Alla inlägg under april 2010

Av Fia - 14 april 2010 12:45

Förra året fick Emma allergiska besvär, mest från ögonen. Hon kunde inte heller äta äpplen så det krävdes inget geni för att inse att hon blivit björkallergiker(korsreaktion för er som inte är så insatta  ). Vi fick också då en remiss till labbet för att ta reda på VAD hon är allergisk mot mer exakt. Problemet var bara att för att kunna ta provet måste hon vara utan sina antihistamintabletter i tre dagar och det gick inte alls... Månaderna gick och hösten kom men vid det laget var det ju väl sent att åka eftersom remissen var gammal. I januari fick Emma halsfluss och vi var till läkaren igen. Då frågade han om provet och jag förklarade. Då fick vi veta att remissen gällde fortfarande så vi kunde knata iväg till labbet när det passade oss  . Sagt och gjort, så här två månader senare passade det oss. Kan ju vara lämpligt att göra det INNAN hon måste börja med tabletter och droppar igen.


När vi kom hem hade Karin packat en liten picknickväska med te, saft och fika så vi gick till parken

  

och gungade...

  

mysade lite...

  

medan vissa sov sig igenom hela utflykten.

Av Fia - 14 april 2010 12:35

Jag älskar att baka bröd! Att känna degen forma sig efter mina händer och hur man kan knåda in ilskan man ibland känner in i degen eller känna hur glädjen över tillvaron sprider sig till degen genom fingrarna och smälter in i den. Känslan av en välarbetad deg i handen är nästan som att få hålla en nyfödd liten bebis. Det är så speciellt.

Dessutom kan man göra så mycket med degen. Det finns liksom inga begränsningar. Det går att göra det hur lätt som helst(småfrallor, rågsiktskakor) eller så kan man smälla till med storsläggan och göra det där lite krångligare brödet med surdeg som får jäsa i timtal innan plötsligt degen börjar få liv och reser sig. Dessutom kan få så många olika konsistenser på bröd. Du kan få det där mjuka, sammetsliknande eller det knapriga yttre med mjuka nästan krämiga inkråmet. Det finns ju nästan inga begränsningar!

Dagens skörd på brödfronten blir bake-upvarianter av portionsbröd, valnötslimpor med surdeg och rågsiktskaka. De två första är till dopet men den andra är bara för husbehov.

Av Fia - 13 april 2010 17:21

åt försäkringskassan igen. Jo, jag vet att de är bra ibland. Jag får ju både barnbidrag och vårbidrag därifrån utan knussel men ibland så undrar jag faktiskt.


För ung ett år sen ramlade min pappa ner från en byggställning(180 arbetsdagar sen för att vara exakt). Resultatet blev att han ramlade så illa att han bröt armen på flera ställen, slet av lite viktiga saker i axeln och nu snart ett år senare kan han fortfarande inte arbeta. Han har fortfarande väldigt ont om han anstränger armen, han har mkt begränsad rörlighet i armen och går på sjukgymnastik för att bibehålla den rörelseförmåga han ändå har samt för att bygga upp musklerna som försvann när han fick gå med en hoffmanställning på armen och sen med gips efteråt. Tidigt fick pappa intyg från jobbet att han inte kommer kunna bli omplacerad eller fortsätta med sitt gamla jobb(målare). Han fick också sin sjukskrivning godkänd fram till sommaren 2010 då han går i pension iaf. Lugn och frid... NU har försäkringskassan kommit på att gubbtjyven ska ut på arbetsmarknaden!!! Han kan inte jobba som målare eller snickare som han gjort innan, han behärskar inte en dator alls.. eller jo, han kan sätta på och av om den är EXAKT likadan som mammas och pappas men inga andra och så kan han hitta till blockets hemsida men sen om han(eller vi) mot förmodan vill byta sida så tror han att man måste stänga ner sidan och börja om  .  Jag bara undrar en enda sak. VAD exakt ska han göra för arbete???? Han kan inte städa, snickra, måla, steka hamburgare... Kontorsarbete går inte heller för han behärskar ju som sagt inte datorer och ännu mindre programmen i den. Hur tänkte man då när han skulle jobba??? På frågan fick vi till svar att: "Han får väl utbilda sig till ngt!" Japp, vi sätter honom på skolbänken för han skulle ju inte gå i pension om ett par månader... Eller jo så var det ju.

Dessutom kommer vi till svårighet nr 2. Han måste ju skrivas in på arbetsförmedlingen. Jag ser det framför mig. Han ställer sig där, tar en nummerlapp(finns såna kvar fortfarande?) och väntar. När det är hans tur får han order att gå till datorn för att skriva in sig... Vänta nu, han kunde ju inte datorer??? Han kommer heller inte fråga om hjälp för lite stolthet har han ju kvar i kroppen, ja okej då rätt mkt stolthet och vem ska ha tid att hjälpa honom? Ska han skickas på datateket först för kurs INNAN han kan gå utbildningen??? Det lär ju behövas för ingen kommer igenom ngn som helst utbildning utan datavana idag.

I rest my case!


Av Fia - 12 april 2010 20:49

Efter fyra samtal samma dag om samma sak så skriver jag ut en önskelista här för släkt och vänner. Då slipper ni ringa och fråga oss men ring gärna och prata för det  .


Jag är av en ytterst praktisk natur som många redan vet så det visar sig i önskelistan.

  • Fotografering hos en riktig fotograf
  • blöjtunna
  • leksaker ffa ngt att bita på som är populärt just nu. Han biter på allt! Det får gärna vara greppvänligt för han har preciiiis lärt sig greppa men det är svårt  
  • Påslakansset till spjälsängen
  • matstol
  • skedar, pipmugg, tallrik eftersom det börjar närma sig mat även för lillen inom en snar framtid
  • matnät, vet inte vad det heter men det är ett nät man lägger mat i så får barnet tugga på det... kan det heta fresh food feeder???
  • kläder, i strl 68 om det ska passa nu men sommarkläder gör sig nog bäst i strl 74.

Sen får man köpa såna där typiska doppresenter om man vill men det skriver jag inte för det kommer iaf  Vill man inte köpa struntar man i det okcså. Det är inte därför vi döper honom.

Av Fia - 12 april 2010 09:44

Det är bara att konstatera att sjukorna härhemma gör att jag inte hinner/orkar uppdatera så ofta som jag brukar. Erik fortsätter vara dunderförkyld så han sover rätt illa på nätterna och vaknar lite nu och då gallskrikande för att han inte får luft. Han är oftast väldigt snäll men han har en tendens att bli lite gnällig när luften tar slut ;). Igår började han hosta rätt rejält också så jag hoppas att det är kulmen som nås nu för på lördag måste alla vara i topptrim... Det är dop då!

En fördel med förkylningen är dock att han slutat äta på nätterna. Av ngn anledning så äter han ordentligt sista gången innan han somnar och sen äter han inte förrän ngn gång mellan 4 och 5 och det är ju morgonmål, inte nattamål i mina ögon iaf. Får se om det håller i sig eller om han bara ligger på sparlåga vad gäller tillväxten just nu och tar igen det senare. Antagligen! Mina stackars bröst har iaf inte tyckt att han ätit tillräckligt sista veckan och ffa inte nattetid så jag har gått med ömma tuttar men det värsta har lagt sig nu och produktionen har väl minskat nu antar jag eller så har de bara vant sig vid att han inte äter på nätterna längre mot förr då han kunde äta mellan 3 och 8 ggr per natt.


För att fortsätta klagovisan så har jag också råkat ut för den inte så önskvärda biverkningen av hormonspiralen... Illamående! Jag känner mig som jag är gravid. DET var inte planen när jag satte in den. ALLS!!!   Nåja, jag lär inte vara gravid för jag tror inte så där stenhårt på jungfrufödsel eller nåja, gudomlig avelse iaf  .


Som jag har sagt så är det dop nu på lördag. Det ska bli riktigt roligt! Det är inte ofta som man får träffas. Ännu roligare ska det bli eftersom vi känner prästen privat och kantorn är mer än väl känd i familjen så det blir liksom en familjehistoria på mer än ett sätt. För många i familjen är det dessutom första gången de får träffa Erik och vissa visste inte ens om att han fanns... DÅ är det dags att pratas lite oftare.


Den här veckan är det rätt mkt som ska fixas. Brödet ska bakas, det mesta förberedas i matväg, kläder ska fixas osv osv osv. På ngt underligt vis ska allting ske på fredag också. På torsdag kommer också vår inneboende tillbaka en snabbis. Började sakna henne igen så det är trevligt!


Vad gäller helgen som varit så finns det inte så mkt att berätta. Den har jag tillbringat i sängen mest för jag har varit så otroligt trött. Ni ska slippa detaljerna men man blir väl det efter att illamåendet tagit ut sin rätt...


Av Fia - 9 april 2010 14:40

Idag har Emma mosterdag med min moster Lena. Hon lånar ngt av mina barn ibland och hittar på saker. Linnéa och hon åkte och simmade, Emma får gå på Biotopia idag och nästa gång är det Idas tur. Det enda som är bestämt för den gången är att hon ska få åka buss  Hon älskar att åka buss!

Det har liksom blivit tradition att vi lånar varandras barn och hittar på saker. Jag brukade gå på bio med hennes, eller åka på utflykter eller vad som nu lockade. Badade gjorde vi rätt ofta på somrarna. Busroligt men de är lite stora nu, hennes barn alltså, 20 och 22! De får hitta på saker med mina istället. När jag var liten brukade Lena leka med mig och Kalle och hitta på saker. Traditionen håller i sig än iaf. Här är den yngsta av hennes barn, Julia som tillsammans med Amanda båda är 20 år.  


Behöver jag säga att hon är helt underbar med barnen och de älskar henne!



Av Fia - 8 april 2010 15:03

men jag tänker vara försiktigt optimistisk*ta i trä*. I förrgår var en kompis barn här hela dagen och direkt efter lunch gick F och Linnéa ner i källaren för att leka med petshops. Precis när F ska kliva över tröskeln till LInnéas rum(med heltäckningsmatta) kräks hon, helt utan förvarning i form av illamående eller magknip  . Hur gör man enklast ren en korthårig heltäckningsmatta från köttbullar och potatismos???? Om du har ett bra sätt så tala gärna om det! Jag försökte det mesta men gav tillslut upp, dammsög upp bitarna och har beställt hem en mattvätt som borde komma ikväll.

Teorin över hennes kräkning är väl att hon helt enkelt åt för mkt för fort för hon hade inte ätit frukost den dagen eller ngt annat heller... En annan är ju rätt och slätt magsjuka men det vill jag inte så det vägrar jag tro på  


Igår var det så dags igen! Direkt efter middagen ska Ida sätta sig i soffan, *blärk* så kräks hon helt utan förvarning över vardagsrumsbordet, NICE! Torkar bort, klorinerar hela bordet och omgivning(vadå, även om det inte är kräksjuka så är det ju äckligt  ) och sen mår ungen bra igen... Hon säger själv att hon satte i halsen och mormors halstabletter låg väldigt lägligt till så kanske men vad är oddsen??? Jag hatar verkligen magsjuka!!! Det tar aldrig slut här hemma heller för vi kan ju inte spärra av halva huset som grannarna gör. Där tar en förälder hand om sjuklingen och är den ende som får passera slussen. En toa är till för bara den sjuka och så har de tagit hem sånt där exellent "desinficering med rengörande verkan" som finns inom vården och är helt överlägset bra i såna här fall. Önskar det fanns att köpa för oss vanliga dödliga också! Nåja, ngn gång måste ju skiten ta slut även här hemma. Om inte annat får vi väl ta med oss det ut och smitta andra så vi slipper det  .


Erik har varit sjuk också! Det är inte roligt när så små är förkylda. Han har hostat, snörvlat och hur snäll han än är så tar tålamodet slut även för honom, ffa när jag torkar näsan. Han blir så arg att han kiknar varenda gång jag ska torka. Inte har han velat äta heller så hur liten han än var förr så är han ännu mindre nu. Hoppas han äter ikapp snart!

Nu är det matdags hör jag. Han har sovit i tre timmar så det var nog på tiden.

Av Fia - 5 april 2010 23:10

I natt vaknade vi av att det var Idas tur att vara magsjuk. Lillstrumpa vaknade av att hon kräktes och sen blev hon uppsliten ur sängen för att duscha och så maken kunde bädda rent igen. Stackarn, ännu mer så eftersom hon är en sån som alltid får feber när hon är magsjuk och hur roligt är det då att duscha???? Hon frös så hon skakade innan vi bäddade ner henne igen. Tror hon somnade innan vi ens hunnit ut ur rummet. Hon återhämtade sig dock mkt snabbare än Linnéa för hon kräktes iofs många gånger men när väl det upphörde så var det fullt ös igen och nu ikväll har maken tom blivit arg på henne  .


Inatt vaknade jag redan innan Idas första leverans för jag kunde inte andas och tja, det är svårt att sova då. Jag har svullnat upp i halsen så det är svårt att ligga ner och andas. Antar att min onda hals jag haft ett tag ledsnat och blossat upp värre. Nåja, det fick mig att åka iväg och ta ett halsprov på närakuten. Det såg inte vackert ut men den värsta smärtan jag haft några dagar har lugnat ner sig iaf. Dessutom var bakterieprovet negativt men sänkan för hög så jag måste kontakta läkare imorgon iaf för att hitta källan till infektionen. Ngt var det visst men jag undrar om det inte kan vara min influensa jag haft för några dagar sen???? Jag mår ju liksom rätt okej nu bortsett från att halsen känns minst sagt konstig. Ska be att få ngt avsvällande iaf imorgon. Vet inte om det finns men man kan fråga iaf.


Påsk har det ju varit också! Vi fick ändra om planerna lite över påsk men påskafton fick farmor, Bengt, Karin och Yavuz komma över på påskmiddag om de ville men på egen risk. Alla kom   De har varit i Sydafrika ett par veckor på bröllop så de har längtat efter barnen. När man fick se alla bilder och filmer därifrån blir man liiiite avundsjuk och bröllopsbilderna/filmerna var ju jättefina! Det hade varit så roligt att gå på bröllop. Jag kankse får ordna mitt eget istället  . Får öva lite först på att ro dopet i land som är om ett par veckor! Mamma och jag har shoppat lite till det. Dukningen börjar falla på plats iaf. Ska försöka få tag på vaktmästaren i kyrkan så jag kan få lite guidning av lokalen på onsdag när jag är där med barnen på kör. Hoppas han kan då! Annars får jag väl rota runt själv! Det jag behöver veta är egentligen om allt i bestick, tallrikar och uppläggningsfat finns...



Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards