskt letar efter dem... Vi får se vad som händer under natten med både den ena och den andra åkomman.


Nu ska jag gå och packa in de sista kakorna i ngn låda och sen krypa ner i sängen.

Nattinatti!




Av Fia - 23 maj 2011 15:09

Återigen kan man konstatera att helgerna rasar iväg med världens hastighet. Kan det kanske bero på att jag tillbringar större delen av den tiden vid fotbollsplanen kanske  Lördagen var det rise and shine som gällde för klockan ringde vid 6:30. Emma hade samling 7:45 och LInnéa vid 8:30 för sina matcher. Jag såg till att emma kom iväg som hon skulle innan jag packade väskan, ungar och alla tillbehör in i bilen och for iväg för Linnéas första match. Vi kom fram lagom till samlingstiden men antingen hade jag fel tidszon eller så sköts den upp hela tiden för det tog lååååång tid innan alla kommit och laget samlats. Dessutom tog det en halv evighet innan första matcherna kom igång så barnen sprang omkring på fotbollsplanerna där eller i skogen runt omkring för att fördriva tiden. Barnen spelade en första match och sen spelades en till och sen var det lunchuppehåll i över en timme.

Om du ngn gång ska anordna en cup så lägg inte in luncher mitt i!!! Barn tar för det första inte en timme på sig att äta och är det inte bättre att komprimera dagen men se till schemat så alla får vila och DÅ kan äta lunchen??? Som det var nu kom vi halv 9 och fick sitta kvar till två innan vi kunde åka hem och då spelade barnen trots allt bara tre matcher à 20 minuter. Barn i 7årsåldern behöver inte heller vila kan man konstatera för de sprang omkring på matcherna i fullt ös och mellan matcherna sprang de omkring ännu mer. Jag tror inte man behöver konditionsträna sjuåringar iaf  .


Jag hade dessutom missat att det hela skulle hålla på så länge så jag hade bara med mig några risifrutti och en drickyoghurt. Mina barn blev ganska hungriga innan vi kom hem och kunde äta lunch. Det är ju itne så att man packar in allt och alla i bilen för att åka iväg och fixa lunch heller, inte så gärna iaf ffa som Erik sov i vagnen nästan hela tiden. Solkrämen glömde jag också så jag har antagit en något grällare färg än annars... Två brännblåsor har jag som straff på bröstet.


Matchresultatet för lördagens matcher blev iaf att Linnéas lag förlorade alla sina matcher. Det är nästan en bedrift tror jag. Även Emma förlorade sin match mot Skuttunge med 0-3 men gick trots det stärkta därifrån för de hade fått bevis på att de blivit väldigt mkt bättre på bara två veckor. Skuttunge hade nämligen slagit Vaksala med 6-1 några dagar innan. Vaksala som var det där utvecklingslaget som specialtränats och vann över GUSK med 10-0. Nu förlorade de visserligen fortfarande men med mycket mindre och mot ett bättre lag  .


När vi kom hem, mkt senare än planerat, var det tänkt att mamma och pappa skulle komma över och namnsdagsfika eftersom både Linnéa och Erik haft namnsdag. Först ringde jag och bokade om tiden till fyra men insåg efter en stund att inte det heller skulle gå så de fick komma igår istället.


Även söndagen var det match på, mot Knivsta. Emma hade hårt tryck på sig hemifrån från pappa som ville kunna gå till jobbet med hedern i behåll idag. Han jobbar i Knivsta alltså. Det var en jämn match men GUSk var bättre och vann med 4-0. Det var roligt och ännu bättre var det att sitta och titta på tjejerna för nu spelar de verkligen boll. de utvecklas i rasande hastighet. Passningarna blir bättre och mer genomtänkta inte bara framåt utan även i sidled. Tjejerna tittar upp innan passningar och när de dribblar med bollen. En tjej springer tom omkring och tittar runt omkring hela tiden samtidigt som hon dribblar med bollen och springer ifrån de flesta. Kul att se att all träning ger resultat!


Efter matchen var det så dags för fikat som ställts in dagen före. Jag rusade iväg till Willys för att fixa tårtan som inte fick innehålla grädde frö Linnéa... Det fick bli en tobleronetårta och en kladdkaka från frysdisken med lite jordgubbar till. Det verkade gå hem för faten slickades efteråt och jag får nog köpa tre såna nästa gång istället för två... Det räckte inte till alla. Det var tydligen en del hungriga barn runt bordet. Mina fyra och två av grannarna som lekte med barnen. Mamma och pappa var också där som sagt och så faster maria som var hemma en snabbis från London för att fixa lite inför bröllopet. Hon har också godkänt klänningarna och fått göra lite smärre justeringar i blomsterordningen för att bättre passa klänningarna. Det blir nog bra tror jag!


Den här veckan blir det inte så mkt som är som vanligt. Idag har Linnéa fotbollscup på skolan, imorgon ska Emma på klassresa och skolan har öppet hus på kvällen, onsdag är det fotbollscupdags för Emma och ett besök för Linnéa till käkkirurgen. Veckan avslutas med dagsutflykt för Ida på dagis på torsdag. Därtill kommer det vanliga med fotbollsträningar måndag och torsdag för Emma, tisdag är det scoutavslutning för henne också och Linnéa har fotboll. Jag hinner inte ha tråkigt iaf  . Jag börjar längta efter sommarlovet också. Barnen är trötta men snart är det slut. Det här är sista riktiga skolveckan för nästa är det förkortad vecka följt av ett litet lov och sen är det bara ett par dagar till skolavslutning. Veckan efter det jobbar jag iofs men Emma och Linnéa har fotbollsläger.


Av Fia - 20 maj 2011 13:07

Ni har väl läst att jorden kommer gå under imorgon? Allt finns att läsa på Aftonbladet. En amerikansk profet har räknat ut att försoningen(5) multiplicerat med fullkomligheten(10) multiplicerat med himlen(17) i kvadrat visar att jorden kommer gå under för då, imorgon, är det 722 500 dagar sen Jesus korsfästes på Golgata  

Jag bara måste få veta hur han fick fram sifforna och formeln för hur man räknar ut jordens undergång  


Knappt hade man man återhämtat sig från skrattattacken vid köksbordet igår tillsammans med Julia när jag upptäckte det så kom nästa inslag från samma fina tidning. En grupp ateister har anmält sig som frivilliga att ta hand om hundarna som de religiösa lämnar efter sig när Gud hämtar hem dem till himlen. De är liksom dömda att stanna kvar här liksom och hundarna är inte välkomna till himlen utan är bara här på jorden för att trösta oss människor under vårt jordeliv. 259 människor har betalat 1000:- för denna sk service, på fullaste allvar!!!


Jag har bara två frågor: Är alla amerikaner korkade på riktigt? Har inte Aftonbladet ngn journalistisk stolthet över huvud taget?

Av Fia - 19 maj 2011 10:12

kommer det syvar(studie och yrkesvägledare) från hela Europa hit till Villan för att se lite av vår verksamhet som är ganska unik i världen. En från delegationen berättade häromkvällen på ett gardenparty för syvar att hennes son som har ADHD inte kunde få ngn hjälp alls från sin skola utan fick sändas iväg till en internatskola i ett annat land som 12åring. Det var enda möjligheten för honom att få läsa i lite mindre grupper men det är fortfarande ingen speciallärarhjälp, hjälpmedel, anpassning eller nåt sånt som våra elever får. Sjukt att man antingen klarar skolan eller slängs ut utan utbildning utan att skolan tar något ansvar för misslyckandet. Det säger en del om människosynen i dessa länder tycker jag. Jag är så glad att jag bor i Sverige där båda mina flickor med behov utöver det vanliga får precis det, lagstadgat också! Däremot får man kämpa för det men det är en annan historia.




Av Fia - 18 maj 2011 18:45

Undra om det är solen, den myckna utevistelsen eller något helt annat som gör att mina barn är sååå trötta på kvällarna. Idag fick jag påbörja nattningen av LInnéa och Ida redan vid sex för båda var helt slut. Då hade ändå Ida sovit en stund på soffan innan maten... Det verkar vara trenden nu för det här är tredje kvällen i rad som de är tröttare än tröttast och de grinar, bråkar och slåss från det att jag hämtar dem på dagis tills de somnat. Skitjobbiga faktiskt.


Idag började jag skriva ihop en kalasinbjudan för Ida. Hon fyller år om ett par veckor ungefär och förra årets kalas frös inne för ingen kunde komma. Lite snopet för visst att vi hade kalaset efter skolavslutningen men före midsommar ändå. Planen var att Ida skulle få ha kalas i augusti istället men tja, det blev inte så. Hon glömde bort och jag hade inte tillräckligt dåligt samvete för att påminna henne. I år däremot ska hon få ha ett och vi har valt dagen före hennes egen födelsedag och hoppas att folk iaf är på hemmaplan INNAN skolavslutningen. Börjar bra för första utdelade kalasinbjudan fick vi ett nekande svar på. De barnen var bortresta till Polen från slutet av maj till slutet av sommaren  Nåja, jag har en radda till som ska ut så det blir nog bra. Lite svinn får man räkna med var det visst några kloka gossar som sade för länge sen.


Däremot står jag i valet och kvalet kring vilka vi ska bjuda. De allra flesta är enkla men det är främst en tjej som är ett år äldre än Ida som hon tyvärr leker en del med. Tyvärr säger både jag och personalen på förskolan för den tjejen är väl inte den bästa förebilden om man säger så... Den ungen får mina horn att växa ut bara genom att jag ser henne. Det säger en del om hur trevlig hon är för jag brukar gilla de flesta människor, stora som små men den här ungen saknar något ganska viktigt. Uppfostran! Tex idag när jag hämtade på förskolan slog hon mig med ett täcke för att jag hämtade Ida   Vi kan väl säga som så att hon lär inte göra om det... Orden jag sade var rätt tama; "Jag vill inte att du slår mig med täcket!" men blicken och mimiken var inte så snäll... Hon slutade rätt snart  Det är inte så att jag inte klarar av henne utan bara det att jag inte alls har lust att uppfostra en unge till för att fungera hemma hos oss.

Problemet kring inbjudan är om jag helt enkelt kan strunta i att bjuda denna tjej med motiveringen att vi bara bjuder barn som är födda samma år som Ida men då i konsekvensens namn kan vi inte bjuda barn som är yngre heller och då försvinner nästan alla tänkbara namn på listan eller så bjuder vi alla och genomlider kalaset där vi kommer få ta till brösttoner mer än en gång och förmodligen bli riktigt, riktigt förbaskad. Får fundera några varv till kring hur vi ska göra tror jag...

Av Fia - 18 maj 2011 10:54

Som vanligt är det fullt upp så här års. Är det inte träningar, matcher, avslutningar, bröllop och tandläkar/läkar som ska planeras så är det klassresor, viktiga möten, arbetsfester osv som ska fixas. Jag matar in det mesta i både mobilen och min almanacka för att komma ihåg det och mobilen piper till med jämna mellanrum. Jag börjar inse att jag behöver en iphone. inte för att telefonen är så vansinnigt snygg för sorry, den är riktigt ful faktiskt men den har en funktion som jag storgillar och som jag inte vet att andra androidtelefoner har. En kalender på nätet som samarbetar med telefonen så matar jag in ngt på ena stället uppdateras automatiskt det på andra. Me like- A LOT! Det kanske finns andra smartphones med den funktionen eller???? I såna fall blir jag glad. Jag behöver funktionen men tycker verkligen att Iphone är fula, på riktigt! Älskade min x10mini som försvann även om just den funktionen inte fanns  


På lördag är jag som vanligt uppbokad med fotboll men mer än vanligt. Det är inte bara Emma som har match utan även Linnéa. Jag tänkte skicka iväg Emma själv med en kompis eller så för att vara med på Linnéas första match nånsin. Ska bli spännande att se hur det går. De spelar sammandrag mot Vaksala, Storvreta och Morgongåva. Än så länge är det ju inga fasta placeringar eller ens någon struktur i laget för alla springer efter bollen i en stadig klunga och glädjen är total. SÅ ska fotboll vara!!! Det ska vara glädje. Om någon känner sig manad att följa med Emma på match så säg gärna till men man bör vara morgonpigg. Samling 7:45  Linnéas lag får sovmorgon. Där ska vi vara på plats i Årsta kl 8:30 men dit ska man å andra sidan ha matsäck.


Ikväll efter jag hämtat barnen tänkte jag åka till GUSKkansliet. Linnéa behöver matchshorts och strumpor samt helst en overall också. Emma skulle behöva vind/regnoverall men främst strumpor och en matchtröja. Jag mailade Gusk förra veckan eftersom laget saknar matchtröja för målvakten och det börjar bli lite kinkigt vad gäller sånt på matcher nu. Då visade det sig att de hade en inne som vi kunde låna till laget och det gör vi så klart! Gratis är aldrig fel  Pengarna rullar så lätt ändå just nu. Linnéa behöver nya fotbollsskor också och så avslutningsklänningar, sommarskor, skor till bröllopet osv. Tack till Maria och Agneta för fina klänningarna till flickorna till bröllopet. Skönt att slippa det stressmomentet också. Emma, Erik, Linnéa skulle behöva klippa sig också... Ida klipper sig själv så bra så där tänker jag inte offra några pengar på en frisyr som varar ngn dag om jag har tur. Skulle väl vara om jag snaggade henne då  


Dagis har börjat jaga mig inför hösten också. De har en tjej som varit resurs på förskolan den gångna terminen för ett barn av lite livligare karaktär precis som Ida. Nu har vi blivit beviljade resurs även för Ida, faktiskt redan för senare delen av vårterminen trots att ansökningstiden gått ut!!! Däremot ville personalen ha in ett schema för höstterminen för att kunna prata med deras tjej för att hon ska kunna lägga sitt schema. Det går inte så bra kan man nog säga. Jag har ingen aning om jag arbetar hel eller halvtid nästa termin. Det beror på övertalighet och annat inom kommunen enligt rektor. Dessutom tycker dagis att heltid är väldigt mkt dagistid för en liten kille på 1,5 år. Visst, jag håller med men helt ärligt tycker jag inte att de har med det att göra!!! Dessutom blir det sällan några heltidstider för mig ändå för även om det står 8-16 varje dag så hämtar jag runt mellanmålet flera gånger i veckan och att vara på dagis till 14:30 är helt okej dagar om du frågar mig ffa som Erik kommer sova middag mellan lunch och mellis. Han gagnas inte alls av att jag hämtar kl 13 eller 14. Jag blir ganska sur över den inställningen från förskolan. Däremot förstår jag och delar deras inställning till små barn och långa dagar, absolut, men anser inte att de har rätt att uttrycka dem i tjänsten för att skuldbelägga föräldrar. Föräldrar som dessutom gör sitt yttersta för att ha barnen så korta dagar som möjlig och fixar hämtning med farmor, mormor, faster, kusiner, fan och hans moster typ. Svamlar jag nu eller förstår ni skillnaden? Hanna, du som jobbar med förskolan får gärna tycka till och även ni andra som läser!


Ja, ja, den som lever får se helt enkelt! Får jag jobba halvtid blir familjen glad, alla blir glada men inte ekonomin om jag inte tar ut föräldrapenning förstås... Ja, det löser sig på nåt vis.








Av Fia - 15 maj 2011 14:15

Världens bästa nudiststrand är utsett. Den ligger i Grekland och heter Little Banana Beach... Jag kan inte låta bli att undra om den lilla bananen  

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards