Alla inlägg under september 2009

Av Fia - 16 september 2009 21:57

Eller var det därför hon emigrerade till USA??? Jag talar naturligtvis om Anna Anka. Hon har ju kommit upp på tapeten iom tvsatsningen Hollywoodfruar eller vad det heter. Det finns tack och lov inte på ngn av mina kanaler men när man läser hennes artiklar och kommentarer från programmet så måste jag ändå ställa mig frågande till hennes hjärnkapacitet.

http://www.newsmill.se/artikel/2009/09/16/jag-vill-bli-en-forebild-svenska-kvinnor

Snälla säg att jag är den som är korkad och missuppfattar hennes åsikter eller säger hon på fullaste allvar att kvinnans plikt är att alltid se till att hennes man är tillfredställd(sexuellt) annars får hon skylla sig själv om han är otrogen???? Säger människan på fullaste allvar att mammorna i USA inte är intresserade av att deras barn(döttrar) ska skaffa sig en utbildning utan istället skaffa en kille som sportar eller kändis??? Det vägrar jag tro på! ALLA mammor vill väl ändå sina barns väl och en utbildning är en väldigt lätt ryggsäck att bära inför framtiden. Snälla säg att hon inte menar detta??? Och sen hennes inställning till manligt och kvinnligt sedan... jag saknar nog faktiskt ord. Jag väljer då min man som både klarar av att ta hand om barnen och byta blöjor och samtidigt klarar av att leva i ett förhållande byggt på ömsesidig respekt för varandras förmågor och om han skulle försöka hålla mig utanför ekonomin??? Glöm det säger jag!

Människan ger talesättet "Dum som en gås"- f'låt Anka ett ansikte! 

Av Fia - 16 september 2009 17:58

iaf om man som jag har barn som mer än gärna leker i snön eller för all del slänger sig i närmaste snöslaskpöl som bildas. Om man hade bott i norra sverige hade man ju klarat sig med vanliga hederliga bäveroveraller eftersom där är det kyla och snö man kämpar emot men här nere i mellansverige är det vanligare med snöslask och isvindar. Går barnen dessutom på dagis med uteprofil, ja det är bara att gilla läget. Jag har provat kläder i alla prisklasser(inkl bäveroveraller) men det är bara att inse att det lönar sig i längden att köpa kläder som kostar lite mer men håller hela säsongen och kanske tom två:) Linnéa tex kommer ha en overall som vi köpte från Name it när de lanserade sig här i stan med egen butik förra året. Den kostade den svindlande summan av 149 riksdaler och är tokbra! Har haft nameit i flera år och alltid varit nöjd. Ida har ett vinterregnset men saknar vad jag vet vinteroverall... Måste kolla igenom lagren först innan jag beställer ngt.

Emma däremot har växt ur sin jacka som hon hade två år fast att tro att hon som är 140cm lång ska kunna ha strl 128??? Så optimistisk är inte ens jag. Hon har bestämt att hon vill ha en jacka från Gneis med tillhörande byxor. Svart, svart och åter svart ska det vara så jag hoppas hon inte väljer svarta vantar och övriga tillbehör. Dessutom får man vara glad att hon alls hittar ngn jacka som hon gillar. Det är inte självklart! Hon har ratat alla andra jag visat henne innan eftersom de haft fel färg eller modell eller varit för barnsliga eller töntiga eller nåt annat fel... Vill ni se den får ni själva gå in på www.gneis.se för det gick inte att spara bilderna därifrån:( Jackan heter raindance och är i mitt tycke skittrist men alla andra snyggare jackar ratade då damen tom från gneis eftersom de var för vita!!!??? Byxorna heter rainfall förresten och är lika tråkiga dem:P

Skor körde jag en fuling. Jag gick in på kavats hemsida och lät henne välja därifrån utan att visa andra alternativ:D Hon hittade ett par skor som hon gillade och det märket funkar bra med hennes fötter också(breeeeeeda!). Dessutom hittade jag dessa på en annan sida men lite billigare och då var det ändå inte billigt!!! Till Linnéa hittade jag också skor.

Så här ser Emmas skor ut:  

Linnéas ser ut så här:  

Jag hoppas att dessa ska vara bra för dyra är  de som attan:( 1500:- för två par skor... Sjukt egentligen men just skor är dyrt!

Av Fia - 15 september 2009 15:15

invändigt och tappa förtroendet för människor i allmänhet och män i synnerhet. Landet Jemen har en hel del att dras med vad gäller finansiell och social utveckling och allmän modernisering men består landet endast av pedofiler eller??? Hur kan detta vara okej i ett land på vårt jordklot idag utan att ngn kliver in och protesterar och inför sanktioner/bistånd med krav märkta till pengarna?

En liten flicka som gifts bort med en äldre man vid endast 11 års ålder och sen dör en brutal barnsängsdöd efter tre dagars fruktansvärda smärtor vid 12 års ålder. 

Läs och gråt men vad du gör, engagera dig!

http://blogg.aftonbladet.se/wegerup/2009/09/dod-i-barnsang-12-ar-liten


Dessutom kan man nog ge Islam en skopa ovett, eller iaf utvalda delar av islam efter detta

http://vodpod.com/watch/1300091-muhammeds-barnktenskap

Hur tänker man när man använder Mohammed som rättesnöre kring barn och sex? Mohammed levde för 500år sedan och förhoppningsvis har vi utvecklats(till det bättre?!) sen dess... Visst kan jag förstå att åktenskapet är en sak och bekräftelsen av den en annan men nio år som lämplig ålder??? Think not! Då är det dags att hitta en make till Emma då 8P! Hon och hennes kompisar vet ju inte ens vad sex är för ngt! De har väldigt diffusa begrepp om att mammor och pappor pussas och kramas men vad det faktistk innebär. Emma är inte speciellt naiv ändå utan bara en fullständigt normal tjej på snart 9. Den fan som ens vågar komma i närheten av henne sexuellt kommer inte överleva sin nästa födelsedag. Det lovar jag!

Nej jag säger så här, låt tjejerna själva välja över deras egen sexualitet i den takt som passar dem. Om de debuterar vid 14 eller 18 så fine, bara det är deras eget val med en kille som de själva valt!!! Män över hela världen måste våga tillåta flickor/kvinnor att uppleva sex på gemensamma(njutningsfulla) villkor!


Av Fia - 15 september 2009 07:56

jobbar inom äldrevården eller på dagis just nu. Jag har blivit otroligt känslig för dofter. inte helt ovanligt när man är gravid även om det är första gången för mig och vissa mindre angenäma dofter får mig att antingen få kväljningar eller faktiskt kräkas. En sån doft kom från Idas potta idag:( Oftast går det bra att torka men idag så torkade jag och kväljdes... Inte alls kul! Det är nog kämpigt att äta frukost öht just nu och om den kommer i retur vet jag att jag mår illa hela dagen sen.

För några dagar sen fick jag en förfrågan om jag längtade tills jag inte var gravid längre... Jag svarade lite klämkäckt så där som man förväntas göra ffa till mer eller mindre främlingar men ska sanningen fram så börjar jag ledsna nu. Jag är stor som ett hus och magen är ivägen nästan oavsett vad jag gör. Jag längtar tills jag får/kan gå ut och gå utan att få tokont av sammandragningar. Foglossningen är inte så farlig än men det gör också ont. Men ffa är jag såååååå himla less på att må illa! Det är inte roligt längre.

Fast allt är inte nattsvart! Jag tycker också att det är rätt mysigt att känna bebisen sparka inuti mig ffa när jag vet att det är sista gången. Jag tycker det är rätt mysigt att se framåt och fundera lite kring vem det är som gömmer sig därinne och vad den har för personlighet. Nyfiken som bara den om det är en kille eller tjej. Dessutom är bebisen nattaktiv som bara den och om jag tycker det är svårt att sova nu, hur svårt blir det inte sen då?????


Nu är det nog dags att göra sig iordning för dagens strapatser. Det är vår vilodag denna vecka idag. Igår var det fotbollsträning och Lea fäljde med Emma hem. Imorgon är det genrep inför fotbollsmatchen på studenternas, Linnéas sista träning och jag har styrelsemöte(allting  ung samtidigt). Torsdag har vi två läkarbesök inplanerade samt att det är EMmatchen på nämnda arena och fredag börjar simskolan igen för Linnéa. Lördag och söndag är vikta till fotboll som vanligt.


Av Fia - 14 september 2009 10:01

Idag har jag givit mig ikast med det som oftast tar hela dagen. Ida och Linnéa med kompisar lekte leken "stöka till så mkt som möjligt på fem minuter" i fredags och sen dess har det legat kvar. Idag är det dags för dem att städa! Låt mig säga så här, städningen sker inte frivilligt men för varje gång går det faktiskt lite lättare för jag tror att Linnéa har börjat inse att det inte är så dumt med ett städat rum eftersom man faktiskt kan leka därinne och ta ut leksaker till resten av huset får hon INTE:) Min förhoppning är att om hon kommer igång och städa så kommer Ida följa efter... Just nu är det dock så att Ida ritar vid matbordet och Linnéa städar. Lite orättvist kan tyckas men jag hjälper Linnéa lite i smyg när hon inte märker:)

Förresten börjar det sakta ske små framsteg med Ida. Jag har nog skrivit förr att hon numera faktiskt kan koncentrera sig små korta stunder och hon hittar inte alls på lika mkt sattyg som förr. Hon har okcså lärt sig att om man är snäll får man vara med att leka! Det är en morot som räcker långt även om de utvalda lekkompisarna inte alltid är så snälla. Både Linnéa och Elias är duktiga på att ge henne små tjuvnyp och regelrätta smällar.

Det hjälper nog också upp lite att det på dagis börjat lite barn i hennes ålder, ffa en flicka som är lika gammal på Idas egen avdelning och det innebär att hennes kära gamla lekkamrat Blixten som var/är precis lika vild som Ida kommer längre och längre bort i bekantskapskretsen och det är positivt för båda. De tar fram djävulen i varandra kan man nog lugnt sagt säga;)

Ett annat framsteg är det jag precis skrev. Ida sitter och ritar! Det har hon aldrig kunnat förrut eftersom det ju innebär att man måste sitta still. När hon sitter och ritar tränas också finmotoriken upp vilket är minst sagt behövligt och idag ritade hon faktiskt ngt som inte ser ut som oväder. En gul sol! Det är två framsteg. Dels är den gul och dels ser man vad det ska föreställa. Tänk att man kan bli så glad för så små saker:D


Av Fia - 13 september 2009 14:42

nog Sveriges sämsta mamma om man ska tro Emma iaf. Hon är minst sagt trött efter fredagkvällens utsvävningar och på typiskt Emmavis kommer det inte dagen efter utan ytterligare dagen efter. Hela morgonen gick hon och strosade hemma och var fullt nöjd med tillvaron till Axel ringde oc ville leka. de lekte ute en stund innan hon kom in och det var dags för lunch och tennis.

Hon byter om och åker iväg till träningen men innan dess har hon hunnit skälla ut  mig eftersom jag inte vet var hennes träningskläder är... Jag påpekar att kläderna nog enklast finnes i hennes gympapåse som hon inte packat upp sen onsdagen och som jag lade demonstrativt på hennes säng i lördagsmorse. Hon byter om och får sen nästa utbrott. Hennes vattenflaska är borta. suck! Dern hade hon på fotbollen i måndags och sen på idrotten tisdag och onsdag men de är borta och jag får dagens andra utskällning.

Jag börjar ledsna på dessa utskällningar för att hon inte har ordning på sina grejer så hon blir tillsagt att hon måste städa sitt rum innan hon får fortsätta leka efter träningen.

När hon så kommer hem har Olivia och Ebba bestämt att de ska leka men Emma måste ju städa sitt rum!!! Jämmer och eländeGråter Hon bryter ihop men turbostädar sen sitt rum men inte speciellt bra eller noggrant så hon får bakläxa eftersom inga kläder flyttat in i tvättstugan, inga kassar är upplockade, ingen vattenflaska(ens den för dagen!) har hamnat på diskbänken osv Rummet må vara knapphändigt städat men det är ingen som helst ordning för det. Nu blir hon riktigt arg, gapar och skriker och vägrar städa mer utan sätter sig vid datorn. Nåja, där sitter hon än men det lär inte bli ngn kompis med hem från skolan imorgon innan det är ordning på saker för jag är less på att hon alltid gapar och skriker över sina försvunna grejer som hon själv inte har ngn ordning på.

Det är inte lätt att vara åtta år gammal och i lilla tonåren. lägg sen till att hon nog hade tappat huvudet om inte det suttit fast...

Kom gärna med tips kring hur vis ka få ordning på hennes saker. Hur underlättar man för ngn som inga saker har, vare sig leksaker eller kläder eller filmer eller nåt(enligt Emma själv alltså) men ändå kan hon inte hålla ordning på de få saker som hon påstår sig ha????

Av Fia - 12 september 2009 08:02

Igår kväll blev så Emmas myskväll äntligen av. Den var utlovad förra veckan men jag var ju sjuk då och den fick skjutas på framtiden. Emma tillsammans med två kompisar från klassen hyrde en film igår och fick sitta för sig själva nere i källaren. De hade jätteroligt och satt uppe alldeles för länge innan de slutligen kröp till kojs framåt 11. Tro nu inte att de sov länge i morse för det. Vid sju hörde jag att de vaknade så jag gissar på tre trötta men glada tjejer idag:D Just nu sitter de och kolla på filmen för tredje gången uppe i soffan tillsammans med småsystrarna. Det verkar som filmen gick hem hos Emma trots att hon inte ville hyra den alls i affären. Inte förrän jag fick in och förklarade att filmen var som LasseMajas detektivbyrå gick hon med på att kolla på den, motvilligt, men hon har skrattat många ggr under filmen:) Misstänker att en ny film har seglat upp på favoritplatsen. Vad de kollar på? Spy kids.

I veckan hade vi föräldramöte i skolan och vilken skillnad det är på lärare! Vi har ju kvar vår underbara R-M och hon istället för att känna sig hotad av alla våra åsikter ser det som en tillgång och resurs. Hon skriver tom i veckobrevet att hon tycker om att det är högt i tak och att vi har mkt åsikter och trots att hon inte alltid håller med så är det bara positivt. Dessutom har hon så mkt sinnesnärvaro att hon kan skämta om vår ovilja mot rektorn;) Rektorn förresten kommer gå i pension om ett år. Jippi!!!! säger jag även om det innebär att jag iaf måste förhandla med henne om Linnéas skolstart och resurstid. Fast jag har å andra sidan både skolteamet och resursteamet bakom mig... Det ska bli ett intressant möte med henne i januari när vi tänkte ha det.

Av Fia - 12 september 2009 08:00
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards