Alla inlägg under april 2011

Av Fia - 15 april 2011 10:30

Jag är så tokförbannad så ni kan inte ana och ändå måste jag vara så där superpedagogisk som lärare och kan inte göra ngt för jag är bakbunden då jag saknar bevis. Min telefon, mobilen alltså, är stulen på jobbet. Den försvann i onsdags em och jag började ana ugglor i mossen när jag ringde på den och min mobil som var fulladdad samma morgon var avstängd. Jag vet att jag inte stängt av den, jag vet var den var hela tiden(i min väska i mitt klassrum) men jag vet att jag lämnade klassrummet(inga elever där inne) för att samtala med en kollega en snabbis och för att dricka vatten i köket som ligger i angränsande rum. Vår skola är bara som en medelstor villa så det är inga avstånd att tala om heller.

Jag spärrade mitt simskort samma dag och gjorde en polisanmälan men ska också ringa tillbaak till telenor med diarienumret från polisanmälan för att spärra även telefonen så den som tagit den lär inte kunna använda den efter idag. Jag är tillräckligt förbaskad för att mest bara vilja peka med fula fingret och säga ngt riktigt olämpligt. Nu får jag nöja mig med att bara hämnas genom att stänga av telefonen  . Riktigt surt känns det för jag gillade verkligen telefonen också och jag har inte råd att köpa en ny, eller lust för den delen för jag vill ha MIN telefon!!!!!! Hoppas diaréejävulen kommer och tar dig som snott den och att hans förbannelse finns kvar i dig tills du sakta tynar ner och dör, typ.

Av Fia - 13 april 2011 13:27

Igår kom kallelsen för idas besök hos barnspecialistmottagningsbesök med anledning av hennes utredning. Ska bli skönt att få det klart så remissen kan gå vidare till VITSteamet. Jag ska försöka byta till Cederblads mottagning istället också för barnspec är iofs bra när man väl får tag på dem men det var just telefonen som var problemet. Telefontiderna är hopplösa och man kan få försöka if lera veckor utan resultat. Jag hoppas att Cederblad är bättre på det, eller jag vet att de är det! Jag känner ju deras gamla barnsjuksköterska  .


När den här huvudvärken löstes åt mig fick jag nog med energi att maila till Linnéas lärare i skolan och ta itu med lite saker som inte fungerat så bra. Linnéa har haft lite problem med en kompis som inte låter henne leka med andra och som bestämmer över henne. Gör hon inte som hon vill hittar kompisen på en historia och går till fröken... Linnéa har varit lite oroligt för detta och därför inte kunnat leka med de andra tjejerna i klassen. Jag mailade läraren och hoppas att hon tar upp det med barnen i klassen(utan att peka ut ngn förstås!) men kanske också föräldrarna. Det har jag försökt själv utan framgång eftersom det var Linnéa som hamnade på skambänken då. Det är sant som man säger att det är inte ens fel att två träter.


Jag passade ocskå på att ta upp och fråga om Linnéas resurs i skolan, vilka tider hon är där, vad det är för insatser och så för jag märker på Linnéa att hon inte orkar, inte alls. Hon är helt slut efter skolan, helt slut hela helgerna och hon börjar stänga in sig i sin bubbla mer och mer för varje månad. Det måste brytas nu innan det stör skolan för redan nu är vägen lång tillbaka men den kan bli helvetisk. Detär nog bara inse att heltidsjobb är bra för plånboken men inte för Linnéa... Min förhoppning är att jag jobbar halvtid from hösten och tar ut föräldradagar istället resten. Det borde fungera för jag vill itne heller ha Erik på förskolan mer än nödvändigt. Han har det bättre hemma trots allt, med mig!


Annars är alla barn friska idag!!!! Tjhoooo liksom   Det har väl inte hänt de senaste två-tre månaderna. Den enda som behöver krya på sig är jag själv. Jag har råkat på ngn förkylning. Lite trött är jag idag men det beror nog mest på nattsudderiet från sonen.


Jo, han sover fortfarande på nätterna bara man håller honom vaken till runt 9 så sover han hela nätterna. Däremot är han en sån sort som ogillar att få tänder och nu är det dags igen efter att alla åtta fram plopppade upp i princip samtidigt för snart ett år sen. Nu kommer kindtänderna nere, inte hörntänderna och de gör tydligen ont frö han har gråtit och gråtit i natt. Vid 12 fick han ipren och fick sova i 4 timmar innan det var kört igen. Hoppas de kommer fram snart.


Idag kommer min kollega till jobbet med sin bebis också som föddes den 24/2. Ska bli roligt att träffa henne och lillkillen. Det är så myyyyyysigt med bebisar  

Av Fia - 11 april 2011 14:20

häromdagen från Hanna innehållande två små skönheter från förr. Bilder som får en att bli otroligt nostalgisk. Det var på den ljuva tiden innan kameran sågs som ett hot eller som en möjlighet att visa upp sina allra fulaste miner. Innan bus förvandlats till tonårsrevolt, tjurighet och försiktiga, blyga, valpiga kramar. Från den underbara tiden då leken var något självklart och inte något man gjorde i smyg för att ingen skulle se och veta att man var ett BARN när man faktisk är hela tio år...

De har varit bästa vänner sedan födseln och numera ett kärlekspar. De var lika söta då som nu   Tack Hanna!

 

Den här bilen lektes det det med otroligt intensivt och vi fick tom låna hem det stora åbäket till vår lilla lägenhet. Jag tror Hanna lånade ut den med glädje för att slippa den några veckor  

Den här bilden får ni använda förstoringsglas till. Jag vet inte hur man gör den större...

      

Och slutligen en vilostund i stilla harmoni

 Guldklimpar  

Hur länge sen är det Hanna? Jag gissar att de är tre för kläderna som Emma har på sig på bilderna har Ida idag och Emma var bra mkt större än henne.

Av Fia - 10 april 2011 10:01

Bra pojke reder sig själv. Mamma hann inte natta mig så jag gick och lade mig själv.

 
Av Fia - 8 april 2011 09:52

står en av mina arbetskamrater och snackar skit om mig i köket. Han tror nog att jag är hemma idag med... Undra om jag ska tala om att jag är här eller bara låta det passera???

Av Fia - 8 april 2011 09:22

Jag har inte kunnat logga in på bloggen på ett par dagar. Sidan vägrar att laddas. Förargligt.


Senaste kvällarna har jag tagit itu med sömnproblemet och Erik. Jag uppskattar inte alls att inte få sova på nätterna för jag har en tendens att bli lite trött då. Jag rpovade att stoppa i säng honom tidigare men då vaknade han redan 23:45 som jag redan skrivit om så jag gjorde tvärtom. Jag höll honom uppe på kvällen. Vi åt mat och jag nattade de andra barnen. Jag gavErik gröt vid halv8 och då var han så trött att han lade ner huvudet på sitt lilla bord, gnussade ögonen och sade: Nanna! Jag låtsades inte om det utan tog ner honom, tvättade honom, satte på pyjamas och bytte blöja men var elak nog att sätta ner honom på golovet efter det. Jag fortsatte min kvällssyssla som är plocka undan, rensa lite, diska osv och hela tiden gick Erik efter mig, gnällde lite, sade nanna flera gånger och stod jag still i mer än 5 sekunder lade han sig ner på golvet. Hämnden är ljuv  Han måste tycka att jag är världens trögaste mamma som inte fattar vad han säger. Klockan nio gick det inte längre utan jag förbarmade mig över honom, gosade med honom i soffan och det tog inte många minuter innan han sov. Sen sov han och sov och sov. Han sov faktiskt hela natten- i sin säng!!! Han ville inte ens vakna på morgonen när vi andra gick upp vid sex utan han rörde lite på sig men bestämde sig för att lura lite till. Han lurade till 7:20 då jag fick ta upp honom för att hinna byta blöja och klä på honom innan han fick åka till mormor och äta frukost. Nu har vi kört det här tre nätter och det fungerar!!! Han är vaken till 21, somnar och sover hela natten. Me like  


Hemma annars är det som vanligt. Emma har varit hemma hela veckan men är tillbaka till skolan idag. Igår var hon arg som ett bi, sur och tvär och bombarderade mormor med sms för att ingen hemma tyckte det minst synd om henne. Hon skulle till och med få en "allergisk chok" av att Ida var hemma från skolan. Enda problemet här var att Ida hade nattsuddat och låg och sov så sååååå himla besvärlig var hon nog inte då. Hon såsade i sängen till halv11.


Ida fick vi hämta på dagis i onsdags för hon hade feber. Det märktes då itne när hon kom hem för det var fullt ös hela dagen så jag undrar om inte personalen tyckte hon var jobbig och hittade på febern  Hon fick iaf vara hemma igår också och mysa med mig, Erik och Emma(ja hon fick ju "allergisk chok" av oss andra då  ). Kan inte gärna skicka iväg en aldrig så pigg unge till dagis när hon haft feber dagen innan liksom. Kanske var lika bra det dels pga nattsudderierna och dels för att hon skaffat husdjur  Hon har mask i magen så idag ska jag köpa medel till hela familjen. Vi ligger alla i samma säng eller flyttar runt så jag struntar i apoteket och behandlar hela familjen på en gång för att slippa skiten, basta! Jag fick ringa och meddela dagis detta också för att de ska kunna sätta upp en varningslapp. Frågan är nu var masken kommer ifrån??? Får man mask av att dricka lervatten???? Det har Ida gjort i vad jag förstod ganska generösa kvantiteter också... Annars är det väl ett barn på dagis. Själv har jag knappt sovit i natt för jag tycker verkligen att det är äckligt med sånt här. När jag sov drömde jag en konstig mardröm om att det fanns spindlar överallt som om man inte tog hand om alla djur efter bästa förmåga(även inräknat springmask) blev man biten och de var tyvärr ganska giftiga. Jag gillar inte spindlar heller  

Av Fia - 7 april 2011 13:27

 
Av Fia - 5 april 2011 14:13

Erik börjar bli minst sagt jobbig på nätterna nu. Han vaknar strax efter jag går och lägger mig och håller sen låda till 5. Kl 6 ringer klockan och det är dags att gå upp. Senaste månaden är det jag som tagit alla nätter. Vissa går hyfsat bra= vi har brottningsmatch ett par timmar innan han somnar om igen och sen andra är katastrof= han är verkligen vaken HELA natten till fem... Resultatet har blivit att jag iofs är trött men man vänjer sig vid allt och man gör det man måste ändå. Tålamodet och humöret är väl inte alltid det bästa men man försöker iaf. Inatt var en sån där katastrofnatt och den råkade sammanfalla med att mårten sov i vår säng också(han somnar alltid med barnen och ligger kvar där eller sover på soffan). Erik vaknade 23:45 och vägrade somna om eller så slumrade han till lite och vaknade lika fort igen. Vi ägnade oss åt den vanliga brottningsmatchen iaf och när Erik ligger still sover jag några minuter till nästa gång. Fungerar ju på nåt vis. Halv3 inatt ledsnade mårten så han gick upp med Erik och ansåg väl att om man nu ändå ska leka i sängen kan man lika gärna göra det på golvet istället. Han gick upp alltså och jag fick sova. Jösses vad länge sen jag fick sova 3timmar i sträck sist!!!! Det kommer jag knappt ihåg???


Utanför dörren grät Erik och så hörde jag Eriks små, lätta, snabba fotsteg  och sen började han gråta utanför den stängda sovrumsdörren. Jag tänkte då att jag aldrig kommer kunna somna om för att i nästa göra precis det  Klockan 6 ringde klockan och först då vaknade jag. Jag måste ha somnat som en klubbad säl för jag hade inte ens märkt när Mårten och Erik kom och lade sig bredvid mig.


Man skulle kunna tro att jag borde vara mer utvilad idag än på länge men så är inte fallet. Jag vaknade med huvudvärk(brukar betyda migrän) och tog två alvedon. Trött som jag vet inte vad och min hjärna verkar knappt kunna sätta en mening efter den andra. Lite te och kaffe senare och ytterligare alvedon börjar hjärnan fungera iaf men skallebanket 'är värre så lunchen får sällskap av en bamyl. Det brukar kunna hindra värken från att utvecklas till migrän iaf. Det verkar fungera för nu är det bättre  Däremot tycker jag att när jag ändå fått sova 3,5 timme i sträck borde jag vara piggare än vanligt och då är jag tröttare, det är lite konstigt...


Om ngn har förslag på hur man får små prinsar att sova på natten så mottages förslag med öppen famn. Vi har provat att han får sova mer/mindre på dagen, tidigare/senare på dagen, vistas ute/sova ute osv men ignenting fungerar. En teori är att vi väcker honom. Kan det vara så???? Var ska vi göra av honom på nätterna då???? Nu sover han hos oss i vårt sovrum, eller ja han sover ju inte men du förstår vad jag menare. Han har sin säng där... Ska han få eget rum har vi problem... Det hade vi iofs tänkt men på sikt- inte nu! Nu är vårt extrarum upptaget av min kusin som bor hos oss och ner i källaren vill jag varken flytta Ida eller Erik... Vi kanske måste det iaf nu till sommaren. Jag kan livligt föreställa mig kaoset som blir då för då kommer alla rum att behöva nya ytskikt. Källarrummet som då blir Idas behöver nya tapeter/färg, Eriks blivande rum har Ida rivit ner tapeterna i så det lär behövas målas om. Eller ska vi flytta in i det stora lekrummet och låta barnet ta vårt lilla sovrum??? Då blir det ännu ett rum som behöver målas. Emmas rum står redan på listan över saker att göra tillsammans med köket.... Näe, det är nog nästan enklare att inte sova istället  

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards