Alla inlägg under februari 2009

Av Fia - 5 februari 2009 13:49

Har kört fast totalt på spelet jag spelar, Ty the tasmanian tiger och har dessutom fuskat så jag vet hur jag ska lösa problemet men jag lyckas baske mig inte ändå:( Hajskrället går ju inte att ha ihjäl! Jag skjuter som besatt med mina flamerangs och ändå sprängs inte syretankerna. Det är inge' roligt nu! Jag vill vidare!!!!!!!!!!

Av Fia - 5 februari 2009 08:11

Idag och imorgon har jag nog en lyxtillvaro. Linnéa käkar vidare på sina mediciner morgon, middag och kväll vilket gör att hon inte kan gå på dagis eftersom dagis vägrar ge mediciner. Hon mår annars bra nu för första gången på lääääääänge. Kan inte komma ihåg när hon var så här pigg sist. Maten har inte kommit igång än dock. Vad sägs om en halv pannkaka till lunch och då har hon nästan förätit sig! Lunch igår blev nog tio riskorn MEN det kommer säkert igång under denna veckan. Hon är ju sån vår lilla raring. Nu när hon nästan inte ätit på en hel månad heller så tar det ju ännu längre tid att vända skeppet, nåja ekan då med tanke på storlek;)

Den 24 ska hon till bvc på femårskoll. Det är sista kollen innan skolsköterskan tar över på VT i ettan. Nu är det ett år kvar innan Linnéa början men tänk va! Vi är snart utskrivna från BVC med vårt andra barn! Tur jag har mina andra bebisar(gerbilerna):)



Av Fia - 4 februari 2009 08:38

Föreställ er en liten tvååring som alltid är glad som en solstråle, aldrig gnäller utan alltid tycker att allting är ett stort äventyr och möter dagen med ett leende. Det är Ida. Hon är nästan obotligt glad och nöjd. Inte idag dock!

Idag vaknade hon med huvudet under armen(nackad höna typ) att döma av hur hon for upp ur sängen utan att ens vara riktigt vaken. När hon väl var infångad i famnen vaknade hon till men blev så förbannad att hon började slå sig omkring, skrek och försökte slänga sig iväg- bort från mig. Detta strålande humör fortsatte så hon slängde sig på golvet, sparkade och slogs och vrålade ut sitt missnöje... Ingenting var bra, minst sagt. Jag gjorde iordning en flaska välling, bäddade ner henne i soffan och gav henne en chans att vila och vakna till igen och det gjorde nog susen för nu är hon sitt vanliga solstrålejag igen som retar gallfeber på Linnéa som vill titta på tv. Hon är nyvaken och tog sig en liten sovmorgon idag:)

Sitter och grubblar på om Ida kanske gick i sömnen i morse??? Är det möjligt?

..................................................
..........

Idag ska jag premiärstäda hos gerbilerna förresten. Tror inte att det behövs men jag tycker att det börjar bli lika mkt papper som spån och dessutom ska jag möblera om lite därinne. Kanske blir det ett foto på mina små raringar idag. Fast det dröjer nog några dagar innan det kommer in här. Mamma som sitter på datorn där jag laddar ner mina bilder är sjuk, vinterkräken¨, så jag håller mig nog därifrån en vecka eller så!

Av Fia - 3 februari 2009 19:17

Idag känns det som om jag bor i ett dårhus. Volymen står på högsta möjliga nivå på tv'n och framför den sitter Linnéa och beklagar sig. Hon hör inte vad som sägs:D När jag försöker prata med henne skriker hon tillbaka: Va?! Själv skriker hon rätt mkt själv också för hon hör inte själv hur högt hon pratar:) Inte lätt att tappa hörseln så mkt som hon gjort nu men tills vidare så får det gå. Det blir inget dagis denna veckan iaf trots att hon äntligen blivit pigg. Dagis ger inte medicin och det måste hon ha tre ggr per dag= omöjligt att jobba om jag inte ska åka hem från jobbet för att ge medicin och sen åka tillbaka igen... Känns inte så hållbart. Hoppas trumhinnan läker ihop fint igen och SNABBT! För första gången på ett år önskar jag att vi hade kvar hörapparaten! Det trodde ni inte att jag skulle säga va;)


Imorgon är jag ledig så då ska vi ta oss en tur till pulkabacken. Tänkte hämta Emma och Axel och så går ci till tingshögen. Det är nära och bra både dit från skolan och sen hem.


Vilken fantastisk dag det varit idag(och igår förresten också!). Klart och kallt och när jag åkte hem idag efter att ha varit inomhus i stort sett hela dagen så är solen på väg ner och solen göms bakom ett moln så det man ser är strålarna som skiner igenom och sprider sig över himlen och så de otroliga färgerna som lyser fram där bakom molnet. Över åkrarna dansade älvorna dessutom(dimslöjor för er stadsbor;) ) och ju närmare stan man kom så blev dimman tätare. Nästan lite synd men så var det ju överjordiskt vackert också! Såna dagar får det vara hur många som helst av för då gör det ingenting att det är kallt. Däremot slask och gråkallt klarar jag mig bra utan! Japp, jag bor på fel ställe! Umeå var helt klart bättre ur vintersynpunkt. Synd bara att vintern aldrig tog slut där uppe(iaf inte när jag var uppe!)... Fira valborg i en snödriva som går upp till midjan är inte fullt lika kul!


Av Fia - 2 februari 2009 18:01

Följetongen fortsätter. Eftersom Emmas nuvarande lärare går på mammaledighet inom kort söks en ny lärare till klassen med ljus och lykta. Alla som är övertaliga har tackat nej enligt rektor och nu söker man externt. Denna tjänsten som utlyses är bara fram till sommaren och således ska klassen som verkligen inte fungerar pga bristande styrning sedan i höstas tvingas byta lärare igen efter sommaren och sen kan ju processen fortsätta några år. Både Maken och jag känner att nu får det vara nog och vi har idag kontaktat rektorerna för domaringens och vaksala/Almtunaskola. Från Vaksala har jag fått svar att jag ska fylla i en intresseanmälan och skicka in men det lät inte helt omöjligt. Domarringen ligger bättre till(närmare) men svårare med bussar. Vilka övriga skolor finns i närområdet? Fredrika B känns inte aktuellt ÖHT då det är samma rektor.


Det lilla halmstår vi hade bivit tilldelade från den kära rektorn var ju iaf att vi skulle få samma lärare sen resten av skoltiden men inte ens det lär det bli... Lägg sen till att som övertalig inom kommunen FÅR man inte tacka nej och jag har väldigt svårt att tro på att det inte finns ngn övertalig inom hela kommunen som inte har jobb!!!!!! Fel stad för det kan man minst sagt säga... Jag känner dessutom till några stycken som är möjliga. Rektor har dessutom befogenheter att kunna kräva att klassen behöver ha en stabil punkt i tillvaron och på så vis påverka längden på vikariatet ELLER kunna flytta en lärare på skolan som barnen viill ha och fungerar med och som vill ha klassen för att seda sätta in den nya läraren i den andra klassen... Men det vägrar rektor för då skulle ju alla bli nöjda... Go figure liksom! Just nu känner jag att det får vara nog. Vi letar en annan skola och kolla om den möjligheten finns så tar vi beslut efter det.

..................................................
...............................

Hela helgen har vårt liv varit som en stor parodi. Linneá skruvar upp ljudet och sen lite till och lite till och lite till. Till slut har vi fått skrika för att höra och igår stod vi och skrek åt henne att sänka ljudet och svaret vi fick var "VA?!" :) Vi stod typ bredvid henne. Dövare än tåget eller vad man säger har hon varit och det fanns en anledning.

Idag har vi också varit upp till Öron med LInnéa. Hon fick feber i helgen och inatt vaknade hon vid halvtvå och skrek och grät. Det gjorde ont i örat;( När hon säger till att det gör ont då gör det ONT!!!!!!!!!!!! Hon har gneomlidit många ÖI utan att säga ett knyst men som märkts på rutinkoller. Nu har hon fått Pc i fem dagar och kommer få vara hemma från dagis resten av veckan eftersom hon måste ta medicinen tre ggr per dag. Nu hoppas jag verkligen att hon blir frisk för nu har hon varit sjuk sen mellandagarna! Först magsjuka, sen influensa och sen förkylning med feber och nu detta´. Hon har varit frisk i fem dagar hittills i år(låter ju värre än vad det är;)) 

Ska köpa petshops till henne imorgon så blir hon nog lite gladare. Hon brukar få ngt när hon måste gå till doktorn och just nu känns det som att petshops är precs vad hon förtjänar. Lillskruttan!


Av Fia - 1 februari 2009 13:35

Tänk att barnens födelsedag tar nästan lika lång tid som ett turkiskt bröllop:) I torsdags fyllde Emma år, tänk 8 år! Jösses säger jag som väl tyckte hon var liten i förrgår:) I fredags hade vi barnkalas i puben(tack Hagbard!) och igår var det eftersläntrare. Ku är det och rätt skönt nu när det är avklarat.

Emma hade ett mycket lyckat äckelkalas där man fick smälla ballonger, leta efter en boll i tre hinkar fulla med maskar, ödleslem och en hink med spindlar i. Jösses vad tjejerna skrek! Urkul!  Sista stationen var inte så äcklig men de skulle balansera på en planka två och två och mellan sig hade de en boll som inte fick tappas. De höll i den med pannan... Varje station gav en ledtråd till skatten på bästa Fångarna på fortet temat. Det allra bästa var nog nästan att efter kalaset så städade vi och sen var vi klara! Tycker annars att just efterarbetet kan hänga över en i flera dagar om man är hemma för allting rörs upp. Nu tog det en timme rätt exakt!

Nu är det tre veckor innan det smäller igen och Linnéa fyller år! Hon vill också ha äckelkalas men jag tror nog att det får bli ngt lite tamare istället. Tror inte hennes känsliga kompisar klarar av såna här grejer. Prinsesstema kanske mer är passande eller farliga djur eller maskerad eller eller eller. Märks det att jag gillar att planera kalasen mer än det faktiskt genomförandet;)

Nu är det nog bäst att jag sliter mig härifrån innan jag bränner vid grytan för andra gången idag. Den har redan en liten rökt ton:(

Presentation

Tjejtrissen, smedkvarten och resten av familjen.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards