Alla inlägg under juni 2009

Av Fia - 17 juni 2009 10:21

Så var det då den sista dagen på detta jobb. Det är med blandade känslor som jag packar ihop och lämnar. Visst är personalen på Uven jättetrevliga men jobbet i sig är nytt. Detta är fjärde terminen i rad som jag måste byta jobb och jag är jäkligt less på det. Det enda jag begär är att få stanna på en skola i åtminstone ett år! Är det för mkt begärt? Man har precis börjat komma in i rutiner och människor och oskrivna lagar så är det dags att ta sitt pick och pack och dra. Visst man lär sig massor av att kuska runt så här men jag tycker att jag är färdig med det nu! Jag vill inte lära mig mer utan nu vill jag få utvecklas i mitt arbete på en plats där jag hör hemma.

Däremot tror jag att min astma kommer jubla när jag kommer härifrån. De har iofs strikta regler för kontaminerade lokaler och rena lokaler här och eleverna har hygienskåp mm där kläder som varit ute bland djuren ska hållas men det räcker inte för mig, eller mina lungor. Fler elever är vanligt har husdjur och det innebär att ALLA kläder är kontaminerade från början och jag är ju inte jättekänslig men vid långdragen kontakt börjar mina lungor protestera och inflammationen i dem ett faktum. Jag hoppas att den ska lägga sig lite över sommaren eftersom jag tvingas käka maxdoser på pulmicort och massa andra mediciner som inte är bra för bebisen... Känns så där men å andra sidan så mår bebisen ännu sämre av att inte få luft alls när jag får anfall så valet är rätt enkelt. Sååå ingenting ont som inte har ngt gott med sig. Jag kommer säkert få må lite bättre i sommar och höst.

______________________________________________________

I morgon har jag sommarlov! Jo jag vet att vuxna människor inte har sommarlov men är man lärare så är det faktiskt det man har. Semester är det ju inte direkt utan vi har sommarlov. Tycker jag iaf! Ska bli så fantastiskt skönt med långa, slappa dagar med sol, bad och busiga barn. Inga måsten eller tider att hålla och inga tidiga morgnar bortsett från Emmas lägertider nu ett par veckor framåt. Hoppas att vädret kartar på sig också och ffa temperaturen. Att det regnar tycker jag är rätt mysigt men då får det gärna vara 20grader istälet för 8 som det var häromdagen... Man ska åtminstone inte behöva sätta på värmen i huset i juni tycker jag.

Av Fia - 16 juni 2009 10:55

Eftersom jag är klar med allting på jobbet så är jag hemma idag istället och skolkar. Finns hur mkt som helst att göra på hemmaplan men ingenting på jobbet så jag struntar i det. Finns ingen anledning att sitta av tiden tycker jag... Hade jag jobbat kvar efter sommaren hade det varit en annan femma men nu???? Nej tack! Åker dit imorgon istället för grillningen, det får räcka.


Jag oroade mig i onödan igår för Emma på fotbollen. Hon var skitnöjd men trött när hon kom hem igår och protesterade inte när träningen på kvällen ställdes in pga regnmängderna på gräsplanen. Hon gick sen frivilligt och lade sig vid kvart över sju igår och somnade nästan på stört. Vaknade inte förrän jag väckte henne imorse vid närmare halv8... Tror nog Emma också fått en släng av vårtröttheten som jag verkar ha för nu kan jag rimligen inte skylla på bebisen längre. I vecka 16 borde allting återgått till det normala vad gäller det iaf men trots det somnar jag vid 9 på kvällen och sov inatt 10 timmar... Är trött iaf.



Av Fia - 15 juni 2009 12:16

Det har nog varit en alldeles för lugn helg för vårt eget bästa tror jag. Kom på igår fm att Emma visst hade fotbollsskola som började igår... Nåja, jag mailade kansliet och hon fick komma idag istället. Sagt och gjort, vi väckte tre v äldigt trötta barn idag. Småttingarna skjutsade vi iväg till dagis vid åtta för att fara vidare till en bankomat och hämta ut pengar till avgiften. Hem och hämta Emma som gjort sig iordning och iväg till kansliet där det var samling. Vi konstaterade att Emma kände inte så många där. En kille i hennes klass, en gammal dagiskamrat och så var det visst en av tränarna som var Emmas väns storasyster. Hon var lite osäker men när de skulle iväg till hallen för dagens första träning så lämnade jag henne där. Sen dess har jag knappt kunnat slappna av för jag oroar mig för hur hon har det(förmodligen i onödan!). Ska bli spännande att få höra hur första dagen har avlöpt och om hon haft roligt! Det blir mkt fotboll för henne idag. Hon har även sin vanliga träning ikväll:D Gissar på en VÄLDIGT trött tjej ikväll och imorgon men trolig träningsvärk... Hoppas att lite av orken och styrkan finns kvar från gymnastiken!

Nu håller fotbollsskolan på fram till torsdag och sen har jag för mig att friidrottslägret börjar nästa vecka så det blir en intensiv början på sommarlovet för Emma men sen är hon ledig! Fast hon har å andra sidan själv önskat detta så det blir nog bra. Friidrottslägret är bara fm och då kommer vi kunna samåka med vår fantastiska granne då hennes pojke går samtidigt. De har kul ihop och det underlättar för oss föräldrar!

För egen del sitter jag på jobbet och sliter hårt som ni märker:D Jag funderar hur jag i mitt stilla sinne ska kunna fylla fyra dagar med jobb när jag redan är mer än halvklar????? Jag har bokfört alla nationella prov men återstår att bära ner i källaren, jag ska skicka hem alla gula lappar till eleverna(5st), jag ska bära in alla tillbakalämnade böcker i rummet bredivd, skriva ett brev till vikarien som kommer i höst ang rester, tömma min plats(redan gjort!), rätta allt som återstod(klart!) och lämna tillbaka arbeten till eleverna(gjort!). När allting är gjort så är jag klar här på skolan... Det kommer bli mkt datatid och surfande för mig. Lite tråkigt.


Av Fia - 14 juni 2009 09:24

Himmel vilken lugn och skön helg vi haft! Emma och Linnéa åkte iväg till Sollefteå i torsdagskväll, eller snarare de åkte till mamma och pappa för att sova där och sen åka vidare till sollefteå tidigt på fredagmorgon. Sen dess har de varit borta.

Fredagen avlöpte väl med skolavslutningarna på jobbet, vår lilla show likaså även om skönsångardelen inte lät så vackert... Hämtade Ida tidigt på dagis och sen vidare till min moster där vi hälsade på några timmar. Ida och deras hund Leffe busade runt. Hem, käkade och stoppade isäng Ida efter ett tag. Maken och jag kollade på talang men hur gick det???? Vi somnade visst båda två och vaknade vad som kändes som mitt i natten men när vi stupat i säng var visst klockan bara halv 11.

Lördagen gick vi runt och strosade lite. Vädret var inget vidare som bekant. Tvättade lite, dammsög lite på måfå men till och med Maken som annars aldrig sitter still latade sig:) På kvällen var han iväg och firade en kille fårn jobbet som fyllde 60. Han kom hem efter några timmar igen. Vi kollade klart på Babel och konstaterade att det var en underlig film(vad tillförde egentligen den kåta japanska flickan till filmen???? och sköt sig mamman eller hoppade hon??????!) Vi somnade efter det och det verkar som denna dag kommer avlöpa ung som gårdagen. Vi är nog lite för trötta både Maken och jag... Antar att vi behöver denna helg i vila och förresten kommer ju Emma och Linnéa hem idag ngt tag så då är det slut på friden:D

Av Fia - 11 juni 2009 08:33

var jag på igår. För ett tag sen bytte jag husläkare eftersom jag var så sabla less på vårdcentralen dit vi hörde och att v i alltid fick träffa den ena klåparen efter den andre. Vi bytte till privat variant efter vitsord från många andra och vilken skillnad! Vi kliver in i ett av de större husen i Kåbo och möts av en atmosfär som nog bäst kan beskrivas som gammaldags. Det var den där Emilkänslan när han går till läkaren i Mariannelund för att rädda livet på Alfred när han fått blodförgiftning. Det är underbart härligt och respektingivande. Inte blev det nog sämre av att det i väntrummet satt ett gäng äldre som tveklöst hade på sig finomgången. Finomgången var en uppsättning underkläder som man bara hade när man skulle till doktorn förr u tiden. Inte ens när man gifte sig fick man vara så fin...

Nåja, nog med historielektionen. In på denna grandiosa mottagning kliver jag in med två vildbasar. LInnéa sätter sig som vanligt i en stol och läser men Ida far omkring som hon alltid gör... Efter kanske tio minuter är det vår tur och får komma in till en läkare som visar sig vara hur mysig som helst. Han tar sig tid, han lyssnar och tja, personkemin stämde för vi fann oss tre minuter senare sitta och diskutera existentella frågor hur vi nu kom in i det;) Han hann också fråga om min astmahistorik och ur mkt jag tar i olika mediciner nu och han förfasades över att jag tog så mkt bricanyl... Då törs jag kanske inte säga att jag faktiskt underdrev den en bit;) Jag fick iaf nya mediciner och ett lite mer långtidsverkande luftrörsvidgande preparat för att dra ner på bricanylen. Jag hoppas att det ska bli bättre för det har varit lite jobbigt senaste månaderna! Ska hämta ut dem idag. Tur att skattepengarna kommit men vem tusan vill lägga skatteåterbäringen på mediciner???? inte jag iaf. Jag vill renovera kåken för dessa istället, eller köpa bebisgrejer... Vi har ju slängt det mesta:(

Idag ska jag skolka lite från jobbet och strunta i att hämta barnen på dagis. Emma och jag ska gå och shoppa kläder som hon ska ha på avslutningen. Linnéa kommer också få en klänning tänkte jag men där väljer jag. Hon har dock önskat sig ngt med glitter på och rosa botten med röda hjärtan:D Vi får se om jag kan trolla... Den ungen har en egen klädstil har jag kommit på. Idag har hon en långärmad klänning med rosa botten och allovertryck i form av cerise sköldpaddor. Över detta har hon satt på sig en kortärmad röd och cerise batikmönstrad t-shirt... Hon är iaf mönsterglad idag:D Bruna strumpbyxor till förresten. Tur att hon tycker hon är fin iaf!

Nu ska jag ge mig av till jobbet.

Av Fia - 11 juni 2009 08:33

var jag på igår. För ett tag sen bytte jag husläkare eftersom jag var så sabla less på vårdcentralen dit vi hörde och att v i alltid fick träffa den ena klåparen efter den andre. Vi bytte till privat variant efter vitsord från många andra och vilken skillnad! Vi kliver in i ett av de större husen i Kåbo och möts av en atmosfär som nog bäst kan beskrivas som gammaldags. Det var den där Emilkänslan när han går till läkaren i Mariannelund för att rädda livet på Alfred när han fått blodförgiftning. Det är underbart härligt och respektingivande. Inte blev det nog sämre av att det i väntrummet satt ett gäng äldre som tveklöst hade på sig finomgången. Finomgången var en uppsättning underkläder som man bara hade när man skulle till doktorn förr u tiden. Inte ens när man gifte sig fick man vara så fin...

Nåja, nog med historielektionen. In på denna grandiosa mottagning kliver jag in med två vildbasar. LInnéa sätter sig som vanligt i en stol och läser men Ida far omkring som hon alltid gör... Efter kanske tio minuter är det vår tur och får komma in till en läkare som visar sig vara hur mysig som helst. Han tar sig tid, han lyssnar och tja, personkemin stämde för vi fann oss tre minuter senare sitta och diskutera existentella frågor hur vi nu kom in i det;) Han hann också fråga om min astmahistorik och ur mkt jag tar i olika mediciner nu och han förfasades över att jag tog så mkt bricanyl... Då törs jag kanske inte säga att jag faktiskt underdrev den en bit;) Jag fick iaf nya mediciner och ett lite mer långtidsverkande luftrörsvidgande preparat för att dra ner på bricanylen. Jag hoppas att det ska bli bättre för det har varit lite jobbigt senaste månaderna! Ska hämta ut dem idag. Tur att skattepengarna kommit men vem tusan vill lägga skatteåterbäringen på mediciner???? inte jag iaf. Jag vill renovera kåken för dessa istället, eller köpa bebisgrejer... Vi har ju slängt det mesta:(

Idag ska jag skolka lite från jobbet och strunta i att hämta barnen på dagis. Emma och jag ska gå och shoppa kläder som hon ska ha på avslutningen. Linnéa kommer också få en klänning tänkte jag men där väljer jag. Hon har dock önskat sig ngt med glitter på och rosa botten med röda hjärtan:D Vi får se om jag kan trolla... Den ungen har en egen klädstil har jag kommit på. Idag har hon en långärmad klänning med rosa botten och allovertryck i form av cerise sköldpaddor. Över detta har hon satt på sig en kortärmad röd och cerise batikmönstrad t-shirt... Hon är iaf mönsterglad idag:D Bruna strumpbyxor till förresten. Tur att hon tycker hon är fin iaf!

Nu ska jag ge mig av till jobbet.

Av Fia - 10 juni 2009 08:40

Det rasar en debatt kring kostnaderna för ett bröllop på nätet där brudparet kräver att alla gäster ska kunna lägga minst 10000 för att ens komma på bröllopet och bruden ifråga är mäkta upprörd för att så många backar ur med hänsyn tagen till ekonomin. Jag bara skrattar åt stollerierna. Hur kan man förvänta sig att ngn ska betala så mkt pengar för att ens se lilla mig gifta sig???? Kostnaderna är i detta fallen dels en resa och uppehälle men okcså balklänning som är dresscode för dagen.


Nu har jag iofs lagt ut mer pengar än så för att gå på bröllop då min svägerska gifte sig i Turkiet med sin prins men det var för att hans föräldrar inte skulle kunna komma hit men vi har rätt lätt för att komma dit. Fast jag vet att ingen hade sett snett på oss om vi inte hade haft råd! Vi fick ju faktiskt tom hjälp för svärmor betalade för barnen för att vi skulle kunna åka:D


Själv skulle jag nöja mig med ett bröllop i den lokala kyrkan och efteråt bjuda på en buffé hemma hos oss. Precis så mysiga har alla våra dop varit och så skulle jag vilja ha ett bröllop. I den perfekta av världar är ju vädret toppen också:D Inga direkta kostnade för vare sig kläder(alla har ju redan okej kläder!) eller resor eftersom de flesta bor häromkring. De som inte gör det skulle vi ordna boende till hemma hos ngn av våra släktingar. Funkar galant! Fast först ska han ju fria dock... Det lär dröja!

Av Fia - 9 juni 2009 16:58

A SPANISH Teacher was explaining to her class that in Spanish, unlike English, nouns are designated as either masculine or feminine.

'House' for instance, is feminine: 'la Casa.'
'Pencil,' however, is masculine: 'el lapiz.'

A student asked, 'What gender is 'computer'?'

Instead of giving the answer, the teacher split the class into two groups, male and female, and asked them to decide for themselves whether computer' should be a masculine or a feminine noun. Each group was asked to give four reasons for its recommendation.

The men's group decided that 'computer' should definitely be of the feminine gender ('la computadora'), because:

1... No one but their creator understands their internal logic;

2. The native language they use to communicate with other computers is incomprehensible to everyone else;

3. Even the smallest mistakes are stored in long term memory for possible later retrieval; and

4. As soon as you make a commitment to one, you find yourself spending half your paycheck on accessories for it.

(THIS GETS BETTER!)

The women's group, however, concluded that computers should be Masculine ('el computador'), because:

1. In order to do anything with them, you have to turn them on;

2. They have a lot of data but still can't think for themselves;

3. They are supposed to help you solve problems, but half the time they ARE the problem; and

4. As soon as you commit to one, you realize that if you had waited a little longer, you could have gotten a better model.

The women won.

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards