Alla inlägg under april 2009

Av Fia - 7 april 2009 15:41

eller är vi fler som blir arga hos läkare nu för tiden??? För egen del undviker jag som pesten att gå men barnen måste ju få vård. Idag var det Emmas tur att reda upp varför hon varit så trött sista veckorna. Hon orkar inte leka som vanligt och har ofta ont i huvudet och magen. Det känns inte som det ska vara så och Emma är verkligen inte den som gnäller annars eller avstår från lek! När vi pratade med sköterskan inför bokningen så var hon hur bra som helst och kom med konkreta förslag på vad vi kunde göra men inte läkaren idag. Han hade bestämt sig redan före vår ankomst att Emmas besvär hade andra orsaker än kroppsliga så han började fråga ut Emma hur hon trivdes i skolan, hemma om kompisarna var dumma mot henne, läraren, mamma och pappa??? Till saken hör att Emma fattade knappt vad han sade eftersom han inte var så där underbart tydlig utan fick kämpa en del själv med språket så Emma svarade på vad hon trodde att han frågade om vilket inte sällan blev goddag yxskaft:( Vid ett tillfälle frågade han om Emma förstod honom men förväntade han sig verkligen att en åttaåring skulle klara säga det när inte ens jag ville säga ngt??? Emma svarade ingenting istället. Han frågade också om Emma hade koncentrationssvårigheter eller inte klarade skolan. Han frågade också ut henne om vad hon gör på fritiden. Annars gjorde han inte så mkt. Han gjorde en neurologisk undersökning och klämde lite på magen och bad Emma lämna ett blodprov och urinprov. Han tittade också i halsen, ögonen och öronen. Han skulle kolla sköldkörtelfunktionen?!?!??!! men annars vet jag inte. Två rör lämnar man väl inte till det???? Summa summarum så gick jag därifrån förvirrad och förbannad. Ingen tog Emmas symptom på allvar utan ont i huvudet och magen och extre trötthet är tydligen alltid symptomatiskt nu för tiden??? Han avslutade med en lång harang där det jag förstod var att vi ska ta oss en funderar kring vad vi gör för fel hemma och även kolla med skolan och antydde, tror jag, att ttre barn är för mkt. Vi kan itne ge våra barn egen tid och de får inte luft från syskonen!!!!!!!!! Herregud, om det är några ungar som får luft från varandra så är det våra! Vi tar ofta med oss en och en för att uträtta ärenden, vi låter de åka till mormor eller andra, sova över hos kompisar och visst gör vi fel härhemma men knappást fler fel än alla andra föräldrar. När jag började skriva var jag arg men nu är jag visst mest ledsen. Så kan det gå när man får vädra sina känslor:( Kommer kontakta barnspecialistmottagningen istället. DE är bra! Behöver iaf kontakta dem om allergin.

Av Fia - 6 april 2009 17:48

Nu är det nästan sommar, eller faktiskt ännu bättre för när det är som varmast vet man att allting ligger bakom en eller så är man sur över att den korta sommaren regnar bort men nu är nog den bästa årstiden. Värmen kommer åter, man kan plocka undan alla tråkiga vinterkläder, öppna upp till vår entre som är så underbar så här års eftersom den värms upp direkt av solen och snart även den inglasade verandan. Nu går den att använda kortare stunder men snart blir det som ett extra rum:) Dessutom kan man bara se fram emot att det bara blir ljusare och ljusare och varmare och varmare. Helt underbart!

Igår hängde jag  för första gången tvätt ute. I vanliga fall hänger den och torkar i tvättstugan i källaren vilket innebär att det dels blir tvätt överallt men också att hela källaren är fuktig. Nu slipper vi det:) Dessutom är det nästan kul att vika tvätt framför tv´n när det hängt ute för det luktar så gott:)

Nu är det dock dags att utfodra barnen innan bolibompa!


Av Fia - 4 april 2009 10:26

Som i de flesta hem finns det en säng per person men just nu är det inte riktigt tillräckligt... Pernilla, vår gamla inneboende är på besök och sover i Emmas rum. Emma flyttade i torsdags ner och sov i bäddsoffan som finns där. Igår åkte hon sen till mormor över helgen. Linnéa sov i sin säng. Ida sov i först sin men kom över till oss. Vid tre i natt vaknade jag av att det var trångt i sängen och varmt. Funderade på att flytta lite men hann knappt tänka tanken innan Ida kräktes ner hela vår säng. Grattis, Pernilla har säkert tagit med  ´sig magsjukan från Götet:(  Jag tog upp och duschade Ida medan Mårten bar upp Linnéa till sin säng bara för att upptäcka att den var plaskvåt. Hon hade kissat i den fast LInnnéa hävdar att ngn hällt vatten i den;) Linnéa hamnade i bäddsoffan och Ida i vår säng när den var renbäddad och rengjord men min halva var förstås lite blöt... Mårten och Ida vilade vidare mellan kräkninarna. Linnéa sov i bäddsoffan men jag hade ju ingenstans att sova! Idas växasäng är väldigt för liten(inte större än en spjälsäng). Jag lade mig på soffan bara för att som Mårten så fint uttryckte det "hosta krampaktigt".

Idag tycker jag lite synd om mig själv för dels blev det bara tre timmars sömn i natt men också då hostan som körde igång igen redan igår. Det var ju dressyrmästerskap på skolan och många elever sprang mellan lektionerna och tävlingen och i mitt fall har det ganska förödande konsekvenser för andingsförmågan ffa nu efter min lunginflammation:( Jag maxar bricanylen men får ändå inte tillräcklig effekt utan hostar en djup, ihålig hosta som gör ont men också gör att det smakar blod från lungorna. Pga detta sammmantaget har nu min härliga yrsel också kommit tillbaka så jag sitter just nu och bloggar i en eka ute på en väldigt blåsig sjö;)

Nåja, bortsett från yrsel, trötthet och lite andningssvårigheter mår jag iaf bra så jag ska inte klaga allt för mkt! Jag kan okcså tala om att magsjukorna kommer rendera mkt mindre tvätt framöver. Bortsett från första kräkningen så har Ida talat om när hon ska kräkas så man hinner dit med skålen:D Det gillar jag!

Nu är det dags för frukost och sen ska jag putsa fönster och sätta upp mina nya gardiner!

Hoppas ni får en trevlig helg!

Av Fia - 3 april 2009 16:25

Var inte rädda för att kommentera Hagbards kommentarer. Han har muckat lite gräl men gnäller över dålig respons;)

Av Fia - 3 april 2009 16:16

Jag har jämnt med mig mobilen till jobbet men som de flesta människor som inte tycker att den är det viktigaste redskapet i hemmet så glömmer jag dem. Idag tex. I vanliga fall ringer aldrig ngn på den och ingen skickar sms. Idag när jag hade glömt den hade jag 12 missade samtal och 4 sms:D Nu var visserligen 11 av samtalen från grannen. Nej, huset brann inte utan han undrade om Emma fick följa med Ebba hem bara. Han tog med sig henne till slut och jag åkte till fritids bara för att se att ungen redan gått:) Nåja, sånt som händer. Emma ville iaf inte stanna kvar på fritids så det var bara bra att Emma fick gå hem.

Vet ni vad???? Det bästa med det jobbet som jag har är all ledighet. Nu är jag ledig ända till nästa tisdag!!!! Gud så skönt och jag tog mental semester redan igår så den här dagen har varit tung. Det tyckte nog mina elever okcså för sista lektionen hade jag bara 6 elever närvarande. Resten skolkade till förmån för dressyrmästerskapet som gick av stapeln på skolan. De som stannade fick beröm och jag talade om för dem att visst får man ledigt om man frågar men det betyder inte att jag gillar det.... Jag tvingar ingen till lektion utan det är deras ansvar. Mitt är att vara på plats och göra min del av jobbet. Budskapet gick fram och jag hoppas och tror att det vidarebefordras:D

Ikväll ska vi till kyrkan och äta middag, Emma och jag. har ingen ork alls utan hela huvudet är fullt med vakum men Emma ville och grannen tjatade;) Ibland är det lättare att ge med sig...


Av Fia - 1 april 2009 12:18

I vanliga fall tycker jag att badrummet är rätt roligt att städa eftersom resultatet blir skinande rent och det ffa går fort. Jag är ingen städfantast alls utan tycker att det är ung lika kul som att gå till gynekologen.

Idag såg badrummet ut som ett krigsslag. Alla leksaker låg på golvet, kläder från barnen låg också överallt, total avsaknad på handdukar och badkaret hade en tjock svart rand... Inte så konstigt kankse med tanke på att Idaåterigen har badat med Emmas mascara som jag trodde vi slängt?!?!?!?  Jag kan tipsa om att om man vill jobba/skrubba med att få rent kan jag tipsa om just detta sättet. Jag gjorde som jag brukar dvs stryka på VIM, vänta en stund och sen skölja av. Det fungerade INTE! Började om igen men den här gången skrubbade jag istället och jäklar vad man får skrubba!!! Med svamp och vim och det är knappt att det går bort:( Man kan fortfarande ana vissa färgskiftningar i grått men jag hoppas att det går bort nästa gång jag städar. Vilken tur att hon inte hann på resten av inredningen:P

Nej, nu ska jag upp och fortsätta städa. Ida har nog somnat nu:D

Av Fia - 1 april 2009 12:14

som gäller här hemma. Ida vägrar sitta still vid matbordet och det värsta jag vet är barn som, just det, inte sitter still... Nåja, gnäll är faktiskt nästan värre då... Men eftersom Ida inte lyssnar och vi har varit pedagogiska utan framgång så är det numera bebisstol som gäller OCH när man går från bordet har man ätit klart! Idag fick en tillsägelse men gick ändå ifrån och då blev hon utan resten av maten. Hon lär ju knappast svälta ihjäl så vi provar så här.

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards