Alla inlägg under maj 2010

Av Fia - 19 maj 2010 11:55

På lördag har en god vän till mig en 40årsfest tillsammans med en annan av mina bekanta. Det ska bli himla roligt att få släppa loss i goda vänners lag och det vankas lekar och upptåg samt god mat.

På inbjudan står det förutom sedvanliga: Sätt på dig finstassen och kom och ha roligt-frasen så står det också att födelsedagsfirarna undanbeder sig presenter men om man vill får man sätta in pengar till välgörenhet. För mig betyder detta tr saker:

  1. De vill inte ha presenter. Det förstår jag för är man 40 har man i regel tillräckligt med pengar för att själv kunna välja vad man vill ha och krimskrams och sånt ligger heller inte för dessa två.
  2. De ser gärna att man sätter in pengar till välgörenhet istället om man känner att man VILL köpa ngt.
  3. De anser inte att man måste köpa ngt för deras skull.

Är jag helt ute och seglar? Orsaken är naturligtvis att av oss som tänker gå så finns det ju en och annan som helt bestämt tänker köpa ngt, vare sig de vill eller inte och de tänker inte sätta in pengar till välgörenhet alls. Jag började prata med en av dem och insåg att hon var ute efter ngt fysiskt att ge och jag förstår det "behovet" så jag föreslog att vi kunde gå ihop och köpa en flaska vin eller ngt mer symboliskt och sen skänka en del till valfritt ändamål. Det finns inte i hennes värld alls att skänka bort pengar utan planerar köpa ngt dyrt att ge firarna. Det är tydligen en hel del som resonerar så men jag kan inte låta bli att undra för vems skull gör man så???? Paret har avsagt sig allt men visat på alternativ istället. Jag kan inte låta bli att tycka att man inte respekterar firarnas önskemål på det sättet och om jag hade varit den man firade hade jag nästan blivit sur. Dessutom ställer presenterna till det för födelsedagsbarnen eftersom de sen måste dela upp gåvorna. De har inte valt ut enbart gemensamma bekanta utan några gemensamma och många egna...

Av Fia - 18 maj 2010 22:06

  Idag har Erik och jag varit iväg och köpt lite svalare kläder till honom. Han har haft en enda futtig kortärmad tröja men Erik och byxor+tröja går liksom inte ihop. Tröjan åker upp till under armarna och byxorna ner och sen följer blöjan med. Inte jättelyckat alls om du frågar mig och det spelar ingen roll om jag sätter på honom ett par småbyxor. Kan blöjorna åka ner så gör de det. Idag köpte vi tre kortärmade bodysar, en pyjamas, ett par gubbyxor i caprimodell, en solhatt och ett par shorts. Nu saknar vi några pyjamasar också sen är garderoben komplett. Hittade inga jag gillade just idag.

När jag kom hem från shoppingen var det dags för Emma att komma hem från skolan så vi pratade lite och kollade på reprisen av Famijen Annorlunda medan hon åt och sen var det dags att hämta småttingarna på dagis.

Linnéa har varit till skolan idag och hälsat på med dagisfröknarna och dessutom ätit mat där. Det hade gått väldigt bra med besöket och Linnéa var nöjd. Emma däremot tyckte att det var pinsamt att ha lillsyrran på skolan.

När vi kom hem fick småttingarna röja lite med grannpojken och Emma och granntjejen lekte och städade hennes rum... Jag är tveksam om det blev så mkt städ men jag väntar med kommentarer tills jag sett resultatet  

Vid fyra åt vi en väldigt tidig middag för kvart i fem var det samling för fotbollen. Emma skulle spela sammandrag idag i Ekeby så jag åkte iväg med barnen dit så fick maken komma och hämta Linnéa och Ida så fort han kunde. För en gångs skull fick jag förmånen att se matcherna från föräldraplatserna och det var roligt med allas kommentarer men jag trivs nog bättre på ledarplats jag för då kan jag verkligen fokusera på fotbollen. Det var mkt annat som lockade bland alla andra. Så fort maken hämtat tjejerna var det min tur att vara ledare och grannen fick ta Erik en stund. Det gick strålande!

Matcherna däremot gick inte fullt lika bra. Emma var kanonduktig i mål som vanligt men om alla andra i hennes lag sparkar in bollen mitt framför hennes mål och serverar målen på silverfat då blir det mål... Det finns hur mkt som helst att jobba på; försvarsspel, avslut-våga ta för sig och inte bara passa, markering av motståndare, speltaktik och inte minst HUR man spelar!!! Rätt mkt uthållighet behövs också för efter första halvlek på 15 minuter var tjejerna trötta(vi kör ändo med byte var 3 minut av HELA laget). Sista halvlek av andra matchen var det ingen struktur alls men däremot var de andra lagen åtskilligt mkt piggare och sprang gärna på bollarna... Emmas lag förlorade båda matcherna och andra GUSKlaget förlorade också sina matcher. Inte jättebra direkt! Det märktes att Henrik inte har tränat tjejerna på ett tag.


Ja och så var det solbrännan också ja! Behöver jag säga mer??? Varmt väder, soligt och en synnerligen rödhårig, blekhyad som få. Jag är en sån som står i skuggan MED solfaktor 30 och heltäckande kläder och ändå blir jag röd... Vackert? Nej inte speciellt men jag tror jag klarade mig rätt bra idag för jag ser iaf inte ut som en kokt kräfta  


Av Fia - 17 maj 2010 14:30

Senaste veckan har vi varit en decimerad skara barn mest hela tiden. Det har varit ngn borta precis varenda natt tror jag. Rätt skönt på sätt och vis men tomt och vad gör man som tvåbarnsförälder med all tid man får????? I lördags hade jag tom tråkigt!!! Jag var sjuk, barnen och maken var hos mina föräldrar så den ende som höll mig sällskap hemma var Erik.

Idag verkar det fortsätta på samma trend. Linnéa hade bestämt med en dagiskompis att de skulle leka när kompisen gått klart på dagis. Vid två kom hon hit och hämtade LInnéa och tog samtidigt med sig Ida för Ida ville väldigt gärna vara där och leka med lillasyster i familjen. Emma är hos mormor några timmar efter skolan för att leka med Leffe som mormor är hundvakt åt och sen kommer hon hem efter fotbollsträningen vid sju. Vid fem ska jag pallra mig iväg till skolans öppet hus och spana in skeppet som Emma gjort och beundra deras arbete de sysslat med hela terminen(kroppen). Ska bli spännande och samtidigt ska Linnéa få bekanta sig lite mer med skolan är planen. Imorgon är det studiebesök på skolan för henne och hon ska få äta mat där. Spännande och mkt pirrigt i magen är det .

Nu ska jag nog ta och hänga ut lite tvätt och svabba golven innan Erik vaknar!




Av Fia - 11 maj 2010 11:01

de röd/gröna min röst i valet. De tänker höja skatten, införa taxeringsskatten IGEN som de förlorade valet på förra året, kvotera föräldraförsäkringen och göra ännu fler bidragsberoende för vissa måste leva på bidrag sade hon ju själv häromdagen i debatten. Tro nu inte att jag är emot bidrag, jag tar ju själv emot vårdbidrag för LInnéa, barnbidrag för alla barn men att ALLA låginkomsttagare ska behöva få bidrag för att överleva istället för att kunna leva på sin lön???? DÅ är det something rotten in the state of.. hm, Sweden.


Om ni funderar så har jag inte ngt favoritparti men väl några ämnen som jag anser viktigare än andra och utifrån dessa bildar jag mig en uppfattning och tja, sossarna och jag kommer inte överens på just några av mina punkter.

Av Fia - 11 maj 2010 10:49

Nu börjar sommaren komma smygande eller solen börjar iaf ta lite på våra bleka vinterhudar. Ida som älskar att vara ute har redan blivit härligt brun i ansiktet och på händerna. Linnéa har också fått färg. Själv har jag drabbats av pricksjukan??? Vad är det för konstiga prickar som dyker upp i ansiktet och armarna så fort solen börjar kännas njutbar och som stannar till oktober???!?! Lägg sen till de där konstiga VITA hårstråna som dyker upp i skallen och bara blir fler och fler så förstår ni att nojan är total. Hur ska jag kunna visa mig bland folk???? Rött hår och med vita hårstrån i med bleksiktig hy full med prickar  


Nä vet ni, jag måste ju förresten vara toksnygg. ALLA färgar ju sitt hår rött nu för tiden och resten bleker det. Jag har BÅDA varianterna SAMTIDIGT. Det måste ju vara bäst  

Av Fia - 10 maj 2010 16:30

Emma har problem med pollenallergi. Det kom med dunder och brak förra året och då fick hon antihistaminögondroppar som vi sen fick komplettera med vanliga antihistamintabletter och under björksäsongen även ögondroppar. Det fungerade rätt bra och höll i sig under hela sommaren och större delen av hösten. Äppelreaktionen höll i sig till februari i år.

Nu har det kommit tillbaka lite smygande i ett par veckor men idag har Emma svällt upp under ögonen och är jätteröd och så kliar det så klart. Hon fick mediciner som vi hade kvar från förra året men jag passade på att skicka iväg ett mail till läkaren eftersom ögondropparna hade gått ut och jag ville diskutera behandlingen av Emma då vi förra året bara fått ögondropparna på recept. Inom en timme ringde receptionisten och bokade in en telefontid imorgon fm med en av läkarna på mottagningen och en kvart efter ringde han, en dag för tidigt och bara en dryg timme efter jag mailat!!!. Vi pratade lite och Emma fick utskrivet nya ögondroppar samt ett bättre antihistaminpreparat som hon inte ska bli trött av. Varför går inte alla hos en BRA husläkare istället för tragglar med de vanliga vordcentralerna som aldrig har tid eller lust att träffa en???? Fast det är väl tur kanske eftersom då skulle ju inte min läkare ha tid med oss så jag kanske ska radera detta inlägg   

Av Fia - 10 maj 2010 10:17

och sover och sover.

  

 Han somnade vid nio igår och sov i ett svep till fem imorse när han vaknade och åt. Var vaken en dryg timme så vi hann byta blöja innan han somnade om och sover fortfarande!!!

Nallen som vakar över honom på spjälskyddet brukar Erik prata med när han är vaken. Det brukar låta som de är bästa vänner  



Av Fia - 10 maj 2010 09:15

För första gången har jag faktiskt ignorerat en vänförfrågan på facebook. För 100 år sen när jag gick på Brantan i högstadiet hade vi en kille i klassen som jag undrat vad som hände med. Han var klassens skitunge men med det vackraste blonda, lååååånga lockiga håret och söt som socker. Han var ung en tvärhandhög men som sagt vägde upp det i attityd. Har funderat lite kring vad som hände honom och några andra i klassen.

För ung en månad sen fick jag en vänförfrågan från honom på facebook. På avataren ser man en flintskallig kille som står och bryter(ni vet, spänner muskerna i 90graders vinkel med händerna uppåt), med naken överkropp och det syns att det nog inte bara är potatis och morötter som byggde den kroppen. Idag ignorerade jag honom. Vad är man för människa om man väljer att presentera sig så på ett socialt forum? Tatueringarna gjorde väl kanske sitt till för att bygga på min förutfattade bild...

Nu känner jag mig riktigt tråkig, inskränkt och gammalmodig  

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards