Alla inlägg under december 2009

Av Fia - 7 december 2009 08:45

Emma

  • väckarklocka
  • biljetter till disney om ice
  •  kameramobil
  • HelloKitty pusselboll, när det är färdigt blir det en boll. Väldigt fint faktiskt.
  • tv på rummet
  • dator med uppkoppling på rummet
  • nytt rum(tapeter, möbler, överdrag till soffan, filtar, överkast, gardiner, matta osv osv osv)
  • tennisracket med fodral
  • byxor, svårt, svårt och damen bör vara med och prova! Svart, svart och svart är det som gäller färgmässigt!!! Presentkort kan rekommenderas då hon har VÄLDIGT bestämda åsikter om vad som duger numera. Tänk er 9 år going on 14 så har ni det humörmässigt:D
  • Emma önskar sig också en spelkonsoll typ wii men där har vi sagt nej. Däremot har hon en poäng för det är ont om spel till vårt ps2 så jag föreslog att hon kunde börja spara till ett NintendoDS och sparar hon ihop hälften så betalar vi resten. Ett DS är som gamla tiders donkeyKong men man kan byta spel på den. Hon önskar sig nu även ett litet bidrag till ett sånt spel.

Fia

  • fårskinnstofflor strl 39/40(mina gamla börjar ge upp)
  • hällskrapa till spisen
  • presentkort på IKEA eller på affärer typ Uppsala färg där man kan köpa tapeter och sånt.
  • Överkast till vår säng. Det vi har är för litet för att täcka bra. Det finns ett fint vitt på IKEA(inte randiga utan mer våfflat) men helst Alvinaserien tror jag det är. Blommigt är det iaf.
  • Skötväska. Brio har en snygg blommig som går i svart, beige mm som jag gillar. Det är en modell som man hänger över handtaget/axelmodell.
  • Presentkort på kläder. Det mesta kommer behövas framöver eftersom tom behåarna har blivit för stora. Jag borde vara konstant gravid eftersom jag alltid rasar i vikt då;)
  • Amningskudde
  • Nya skor! Mina gamla är ju minst sagt trasiga men eftersom jag slipper böja mig neråt för att sätta på dem väntar jag ut bebisen tills jag köper nya!

Linnéa

  • pyssel
  • disney on icebiljetter
  • Kläder men inte vardagskläder utan det ska vara FINA kläder. Vanliga kläder har vi redan!

Ida

  • Tofflor har idag seglat upp på första plats. Hon älskar sina foppa från i somras och går runt i dem hela tiden. Tyvärr har de blivit för små och hon önskar sig nya. Det gör ingenting om de är lite varma men fårskinn är kanske inte Idas grej. Fina barntofflor bara alltså, i strl 26. Jag kan mäta hennes fot om ngn vill köpa.
  • Pyssel men då gärna lite större grejer, inte pärlor och sånt... De förökar sig på golvet i hennes närhet;)
  • disney on icebiljetter om nu ngn rvågar ge sig på att ta med henneFlört
  • Branäskorgar från IKEA. Vi behöver massor till hennes hylla.
  • Kläder! Hoppsan säger jag som tycker hela garderoben svämmar över men allting i 92 blev för litet och 98 sitter preciiiis. Dessutom har damen blivit stor och full av åsikter och vägrar sätta på sig byxor. Det ska vara klänningar och tights/strumpbyxor men strumpbyxorna måste ha fot med häl annars blir det KNÖLIGT! För husfridens skull säger jag att ge ungen klänningar med ärm för hon vägrar sätta på ngt under! Det går också med typ plyschbyxor och tunika för hon kallar dessa byxor för tights också! Lindex har billiga men små i strl så köp i såna fall 104-110!

Bebisen

  • Kläder i lämplig storlek och lämpliga färger. Nu är allting vitt så lite mer könsspecifika kläder är alltid roligt och inte allting i minsta strl:)
  • En vindtät mössa i bra modell.Det vi har nu är bara en bomullshjälm och luvan på overallen. Det funkar ju det med men en bättre mössa vore inte helt fel.
  • ngn mysig nalle eller så
  • lektäcke till golvet(finns ett tjockt och fint på IKEA)
  • mobil till sängen eller vagnen
  • babygym, tvivlar starkt på att vi kommer hitta alla delar till det gamla... Ett tips kan vara att titta på IKEA.
  • babysitter, vår gamla är FUL och omöjlig att få ren efter tre barn men jag kommer vara alldeles för snål själv
  • Lakan till vaggan och spjälsängen, både underlakan och påslakan
  • madrass till vår arvesäng som det vore kul om ngn kunde sova i. Mått får man fråga efter men det är en utdragssäng som mamma sov i som liten(50*??cm).

Maken

  • Ett nytt täcke. Det han har är trasigt
  • En ny brevlåda. Jag vet att husguden RS har gjort den vi har men den blöter ju ner all vår post!!! Den suger, ja eller läcker iaf!
  • En stege önskar sig herrn. Trodde vi hade en??? Tydlgien inte då:D

Det vi har köpt till barnen är:

Emma har fått Googleeyesspel och LPShus. Hennes rum står på tur att  renoveras så det kommer bli saker till henne framöver dit in.

Linnéa har fått blåsfärg, färgpennor, LPShus, samt en himla massa till sitt rum(, ny heltäckningsmatta samt två små mattor, girlanger, mysfåtölj, Trofastförvaring med backar, filt mm)

Ida har fått en liggvagn till dockorna samt en docka till vagnen. Det kan passa bra för en docka fick vi slänga förra veckan då hon blev mer än lovligt tatuerad över hela ansiktet;)... med märkpenna!!!


Av Fia - 5 december 2009 18:14

Det gäller att välja rätt saker att göra här hemma, helt klart! Idag när vi kom hem från Mårtens moster för lite julmys/pyssel behövde Ida tvätta håret och maten göras i ordning. Jag ber Mårten bada Ida medan jag lagar maten. Maten fixar sig nästan själv men jag sitter och skrattar för mig själv när Mårten kämpar med Ida i badkaret för dels gillar hon inte att tvätta håret och sen har hon en förmåga att verkligen blöta ner HELA golvet i badrummet  Jag sitter och bloggar medan han går och suckar över vattnet på golvet i hans nystädade badrum  

Den stackarn drog å andra sidan en annan nitlott idag på morgonen för han har städat Idas rum. Det var grejer ÖVERALLT eftersom hon dels är specialist på att hälla ut allting utan att leka med det och dels har det inte blivit upplockat på minst två veckor eftersom jag inte kommer ner på golvet för att plocka de mängder som behövs   Fast fint blev det! Nu är det mitt jobb kvar att plocka undan alla leksaker som Ida inte ska ha men det är betydligt enklare!


Imorgon ska maken åka iväg till IKEA med LInnéa. Hon ska få välja förvaring till sitt rum(Trofastvarianten) och en massa backar till den. Ska bli skönt att få ordning därinne. Då kommer de även köpa badrumsskåp. Vi har inte haft ett skåp i badrummet på nästan fyra år och det går väl sådär... Allting står framme på badkarskanten eller under handfatet men allting annat har stått och tagit plats i dels medicinskåpet och dels i städskrubben med resultat att det som borde stå där, tja det får inte plats. Tänk, vi kommer kunna ha bindor, tvättlappar, tandtråd, tandborstar och tandkrämer, hudcremer, raklödder och allting sånt på ett ställe och slippa springa runt och leta  Underbart! Höga krav jag ställer va???

Av Fia - 3 december 2009 15:27

Igår var det så dags för den stora årliga premiären av barnens teater på förskolan. Det är ny handling varje år men årets var en söt berättelse om några tomtar som bodde i skogen och en morgon när de vaknade hade deras gröt förvandlats till spenat och pepparkakorna till stenar. Förvånade gick de runt bland skogens djur(katter, hund, björn och troll) för att fråga om ngn hade busat eller visste vad som hänt. Ingen visste ngnting mer än att man hört ett skratt i natten och björnen hade sett jättestora fotspår. När man så slutligen kom till trollen visade det sig att trollen var de som busat och de fick återställa sitt bus påföljande natt. Tomtarna blev så glada att trollen fick vara med och dela ut alla julklappar och aldrig hade de haft en bättre jul!

Nu har man ju följt barnen några år och alla som går där nu har man ju sett från det att de var små. Vilken skillnad det är från år till år! Många av småbarnen har ju gått från att vara små blyga själar till att nu när de är fem år ha en stor roll där de pratar mkt.

Ida kommer nog aldrig bli en skådis dock kunde man konstatera. Hela pjäsen satt hon i en av fröknarnas knä, fasthållen för hon ville gå till mamma   Hon är så mammasjuk efter en dag på dagis just nu. Det är roligt där men när jag kommer så klänger hon på en och släpper nästan inte ens när hon sover. Att hon ska sova i egen säng går nästan inte. Hon somnar i vår säng, bärs ibland över och sen kommer hon tassande en liten stund efter iaf. Törs man misstänka att det beror på att hon just nu är trotsigare än trotsigast och eftersom större delen av vår vakentid tillsammans så får man lirka, tjata oc bråka och tom bli arg så tar hon igen det på nätterna. Tycker mig känna igen beteendet från de andra två när de varit likadana. Då går det iaf över(om man nu hade oroat sig förstås).

Lite förbaskad blev jag på kameran vår igår också. Jag hade satt i nya batterier innan jag gick det men vad hjälper det??? Det gamla skrället vägrade iaf ta ett kort  Får se till att ha mobilen med till BB som backup-plan om den strejkar igen.


Idag har jag också bestämt mig för hur länge jag kommer jobba. Jag har bf på onsdag och vad som helst, eller ingenting, kan hända fram till dess så jag jobbar även nästa vecka men däremot har jag avslutat en av mina elever som är ganska känslig. Hon behövde ett datum eftersom hon behöver ställa in sig mentalt på vem hon ska jobba med och då kändes det vettigt. Annars har jag mina elever även nästa vecka och avslutar jobbet den 10. Händer ngt innan så händer det innan och då blir det avslut då! Bebisen visar iaf inga tecken på att ila sig mot utgången för senast inatt vände den sig från ena sidan till den andra(dock med huvudet neråt fortfarande!). Det som står i alla böcker att bebisar så här sent ligger så trångt att de inte kan röra sig och det enda man känner är små buffar. Pyttsan säger jag, välkommen på studiebesök  

Av Fia - 2 december 2009 11:06

Idag var det dags för besök hos barnmorskan igen. Nu är jag i vecka 39+0 så precis en vecka kvar till bf. Magen är stor, ligger på översta kurvan och mäter 38cm men efter att två barnmorskor och en student klämt och känt idag så tror man att den inte kommer vara större än 3-3,5kg, som de andra mao  Den har dock VÄLDIGT gott om plats fortfarande och visar inga som helst tendenser att flytta ner lite i mitt bäcken. huvudet är fortfarande mer än rörligt och ligger i jämnhöjd med höfterna. Inte undra på att det är obekvämt att sitta för det trycker upp mot revbenen då. Av den anledningen vore det skönt om den åtminstone kunde kasa ner liiiiiite men den verkar trivas med sitt voltande liv  Det var därför så många klämde på mig idag, för att avgöra om huvudet ligger neråt just nu iaf! Det verkar den göra när vi är där och det ser jag som ett bra tecken på att den kommer vända sig rätt vid värkstarten även om den fortsätter volta.


Annars var allting bra. Magen stor som sagt var, vikten på -3,5kg fortfarande, ingenting i urinprovet och blodtrycket hade stigit lite till 140/90 men det är nromalt att det gör det innan förlossningen så bm trodde att det nog kommer igång snart... Nåja, snart är ju en definitionsfråga! Tre veckor är också ganska snart  Bm trodde inte att vis kulle träffas om två veckor och jag svarade att vi nog ses då!


Idag fick jag dock min tensapparat som jag längtat efter. Tycker det är guds gåva till en ond rygg/fog eller vad som helst. Det fungerar super och så fick jag undervisa sköterskeeeleven som var där idag hur det fungerar. Hon hade inte ens hört talas om tens! Jag tror hon blev lite nyfiken att prova efter mina lovord.



Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards