Alla inlägg under april 2009

Av Fia - 20 april 2009 14:55

ska personalen på dagis på idag tillsammans med granndagiset och jag ska ha möte med föreståndaren innan. Ingen aning om vad vi ska prata om eller om det är så att jag också ska på kurs. Det återstår att se. Det enda jag vet är att jag iaf är brandskyddsansvarig på förskolan:D

Av Fia - 20 april 2009 14:45

Åkte tidigare från jobbet idag för att hinna handla innan jag var tvungen att hämta barnen på dagis och skolan vid ett. Åkte först till Kvantum bara för att konstatera att det var på tok för mkt folk för mig så jag åkte vidare till maxi istället där det var lite mer lagom med folk. Tog min vagn och scanner innan jag drog vidare in i affären.

Jag hade inte kommit långt innan jag insåg att min scanner hade ett eget sinne för sig. Den läste av vad den tyckte och struntade i resten så jag var måttligt road.

Jag tog mina varor och gick till kassan och där var det naturligtvis avstämning. Nåja, hellre mig än Mårten som alltid blir så sur tänkte jag och börjar packa upp allting. Beklagade mig samtidigt för killen i kassan att scannern borde bytas ut eftersom den inte samarbetade... Avstämningsresultatet fick sen mig att få hicka. Jag hade glömt scanna in alla mjölk sade killen men jag VET ju att jag scannade in den och att den plippade men förmodligen var det grannens scanner som blippade och korkade jag kollade aldrig... Jag blev rätt förskräckt och bad om ursäkt så klart och killen såg på mig att jag inte menat det så han sade att det inte var ngn fara... När jag sen kom hem konstaterade jag dessutom att det inte bara var mjölken utan även tandkrämen som missats av satansmaskinen men den nämnde han nog inte av vänlighet tror jag:D Pinsamt var det iaf och hade hjärnan fungerat någorlunda hade man kollat för det gör jag alltid annars men inte idag som sagt... Kanske tur att jag inte orkade handla allting på min lista???? Måste åka tillbaka men när jag kommit lite drygt halvvägs blev jag toksnurrig i skallen och kände att det var bättre att dra hem istället:(

Av Fia - 16 april 2009 16:07

Föreställ er två små änglar. En femårig sådan med ljusblont hår, glittrande ögon och en pussglad mun. Den andra ängeln är tre år med ljusbrunt hår, spralliga ögon och en rosenknopp till mun. Stoppa in dessa två små änglar tillsammans i ett rum eller hus eller vad som helst som är mindre än en fotbollsplan och det blir fullständigt kaos. Fram till nu har jag alltid trott att det är den minste som hittar på hyss och femåringen som hänger på för att sen glatt skylla ifrån sig. Börjar inse att det nog är femåringen som inte bara skyller ifrån sig utan också hittar på en stor del av hyssen. Idag tex har treåringen brutit sig in i åttaåringens rum, kladdat ner alla papper på hennes skrivbord med vatten och en blyertspenna för att sen avsluta med att riva sönder vissa utvalda papper. Ett av dem var Emmas läxa som ska lämnas in i morgon... Tejp och en hårtork kan uträtta mirakel men jag är rätt less på såna upptåg! Måste vi låsa ALLA dörrar för att kunna ha det någorlunda ordningssamt hemma???

Låsta dörrar leder oss osökt in på dagens andra hyss. Emma blev ganska arg(läs vrålförbannad!) när hon upptäckte massakern i hennes rum. Detta är svårt för de flesta att förstå eftersom Emma mest är känd som en liten ängel men för oss som känner henne väldigt väl vet vi att hon är kapabel till att verkligen vråla! Det gjorde hon när Ida kom in och bad om ursäkt. Hon vrålade åt henne att gå ut och det vrålet var helt bortom kontroll. Går inte att beskriva. Emma fick gå ner i källaren, sade jag iaf för dörren ner dit var låst och nyckelt borta!!!!!!!!!!! Emma fick istället gå in i badrummet och lugna ner sig lite(det är inget straff utan hon behöver bara en liten yta för att lugna ner sig på) och jag frågade Ida var nyckeln var... Hon hade ingen aning så jag säger åt henne att börja leta. Hon letar på treåringars vis(inte så effektivt) medan jag lagar ihop Emmas läxa för att sen leta rätt på Linnéa eftersom jag inser att ida inte kommer hitta ngt alls.

Att själv börja leta är ju en idé men jag hade ju inte en susning om var den kunde vara och att i det läget börja leta bland legobitar, kaplastavar, barbieskor, dockkläder, utklädningskläder och allsköns bråte... Det funkar inte! Det visade sig att Linnéa hade full koll på var nyckeln var;) Hon hade gömt den. Behöver jag säga att vi hade en liten pratstund om nycklar och deras värde?!?!!

Ett annat hyss Ida har gjort idag är hälla ett helt kakaopaket på golvet i köket och jag fick en liten ledtråd när jag såg hela ungen insmetad i kakao... Det var tydligen inte så gott:D

Hon ville också gå och kissa på pottan. Det är ju helt klart bra men inte när hon kissar så den nästan är full och sen vill tömma den i toaletten.. Hela golvet i badrummet var fullt med kiss:(

 Det övergår mitt förstånd hur den ungen kan vara så snabb!!!

Av Fia - 15 april 2009 10:29

Ibland är grannar bra att ha har jag konstaterat:) Igår var det min tur att gå med gåtåget så jag samlade ihop alla 8(av 11) barn som skulle med igår och började gå. Träffade på mamman till två av barnen och hon berättade att de hade fått ett par kassar kläder till sina barn från en annan granne och undrade om jag ville kika lite på det som blev över. Dessutom hade hon passat på att rensa ur garderoben för hennes tjej och undrade om jag var intresserad av detta med. Jag tackade och tog emot och sen efter att ha följt med barnen gick vi hem och kikade.

Det blev en  kasse som var lagom till Emma med massor av kjolar, ett par byxor, några capritights och några tröjor. Emma blev jätteglad och har valt ut det som hon gillar. Resten skänker vi nog till Röda korset:) I linnéas kasse fanns det också en hel del och eftersom grannen och jag har samma smak så föll nog allting mig och Linnéa i smaken. Den ungen ä rrolig för hon tycker att det är kul att få begagnade, ärvda kläder:) Likaså Ida kan krångla en hel del över kläder men så säger man att det är Elias och då helt plötsligt funkar det kalas;) Gissar att det går över men just nu är det ju toppen. Vi sparar ju massor med pengar och vilka mijömänniskor vi är på kuppen;) Nå sanningen att säga så tycker jag att det är bra med begagnade kläder av andra skäl än bara ekonomin. Det är faktiskt bra för miljön och det mesta av miljögfterna har hunnit tvättas ur innan mina barn får kläderna så det känns inte så dumt alls. Men en regel är dock att kläderna ska vara fina! Det är viktigt. En hel del vi fått från vänner och bekanta har inte allitd varit så fint men då hamnat i utklädningslådan till barnens glädje. Det är inte så illa det heller:D

Av Fia - 15 april 2009 08:16

Läste för några minuter sedan att lille Victor har somnat in. Han hann bli 1,5 år och sånt får alltid mig att gråta en tår eller två samt uppskatta mina egna barn lite extra. Det bevisar väl iaf att det finns änglar på jorden- alla dessa små barn som ger så mkt för att sen vända om bort från oss utan att få så mkt tillbaka mer än lidande och död.

Familjen har dessutom kämpat för att få komma hem och låta Victor dö hemma i sin säng bland nära och kära istället för i ett speciellt rum på Ackis. Det är väl inte så mkt begärt eller??? Håbo hör till Uppsala om jag inte missminner mig och i Uppsala har vi ASIH(avancerad sjukvård i hemmet) och hur svårt kan det då vara att få låta pojken somna in hemma istället??? Visst lite pengar kostar det men vem skulle inte vara villig att betala det? Hade han varit 18 år hade kommunen varit skyldig att ordna det. Är Victor och hans familj mindre värda då eller? Möjligheterna finns ju!

Jag hoppas att detta kommer åtgärdas snarast inom kommunen. Det kan ju vara så att detta är första gången som ngn verkligen önskar att få komma hem och då haft otur... Jag tvivlar men tillåter mig att få vara optimist ändå.

Av Fia - 14 april 2009 11:03

Nu är det slut på lov för denna termin. Det är iofs några lovdagar och studiedagar så jag kan väl inte tycka så värst synd om mig ändå kanske men nu är siktet inställt mot sommarlovet.

Nu låter det som jag inte trivs på jobbet och det gör jag ju. Riktigt bra trivs jag faktiskt! Det är också kul att vara tillbaka bland eleverna och vi har börjat med nationella provet så smått. Första elevparet, som visst blev en triss, avslutade jag för en liten stund sen. denna och nästa vecka är det bara speaking som gäller för mig. De elever som inte har nationella med mig får jobba på projektarbete som vi presenterade innan lovet. Hoppas att de är stora nog att jobba självständigt! Det återstår att se.

Dessutom är det nog bra om barnen får komma tillbaka till vardagslunken. Det har blivit lite väl många sena kvällar sista veckan och ännu mer godis. Vi valde att skippa påskägget till våra barn och istället satsa på en leksak istället och det visade sig klokt. De fick så de klarade sig ändå, från farmor, farfar och mormor/morfar. 3 ägg per barn anser iaf jag vara fullt tillräckligt+ påskkärringagodiset i torsdags+ det från påskharen som gick vilse. Det kommer bli ett billigt godiskonto resten av månaden för barnen kommer få äta upp resterna lördagarna framöver:D


Av Fia - 9 april 2009 19:41

Idag hade vi ännu en av våra utedagar. Regnet hängde i luften från regntunga moln när vi packade oss iväg till skogen och den tilltänkta lägerplatsen. Vagnen var fullpackad med ved, matvaror, tallrikar och vatten samt en hel del annat som kan vara bra att ha. Under vår promenad till lägret började molnen lätta lite iaf. Barnen sprang före(och efter!) med hundarna. Väl på plats satte vi fart på elden ochs om sanna scouter klarade vi det på första försöket med första tändstickan:) Elden tog snabbt fart och barnen hade vid det här laget övergivit hundarna till förmån för klätterträden. Muurikkan(en stekhäll) åkte fram och bak/skärbrädan. Barnen fick göra egna bröd som gräddades på hällen medan Karin lagade soppan till brödet. Det blev mycket gott! Efteråt lekte barnen, vi pratade en hel del innan barnen fick gå på skattjakt. Tidigare i veckan kom det nämligen en väldigt nyvaken påskhare skuttande med presenter till våra barn som skullle ges vid påsk men eftersom han var så nyvaken och därmed vimsig gick stackarn vilse i skogen och lämnade presenterna där. Efter mycket letande hittades också presenterna på en sten men påsarna var visst intressanta även för ekorrarna som undersökte dem när vi kom:D


Innan vår utflykt var vi också en sväng till vårdcentralen för läkaren Emma träffade i förrgår ringde och bad oss komma in med ett morgonurinprov eftersom man hittat ngt i första provet. Vi skulle infinna oss vid åtta och sen vänta på läkaren men han kom aldrig så vi gick därifrån. Är det något får han väl skriva ut ett recept ändå liksom. Det viktigaste var provet iaf. Mycket riktigt ringde han också idag men bara för att meddela att andra provet var rent. Skönt att det inte var det som spökade iaf!



Av Fia - 8 april 2009 12:44

eller snarare kräktes ut:( Ida kräkes inatt igen. Sist var ju i helgen så det var inte direkt länge sen och ingen blev sjuk då och ingen har hittills blivit sjuk så vad det än är så är det nog inte magsjuka. Vad kräks ungar av??? Har hon stoppat i sig ngt ute kanske??? Inte omöjligt, hon är iofs tre år snart men det har nog hon glömt bort för hon beter sig som en vild ettåring mest hela tiden;) Vi kommer säkert aldrig få veta orsaken till hennes kräkningar men det jag vet är iaf att folk har en tendens att dra öronen åt sig när det gäller såna här symtom och även dagens värdinna. Vi hade tänkt åka till faster Karin och hälsa på i hennes nya lägenhet. Istället sitter jag hemma med tre barn som är grymt besvikna och de två stora är sååååå uttråkade eftersom inga andra kompisar har tvingats till påsklov. Visst är det väl otroligt synd om dem;) Jag var uppe större delen av natten med Ida så jag kan inte påstå att jag är så sugen på att dra iväg heller.

Fast nu kom visst solen fram och det underlättar ju tillvaron:) Kanske ska gå ut en stund i eftermiddag! Varför ska sånt här hända den veckan jag är helt ensam med barnen för??? Det är då alla ska vara friska så vi kan hitta på roliga saker istället! Fast det gör vi ju i morgon istället...

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards