Alla inlägg under oktober 2010

Av Fia - 16 oktober 2010 12:18

Igår fick Emma en för tidig julklapp och som hon har längtat!!! Hon var och tittade på Idol igår tillsammans med faster Karin, syssling M och så Pappas och Karins kusin L. De åkte igår eftermiddag efter att Emma fått tagit en liten powernap eftersom vi inte är speciellt kvällspigga här hemma. De började med att äta lite god mat(pizza, barnvänligt och bra!) och sen komma till studion där de spelade in. Kanonplatser fick de med tydligen, precis framme vid scenen! Emma älskar Idol och tittar alltid så det här var verkligen den bästa presenten hon kommer att få i år.

Tydligen var det rätt tufft att vara vaken så länge ändå för hon somnade i bilen på väg hem från Stockholm och sov till halv 10 i morse och det är VÄLDIGT länge sen hon sov så länge. Tror det har hänt en midsommarafton eller om det var nyårsafton nåt år när det blev sent, si så där fram mot 4. Karin och hon hade slagit vad om huruvida Emma skulle kunna hålla sig vaken men så hade Karin backat ur men det var nog inte för att hon var rädd att förlora.

Idag har vi roat oss med att rensa ur vinden. Vinterskorna har fått komma ner, de som var i rätt storlek för nåt av barnen och sommarskor och allsköns annat har fått flytta upp. Vi passade också på att rensa ut massa kläder. Eriks garderob är lite skral just nu. Kläder finns kanske men ingenting som passar ihop med ngt annat... En titt uppe på vinden fick det bli efter kläder i rätt strl men jag gissar att det mesta är lite för rosa och blommigt för att maken ska bli nöjd med lillprinsens kläder  Däremot finns det lite bruna gummibyxor som nog passar till våren i strl 86 och som nödkläder i vinter, några byxor från pojkavdelningen som jag införskaffat till tjejerna men det jag hittade var i tunna sommartyger och kanske itne så lyckat nu. Ja, ja man vet aldrig vad man gör för fynd!

Till Ida hittade jag iaf en vinteroverall i bävernylon som nog blir kanon på dagis som envisas med att sätta in alla kläder i torkskåpet oavsett om det behövs eller ej. De har redan förstört lite för mkt funktionsplagg för att jag ska vara villig att ha dit en till. Vår och höstplagg däremot är alltid funktionsplagg för av ngn anledning så sätter de inte in dessa plagg då???!?! Jag har försökt prata med dem om funktionsplaggens för och nackdelar och hur man tar hand om dem, satt upp lappar på barnets krok och stort på torkskåpet  men det vill inte gå in. Dagis ÄLSKAR dessa gummikläder(fleecefodrad galon typ), jättevarmt och mysigt(Läs toksvettigt!) för barnen...

Vi tog också ner alla kläder vi hittade som var för små för Ida. När vi rensade ut innan Lilleman kom fick allting åka upp på vinden eftersom vi inte visste vad som gömde sig i magen men nu kan vi skänka bort allting eller stå på loppis men det orkar jag nog inte... Övertyga mig gärna om loppis fördelar för pengarna skulle inte sitta helt fel! Det som är sk märkeskläder kan man kanske sälja på tradera istället???


Av Fia - 13 oktober 2010 23:06

Hjjälp vad jag fått mkt erbjudanden om olika buzzningar sista två veckorna. Jag har tackat ja och blivit accepterad till att testa blöjorna som bekant men nu också SantaMaria India     och jag tänkte laga lite god mat och bjuda på så är ni intresserade av att bli bjuden på mat en dag får man gärna skriva en rad eller två i kommentarsfältet! Maten är smakrik men inte jättestark så vet ni om ni vågar  .

Jag kommer också utvärdera Decubals produkter   . För mig var det märket liktydigt med en rätt krämig salva som pappa hade när jag var liten... De har tydligen utvecklat varan lite sen dess låter det som och har inte bara salva så det ska bli intressant! Hoppas det finns en cerat med i paketet! det behövs till Ida som är röd och fnasig runt munnen nu.

Parmesan    är ytterligare en sak som jag ska få prova. För ett tag sen fick jag svara på en enkät om min användning av parmesan. Svarade och glömde bort men nu har jag fått erbjudande om att prova och bjuda på parmesan samt få massa olika recepthäften som inspiration. Det blir nog en ostkväll också!

Vill du vara med på middagen, ostkvällen eller bara få prova ngn produkt så säg till för jag får varuprover att dela med mig av. Har även några blöjor kvar(strl maxi)   !

Däremot har jag tackat nej till ett par saker också. Sälja guld och satsa på aktier är inte direkt min grej...

Av Fia - 13 oktober 2010 22:43

Här hemma rasar tänderna ur i en hisnande hastighet. Linnéa har tappat tr tänder på två veckor och har två till lösa och hon ser onekligen lite rolig ut

fast ännu roligare lär hon se ut när den ena tanden som börjar titta ut kommer fram  Hon och Emma hade tråkigt idag och spelade spel. Ett av spelen var goggle och där ska man göra uppdrag samtidigt som man får ha på sig ett par glasögon som försvårar uppdraget. Emma fick i uppdrag idag att sjunga Ekorrn satt i granen samtidigt som hon skulle ha glasögonen på sig och en tärning under hakan

och Linnéa var så där systerlig och skrattade sig harmynt åt henne

Under tiden de spelade hade Erik ett litet köksäventyr. Skål  

Han är helt hopplös. Så fort han hamnar på golvet kryper han fram och snor Mimmi och Frejas vattenflaska och tömmer den. Det måste vara särdeles gott vatten i den eller nåt... Förrut kunde man hänga den in mot väggen men som synes så når han dit okcså nu. De små stackarna i buren får väl bara dricka när Lilleman sover.

En annan favoritsyssla just nu är att plocka ur diskmaskinen   och lite friskis och svettis efter maten är aldrig fel... Upp och sträck!   Knäna böj!

Han hittade en annan favorit idag också. Soptunnan innehöll massor med godsaker OCh var rolig att hälla ut på golvet! Nåja, det är bättre än förra smakupplevelsen, borsta tänderna med toaborsten... Brrr, smaken är som baken!

Av Fia - 12 oktober 2010 14:10

Vet ni någon bra och enkelt metod som hjälper små pojkar som den här    att få en acceptabel nattrutin? Det måste vara enkelt att genomföra, inte inkludera skrik eller vällingflaska(han vägrar fortfarande!) och helst inget jobb heller  . I går somnade han snällt efter kvällsgröten och den obligatoriska tutten(han har inte bitits på en vecka nu!) och sov rätt okej. Han vaknade och ville ha lite tutte några gånger, nappen några gånger till men vid 4 var han verkligen hungrig och åt massor men vägrade somna om... Han var pigg då, inte jag.

Vid halvsex ringde klockan och det var dags att gå upp men då började han bli trött och vid sex somnade han ovaggad i sin egen säng! Såna här dagar ångrar jag lite att jag började jobba igen för tänk att få gå och sova en stund med honom på dagen... Jag längtar efter lugna morgnar hemma där barnen får mysa runt i pyjamas, där vi inte stressar och måste iväg på massor och har all tid i världen att läsa tidningen och ta en kopp kaffe.

Verkligheten är: köra första tvättmaskinen för dagen och hänga den jag körde igång innan jag somnade, snabb dusch för att vakna, plocka ihop kläder till barnen och väcka dem och sätta på redan nämnda kläder för att sedan medan de(barnen alltså- inte kläderna!) sitter och halvsover över frukosten klä på mig själv och packa sånt som måste packas, plocka fram ytterkläder som ligger överallt men ingenstans, ordna matlåda, borsta hår och sätta upp ngn slags frisyr, rosta en macka till mig själv och koka en kopp te och åka vid sju. Först skjutsa Erik till mormor, till dagis för att lämna Ida, lämna Linnéa och Emma i skolan och inte sällan åka hem en sväng för att hämta ngt som barnen glömt innan jag kan åka till jobbet och komma fram halv9. Då kan jag oftast sätta mig ner, äta min kalla, sega, rostade macka som inte hanns med och drömma om tekoppen som står kall och odrucken på bänken i köket.

På min önskelista står det bara en sak i år. Mårten dubblar sin lön och jag får vara hemma med barnen! Tvärtom funkar också för all del...

Av Fia - 12 oktober 2010 13:55

Politikerna i den här stan älskar rondeller. De måste anse att rondeller är lösningen på all världens  trafikproblem. Finns det ett problem så sätter man dit en rondell. Det går inte att åka i den här stan utan att stöta ihop med en. Ibland är den befogad och nödvändig och får trafiken att flyta mkt smidigare men ibland undrar man hur de tänkte. Varför har man satt upp en rondell mitt på en raksträcka, framför ett övergångsställe där man har rödljus både direkt före och efter rondellen????? Hade det inte varit lite enklare med bara rödljuset då, eller bara rondellen?

Utanför vår lilla gata har man också satt upp en lite rondell. Inte mkt mer än en irriterande stor refug med en jätteful lampa i mitten men den är tillräckligt stor för att vara en rondell men tillräckligt liten för att orsaka problem när bussar, allra helst dubbelbussar/dragspelsbussar eller lastbilar med släp ska igenom. Dessutom blir det ett j**la svängande. Inte är den befogad, vår lilla skitrondell! Det går iofs människor där och bilar åker det kanske en 30stycken i timmen eller så men det är inte direkt trafikstockning där. För några år sen, innan nya E4sträckningen, DÅ behövdes den desto mer för då var det nästan omöjligt att ta sig över vägen. Kan det vara så att man bestämde sig för rondell DÅ men sen inte kunde ta tillbaka beslutet trots att behovet upphört???

Ja, ja det finns ju Ilandsproblem och riktiga problem och detta hör väl till den förra kategorin så jag fortsätter väl svänga och svänga och svänga för att ta mig till närmaste affär(ung 500m och 4 rondeller) och närmaste köpcenter(6 rondeller). Och jag vet att det heter cirkulationsplats, jag struntar bara i det  !  

Av Fia - 12 oktober 2010 12:40

Igår kom Emma hem vid fyra och ville leka med granntjejen. Jag svarade som den dumma, stränga mamman jag är att hon först skulle göra läxorna, spela flöjtläxan och sen äta mat INNAN hon fick gå över och leka. Då hette det att jag var dum men såna argument biter inte på mig  . Hur som haver så knallade hon iväg och övade både på flöjten och läxan och läste lite i sin läsebok innan hon kom upp lagom till Farmor ringde på dörren.

Nu ville hon baka istället men återigen var jag lite motsträvig för damen ifråga är inte så intresserad av att baka som av att äta smeten så jag kontrade med att hon gärna fick baka matbröd och trodde väl aldrig på att hon skulle göra det... Jag hade fel. Hon tog fram alla saker från skåpen med lite hjälp från farmor    och så gjorde de degen och bakade ut den med lite tips från mig för att få runda, fina bullar      . Emma kämpade på och fick jättefina bröd som sen fick jäsa en timme på bänken innan vi gräddade dem.

När bullarna var klara hade klockan sprungit iväg lite väl mkt men hon fick iaf kvällsfika på sina egna hembakade småfranska innan hon kunde gå och lägga sig   . Det var en nöjd tjej som somnade strax efter åtta igår och franskorna var verkligen jättefina. Mkt finare än ngt jag hade kunnat åstadkomma i samma ålder!

Av Fia - 9 oktober 2010 16:34

ja eller tanken var iaf det. Maken tog prutarkompisen med sig och åkte till Eskilstuna för att köpa bil. Väl där konstaterade de att beskrivningen av bilen väl inte riktigt levde upp till verkligheten. Det var buckor och rost precis överallt... Åkte vidare till Västerås för att kolla på en annan bil där och på vägen dit går vår enda bil sönder! Summa av resan blir alltså att vi åkte iväg med en fungerande bil som inte alls täcker familjens behov och kommer hem helt utan. Japp, det blir bara bättre och bättre!

Av Fia - 7 oktober 2010 11:10

Erik har tyvärr inte fortsatt dricka ngn välling utan det är tvärvägran från början till slut. Undra varför han åt den där flaskan häromdagen????? Han verkar iaf behöva den för den natten sov han HELA natten fram till fem utan att vakna en enda gång och då vid fem var han hungrig och åt(utan att bitas) innan vi gick upp. Jag är ingen vällingsfanatiker alls utan inser att barn klarar sig utmärkt utan välling men just nu behövs den och går inte att byta ut mot gröt. Det vore verkligen skönt om han kunde ta den där förbaskade flaskan och äta för då får vi alla sova mkt bättre! Idag vaknade han vid fyra, åt och vägrade somna om så sen dess har jag varit vaken. Det är inte roligt  

Lilleman är för övrigt ganska besvärlig på sovafronten över huvudtaget hemma. Han har inte tid att sova längre. Man kan ju missa ngt liksom!!!! Nu får man brotta ner honom och hålla fast honom och då råkar han somna. Sen sover han av sig det värsta, vaknar på ett sjuhelsikes humör för att han inte sovit klart och vägrar somna om... Ja, ja, this too will pass som ngn klok människa sade en gång så jag längtar väl tills dess då. Tills vidare får jag försöka sova en stund med Erik när vi brottats klart med Ida själv uppe... Eller inte... Det är inte värt besväret att komma upp sen och reda ut allting hon orsakat

Imorgon ska jag ta med mig barnen ut på shoppingrunda för Emma behöver nya skor(enligt Mårten!) enligt mig duger de alldeles utmärkt för de är i princip nya och oanvända samt i lagom storlek men de är över året gamla och Emma köpte dem förra hösten för hutlösa 850:- för ett par gympadojjor men nu och i våras är/var de FULA!!! Gissa vem som inte kommer få funktionsskor igen???? Vi har ett par likadana i ministorlek som vi köpte till Ida då men hennes fötter växte precis efter och skorna blev för små.. Gissa om det skoköpet går till historien som det dyraste mest meningslösa jag gjort? Hoppas att Linnéa kommer tycka om skorna sen iaf då! Då får vi iaf användning för ETT av skoparen. Skorna är lila/rosa så jag vet inte om maken skulle uppskatta om Erik fick ärva dem  

 Även Ida behöver nya skor för hennes är nästan för små och mer än väl nötta eftersom det är arvegods från både Emma och Linnéa. De var fina när hon fick dem men nu är de slut. Det sliter på skor när man använder dem som bromsklossar när man cyklar. För att bättra på ytterligare såg jag att Linneas skor iofs passar men de är slut de med. Får nog ta en tur upp på vinden först innan jag köper så får vi se om jag kan göra några fynd där.

Satt och letade efter bild på skorna men hittade ngt annat som jag bjuder på istället. Ett gott skratt förlänger livet    






Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards