Alla inlägg under december 2009

Av Fia - 16 december 2009 15:25

Idag var det def det sista besöket också för nästa tid jag har är för överburenhetskontroll om en vecka, dagen före julafton  Fick idag en ny bm dessutom och hon var inte alls lika trevlig som min vanliga. Charlotte är hur mysig som helst men hon idag var minst sagt knepig... Det är väl en stor portion personkemi med i spelet också och vi klickade då inte det minsta lilla. Inte ens vanlig kommunikation fungerade speciellt bra. Vi hade helt enkelt olika språk. Hon sade en sak, som jag tolkade på ett annat och hon tolkade i sin tur mig fel... Bla så sade hon att det inte var så stor ide att mäta magen för den lär ju inte växa så mkt mer. MEn hon gjorde det ändå och visade på 38,5. Med tanke på hur hon mätte och Charlotte brukar mäta så kan jag säga att magen har minskat men det är en parentes. När hon sen skrev in resultatet i journalen så sade hon återigen att bebisen inte växer så mkt längre. Jag trodde hon menade att barnet slutat växa och svarade att "Det hoppas jag" eftersom tankarna på att föda ett stort barn finns där och oroar lite. Hon skällde nästan ut mig för hon menade tydligen att det inte var bra att den inte växte så mkt... Då borde man, i min värld iaf, använda ett mer bekymrat tonfall och inte låta så saklig och konstaterande. Det är svårt att tolka en totalt nollställd person om man inte kan gå efter orden i det som de säger.


Sen ska vi inte prata om HUR hon tog blodtrycket!!! Skitkonstigt, har aldrig varit med om att man tar det liggandes på sidan och trycket tas från den undre armen???  Blev ju minst sagt svårt för henen att läsa av manchetten emn det är hennes problem! Det verkar som det lönar sig att vara hemma ochs krota om dagarna iaf. Det ligger nu på 135/85 dvs lite lägre än förra veckan. Skönt!


Jo, hon skrämde slag på mig också. Hon hittade inte hjärtljuden!!!! Hon höll på och leta länge och väl över hela magen. Jag försökte tala om var hon skulle söka men hon struntade fullständigt i det. Om bebisen ligger på vänster sida idag är det ingen större idé att leta på höger liksom... Men enligt henne låg bebisen på höger sida förra gången och måste ju göra det nu med! Morsning, korsning, säger jag då med min rörliga bebis och Charlotte och alla andra bm jag haft förr har iaf gjort sig omaket att känna efter före lyssnandet  Nåja, hon hittade hjärtljuden efter en god stunds letande precis där jag sade att det kunde vara vettigt att lyssna.


Dagen besök fick iaf mig att uppskatta Charlottes mottagande och jag blev ännu mer stärkt att skicka en liten hälsning efteråt. Hon skulle uppskatta det för hon är tokigt barnkär och blir lika glad varje gång mina små följer med. Inte en tillstymmelse till att de är i vägen eller stör.

Av Fia - 16 december 2009 10:14

Jag tror jag får börja inhandla gevalia framöver. Ibland får man oväntat besök som verkligen är just oväntat! Har fått ett meddelande från facebook att en person har skrivit ett meddelande till mig. Personen är ingen mindre än min halvsyster som jag eller ngn annan i familjen träffat  sen jag var sex tror jag. Det är ett tag sen!

Får se om hon hör av sig igen. Hon frågade bara om min pappa hette Jan, kallades Janne. Det är nog årets överraskning!

Brorsan(Hagbard) och jag har pratat om henne nu och då och funderat hur hon har det.


Dagens bebisrapport är dock nedslående. Den har dagen till ära firat genom att snurra runt därinne, dock med huvudet neråt fortfarande och med så mkt plats lär den inte ha bråttom ut. En vecka över tiden nu. Det lär bli en vecka till om det fortsätter så här. Börjar bli orolig att den ska bli stor faktiskt fast jag vet att jag gått öer med alla mina barn och ingen varit stor... Dessutom talar väl det faktum att den är sååå rörlig fortfarande för att den nog är rätt liten. Den som lever får se. Barnmorskan gissar på en vikt mellan 3 och 3.5 Som de andra men vi får se vad hon säger på fredag när det är dags för nästa besök.


Jag kan också upplysa er om att jag slutat tro på akupressur. Igår fick jag tips från en väldigt duktig kvinna som jobbar med sånt och massa annat(naprapat) om en punkt på benet som skulle masseras. Masserade järnet igår men det enda som hände var att jag fick en rejäl skjuts i blodtillströmningen i fötterna. De blev varma men inte tusan gjorde det ont, inte i magen iaf men massagen gjorde desto ondare...

Av Fia - 15 december 2009 12:35

Rätt ofta, eller jämnt faktiskt, önskar jag mig att jag var lite mer praktiskt lagd. Det är jag inte. I själva verket är jag faktisk så fruktansvärt opraktisk att jag skäms för ingen normalbegåvad människa kan vara så korkad när det gäller sånt. Utom jag då. Jag klarar att byta proppar i elskåpet men det betyder inte att jag alltid SER om proppen behöver bytas. Det är ung så långt som mina kunskaper sträcker sig. Det är rätt illa va? Maken köpte för några år sen en bok till mig. Hundra saker du kan klara utan en karl eller nåt sånt heter den. Jag har tittat många gånger i den och inser att inte ens det fixar jag. Eller som idag så står vår nyrenoverade dörr och fladdrar. Varför? Den går inte att stänga... Jag tittar och tittar men ser ingenting som skulle kunna vara orsaken. Den har inte svällt för mkt, det är inte för mkt snö som stoppar igen. Den vägrar bara helt sonika att haka fast i den andra dörren och eftersom det blåser en del idag och den inte stänger sig så står den och slår. Jag har slitit och dragit i den men den vägrar klicka igen. Jag försökte öppna den andra delen av dörren och på så vis få igen den med resultatet att båda dörrarna vägrar stängas... Jag gav upp och lät den envisa dörren vara och nu står den och slår. Men bara en dörr iaf.


Idag kom kylan och snön. Som jag har längtat! Jag älskar att få vara hemma och greja med julskivan på och snön som viner. Jag älskar vintern när det är snö och några minusgrader och det har vi ju idag. Jag kanske inte älskar att vara ute i samma väder men inomhus är det inte så dumt alls. Tom bättre än sommaren, om man är inne alltså:) Vad jag inte tycker lika mkt om är att gå inne och greja med julskivan på när det inte finns värme i huset... Vårt hus är plågsamt otätt och det drar sekundmeter på golvet i vardagsrummet. Det märks mest när det blåser, som idag och att man då tycker att det är lite kyligt är inget ovanligt. Det är därför man har fårskinnstofflor. Det är nog därför det tar en stund för korkade idioter som mig att inse att det är kallt fast jag har tofflorna på mig, fast jag har fleecetröjan på mig och fast jag ligger i sängen och fryser med två täcken på mig... Ngt är fel! Tvättar händerna på toaletten och inser att det finns inget varmvatten. Tittar på pannan och konstaterar återigen att jag är inget geni vad gäller teknikaliteter. Jag bor ihop med honom. Ringer dit och kollar och han vet naturligtvis inte. Hur ska han veta varför inte pannan fungerar när han är på jobbet? Föreslår att jag kollar propparna. De SER hela ut men jag byter iaf. Vad har man att förlora liksom? Ringer tillbaka och berättar och eftersom ingenting påtagligt hänt med pannan så gissar han på överhettningsskyddet... Det får jag inte röra, som om jag visste vad det var???? Funktionen förstår jag visst, men hur fixar man det?? Ingen aning, jag är pantad!

Går upp och konstaterar återigen att jag önskar jag var lite mer praktiskt lagd. Tittar bistert på termometern som börjar sjunka under 17 grader- INNE! Funderar på att ta min tillflykt till mammas varma hus. Ger gerbilerna mat för de står och trummar. När jag böjer mig ner under bänken känner jag värmestrålarna sprida ut sig från elementet. Pannan har vaknat till liv igen. Ngt jag gjorde blev rätt men jag har ingen aning om vad. Kan ju ha varit trasiga säkringar men de SÅG hela ut iaf. Jag önskar mig lite mer tekniska poäng i min portfölj till mitt nästa liv.

Av Fia - 14 december 2009 10:25

trots gårdagens mastodontdos av bricanyl. Regelbundna sammandragningar men inga som gör ont dock tyvärr. Den här bebisen kommer nog vänta en vecka till eller så innan den behagar komma. Jag måste vara sällsynt hemtrevlig eller nåt eftersom mina små aldrig vill komma ut  Nåja, inget ont som inte har ngt gott med sig. Vågen visar tre kg mindre på en vecka. DET är inte helt fel! Det syns faktiskt också trots att magen är gigantisk. Ryggen är mkt smalare, brösten mindre för jag har nu mina gamla behåar som jag inte kunnat ha på länge(tur att jag aldrig slängde dem!) och kläder har jag två strl mindre nu än innan jag blev gravid fast de är lite korta över magen dock  Dessutom känns mina nyckelben mkt tydligare nu än förr... I brist på bebis att gotta sig åt så får man vara glad åt det andra roliga. Man är inte bortskämd att gå ner massor i vikt utan att göra ngt annars! 


Farmor/mormor, jag har en lite fråga till er? Det är valfritt för jag kan göra det själv, såååå bortkommen är jag inte, men tiden och lusten däremot är icke existerande. Till vaggan har jag ett täcke i strl 70*100 och förrut har jag sytt två påslakan till som passar. Det ena var blått med en söt nalle, eller hund eller nåt sånt på och det andra är gammelrosa... Det enda jag hittar nu är gammelrosa och OM det mot förmodan blir en kille, skulle du kunna tänka dig att sy om ett annat större påslakan då? Ja, eller annars också för det kan ju vara bra att ha två. Det finns bara att köpa i strl till liten vagga(70*80) eller till spjälsäng men det första är för litet för vaggan och det andra är tokstort.


Av Fia - 13 december 2009 09:07

När vi flyttade in i huset hade svärmor och svärfar kopplat ihop ugnen med spisen eller ffa en platta. Det är en jättebra idé i teorin säkert, man kan sätta på potatisen samtidigt med steken och så kör potatisplattan igång lagom till stektidens slut eller nåt. Jag har aldrig förstått vitsen eller snarare haft behovet men okej, det låter iaf bra.

Problemet är bara att när denna ihopkoppling börjar strula... När vi flyttade in var man tvungen att trycka på ugnen för att få igång ena plattan men man vänjer sig rätt snart vid sånt också. Sen pajjade ugnen helt men plattan fungerade iaf fortfarande någorlunda iaf. Nu när vi fick in nya ugnen då dog dock plattan istället... Men visst måste ju denna ihopkoppling varit bra en gång i tiden iaf  

Tur att ena stekpannan gått i pension så jag behöver inte den mellanstora plattan iaf att steka på som jag gjorde när det var dubbla och inga kastruller passar den iaf. Det är ett sk I-landsproblem alltså, eller egentligen inte ens ett sånt. Tre plattor OCH en väl fungerande ugn är bra mkt viktigare än fyra plattor utan ugn  

Nu i helgen har det varit avslutningshelg. Simskolan tog slut i fredags, innebandyn tog jullov i igår och idag är det avslutning på tennisen. Mårten ska få äran att anmäla Linnéa till tennisen till nästa termin. Jag hoppas att både Emma och Linnéa kan få samma tid också. Det vore himla smidigt! Själv är jag mest glad åt att hon faktiskt VILL träna ngt. Simskolan är rolig när hon väl kommer dit men handen på hjärtat så är det vi som bestämt det. Simkunnighet och vattenvana är viktigt! Gymnastiken valde vi också men hon valde bort den. Fotbollen fick hon pröva på men hon saknade kompisar i sin ålder. Springa däremot var kul... Funderar på om hon har åldern inne för friidrottsläger i sommar så hon får prova det??? Det låter som ett säkert kort för henne för springa kan hon. Som en gasell  


Av Fia - 11 december 2009 08:11

och nu är det bara 13 dagar kvar till julafton:) Längtar faktiskt dit, eller snarare jag längtar tills jag får ha maken hemma i två veckor i sträck vilket sker när bebisen kommer(när nu det blir...). Två veckors semester har maken haft på två år totalt och tro mig, det märks för han är totalt sönderstressad och hjärnan hans har fullständig kortslutning när det gäller hemmet. På jobbet däremot har jag fått för mig att han har stenkoll men är det inte så det brukar vara??? Man fokuserar på EN sak när det är körigt. Jag gjorde likadant när det var som värst runt Linnéa. Det var barnen men allting annat fick rasa. MEN det ska bli skönt att han är hemma med oss så länge och får chansen att vila upp sig och ännu skönare att han inte ens ifrågasatte OM han skulle vara hemma:D


Min födelsedag gick annars av stapeln som en av de lugnaste. Det var vi i familjen, mamma och pappa, Karin och Yavuz. Det var rätt lagom för jag hade mitt alldeles egna firande också med icke onda sammandragningar var tionde minut hela kvällen och halva natten. När jag sen somnade fortsatte de ett tag men vid fyra inatt fick jag sova så då slutade de nog. Nu är det iaf lugnt igen. Lika så gott kanske för idag är det luciafirande på dagis och jag ska ta dit barnen till kvart i två. Båda barnen har bestämt att de ska vara lucia men jag hoppas att Ida kan övertalas till att vara tärna för vi har bara en krona. Däremot får hon ha ljus i handen och egentligen tror ja ginte hon har jättestort begrepp om skillnaden;)


Håll tummarna också för Emma. Hon har bestämt att hon ska gå hem själv från skolan idag. Iofs finns det ett rödljus vid övergångsstället men jag är iaf nervös och tycker nog att det är liiite tidigt men för henne är det väldigt viktigt. Hon har gått hem själv en gång förr och då gick det ju bra. Det är bara jag som är lite nojjig!

Av Fia - 9 december 2009 09:43

Alltså bebisen är beräknad till idag. Jobbade sista dagen igår eftersom bm ansåg att jag nog borde vara hemma och vila. Blodtrycket var inte högre än i förra veckan dock(145/90) men tillräckligt för att jag skulle gå hem och vila. Åkte till jobbet igår ändå och berättade, packade ihop lite grejer och sånt. Idag är första lediga dagen på denna föräldraledighet. Känns rätt skönt att få gå hemma och skrota just nu. Jag har varit rätt trött sista veckorna så det ska bli skönt att kunna unna sig lyxen att få sova middag eller iaf vila. Det är svårt att göra det med barnen hemma. Jag är så hemsk att de får gå till dagis ändå, trots att jag är hemma. Men eftersom jag skulle vila har jag inte så mkt annat val å andra sidan.


Jag fick en för tidig födelsedagspresent igår också! Två år i rad har mamma och pappa (och maken) köpt det jag helst av allt velat ha. Förra året var det en ny dammsugare och i år var det en ny ugn!!! Stackars maken fick bära in den själv igår och det lät tungt!!! Lite strul med installationen men han är ju bäst på sånt och efter ett par timmar kunde den köras igång. Han satte på den och jag njöt och lyssnade... på tystnaden!!! Den är nästan alldeles tyst när varmluftsfläkten är igång och helt tyst annars. Underbart efter att ha haft vår traktor i köket sista åren! Idag ska jag roa mig med att bränna in den och sprida den underbara doften av ny ugn:D Tack mamma, pappa för ugnen!!!!!


Av Fia - 7 december 2009 08:53

Igår åkte maken och Linnéa iväg till IKEA för att köpa resten till hennes rum. De kom hem med en skön mysfåtölj, två hjärtmattor, girlanger att dekorera rummet med, en liten gosråtta, trofastförvaring med backar till, en filt och två badrumsskåp. Linnéa är jättenöjd över sitt rum! Emma är grymt avundsjuk men hennes tur kommer ju härnäst. Det är bara lite svårt att vänta när man lever här och nu som man tenderar att göra när man är nästan nio år  Maken får väl ta med EMma också på en likadan shoppingrunda när det är dags. Han är mkt mer generös än jag som hela tiden tänker både ekonomiskt och praktiskt  Eller ja, i vardagen är han def den som är mest ekonomisk men när det gäller sånt här! han låter barnen få bestämma och tänker inte så mkt hur han själv skulle göra eller hur det kommer se ut.

Maken skulle ta hem en skruvdragare idag så vi får upp förvaringen i LInnéas rum. Ska bli skönt att få ordning på alla saker som ligger och skräpar överallt just nu.

Nu luktar det bränt från torktumlaren så jag måste ila!

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards